- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Mini-ITX
- Akciókamerák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Dell notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sss
őstag
Én pl multinál vagyok már pár éve, de valahogy sosincs idő unatkozni...
Magyar kkv után sokkal (de tényleg sokkal) jobban érzem magam itt. -
Drizzt
nagyúr
válasz instantwater #17798 üzenetére
Erősen általánosítasz. Előző multi munkahelyemen egy körös interjú volt. Mostanin három körös, amiből az első rövid hr egyeztetés, hogy egyáltalán elérhető-e megegyezés a folyamat végére. A másik két kör meg 2*1 óra szakmai elbeszélgetés helyi, meg amerikai főnökkel. A munka közben is azt érzem, hogy gyakorlatilag végtelen szabadság van, csak el tudd mondani, hogy miért is van szükség arra, hogy úgy csinálj meg egy adott dolgot, ahogy szeretnéd, ha az kilép a megszokott mederből. Néha még egyszerűbb és célravezetőbb megcsinálni és megmutatni, a legrosszabb ami történhet, hogy azt mondják az eddig úton maradunk mégis, racionális indoklással.
Munkát meg akit érdekel a szakmája érdekel, úgyis talál nyugisabb időszakokban is. Nincs az a kód, amit ne lehetne refaktorálni, teszt érdemi lefedettséget növelni.Vagy simán lehet tanulni új technológiákat. Jobb cégeknél végtelen tananyagból válogathatsz a nyugisabb órák elütésére.
Egyébként multi munkahelyed volt már? A leírásaidból az érződik, hogy nem, de nem volt teljesen explicit a leírásod ilyen szempontból a korábbi felsorolásodban.
I am having fun staying poor.
-
MODERÁTOR
válasz instantwater #17798 üzenetére
Én most multinál vagyok ahol Spotify Engineering culture -van implementálva és nem öl meg az unalom. Lenne lehetőségem rotálódni is.
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Sempronius89
tag
válasz instantwater #17803 üzenetére
Látod, ha nem is volt multi munkahelyed akkor talán az a sok száz karakter és az erre szánt idő amíg érveltél ellene talán hasznosabb is eltölthető lett volna.
-
Jhonny06
veterán
válasz Retekegér #17806 üzenetére
Ez már nagyon távol van attól, amit a legtöbb vállalatnál agile-nak csúfolnak. Csak a 40. másodpercig kellett nézni, hogy pl. opcionális planning. Ha egy ilyet bejátszol egy áltag helyen, akkor a következő beszélgetésed a feletteseddel nem a konyhában lesz, egy kávé mellett..
[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
válasz Retekegér #17806 üzenetére
Kb a második mondatában van, hogy agile-ról van szó. Tudtommal a scrum és a kanban is része az agile-nak de mégis külön dolognak említi.
Irigylésre méltó, hogy mennyi helyük van. No, meg a szeparált környezet. Mi kb 50-en ülünk egy landscape-ben és mindent elkövetnek, hogy akadályozzák a hatékony munkát.
Hellyel-közzel mi is így dolgozunk az irodát leszámítva.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
MODERÁTOR
-
thomasthomas
tag
válasz CyberPunk666 #17797 üzenetére
Mi érdekel? Esetleg dobj egy privit hogy ne off-oljuk szet a topicot.
.
-
instantwater
addikt
válasz Sempronius89 #17807 üzenetére
Az interjúprocedúrák alapján fogalmaztam meg az érvelésem ellenük.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz instantwater #17799 üzenetére
"Persze, felmerül a kérdés, hogy miért nem megyek el contractornak és miért alkalmazottként szenvedek."
ha jól értem a tervezett változásokat, akkor mostantól az sem fogja annyira megérni...
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Drizzt #17802 üzenetére
"Erősen általánosítasz. Előző multi munkahelyemen egy körös interjú volt. Mostanin három körös, amiből az első rövid hr egyeztetés, hogy egyáltalán elérhető-e megegyezés a folyamat végére."
ez magyar környezet? az angoloknál, ahol instantwater is dolgozik, teljesen reális procedúra az, amit leírt. itt bizony sok kör van egy-egy fejlesztői munkára, 3-4 kör az alap bármelyik helyen, ahol mondjuk már 20-30 embernél több dolgozik. első kézből szerzett tapasztalatok.
-
Drizzt
nagyúr
válasz GeeForGolf #17815 üzenetére
Igen. Es persze itt is van sok sokkoros multi, meg sok sokkoros kkv, mint ahogy keves koros is mindkettobol. De csak azert, mert volt mar rossz tapasztalat valamelyikkel, szerintem nem erdemes kizarni. Ha tetszik egy ceg, meg a munka amit kinalnak, akkor jelentkezzen az ember, aztan ha megkeresik, kerdezzen ra az interju menetere es ha valamiert nem elfogadhato, akkor mondjon nemet. Ami foleg veszelyes, az a messzemeno kovetkeztetesek levonasa egy munkahelytipusrol ugy, hogy sose volt benne az ember.
Meetingek pl. Elozo helyen eleg sok meeting volt, jelentos resze ugyan agile reszekent. Jelenlegin meg elore tervezett meeting gyakorlatilag nincs. Ebbol most mit kellene altalanositanom? Foleg azert mondom ezt, mert a mutiknal is gyakran szabad keze van az egyes caapatoknak abban, hogy mi a felveteli eljarasuk, igy siman lehet ugyanahhoz a ceghez 8 korrel, meg egy fel oras beszelgetessel is bejutni, mas-mas csapatokba.
En szemely szerint meg tudom erteni a sok interjukort. En is erosen megfontolnam, hogy kire fogom a penzemet, vagy a munkahelyem penzet locsolni. Szvsz az 1-2 kor elegge rizikos munkaadoi szempontbol.
Viszont ha valaki megkeres egy munkara, akkor mar eleg nehezen viselem a sok kort, hiszen eleg fura, hogy valaki engem akar felvenni allitolag, akkor utana miert nekem kene bizonygatnom neki, hogy fel kene engem venni.
Btw. Ha azt mondod a 20-30 fo feletti cegekre jellemzo, az pont iszonyat messze van meg a multi merettol. Sajat szohasznalatomban 20k+ fo alatt nem igazan van multi.
-
Jhonny06
veterán
válasz Drizzt #17816 üzenetére
"Viszont ha valaki megkeres egy munkara, akkor mar eleg nehezen viselem a sok kort, hiszen eleg fura, hogy valaki engem akar felvenni allitolag, akkor utana miert nekem kene bizonygatnom neki, hogy fel kene engem venni. "
??
Azért kerestek meg, mert a CV-d alapján _elvileg_ megfelelő szakmai kvalitásokkal rendelkezel a munka betöltéséhez. De ezt egyrészt attól még tesztelni kell, másrészt emberi oldalról ugyanúgy nem ismernek. Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy te jelentkezel-e az adott pozira vagy téged keresnek meg.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz GeeForGolf #17814 üzenetére
IR35?
Aki képben van, röviden összefoglalná a lényegét légyszi?"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Drizzt
nagyúr
válasz Jhonny06 #17817 üzenetére
"Azért kerestek meg, mert a CV-d alapján _elvileg_ megfelelő szakmai kvalitásokkal rendelkezel a munka betöltéséhez. De ezt egyrészt attól még tesztelni kell, másrészt emberi oldalról ugyanúgy nem ismernek. Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy te jelentkezel-e az adott pozira vagy téged keresnek meg."
Szerintem egyáltalán nem, mert egyik esetben én vagyok az aki keres valamit, másik esetben a fejvadász/hr-es/hiring manager. Nem azt írtam, hogy ne legyen egyáltalán interjú, de ilyen esetben azért sokkal több szabadságod van befolyásolni a dolgokat. Egyszerűen azért, mert te vagy a kereslet tárgya, nem pedig a munka, amire megy az interjú. Mert racionálisan nézve a te oldaladról nincsen különösebb tétje ennek az interjúnak. Kirúgni téged a jelenlegi helyedről nem fognak azért, mert részt vettél rajta. Ha nem akarod te magad, hogy tudjanak róla, nem is fognak tudni róla. A legrosszabb ami történhet, hogy nem kapsz ajánlatot. Vagy hogy sokat húzzák az idődet. De efelett van kontrollod, legfeljebb nem veszed észre.
Persze ha kimondottan én akarok bejutni valahova, s valamiért fontos oda bejutni, akkor nyilván más a mentális oldala a dolognak, de ma már ilyen nem nagyon van. Nem tudnék olyan munkahelyet mondani, ahova nagyon szeretnék bejutni, vagy nagy tiszteletet adna ott dolgozni, vagy jelentősen érdekesebb munkát tudna adni.
De persze a piac, meg az ember aktuális értékelése nem mindig ilyen.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Drizzt #17816 üzenetére
"Viszont ha valaki megkeres egy munkara, akkor mar eleg nehezen viselem a sok kort, hiszen eleg fura, hogy valaki engem akar felvenni allitolag, akkor utana miert nekem kene bizonygatnom neki, hogy fel kene engem venni."
én most épp az angoloknál próbálkozom, itt simán megy az, h ők találnak meg (cv-t feltöltötted vhova, vagy mondjuk más, specifikus oldalon vagy jelen), és még így is elkerülhetetlen a több kör. egyszerűen ez a procedúra, ehhez vannak hozzászokva. és persze, tök érthető, h nem akarnak akárkire rengeteg pénzt költeni, de:
- egyrészt még 3-4 körből sem derül ki az, ami 6-12 hónap alatt igen
- másrészt képzeld bele magad a jelentkező helyébe, akinek mondjuk 5 hellyel kell letolnia 3-4 kört (tehát összesen 15-20 kört) mondjuk 3 hét alatt, szted ez mennyire fárasztja az embert?"Btw. Ha azt mondod a 20-30 fo feletti cegekre jellemzo, az pont iszonyat messze van meg a multi merettol. Sajat szohasznalatomban 20k+ fo alatt nem igazan van multi."
hát nem tudom, én dolgoztam egy pl ~4 ezer fős cégnek, akiknek a világon mindenhol volt irodájuk (pattogtattak is rendesen engem európa-szerte, találkozni más kollegákkal, megismerni az ottani irodákat), én őket simán multinak nevezném, de ezek szerint nálad ők még pistike bt
-
GeeForGolf
junior tag
válasz OPiiPO #17818 üzenetére
én csak ismerősöktől értesültem a változásokról, és mivel jómagam sosem contractor-kodtam, ezért talán nem én vagyok a leghitelesebb forrás, de én kb annyit értek a sztoriból, h mostantól durvábban lesznek adóztatva, úgy, mintha alkalmazottak lennének, és így már nem nagyon éri meg. most gyorsan utánanéztem, itt le vannak írva szépen a változások, ha érdekel.
-
instantwater
addikt
válasz GeeForGolf #17814 üzenetére
Hát pont ezért nem vagyok még contractor, mert most a HMRC próbálja fejni ezt a réteget.
-
instantwater
addikt
válasz GeeForGolf #17821 üzenetére
Én is valami ilyesmit olvastam.
De erre nem megoldás az LTD alapítás, es akkor még áfát is vissza tudnak igényelni?Ez hasonló lehet mint otthon a bújtatott alkalmazotti viszony vizsgálata a KATA-s vállalkozóknál.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz GeeForGolf #17820 üzenetére
"- egyrészt még 3-4 körből sem derül ki az, ami 6-12 hónap alatt igen"
Ez teljesen egyértelmű, de azért több derül ki, mint egy félórás beszélgetésből. Viszont akkor meg ebből nyilván az következne, hogy egy állásinterjúnak 6-12 hónapnak kellene lennie, hiszen annyi idő alatt már kiderül. Annyi időt már szívesen rászánnál?
"- másrészt képzeld bele magad a jelentkező helyébe, akinek mondjuk 5 hellyel kell letolnia 3-4 kört (tehát összesen 15-20 kört) mondjuk 3 hét alatt, szted ez mennyire fárasztja az embert?"
Nyilván nagyon. De senki nem tart vissza, hogy megkérdezd az elején, hogy hány kör lesz és azt mondják 4, akkor eldöntsd, hogy:
- Így is érdekel-e a munka, vagy nem.
- Ráérsz-e éppen erre, vagy megmondod, hogy a következő két hétben nem lesz időd belekezdeni egy ilyen procedúrába, később lehetne-e kezdeni.
Mert annak van aztán végképp a legkevesebb értelme, hogy elmenj több helyre, s mindegyiket elrontsd."én most épp az angoloknál próbálkozom": pont ez a lényegi különbség. Én nem próbálkozom sehol. Nálam próbálkoznak. Valahogy fel kellene kelteniük az érdeklődésem tehát, főleg ha interjú körökre akarnak vinni. Ez pedig nagyon nem szokott menni. Írnak egy levelet, leírják a pozíciót, tech stacket, meg mostanában a fizetési sávot. Ez nyilván csak akkor tudja felkelteni az érdeklődésedet, ha a fizetési sáv teteje jelentősen a jelenlegi fizetésed felett van. Még esetleg ha olyan cégről van szó, aminél valamiért nagy szó lenne dolgozni(ilyen nekem most nincs). Vagy olyan technológiát lehet használni, amit valamiért a jelen helyeden éppen nem lehet(mondjuk security+bankszektor). De ilyen korlát sincs nálam éppen. Persze ez szituáció függő. Van amikor a pénz a prioritás, van amikor a fejlődés, van amikor a respect, van amikor simán a stabilitás.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Drizzt #17824 üzenetére
"Nyilván nagyon. De senki nem tart vissza, hogy megkérdezd az elején, hogy hány kör lesz és azt mondják 4, akkor eldöntsd, hogy:
- Így is érdekel-e a munka, vagy nem."hát ez egy romantikus elképzelés, de azon a piacon, ahol a hirdetések 95%-a ennyi körből áll (vagy mondjuk "csak" háromból), relatíve elég kis játéktered van önérzeteskedni. ha nem tetszik ez a piac/ország, nem muszáj itt próbálkozni, lesz a helyedre húszezer másik jelentkező a következő fél órában.
""én most épp az angoloknál próbálkozom": pont ez a lényegi különbség. Én nem próbálkozom sehol. Nálam próbálkoznak. Valahogy fel kellene kelteniük az érdeklődésem tehát, főleg ha interjú körökre akarnak vinni. Ez pedig nagyon nem szokott menni. Írnak egy levelet, leírják a pozíciót, tech stacket, meg mostanában a fizetési sávot."
jaaa, ez nem próbálkozás, no offense ilyenből én körülbelül 15-öt kapok naponta. ez marha messze van attól, h be is hívjanak, és át is menj minden szűrön.
nem tartozik szorosan a történethez, de én egyébként éppen most írtam alá egy rövid projektre, ők kerestek meg, csak 2 kör volt (ráadásul a második elég laza). ugyanakkor teljesen világos, h ez csak egy néhány hónapig tartó meló aztán szélnek eresztenek, és ráadásul nem is fizetnek jól. ilyet is ki lehet fogni, és akkor megspórolod a sok kört, de tisztában kell lenni vele, h rövid időn belül ismét munka után kell nézni. h miért vállaltam el? egyrészt dolgozhatok számomra új dolgokkal, amikre most elég nagy érdeklődést látok a piacon, és eddig nem volt alkalmam dolgozni velük, másrészt meg pár hete véget ért az utolsó munkám, és nem akarok tovább tartalékokból élni.
-
OPiiPO
veterán
válasz GeeForGolf #17821 üzenetére
köszi
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
szakika11
csendes újonc
Szerintetek egy fejvadasz mennyit kaszalhat egy fejleszto utan ha sikeresen kikozvetit egy fejlesztot egy ceghez? Szazalekot kapnak egy fejleszto utan v fix osszeget? Persze gondolom van kulonbseg hogy multihoz vagy kkv-hoz kozvetit, illetve juniort vagy seniort.. csak erdekelne a dolog. Valaki tud errol vmit? :D
-
instantwater
addikt
válasz szakika11 #17828 üzenetére
Az éves béred 30-50%-a+Áfa mifelénk. És ezt egy összegben rövid határidőn belül szokták kérni. Néha van olyan kitétel, hogyha lelépsz X hónapon belül, akkor valamennyi pénz visszajár.
Persze ez az az összeg amit a fejvadász cég kiszámláz. Amit végén jutalékként megkap a fejvadász az nem ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Ursache
senior tag
válasz instantwater #17830 üzenetére
mivan ez kabaré, mire? casual ingatlanközvetítői lehúzás
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
szakika11
csendes újonc
válasz instantwater #17830 üzenetére
Hat akkor azert az nem keves osszeg :D azt hittem kevesebb ennel, 1-2 havi bere a fejlesztonek max + afa
-
Strezi
őstag
válasz GeeForGolf #17833 üzenetére
Cimbi most épít céget UK-ban contract munkára. Sac / kb. £30,000 egy ember recrutiment budzséje
Más, mindig meg lehet keresni a kiszemelt cégeket direktben is
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Strezi #17834 üzenetére
őrület egyszerűen
tiszta szívemből utálom a recruitereket, itt csak "bottom feeder" néven mennek az IT közegben, aminek a magyar megfelelője kb az lenne, h "parazita, élősködő"
nincs tapasztalatom a hazai piacon velük, de itt már lehetetlen megkerülni őket, és inkább akadályok, mint segítségek -
instantwater
addikt
Azért valljuk be, nem véletlenül megy a recruitment business.
Te mint cégtulajdonos nem ülsz ne lapi 8 órában hetekig vadászni a jelölteket, hanem inkább kifizeted a sikerdíjat.Nagyobb cégeknél van internal recruiter, ami azért éri meg a cégnek, mert ő mondja meg, hogy ki, kit, és hogyan keressen, és nem random indiai mókusoknak kell elmagyaráznia, hogy pontosan milyen embert akar, és nem is rombolják az imidzsét azzal, hogy szó szerint spammelnek.
Van most egy cég itt a környéken, aki egy zsák pénzzel akarja megoldani a toborzási problémáját, de rossz ügynökséget választott. A fizetés az az itteni átlag duplája, viszont a recruitment agency annyira maszek, hogy házon belül nem tudják, hogy ki melyik jelöltet kereste már meg. Megkaptam a job descriptiont 4 különböző embertől ugyanattól az ügynökségtől. Ez számomra óriási szervezetlenségre vall.
-
instantwater
addikt
válasz Ursache #17831 üzenetére
Pontosan. Úgy. Ahogy. Mondod.
Arra fizetsz ki ennyi pénzt, hogy küldi a spamet, emailezik, telefonál egész nap, és ha küld egy olyan pofát, aki megfelel, és felveszed, akkor tartja a markát.Bár a legutóbbi helyemen a főnök rafinált volt, és közölte a recruiterrel, hogy ő nem hajlandó kifizetni ennyi pénzt azért, hogy elküldte neki a CV-met.
Próbált érvelni a recruiter, hogy mennyi munkája van benne, leszervezett csomó mindent.
Ekkor a volt főnököm visszakérdezett, hogy pontosan mit is csinált, azon kívül, hogy egy CV-t továbbküldött emailben?
A srác csak hebegett-habogott.
Végül megállapodtak abban, hogy érje be 10%-kal, vagy nem vesz fel engem, és nincs jutalék.
Jó érzés az, amikor az ember árucikként van kezelve.[ Szerkesztve ]
-
GeeForGolf
junior tag
válasz instantwater #17836 üzenetére
"Megkaptam a job descriptiont 4 különböző embertől ugyanattól az ügynökségtől. Ez számomra óriási szervezetlenségre vall."
heti 3X megtörténik velem, különböző ügynökökkel
szoktam nekik mondogatni, h john/mike/bill megkeresett már ezzel a role-lal.
(kár érte. kiváló ügynök volt...)amúgy nekem a 2. legnagyobb bajom az ügynökökkel az, h szó szerint fogalmuk sincs, mire keresnek embert, meg olyan apróságokról sem, mint pl h dolgozhatok-e a UK-ben vagy kell-e vízum (CV 2. sora). nyilvánvaló, h el sem olvassák az életrajzodat, volt már nem egy, nem kettő, akit megkértem a harmadik kérdés után, amelyre az életrajzom első 5 sorából választ kapott volna, h akkor most játsszuk azt, h letesszük a telefont, ő elolvassa, és ha van még kérdése, vagy vmi nem világos, akkor visszahív, és azokat megkérdezi. volt, aki megsértődött és többet nem jelentkezett, más vette a lapot, és visszahívott felkészülten.
-
instantwater
addikt
válasz GeeForGolf #17838 üzenetére
Amikor jönnek, hogy C++ és C# fejlesztőt keresnek, az egyből megy a kukába, ezek egyike sem szerepel a CVmben.
Amikor jönnek, hogy frontendest keresnek, azoknak vissza szoktam írni, hogy nem vagyok frontendes. De ez is kiderülne a CVmből.
PHP-t is legtöbbször küldöm a kukába.
A kedvencem még az indiai tömegspam.
Amikor random indiai arcok küldik a spamet emailben, ahol megjelölik, hogy Londonban keresnek 4 fejlesztőt X nyelv ismeretével.
Majd alatta beírandó, hogy mennyit kérek, mennyi a felmondási idő, stb. Természetesen általában teljesen irreleváns pozíciókkal keresnek az ilyenek.Hol érdekel engem az, hogy 4 darab fejlesztőt keresnek?
Ez a "mennyit kérsz, sávot sem mondunk, és pontos leírást sem adunk" taktikával nem tudok azonosulni, úgyhogy ezek repülnek a kulába, és az egész céges domainjük a spamfilterbe[ Szerkesztve ]
-
lumpy92
aktív tag
válasz instantwater #17839 üzenetére
Ezek a megkeresések linkedin profilra érkeznek, vagy be vagy regisztrálva valamelyik recruiter oldalra?
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
MODERÁTOR
válasz instantwater #17836 üzenetére
Azért az én esetemet véve elég jó business. Felhívott a HR-es hölgy, ugyan érdekel-e? Mondom igen. Küldjek CV-t. Onnantól kezdve nem is beszéltem vele.
Két óta melóval azért sokszor keresel egy zsák pénzt.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
CyberPunk666
senior tag
Nekem az a kedvencem, amikor nem árulja el a megbízót.
Gondolom attól fél, hogy közvetlenül jelentkezem, de most cég nélkül mégis hogyan tudnánk folytatni a beszélgetést? Van bárki, aki bármennyi energiát is beleöl úgy, hogy még azt se tudja miről van szó?
Meg amikor embedded C/C++ fejlesztős linkedin profilnak elküldi, hogy tapasztalt C# fejlesztőt keres. Még ha stackváltásra is akarna rábírni (vanazapénz), az látszik a profilomból, hogy sose C#-oztam. Vagy a C az neki C, ami utána van azt már nem is érti? Advanced level ugyanez java állásokkal, ahol már a betű is más. -
GeeForGolf
junior tag
válasz instantwater #17839 üzenetére
szóról szóra ugyanez megy nálam is
szomorú, h emberek ebből a "munkából" meg tudnak élni -
GeeForGolf
junior tag
válasz CyberPunk666 #17842 üzenetére
a megbízót sosem árulják el, mert igen, attól tartanak, h megkerülöd őket. úgyhogy sajnos kénytelen vagy energiát beleölni, ha kell a munka a UK piac nehéz kenyér, erős az ellenszél az inkompetens, kikerülhetetlen ügynökök, meg a kamupozícióik miatt. nézz szét redditen vagy szakmai fórumokon, az a savazás, amit kapnak, leírhatatlan és teljesen jogos is...
-
Madwe
nagyúr
"Van bárki, aki bármennyi energiát is beleöl úgy, hogy még azt se tudja miről van szó?"
Megtudod a megbízót, böngésző megnyit, megbizo.com/jobs oldal megnyit, s gyk minden infot megtudtál, amit a fejvadász tud. Ok, egy céges mottót, kis háttérinfot még lehet h gyűjtened kell mellé, de az is hamar megvan...Egyszerűen ilyen a piac, az maga az értékes info, h ki s mit keres, ezért azt h ki nem szokás elárulni?
-
Domonkos
Ármester
Kedvenc:
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
GeeForGolf
junior tag
válasz Domonkos #17846 üzenetére
az American Welding Society nem lesz gond, de annak a másiknak még utána kell néznem
az én kedvencem ez:
Skills: C#, .NET, Xamarin Forms, XAML, Microsoft Azure, Actors Programming Model, Distributed Task Framework, native verbal and written Chinese language skills, etc.
végül nem jelentkeztem mert az Actors Programming Model hiányzik, és tuti, h sose tudnám megtanulni. a többi pipa -
Stanlee
őstag
Sogort volt kollegaja beajanlotta az Amazonhoz Regensburgba, 1000 euro volt a fejpenz, ha mar arra alkalmasnak talaljak, hogy behivjak, utana 3-5000 euro ha fel is veszik. Most azt nem tudom, hogy jelenleg is adnak-e ennyit, de nem lehetetlen.
Ez a recruiter nagyjabol az a kategoria, amikor az ingatlanos nagyobb nemet varosokban megker egy alberletnel 2-3 havi alberleti dijat, aztan a munkaja abbol all, hogy hetvegen egy par oras helyben lodorgest tart a tuljelentkezo tomegeknek es utana kivalasztja a tulajjal a nyertest. Ez nem munka. Habar az ingatlanosok eskusznek ra, hogy nekik 2-3 ezer euronyi munkajuk van benne, ill. egy lakas/haz eladasakor is 30-60 ezer euronyi munka volt, amit beletettek.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
instantwater
addikt
válasz GeeForGolf #17843 üzenetére
Hát nézd, Indiában elég olcsó az élet, és elég sok az ember.
Felvesznek egy hordányi embert az utcáról aki tud minimálisan angolul (volt gyarmat, nem nehéz), tudja kezelni a Kitekintő Gyorsvonatot (Outlook Express ), és tessék, lehet menni jutalékért spammelni.
Akinek megy, az keres némi pénzt, ami ott nem rossz pénz, a többi kihullik.
Ez sajnos ilyen. Ez egy az egyben ügynökmeló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Xbox Series X|S
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kés topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Spórolós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest