Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fery02

    addikt

    válasz rinpocse #306974 üzenetére

    Én is használok Windows PC-n Total Commander-t és szeretem is, viszont az utóbbi napokban adtam időt az ismerkedésnek és egyre jobban értem a rendszert és határozottan kezd tetszeni is. 🙂

    Ma csináltam például olyat, hogy a Google Drive-omon lévő fájljaim nagy részét átköltöztettem iCloudba.
    Mivel a Drive-ot eléggé ellenségként kezeli az iOS, az egész folyamatot Windows 10 laptopról végeztem.
    Először is telepítettem az iCloud-ot Microsoft Store-ból és megadtam egy helyet az SSD-n neki, ahol csak az iCloud Fájlok-at tudom menedzselni (Fotókat nem adtam hozzá, azt mobilról is tudom intézni).

    Drive-ról letöltöttem laptopra a kívánt mappákat (tömörített formában tölti le, ha többmindent jelölsz ki letöltésre) és simán csak áthelyeztem a kicsomagolt fájlokat az iCloud mappába.
    Nem a Total Commander-t használtam a műveletre, hanem simán a Windows intézőt, ugyanis ott lehet látni az állapotot is, hogy amit másolok/áthelyezek, az éppen hol tart egyúttal a felhőbe másolással, amit aztán egyből látok is valós időben a telefonon is (persze az iCloud Fájlokon belül).
    Aztán olyan kérdésem megfogalmazódott még magamban, hogy ezeket a fájlokat aztán telefonon külön le kell-e magamnak menteni Saját iPhone-on szekcióba, hogy offline is elérjem őket, de rájöttem, hogy ha egyszer megnyitok minden átmásolt fájlt, akkor azokat letölti magának (eltűnik a sarkából a “felhő” ikon) és úgy nem szükséges már külön foglalkozni velük.

    A Google Drive meg így már megmarad nekem csak a Google Dokumentumaim és Táblázataim tárolására, valamint azoknak a megosztott képeknek, amiket a családtagok nem kizárólag csak iOS alól akarnak majd tudni elérni, hanem bármi más rendszerről.

    Ha gondolsz még bíbelődni a tényleges fényképeiddel, akkor javasolhatok esetleg olyat, ha azokat mégis a Fotókon belül gondolnád látni, hogy mappánként kijelölöd azokat a képeket, majd egy Megosztás / Kép mentése paranccsal be is kerülnek Fotókba.
    Ugyanúgy a helyükön maradnak a képek, csak pluszban Fotókba is bekerülnek.
    Valahogy mégis kényelmesebb a Fotók előnézeti böngészése, de persze ez teljesen egyéni preferencia.

    Szerk: Ja és persze Kellemes Ünnepeket Mindenkinek! 🙂

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák