- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz tomszli11 #117248 üzenetére
Őszintén nem vagyok benne biztos, hogy érdemi különbség lenne. A kotyogós elég egyszerű szerkezet, ha nem rontanak el valamit nagyon az arányokkal, akkor nagyjából ugyanazt fogod kapni.
De sose láttam még direkt kotyogós összehasonlító tesztet, meg én se próbálkoztam ilyennel.Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Waterman
aktív tag
-
Cathfaern
nagyúr
Van egy eladó AeroPress-em ha valakit érdekel ilyesmi [link]
(adok mellé ~300 db papírt, az jól jön espressohoz is )Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
beleriand72
tag
válasz Melorin #117259 üzenetére
Szépnek ugyan nem szép, de legalább ronda
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
Gery0505
aktív tag
válasz Melorin #117262 üzenetére
Azt kellene tudni, hogy mekkora a távolság a karba helyezett szűrő felső pereme, és az őrlőre szerelt (cukrász?) tölcsér alja között. Eszerint kellene keresgélned, ill. tudnánk ajánlani. Nekem a Mazzer Major gyári tölcsérje és a szűrő felseje között kb 32mm van, így Kávékalmártól rendeltem 27mm magas tölcsért, ami pont jó és kényelmes magasság. Egy picit így is kiszórja a KV-t, de csak néhány szemcse megy mellé. Ez a sztatikus feltöltődés miatt van, ha lefújnám a babokat némi vízpermettel, lehet még ennyi sem jönne ki. Csak hát a lustaság fél egészség.
A fekete az enyém:"Failure is always an option." Adam Savage
-
-
senior tag
Tegnap áttoltam ~ 8 kg kávét a K151H késeken. Előtte a C késhez képest elég lapos ízeket produkált. Utána az esti kávémat a H késes Majorral őröltem, de akkor még nem mertem írni semmit, mert azt hittem, hogy a saját pörkölésű Banti Nenka táltosodott meg ennyire. A reggeli Brazilt is jobbnak ítéltem az eddig megszokottnál. Aztán napközben vettem egy csomag CasMo kolumbiait, este mindkét késsel őröltem egy - egy adagot és felváltva kóstolgattam. Hát amennyivel laposabb volt, most annyival lett jobb a H kés a C-hez képest. Nem küldöm vissza, marad az a gépemben végleg.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
válasz Krajcsi #117268 üzenetére
18 az a 13
Jobbnak érzem a H kést, de biztosan nem annyival mint amennyivel többe kerül a C-hez képest ( nem 3,5x jobb ). Ha nem fizettem volna ki 16e Ft-ot azért a 8 kg kávéért amivel bejárattam, lehet visszaküldeném, de így már úgy döntöttem hogy marad.
És az is érdekes, hogy a C késnél emlékeim szerint nem hozott ekkora javulást a bejáratás mint a H késnél.
Egyébként ha egy 10-es skálán kellene elhelyeznem az általam próbált késeket, akkor az így nézne ki:
K151H - 10
151C - 8
151F - 7
151B - 5
SSP espresso - 3
151A - 2hogyaza: akkor azért maradt már csak 1 db nekem
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
DG790401
tag
Keresek eladó pid-es gèpet!
-
-
Gery0505
aktív tag
válasz sz.zs. #117270 üzenetére
Azt hiszem egy új etalon kés született a K151H személyében. Ez is olyasmi durva profilú mint a C-s kés? Nem fullad le tőle a Major motorja? Akkor következik egy kis bogárbeültetés, lehet ha bejáratod az SSP kést, akkor az is javult volna? Lehet kéne kölcsön kérni valakitől, esetleg Béla bától egy bejáratott SSP-t. Csak milyen profilút, abból is van néhány...
"Failure is always an option." Adam Savage
-
sesshou
senior tag
Használ valaki pumpás tartájt mazzer sj-hez? lehet ilyet beszerzni idehaza? vagy marad az ali/3d nyomtatás? van bevállt?
-
stereofan
tag
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Vettem végül egy Sage DB-t. (lehet köpködni )
Nagyon tetszik. Még kisérletezek az előáztatással de amennyit érzek egyelőre, elég vállalható kávékat sikerült eddig készítenem.
A gőzölés nagyon jó benne.U.I.: ugyanitt eladó bontatlan Sage Smart Grinder Pro
-
senior tag
válasz Gery0505 #117278 üzenetére
Annyira azért nem etalon az ára miatt. Senkit sem buzdítok arra, aki C kést használ, hogy ahelyett vegyen egy K151H-t.
Igen, ez is durva profilú kés, de nekem már ki van cserélve a 16-os indító kondi 20-asra, így nem tudom, hogy a
16-ossal hogyan viselkedne.
SSP: nekem többen is azt mondták, hogy bevonatos kést nem kell bejáratni. Nem akarok SSP kést kipróbálniMini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Cathfaern
nagyúr
válasz sz.zs. #117284 üzenetére
"SSP: nekem többen is azt mondták, hogy bevonatos kést nem kell bejáratni. Nem akarok SSP kést kipróbálni "
Nem rég volt Fellow Ode-os fb csoportban beszámoló arról, hogy új SSP kés hogy viselkedik ~8kg kávés bejáratás előtt-közben-után. Az alapján egyértelműen van mit bejáratni rajtaEladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
rastacsz
tag
Ha már ssp:
A cast burr /lab sweet első szériája mazzerrel lett csak az ssp által próbálva. Így fordul elő, hogy a fellow ode és az option-O lagom p64 esetén a kés azon része hamarabb felfekszik a késtartókon, mint a precízen megmunkált külső gyűrű.
Így akik az első szériát kaptak ingyen és bérmentve kapnak egy újabb kést. Több helyen találtam levélváltást, de lehet, hogy ugyanaz a személy osztotta meg több fórumon.
Kérdés, hogy akik forgalmazón keresztül veszik az ssp késeket, azokhoz hogyan jut el a javított verzió?
Az első gyártmányok probléma nélkül használhatók mazzer és df64 őrlőkkel.
Ugyanitt: ssp cast/lab sweet késeket átveszem, postaköltséget állomThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
Rush77
aktív tag
válasz Nutra #117283 üzenetére
Még sok nincs. alig pár napja használom.
Jó lenne a nyitott kar, hogy lássam a lefolyást de hát 25k
Így bár ízre nem rossz a végeredmény, a lefolyás szépen indul de utána teljesen csapnivaló.
Amit észrevettem, hogy az előáztatás után nagyon hírtelen engedi rá a full nyomást.
Viszont szerintem a vízterítése az nagyon jó egyenletes.A gőzölés is tök jó. Már most az elején nagyon jókat tudok gőzölni (saját mércével) de még azért a technikán finomítani kell.
A 30 perces készenlét után kikapcsolás szerintem f@szság (ez nyílván nem a gép hibája hanem a mindenféle szabályozásé). sokszor van, hogy pár perc híján lecsúszok róla mert éppen dolgom van közben és kapcsolhatom be újra visszamelegedni.
-
brumi1024
veterán
válasz WarLock07222 #117288 üzenetére
Egyetértek, elég sokat változott az SSP brew a Majorban 6-7 kg után.
-
tag
-
tag
Rezcsovezes elott beneztem a GC bojlerebe, meg nem keverem a vizet szoval az vart amire szamitottam. Savazas-kefeles elott igy nez ki, avatott szemeitek lat barmi kivetnivalot?
A rozsaszin retegrol nem tudom eldonteni hogy a krom(?) reteg kopott-e le, vagy az internet nepe szerint a savazas utan jelentkezheto rez(I)-oxid es a kazan falan sem teljesen vilagos mikortol kezd krateresedni (es az honanntol gond). -
senior tag
-
tag
válasz sz.zs. #117297 üzenetére
Koszi, holnap azert kitakaritom es csiszolok rajta kicsit. Rendes viszonyitasi alapom nincs (az elozo kavefozonket evekig hasznaltuk mindenfele vizkomentesites nelkul es jobban nezett ki a bojlere..) szoval forumokbol tajekozodom, azokhoz kepest viszont egesz kulturalt az enyem.
Igazabol mar egy hete osszekeszitettem mindent a rezcsovezeshez de csak most lesz idom, szoval ha takaritas utan nem tunik veszesnek osszeraknam mar. Aztan megprobalok kikeverni valami nem korrodalo vizet (RO-viz, keseruso, szodabikarbona, kalcium-klorid) es megneznem 3-6 honap mulva hogy valtozott-e bent valami (citromsavazas nelkul).
Ami jobban foglalkoztat, hogy az also reszen a krom reteg az hianyzik vagy lerakodas van rajta? Meg lehet/kell potolni? -
hogyaza
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- Addiesdive AD2101 automata karóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest