Új hozzászólás Aktív témák
-
instantwater
addikt
válasz Drizzt #18193 üzenetére
Alapból távmunka alatt a legtöbb ember home officera asszociál, pedig ez nem törvényszerű.
Én például most remote melót keresek, de asztalt/irodát fogok bérelni, mert otthon sem hely (nincs több szoba), sem körülmények (kisgyerek, család) nem adottak, viszont mivel távmunka, nem kell egy nagyon drága városba költöznöm, és még az utazási időt is lerövidítem 60-90 percről mondjuk 30-ra, és még a helyszínváltás is megvan, így mentálisan és fizikailag is el tudom szeparálni a munkát a szabadidőtől.
-
MrSealRD
veterán
(#18189) totron : Az attól függ. 2012-2014 között volt extra távmeló igaz mellette volt a bejárós normál... Így az felemás példa. Az elmúlt években többször is volt alkalmi HO-ra lehetőség...de igényem mindig is lett volna akár többre. Ha nem is 100%-ban de indokolatlannak érzem a heti 5 napi jelenlétet. Túl nagy az idő overhead az onsite melón.
Természetesen lehetnek hátrányai is...de nem természetszerűleg mindenképpen bekövetkező dolgok...(#18190) adrian14 : Ezzel nekem az a bajom, hogy amíg erre odafigyelnek az egyének, hogy ne szabaduljon el, addig oké. Amikor viszont 1-2 óra elmegy a napból ilyesmire, az irritáló.
(#18193) Drizzt : A saját példádból próbálsz kivetíteni általánosságra dolgokat. Nincs vele bajom, de akkor én is leírom a saját példára alapozva.:
Internet: Kezdjük ott, hogy az internetpenetráció egész jól áll. A sávszélességek sem túl alacsonyak. Jellemzően olyan emberek akinek a pozíciója megengedi a távmunkát jó minőségű internet hozzáféréssel rendelkeznek. Egy 100 Mbps-os sávszélesség általában rendelkezésre áll, és kevés dolog tudja megfektetni. De szerintem IT vonalon maradva azért ettől nagyobb csomagok jellemzőbbek.
Fűtés(rezsi) : Jogos felvetés elismerem. Télen fűteni, nyáron klímázni kell. Ha a havi 9500Ft-os bérletem szükségtelenné válna, akkor ez bőségesen fedezné a rezsi hányadot amit az otthoni munkavégzés jelent.
Szigetelt épület, fűtés nélkül is 22-23 fok van nálunk. Nem egy szál kolbászban rohangálok. Póló, meg melegítő nadrág jellemzően a mostani évszakot figyelembe véve... Akkora problémának nem érzem, de abban mindenképp igazat adok, hogy olyan körülménye amire figyelni kell.
Munkakörnyezet: Valóban szükséges néhány alap feltétel. Függetlenül a HO-tól nálunk alapvetés volt már évekkel ezelőtt, hogy egy normális asztala és széke mindkettőnknek legyen ahol kényelmesen tudunk írni/olvasni/dolgozni/tanulni...stb. Ez itt ezen a ponton mindenkinek mást jelent.
Nekünk mindkettőnek van egy 120x60-as IKEA-s asztala, állítható magasságú lábakkal. Összetolva, így egymással szemben ülünk. Pár éve a JYSK-ben vettünk egy-egy [ilyen] széket. Extrának egy ülőpárnával lett kényelmes számomra. Soha nem fájt még benne a hátam...
Tehát nekem annyi volt a dolgom, hogy letettem a céges laptopot, konnektor, hálókábel. Kész voltam. Melótól függetlenül van tervben monitor beszerzés is. De nincs akadályozó tényezője az elhelyezésnek.
Kaja: Eddig is otthonról hoztam a kaját minden nap... Nem tudok nyilatkozni a kérdésben, mert elfogult vagyok.Munka/magánélet egyensúly : Talán ebben a kérdésben egyetértünk. Ezt valóban nehéz. Sokszor sikerült túlságosan is belemerülni. De ezt nem szoktam negatív körülményként megélni. Viszont tudom, hogy figyelni kell rá.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
GeeForGolf
junior tag
hát, én a jövő héttől WFH-ra vagyok ítélve (megbetegedtem pár napja, értesítettem a főnököt, ki vagyok tiltva az irodából egy hétre, pedig már sokkal jobban érzem magam). alapból nem zavarna a helyzet, dolgoztam már olyan munkahelyen, ami állandó home office volt, és működött (pedig előtte féltem, h nem fog). most annyiban más a helyzet, h elég szar az itthoni internet (bérlő vagyok, nem tulaj), és csak pár hete kezdtem melózni a cégnek, szóval még erősen a betanulási időszakban vagyok, és az sem túl megnyugtató, h általában a frisseket teszik lapátra elsőként, ha bezár a gyár. meglátjuk, mi lesz.
-
@tco@
aktív tag
Szerintem 2 féle cég van most. Az egyik, ahol most kidobnak embereket és/vagy van pénzügyi tartalék, tehát már reagálnak a fejleményekre. A másik fajta cég reménykedik, HO-kat tol, és erejétől függően a kialakuló válság közepén/vége fele csuklik össze. Aztán van akit nem igazán érint majd, mint pl az állami cégeknél. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
Orvostechnikai cég vagyunk, HO megy a fejlesztésen.
Közben pedig a gyártás nem győzi a megrendeléseket. Már azelőtt el van adva, hogy elkezdődne a legyártása.
Csak azért van fertőtlenítőnk és maszkunk, mert mi gyártjuk.
Nagyon kíváncsi leszek a végére, hogy ez végül jó lesz-e a cégnek, vagy nem. De nálunk a piac felrobbant és nem le.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Szerintem ez azért attól is függ ki mivel foglalkozik. Például egy telekommunikációs cég - mondjuk a Vodafone annyira nem fogja megérezni. Ugyanúgy kell mobil net és tévé.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Egon
nagyúr
válasz MrSealRD #18202 üzenetére
Hol is kezdjem...
Nem a net penetráció a probléma, a sávszél meg végképp: a rendelkezésre állás a gond.
A bérleteddel csak melózni jársz? A többség szerintem nem.
Sok családban nem adottak a feltételek, pl. ha egy 2 éves kisgyerek rohangál körülötted naponta órákat, úgy nem lehet dolgozni.
Egyébként az egyik projekt, amiben benne vagyok (sajnos), az egy olyan IT-s meló, amit törvényileg lehetetlen távmunkában végezni, na ezt add össze...Szerk.: egyébként mivel munkahelyi balesetnek minősül, ha távmunka alatt otthon leesel a lépcsőn (ez 100% táppénzt jelent), valamint mert a munkáltatódnak benyújtja a számlát a NAV, hogy egy részét fizesd meg a táppénznek valamilyen jogszabály miatt (most panaszkodott a gazdasági igazgatónk erre, nem tudom kik az érintettek és milyen feltételekkel), nem csoda hogy necces a távmunka sok helyen. Elvileg munkaügyi ellenőrnek kellene helyszíni bejárást végezni minden lakásban, hogy pl. az érintésvédelmi szabályoknak megfelel-e mint munkahely stb.
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
MrSealRD
veterán
Csak gyorsan pár dolog:
- Üzleti UPC ugyanúgy lerohadt a múltkor 1 napra...és a backup mobilnet kellett. Ha szerződés nem sokat segít ha adott pillanatban kell valami.
- Én csak amiatt veszek bérletet. De fordítsuk meg. Akkor is vennél bérletet ha nem kéne a munkába járáshoz?
- Nem értem miért törvényszerű hogy napestig rohangáljon körülötted a 2 éves...de majd beszámolok ha lesz 2 éves gyerekem.
- Mindent nem lehet HO-ba tenni ez tény. Főleg, hogy a jelen szabályozás nincs erre felkészítve, meg agyon van szakértve. Az első lépésnél járunk... idő kell mire ez kicsit kifinomultabb lesz.De mondok jobbat. HA a szabad választás lehetősége adott és egyiket sem különböztetik meg hátrányosan. Vagy elfogadottabb lesz a vegyes üzemmód, azt már sokkal élhetőbb életteret jelentene...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
@tco@
aktív tag
válasz MrSealRD #18209 üzenetére
- Nem értem miért törvényszerű hogy napestig rohangáljon körülötted a 2 éves...de majd beszámolok ha lesz 2 éves gyerekem.
Nekem sincs, de egy 2 évest nem rakhatsz le a sarokba hogy játszon, vagy nyomogassa a laptopot...előbb vagy utóbb meg fog zabálni valamit, kiszökik, akármi. De most írjon olyan is, akinek van ilyen téren tapasztalata -
Egon
nagyúr
válasz MrSealRD #18209 üzenetére
- Üzleti UPC ugyanúgy lerohadt a múltkor 1 napra...és a backup mobilnet kellett. Ha szerződés nem sokat segít ha adott pillanatban kell valami.
Egyedi esetekből nem biztos hogy célszerű kiindulni, a trendeket, statisztikákat kell nézni. Az üzleti net rendelkezésre állása nyilván jóval nagyobb, mint az otthoni net esetében.- Én csak amiatt veszek bérletet. De fordítsuk meg. Akkor is vennél bérletet ha nem kéne a munkába járáshoz?
Kocsival járok hálistennek, de azért az emberek mennek ám bevásárolni, plázázni, szórakozni, rokonlátogatni, haverokkal lógni stb. is általában... Egy vonaljegy cca. 350 Ft, ha jól tévedek, és 10K körül van a bérlet. Durván 30 vonaljegyes utazás a bérlet ára. Ha szinte bárhova utazol, egy átszállással számolva 4 db jegy, tehát 8 ilyen alkalom havonta, és máris megéri bérletet venni. Még ha drágább is valamivel a bérlet adott esetben, akor ott a kényelmi faktor: a jegyet lyukasztani kell, mindig a legrosszabbkor fogy el stb.- Nem értem miért törvényszerű hogy napestig rohangáljon körülötted a 2 éves...de majd beszámolok ha lesz 2 éves gyerekem.
Nekem a nagy 16, a kicsi 9 éves, van tapasztalatom. Nyilván van olyan időszak, mondjuk max. 1-2 óra egyvégtében, amikor tudsz mellette melózni, de az, hogy egy random (de azért nem éjszakai) 10 órás napszakból, te 8 órát dolgozni tudj, az csak álom."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
vzozo
senior tag
Nekem a nagy 16, a kicsi 9 éves, van tapasztalatom. Nyilván van olyan időszak, mondjuk max. 1-2 óra egyvégtében, amikor tudsz mellette melózni, de az, hogy egy random (de azért nem éjszakai) 10 órás napszakból, te 8 órát dolgozni tudj, az csak álom.
Ugyan csak egy gyerkőccel, de csak megerősíteni tudom.
Ha egyedül vagy (mert a házastársad dolgozik, elváltál, meghalt, akármi) egy kisgyerekkel, akkor a napi 8 óra törzsidős (9-5-ig) tartó kiszámítható munkát felejtsd el. Én napközben nagyon sokszor csak tüzet oltok, és az elmerülős feladatokat meghagyom éjszakára - szerencsém van, mert a munkakör és a munkáltatóm úgy-ahogy ezt engedi.
Sutszi, no offense, de tényleg nem értem hogy gondoltad. Egy két évesnek pláne nem tudod megmondani, hogy foglalja le magát 8 órán keresztül, de még a jóval idősebbek is fognak rohangálni hozzád, hogy ez mi ez, amaz mi az, ezt nézd, azt nézd, stb.
Persze nem mondom azt, hogy lehetetlen megoldani (én évek óta főleg HO-ban nyomom), és nyilván most a korona miatt sokak letolt gyatyával állnak, de hát majd kitapasztalják és megoldják. Alkalmazkodni kell, ez van.
-
MrSealRD
veterán
Én értem a vázolt problémát. De nincs mindenkinek 3 év alatti gyereke és ha van is akkor van egy társa otthon, aki foglalkozik vele... Különben az onnantól nem HO, hanem gyerekfelügyelet. Szóval az alapvetésekkel van gond. Én nem kényszerítek senkit sehova. Aki nem tudja/szereti megoldani a HO-t az menjen ahova tud, meg akar. Nekem nincs vele gondom. Annak adtam hangot, hogy most van esély rá, hogy az eddig bottal piszkált fogalom jobb megítélést kapjon.
Ma volt egy videokonf-om délelőtt ahol egy 2,5 éves mászkált az apja körül...néha mondott valamit, de simán ment az élet tovább és nem állította meg a munkát. És nem voltak magatartásbeli problémák sem...Az utolsó bekezdéseddel meg egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
vzozo
senior tag
válasz MrSealRD #18215 üzenetére
Egyébként nyilván mindenkinek más habitusú a gyereke, meg ugye nevelési (*) kérdés is, de nálam és asszonynál a saját tapasztalataink alapján kb. duplájára robban azonna a vérnyomásunk, amikor valami trendi picsa vagy hímringyó elkezdi magyarázni egy trendi cikkecskében vagy videóban, hogy milyen jó és könnyű a home office kisgyerek mellett. Ahhha, mesélj még...
(*) Ugye az is nevelés, aki már kiskorában félholtra veri a gyerekét és utána persze, hogy nem fogja apát-anyát csesztetni semmivel. Sajnos látni ilyet is.
-
MrSealRD
veterán
Minden jó valamire, ha másra nem elrettentő példának...
-
Madwe
nagyúr
Én ebben elmondom mit nem értek: az összehasonlítás a ho és a benti meló között volt. Namármost ha te bent dolgozol, a gyerek (pláne a 2 éves) egyedül lenne otthon? Szerintem meg kellene azt valahogy oldani máshogy. Ebben az esetben ha ho-zol, miért ne oldhatnád meg ugyanúgy?
persze erre lehet azt mondani, hogy de ho alatt te tudsz rá vigyázni, de akkor az,h ez munka alatt bizonyos hátrányokkal jár, fogadjuk el s vegyük bele, hogy ez azért van, mert amúgy otthon vagy s megoldod ezt is te magad... -
Egon
nagyúr
válasz MrSealRD #18215 üzenetére
A vastag résszel természetesen egyetértek.
Én pedig arra szerettem volna rávilágítani, hogy az eredményes távmunkának sok-sok buktatója lehet, mind munkáltatói, mind munkavállalói vonalon, illetve hogy számtalan munka és rengeteg munkavállaló vonatkozásában nem megoldható vagy éppen nem produktív. Igazából akkor tud jól működni, ha mind a munkáltató, mind a munkavállaló megfelelően felkészül rá, a kapcsolódó folyamatok jól vannak kialakítva, és mindketten felnőttként kezelik a helyzetet (avagy megfelelő számonkérés illetve ellenőrzés társul hozzá), valamint értelemszerűen a munkának is alkalmasnak kell erre lennie. Tekintettel sok honfitársunk kiskapukat kereső hozzáállására, valahol nem csodálkozom azon, hogy nálunk ódzkodnak tőle a munkáltatók. Általában nagyobb nyűg, mint ami hasznot hoz. Az irodát általában nem lehet teljesen felszámolni, így még a rezsiköltségen se lehet spórolni, ellenben maga a távmunka technikai és biztonsági feltételei pénzbe kerülnek, és korántsem biztos, hogy összességében nőni fog a produktivitás. És akkor ott van még a munkahelyi baleset lehetősége, és az ezzel összefüggő pluszmunka, amit általában senki sem vesz figyelembe, csak aztán a munkáltató koppanhat a végén: [link]"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
vzozo
senior tag
Namármost ha te bent dolgozol, a gyerek (pláne a 2 éves) egyedül lenne otthon?
Ezt (#18219) djgeg meg is fejtette: bölcsi-ovi, de ugye nyilván egy 6-7 évest sem olyan egyszerű még "távoktatással" lekötni, mint mondjuk egy tizenévest.
Én nem panaszkodom, asszonnyal megosztottuk, ha éppen olyan volt (pl. betegség vagy óvodai szünet). Csak jelzem, hogy az egyesek által sugallt húdeidilli HO kisgyerek mellett, na az kb. csak akkor műxik, ha előtte leszedálod a gyereket, vagy szerzel mellé bébiszittert.
-
MrSealRD
veterán
Amit most csinálsz az szalmabáb. Senki nem hangsúlyozta a gyerek melletti idilli HO-t. Volt a HO, meg az, hogy meg lehet oldani sokféle helyzetben. Normál helyzet és a mostani vészhelyzetet sem kéne azonosnak kezelni. Aztán jött a kontra, mindenféle spec kifogással. Továbbra sem kéne összemosni a helyzeteket. Ha amúgy munkába lennél, akkor ki vigyáz a gyerekre? Ha emiatt vagy otthon az nem HO, hanem te vigyázol a gyerekre.
[ Szerkesztve ]
-
Ironizer
tag
válasz MrSealRD #18223 üzenetére
"Ha amúgy munkába lennél, akkor ki vigyáz a gyerekre?"
Nem értem miért pont ezen akadsz fenn. A feleség vigyáz a gyerekre. Értsd: otthon van a gyerekkel, GYES/GYED/háztartásbeli/etc. Nekem is volt kollégám aki ebben a helyzetben kipróbálta a HO-t, aztán mondta, hogy lehetetlen, mert nem tudod megmagyarázni a gyereknek, hogy apa dolgozik, és ezért nem tud játszani/beszélgetni/akármi. Inkább bejött dolgozni.
-
MrSealRD
veterán
válasz Ironizer #18224 üzenetére
És akkor más példa nem is létezik? Egyetemes igazság... Köszi. Zárhatjuk is a témát, mert ez egy megoldhatatlan feladat... Néhány év múlva jelentkezem, hogy alakult nálunk a helyzet...
-
sss
őstag
Szerintem meg szerencsések vagyunk, hogy a legtöbb IT szakmában legalább az elvi lehetőség megvan home office-ra. A legtöbbeknek erre esélyük sincs. És igen, (kis)gyerekkel ez biztos sokkal nehezebben kivitelezhető.
-
nagyúr
+1
Összetehetjük a kezünket, hogy dolgozhatunk. Apósméknak van 3 kis üzletük, ebből él a család, ebből fizetik a rakat hitelt, tartják el a rakat alkalmazottat. Már most brutálisan visszaesett a forgalom, ha mondjuk be kell zárni 3 hónapra, akkor csak az isten tudja mi lesz... Az biztos, hogy nem fogja tudni fizetni a 8-10 alkalmazott bérét a semmiből, a többi költséggel együtt.
Apám is holnap megy utoljára, kényszerpihenőt fújt a kisker. Ő még azt se tudja, hogy fog-e kapni egyáltalán bármennyi fizetést.
De sorolhatnám még, mennyi ismerős van bizonytalan helyzetben.
Mi kihúznánk pár hónapot a tartalékainkból ha nem kapnék fizut, de most jön a második gyerkőc 2 hét múlva, nyilván lesznek itt még húzós költségek.
-
veterán
válasz tboy93 #18228 üzenetére
Most voltam vasboltban, rekord forgalmat bonyolítanak. Ismerős-ismerősének csempeboltja van, ugyanezt tapasztalja. A fatelepen akkora a kereslet, hogy áruhiány alakult ki. Persze a szolgáltatószektor megsínyli a dolgot, de a kereskedelem mocskosul pörög.
[ Szerkesztve ]
-
daara
aktív tag
Hallii
Nem : férfi
Kor: 23
Munkakör: Emelő gép szerelő,karbantartó
Végzetség: Jelenleg gépész technikus papirom van.
Nyelvtudás: Angol alap.
Netto fizetés: 200k
Hely:Érd,Budaörs.
Informatika ágon szeretnék tovább menni.Informatikai rendszerüzemeltetőire jelentkeztem a soter-line suliba okj. de bizonytalan vagyok..megéri elvégezni? programozoi okj nem mertem bevállalni munka melett..menyit keres egy rendszergazda manapság elhelyezkedés? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz CyberPunk666 #18235 üzenetére
Angol nélkül az informatika olyan, mintha szemek nélkül próbálna valaki mesterlövész lenni.
-
totron
addikt
válasz CyberPunk666 #18235 üzenetére
Önállóság hiányát látom én még ki ezen kívül a soraiból. Azt várja, hogy jól megtanítják neki a tutit és a statikus anyagot jól bevágja majd. Na ez a terület pont nem ilyen. Adott esetben egy délután alatt kell komplett struktúrákat elsajátítani alkalmazás szinten, nem lehet végighaknizni az egész szolgálati időt egy startkőnél kapott pakkal. Nem eltántorítani akarom, de az önálló munkavégzés attitűd szorozva 20x-szal és onnan indulhat az, hogy felvételt nyer értelmes helyre, ahonnan aztán épülni is tud, úgy szakmailag, mint anyagilag. Punnyadós verzió meg: éhbérért ált/középsulis rendszergazda, sokszor egyéb, munkaköri leírásokon alaposan kívül eső kötelező szívességekkel. Hm.
-
törölt tag
válasz GeeForGolf #18240 üzenetére
Azt amúgy ehhez hozzá tenném, hogy idáig kb. még olyan tanfolyamról nem hallottam, amit ebben a topicban szívből ajánlanak. Miért? Ha ennyire rossz az összes iskola összes tanfolyama, akkor ez nem egy piaci rés véletlenül? Vagy egyszerűen csak sokan féltik az állásukat az újonnan feltörekvőktől?
[ Szerkesztve ]
-
GeeForGolf
junior tag
-
vzozo
senior tag
válasz #37935104 #18241 üzenetére
Azt amúgy ehhez hozzá tenném, hogy idáig kb. még olyan tanfolyamról nem hallottam, amit ebben a topicban szívből ajánlanak. Miért?
Vegyük észre, hogy egy jelentős torzítás van itt a sok IT-s miatt. És igen, pl. én nem tudok tiszta szívvel semmilyen sokezer eurós tanfolyamot ajánlani, amikor ugyanazt meg tudod tanulni a gyártó oldalán publikusan elérhető doksikból. (*)
Ezen felül szerinte szoktunk ajánlani az online képzéseket nyújtó cégeket (pl. pluralsight), de igazából már az is csak egy extra, mert ha nagyon akarod, ugyanaz tényleg megtanuható autodidakta módon...
(*) Ha pedig olyan anyagról van szó, ami nem érhető el, akkor jó eséllyel maga a hardver / szoftver környezet sem szerezhető be vagy használható otthoni környezetben, tehát a megoldás: vegyenek fel és a cég majd elküld betanulni a témát.
Hogyan vesznek fel, ha nem értesz hozzá? LOL.
Komplex rendszerekhez sehol, senki sem ért, csak aki napi szinten dolgozik velük. Mi sem olyan embereket keresünk, akik pöpecek xy-ban, hanem elég jó fogalmaink vannak a szükséges prerequisite szakmai tudásról és egyéb skillekről, amelyek birtokában
1. érteni fogja miről szól a munka
2. önállóan be fog tudni tanulni (nyilván belsősként már meg fogja kapni az általunk készített tananyagokat.)Na, interjún azokra szűrűnk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mivel en fikaztam, ezert reagalok. Sajnos elsokezbol vannak tapasztalataim, mivel ott vegeztem anno webfejleszto OKJ-n. Az osztalyfonokunk egy kokler volt, hangzatos szavak, projektek meg igeretek voltak, de senkinek nem tanitottak semmit. Amikor borult a bili a harmadik felevben, akkor vettek fel az Obudai-rol egy hallgatot aki lelkiismeretesen megtanitotta, amit tudott, de ugye egy ev alatt nem lehet csodat tenni az emberek nagy reszevel.
-
CyberPunk666
senior tag
Igen, ez egy piaci rés lenne, ha lenne fizetőképes kereslet a valódi képzésre.
Szerintem ez egy olyan szakma, aminek a megtanulása éveket igényel.
Nem azért, mert nehéz felfogni az egyes elemeit, hanem mert ez egy gondolkodásmód, amit nem lehet rusholva beseggelni.
A jó képzés 1 évnél is hosszabb kellene legyen, rengeteg gyakorlással.
Az egyetem nem azért kell, mert ott tanítanak meg a hasznos dolgokra, hanem mert ott van időd/lehetőséged évekig ezzel foglalkozni., van ideje ülepedni, majd tovább fejlődni.
A többség (és van kivétel) nem teszi bele ezt munkát, amit nem lehet megspórolni.
Aki meg beleteszi, az az ingyenesekkel is megcsinálja. -
GeeForGolf
junior tag
válasz CyberPunk666 #18247 üzenetére
"Aki meg beleteszi, az az ingyenesekkel is megcsinálja."
igen, csak ez annyira kevés ember, h nem hagyatkozhat a piac csak rájuk, ezért vesznek fel boldog-boldogtalant, aki képes bekapcsolni a számítógépet egyedül 10 perc alatt.
-
törölt tag
Lehetne ennek a topicnak is egy ilyen "olvasd el, mielőtt hozzászólsz!" része, ahová össze lennének szedve az általatok is ajánlott képzések, online/offline, ingyenes/fizetős, "mezei"/egyetemi szintekre lebontva. Akár egy sima nyelviskola is bekerülhetne, mivel az angol ugyebár nélkülözhetetlen.
-
dugo_
veterán
válasz #37935104 #18249 üzenetére
Mutass olyan topikot a ph-n, ahol elolvassák a betévedők az összefoglalót. Amúgy a nyitó sem ilyen célből indította el a topikot, lásd első hsz.
Random visszagörgettem éveket ugrálva, 2012 óta szinte ugyanazok az emberek vitatkoznak, ugyanazokról a témákról ciklikusan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest