Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • konzumpro

    senior tag

    válasz Cathfaern #114157 üzenetére

    5.5g fér Mokinába közepesnek mondott, valójában kicsit már olajosra, sötétre pörkölt Kimbo-ból, papírfilterrel, felső részbe tett kevés vízzel hidegen indítva nagyon kiegyensúlytozott, kesermentes, erős mokkát kaptam, 5-ös fokozaton őrölve, ahol 4 az már presszóra is jó. Olajos kávé, befullad a karos 3-ason. A papír szerintem sokat felfog a fineból. Előtte lazán töltve és felöntve a kosarat kevésbé tömény főzetet kaptam, de jóval kevesebb az őrlemény, nem lehet több 4 grammnál, wdt-zve síkra húzva.
    Régi nápolyi kávéfőző jutott eszembe, ahol nem forrázzák áta kávét, csak melegítik a vizet aztán gravitációval átfolyik és kész... De lehetne ötvözni a kotyogós podcastban felső cső nélküli átalakított mokkát is a felöntős módszerrel.

    Próbáld ki a Mokinát, nekem eddig ez a legerősebb főzetet adó, legkevésbé keserű utóízes kotyogós, még hidegen indítva is tökéletes.

Új hozzászólás Aktív témák