- Gaming notebook topik
- Hővezető paszták
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Projektor topic
- Riasztó topik
- OLED TV topic
- LG C4 tévé, a népszerű OLED-sorozat legfrissebb tagja
Hirdetés
-
Elcsípte a Huawei kameratelefonja az első helyet
ma A Pura 70 Ultra a DxOMarknál tarolt.
-
Konzolokra is megjelenik a The Glass Staircase
gp Alig néhány nap múlva PlayStationre, Xbox-ra és Nintendo Switch-re is elérhető lesz a program.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Motoros túrán voltam, közben itthon megitták a saját pörimet.
Kínjukban vettek aldis Hofer kávét. Most én is azt iszom, kifogytam a zöldből.
Egész jó, ahhoz képest, hogy alja kategória. Lehet csak azért tűnik finomnak, mert 2 hete nem kávéztam
Van valaki másnak is tapasztalata vele?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HÁZIGAZDA
válasz t-bali3 #13501 üzenetére
szerintem igen, de alapvetően nem azt csináld, amit mások mondanak, hanem azt, amivel a legjobban jársz, azaz azt idd, ami ízlik. nekem a kona túl fanyar volt a csomag bő feléig, a panama viszont eleve nagyon ízlett és aztán csak még jobb lett (bár crema meg egyre kevesebb).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
-
HÁZIGAZDA
válasz paljoc #13495 üzenetére
na, már téptem is egyet belőle. nóra szerint is tök oké, azt mondta, ha kap egy ilyet egy olasz kávézóban, simán vigyorog, mint pék kutyája a zsemlyére.
megnézem majd egy kis gezemice üzemmódban a maradék blasiusommal, szerintem még akár finom is lehet úgy is.
köszi a lehetőséget!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bajnokpityu
félisten
ittunk egy szivaros "kávét" frei kávézóban. jááj, még ezt a szirupizű löttyöt kávénak csúfolni...
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
And06
aktív tag
a "helyi costa/starbucks"nak megfelelő láncnál most bevezették, hogy a cappuccinot nagy (fél-)automata gépen készitik, ez annyit tesz, hogy a kávé automatán jön frissen őrölt kávéból, a tejet meg a gép másik felén gőzöli a
"barista"személyzet. nincs inyemre a változás, de igy egy barista el tud látni egy plázányi kávézót, éljen a profit mindenek felett. az ára ugyanúgy maradt 3,2€ a dolog pikantériája, hogy a dupla espressot még azért a "hagyományos" módon készitik, tehát valószinüleg a gép által főzött kávét nem szolgálnák fel tisztán... -
jolti
senior tag
Ma kiszedtem a réz közdarabot a bojlerből és felfúrtam M6-os menetre, hogy a K hőelem simán bele menjen.
Mivel 12 mm mély furat volt a 4-es menet, így a 6-ost is 12 mm-re engedtem bele. A K hőelem viszont huszonpár' mm, így egy anyát még rátekertem. A lényeg úgy is, hogy a hőérzékelőt hozzá nyomja a bojler falához. Nyomtam mindenhová hőátadó pasztát is.Szúratok le egy esztergályossal egy 6-os hernyócsavart, négyes menettel a közepében, ha esetleg valami oknál fogva vissza kell alakítani, ne jelentsen gondot. Ezt a kartácsoknak is javaslom, akik félnek megfúrni, hogy bátrabban bele vághatnak. Engem is ez tartott vissza eleinte.
Méricskéltem tegnap is, meg ma is. Auto-tuningot csináltam. Tegnap 8'30 alatt lett üzemkész, ma 9 perc alatt. Ezek után már egy cseppet sem ingadozott a beállított hőmérséklet. Ma csapolás után 4'30 alatt visszaállt a beállított értékre. Szerintem qurvajó.Sid!
Meg kell, hogy kövesselek!
Tényleg sokkal gyorsabb lett a reakciója!!!
Igazán a lefelé hűlésnél szembetűnő nagyon! Legalább kétszer olyan gyorsan reagál.U.i.: Írtam neked egy emailt. Mind a két címed vissza dobja. Megváltozott?
-
vendingo
veterán
válasz Polarstar #13512 üzenetére
Nekem múltkor kagylóhéj volt a kávéban, de fadarabbal is találkoztam már.
Hogy a bánatba kerül kagylóhéj a kávéba? Van köztük 1-2 ezer méternyi színt különbség.
A fát még megértem, de egy tengeri állat váza???
Legközelebb csikóhal lesz benne, de igazgyöngynek, vagy drágakőnek jobban örülnékCsak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
zolnagy
őstag
Szép munka, grat! Így most elérted a maxot, amit a Gaggiaból ki lehet hozni.
Néha hiányzik nekem is a pides GCm, amikor nem jön össze egy kávé sehogysem a QMel. De ott lehet, hogy a kávével van a baj. Anno, amikor párhuzamosan használtam mindkettőt és a QMben sz*r volt a kávé, az a GCben se lett jó, bárhogy állítottam a pidet.Tegnap a kis QM jól vizsgázott, amikor a festőket kérdeztem, kérnek- e kávét. 2 kávé és 2 capuccino rendelt.
-
Toobee
veterán
válasz tariattila #13519 üzenetére
Nem érdemes mindenkihez negatívan hozzáállni. Lehet, hogy épp az a kávé indítja el a minőség igénye felé vezető úton. Láttam már rá példát...
https://barbieripnk.hu/
-
jolti
senior tag
válasz zolnagy #13517 üzenetére
Köszi!
Tényleg megfizethetetlen ez a pid! Nem is értem, hogy ma már miért nem alapfelszereltség az ilyen szintű gépekben.
[Itt van egy pár kép.]
Még a kábelekre kell egy kötegelő spirál, vagy valami burkolat, hogy pofás legyen, de nálunk minden boltot bejártam és nincs. Besz@rás, hogy nem lehet kapni egy városban ilyet...
Amúgy még egy opv tuningon gondolkodom. Csak nem tudom, hogy érdemes-e. Érződik-e a kávé ízén, hogy nem műanyag, hanem réz szabályozza le a nyomást...
Örülök, hogy bejött a QM!
Mondjuk én, ha egyszer megtehetem, hogy veszek egy nagy' gépet és nem lesz muszáj eladnom hozzá, akkor tuti megtartom a GB-t! -
zolnagy
őstag
Megnéztem, jó lett tényleg. A halászlé főleg
Amúgy sztem ha be van állítva az OPVd, nem érdemes rézre cserélni. Ráérsz akkor, ha elromlik
Anno én szilikonos kábelt hajtottam, azt se kaptam Győrben csak egy helyen.
Nálam be volt építve a készülékházba a pid, ezért nem kellett a kábelspirál. -
tariattila
veterán
Etióp 'Bale Wild Forest' kávét pörköltem három napja...
ma rákóstoltam,
ilyen sárgabarack csapás régen érte az ízlelőimetigaz a beállítások nagyon nem ideálisak (duplából lecsordult egy risztrettó) ... s félek, hogy ha '''beállítom''' akkor már nem lesz ilyen... pedig én ilyennek akarom!
ez perkelés nem semmi játék...
arra rájöttem, hogy a stopperórát akár a babok után is dobhatom... szemre,szemre,szemre és sok sok tapasztalatra lehet hagyatkozni -
HÁZIGAZDA
voltam ma egy relatíve jó kávés helyen, nem akarom megnevezni őket, mert nem akarok véletlenül sem rosszat nekik. kérdeztem, hogy milyen kávéjuk van, mondta a fiatal csaj, hogy guatemala. ami a kávék szerelmeseinek a kedvence, tömény, csokis, más jellegű kávé, mint a crema...
...na, ezen a ponton nyeltem egy nagyot, és mondtam, hogy akkor kérek egyet.
ám a lényeg, hogy szakszerűen elkészített és finom volt
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
most meg egy pacificaffé malabart ittunk, szerintem állati jó ez a kávé. hibátlan. old school, igen. és?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
Végre elfogyott a Pellinim. Hál'istennek, már aszittem sose lesz vége!
Kicsit igazságtalan vagyok vele, mert a Giotto legtöbbször iható alap olaszt csinált belőle, ami minden alkalommal ásítóan unalmasnak mutatkozott. Nagyon koncentrált csöpögősre kellett hangolni, de olyankor a hőmérséklet sem számított neki.
Brikkával is próbáltam, ott is uncsi volt, de iható. A GC küszködött vele, és nem lettek barátok. Úgy tűnik, vízválasztó ez a kávé.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Ittunk viszont Pelikán kartáccsal két szenzációs Black LXR-t Paljoctól, ami már-már újhullámosnak hatott, amennyiben azok a hullámok Itália partjai mentén hullámzanak.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
weinmaker
őstag
Már egy ideje csak read only módban vagyok, de ezt nem tudtam megállni. Sanyi ezt azért rendelte, mert a korábbija nagyon bejött nekem. Ez pedig még jobb szerintem. Ahogy te is írod, hibátlan. SO-hoz mértem pedig olyan cremája van, hogy ihaj. Ja, és igen talján feeling, de szerintem sincs azzal baj.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
edk-
őstag
Csészék jövő csütörtöktől a Zaldiban
azt jobb nem tudni, a fotózáshoz milyen folyadékokat tettek beléjük
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
HÁZIGAZDA
válasz t-bali3 #13543 üzenetére
mindig 18 grammot teszek a vst 20-asba. igazából inkább az határozza meg a mennyiséget, hogy mit szeret a szűrő, mikor van "duzzadásnyi távolsága" a tömörített őrlemény a felsőszűrőtől. ha töményebb ízt akarsz, állítsd meg picit hamarabb kezdésnek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
Café Smúzról mit tudunk? LaMarzocco, 42 és Mokarico van náluk.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen