- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
válasz Copilot64 #10453 üzenetére
az alább emlitett baby/classic az ár-érték arány királya a kávéfőzésben. kis extra befektetéssel nagy különbség érhető el. az elszállás egy HX gép lenne kezdésnek (amennyiben nem indokolt).
az OPV fontos, az limitálja a nyomást 10(vagy amennyire be van állitva) barra! -
-
fragola.6035
aktív tag
-
HÁZIGAZDA
jó, hát nálam nagyobb barom nincs a földön, most már hivatalos. még mindig dől a vízkő a silvanóból, a termoblokkos gőzcsapból is (!), de most már hasít. megszűnt a tűpontszerű lövöldözés, teljesen jó a felsőszűrő és tökéletes pogit ad, brutál erős lett a gőze. ez egy állati jó gép egy tök hülye tulajjal. megtanultam egy életre. még az sem biztos, hogy kell neki egy ims 35 mikronos cucc, igazából kutya baja most. az utóbbi időszakban behúzott kézifékkel, kettesben próbáltam meg autopályán közlekedni......
(havonta cseréltem a műgyanta töltetet az expolygonos gyantapatronban)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
BlacKSouL
addikt
Tegnap este kaptam egy felejthető eszpresszót egy gépből, aminek a 'vendégoldalán' (hátulján) a __C___ali felirat hirdette származását Gondoltam mivel AliG kilőtte ezt a betűkombinációt, alighanem laCimbali lesz, egykaros lévén Junior.
A daráló is az volt.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
hifis50
csendes tag
válasz tariattila #10437 üzenetére
Úgy tűnik, azért folynak próbálkozások nagyobb nyomású eszpresszó készítésére. Egy érdekes cikk:
[link]
Ebből az derül ki, hogy így lehet "szelidíteni" a túl tömény eszpresszót azoknak, akik nincsenek ehhez hozzászokva. (A cikk szerint pl. Svájc.) -
ronin s8
senior tag
válasz hifis50 #10469 üzenetére
Szerintem érdemes egy ilyen hírt azért némi fenntartással kezelni.
Az espresso max. 11 baron készül. Ami nem ilyen, az már nem espresso. Mire az olaszok ezt kikisérletezték, lefolyt némi víz a Pón. Gondolj bele, hogy a tiszavirág életű újhullámosok sem változtattak ezen, és mindent, ami fejlesztés volt a kávé területén, az olaszok csináltak, és ők nem ma kezdték.A hír mögött az Illy áll. Próbálnak egyedi dolgot bevezetni a piacra, és lehetőleg olyat, amit a műanyagpiacos többi gép nem tud. Ehhez a 20 barhoz más gépek kellenek, mint a 2-3 baros Nespresso és társai. Ilyet eleve csak pár gyártó fog csinálni, de főleg az Illy, ha lesz egyáltalán belőle valami.
Szóval kíváncsi leszek, hogy a 9-11 barra tervezett jelenlegi gépek hogy bírják majd a 20 bart (valszeg bírják azért), és az eldobható műanyag vackosok hogy fognak reagálni a hírre?[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
adpeter
tag
Szolgálati közlemény!
Az az őrült ötletem támadt még tavaly nyáron,hogy csinálni kéne egy kávés webshopot.
Nehéz szülés után végül meg is született....mától már elérhető a KVZZZ webáruház!
Kis pénz,kis foci...kis pénz, kis shop...de az enyém!
Kéretik egyenlőre ezek fényében kezelni!
Minden építő jellegű kritikát,észrevételt,ötletet,kérést szívesen veszek. Mivel egyenlőre egyedül csinálom, meló mellett, így biztos hemzseg az elírásoktól,hibáktól egyéb hiányosságoktól.
A választékot igyekszem majd folyamatosan fejleszteni,idő és pénz függvényében.
Kérlek privátban küldjétek az észrevételeket!
Egyéb info a webáruház-hírek szekcióban és a facebookon!Köszönöm!
Üdv: adpeter (kvzzzzz)"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
edk-
őstag
Ha egy Gaggia karról nem tudom kézzel lecsavarni a kifolyót, akkor ne is erőlködjek, mert egybeöntött?
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
nagyúr
-
adpeter
tag
válasz lagoon79 #10476 üzenetére
Köszi mindenkinek! Igyekszem majd.
Lagoon: Honnan tudtad, hogy pont azt kóstoltam meg? Robusztás cucc, de nem könyököl az arcba a mocsáríz. Szerintem kellemes csokis-robis cucc, szép egyenletes és nekem meglepően világos pörköléssel. Masszív crema, kanállal is mód lebontani.
Ha gondolod tudok adni kóstolót, pár napja bontottam egy zacsit."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
válasz tariattila #10483 üzenetére
Köszi! Ja, döntő tényező volt az áruházrendszer kiválasztásànál a reszponzív
megoldás.
Köszi az építő észrevételt helyesírási fronton. Egyelőre-egyhátra!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
-HajTömeg-
őstag
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
BlacKSouL
addikt
válasz -HajTömeg- #10489 üzenetére
Remélem ezt a 90°C-os löttyel csinálta
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Agostino
addikt
tschibo barista espresso: igen, ez megint előre őrölt kávé, csodát nem is vártam de az arany szegéllyel lezárt papír-jellegű tasak miatt azért jobb kávét sejtettem, kicsit azt hittem exkluzívabb, vagy hogyan fogalmazzak. szerintem egyrészt eléggé durva szemű másrészt nekem kicsit mintha túl lenne pörkölve. nem rossz amúgy de többet vártam : ( az a fajta, aminek nem rossz az íze de valami hiányzik. olyan... kicsi kell még és akkor jó lesz kategória : ) ajándék volt, magamtól nem adnék rá ki pénzt.
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Agostino
addikt
válasz BlacKSouL #10495 üzenetére
ehhez nem értek, gondolom az lenne a cél, hogy a ccrema az lenne a fejekben a lágy, az espresso meg az erős. vagy valami ilyesmi. amúgy az espressot akartam linkelni de rosszat szúrtam be, most látom és igen, eltaláltam. a német szöveg szerint a crema: gyülmölcsös lágy karakter, az espresso: erős, különleges karakter. hát, amennyiben a szénné éget palacsinta gourme, úgy ez is különleges karakterű
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Agostino
addikt
válasz -HajTömeg- #10498 üzenetére
én is leírtam már - bár biztosan nem százszor: egyelőre nem telik rá. arra telik, amire. arról megosztom pár sorban amit gondolok, hátha más számára hasznos lehet.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest