-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz Szabi® #306550 üzenetére
"Nem érintőképrenyősre designolt telefon oprendszer" szerinted mióta egyenlő azzal, hogy "nem érintőképernyős telefon"? Nem cáfoltá, semmit, mert nem állítottam, hogy nem létezett érintőképernyős symbianos telefon - épp hogy létezett, volt nekem is. Volt Windows CE, kínszenvedés volt használni, volt Symbian, amit akármennyire is erőlködsz, nem érintőképernyősre terveztek, ezért szintén kínszenvedés volt használni, és ha már a hardvernél tartunk, a rezisztív eritőképernyő-mátrixot legfeljebb stylus-szal lehetett valamenyire értelmesen használni (főleg PDA-kon, emlékszik még rájuk valaki? A tabletek ősei voltak, jórészt windows CE-vel fölszerelve), az igazi innováció a kapacitív kijelző volt, amivel tudtommal egyik Symbian-os Nokia telefon sem rendelkezett, de lehet, hogy tévedek..
Tudod hányszor hangzott már el ez a nincs szüksége senkinek itt a topikban az elmúlt 8 évben ? Aztán mégis lett, és mégis azzal lett promotálva az új iphone ?
Igen, nagyrészt totál fölösleges feature-ökkel promotálják a mai telefonokat, és arra buknak a népek. De az, hogy valamire szükség van-e és hogy buknak rá és megveszik, megint két külön dolog, tehát ezzel a "hányszor elhangzott már" érvvel (ami többször elhangzott, mint az én érven ) sem mondtál elllent semminek.
Vagy linkeljem be a közvélemény-kutatásról szóló videót, amiben reprezentatív mennyiségű embernek mutatnak meg képeket, ugyanazokat különböző telefonokkal készítve, de nem mondják meg, hogy melyik milyen telefonnal és milyen felbontással stb készült,, és tetszési mértéket kérnek tőlük, az eredmény pedig fordított korrelációt mutat a megapixelek számával?
Nyugodtan cáfold a "többit is", egy "milyen szar az iPhone" itt annyira nem offtopik, hogy szinte fele a topiknak erről szól visszatérő időközönként.[ Szerkesztve ]
-
M1995
aktív tag
válasz Cyberbeni #306545 üzenetére
Swipe magyarul még nincs, 3rd party billentyűzetet nem rakok fel. Angolul is elég a prediktív javaslat. Számomra gyorsabb pötyögni, mint az autocorrect (swipe) után takarítani. Mert amikor "jól" működik a javasolt szó, akkor is elfogadás után kell backspace visszamenni a kirakott space miatt, ha még vesszőt, pontot akarsz rakni. Az is gyakori, hogy mégse jó teljesen a felkínált szó. (pl. igekötő probléma) A diktálás hasznos és egész jól működik, de azt nem minden helyzetben lehet használni.
Platform független problémának tartom ezeket, itt is benézek egy Android mobil topikba, 99% tippeléssel megmondom ránézésre melyik hsz született mobilos autocorrect módon, mert látszik a külalakból. Nincsenek vesszők a "de" és "hogy" előtt, user csak nyomkodta amit dobott a gép. Egyéb borzalmas helyesírási hibákról nem is beszélve. Szerintem iOS, Gboard, SwiftKey egy kutya mindegyik, főleg magyar nyelven.
Kinek hogy, én gyorsabban és helyesebben írok kikapcsolt autocorrect mellett és csak pötyögve. Csúsztatva gyorsan megy ékezet is. Spell check aláhúzás jó, ha lemaradt egy ékezet. Ha nagyon sietek, akkor ekezet nelkul irok es kesz.
-
Rage47
veterán
válasz M1995 #306544 üzenetére
Olyan 10 éve van iphone-om és mindig használtam autocorrectet és csak ios 17 óta csinálja ezt, hogy kiikszelek valamit és berakja mégis. Ez egyértelmű bug. De már látom előre, hogy ez is bent marad örökre, csakúgy, mint a lock screenen a négyzetes értesítési buborékok, a control centerből megnyitott Home app néha üresen nyílik meg, ezek mind több iOS óta megvannak De még sorolhatnám, áh, szomorú ez valahol.
Lehet én is kikapcsolom az autocorrectet és majd nyugdíjas tempóban írok ezentúl. Végülis hova sietek.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Aszpirin #306551 üzenetére
"Vagy linkeljem be a közvélemény-kutatásról szóló videót, amiben reprezentatív mennyiségű embernek mutatnak meg képeket"
Belinkelsz egy közvélemény kutatást 8 milliárd ember véleményével ? Az jöhet . . .
Az hogy idedobsz 1000 megkérdezett embert, az soha nem lesz reprezentatív."Igen, nagyrészt totál fölösleges feature-ökkel promotálják a mai telefonokat, és arra buknak a népek."
Oké, de attól még amit írtam, valid, itt nagyképernyő sem kellett soha senkinek, lapozz vissza 8-9 évet milyen vélemények mentek a samsung féle "tepsi"-nek csúfolt méretről.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Szia!
Ez az Armorite Screen Protector Set mennyit takar a kijelzőből? Amit kaptam most a telefonhoz, az körben letakar 1mm-t, mármint a látható képernyőből. Így kuponnal tényleg jó áron van, de még a tokjuk is, bár az nem tudom mennyire jó (iPhone 15 Cloud Soft Case (HaloLock))
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
iPhone -on mikortól (széria/iOs) támogatott a WebGL 2? (Robotos Os 9.0 2018 belépő telók már tudják) köszi
-
SharpSA
veterán
válasz M1995 #306552 üzenetére
Írásodból arra következtetek, hogy nem használtad még a SwiftKey-t. Abban a Flow használata után nem kell visszatörölni egy vessző miatt, mert ha vesszőt rakok, akkor maga billentyűzet automatikusan törli a szóközt, odarakja a vesszőt és visszarakja a szóközt. Ilyen "apróság" miatt is jobb az a billentyűzet. A ragozott, vagy még általa nem ismert szavakat meg csak egyszer kell beírni, aztán már ismerni fogja. Számomra a pötyögés sokkal lassabb, mint a Flow vagy Swype (ha már a kívánat szavak mindegyikét ismeri az adott billentyűzet.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
M1995
aktív tag
válasz Rage47 #306553 üzenetére
Nekem az is csak az időmet vesztegette, hogy kiikszeljem a javaslatokat. Maga az ikszelés folyamata gáz. Nekem úgy lenne jó, hogy oké dobja fel a szót, ha megfelel arra rányomok és csak akkor tegye be. Space-re ne rakjon be semmit magától, hát több idő az ikszelés és az utólagos javítás.
Shortcut létrehozáskor "all action" lista akad. Jó, ide kevesen jutnak el. Nem prioritás a bugfix.
Settings, wallpaper felületet amióta megváltoztatták, elsőre megnyitva néha csúnya lag és az pont olyan rész, ahova azért mezei user is gyakran benéz. Először azt hittem, hogy na már kevés a memória, de a bolti naprakész, 8 GB-os 15 Pro is produkálta. Bugos szoftver, akadva rajzolja ki a háttereket. (ott ahol választhatsz kaleidoszkóp, emoji stb. kategóriák) Másodszorra megnyitva már jobb egy fokkal.Hát "nagyon" várom, hogy mivel még jobban bele kell nyúlniuk a rendszerbe az EU törvények miatt, az milyen anomáliákat fog okozni. Kellene már egy olyan frissítés, amikor semmi új feature, csak a meglévő dolgokat kalapálnák ki.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Rage47 #306553 üzenetére
Gboard tudja, hogy elkezdesz gépelni és feldob három variációt javasolt szónak és rábökésre azt szúrja be amit választasz, ha egyik sem jó, akkor begépeled rendesen. A gyári is tudja angol billentyűzeten, de valamiért a magyar verzió egy szögegyszerű, fapados, madárfosos, elfeledett, rozsdás Hajdu centrifuga szintjén rekedt és még az autocorrect is bugos benne.
Viszont sajnos a Gboard haptikus visszajelzése nem olyan fincsi, mint a gyári billentyűzeten (vagy az Androidos verzióban). De ettől függetlenül ha magyar bevitel kell, sokkal praktikusabb, mint a gyári.
-
M1995
aktív tag
válasz Stauffenberg #306563 üzenetére
A lengyelek és románok most kaptak iOS 17-ben billentyűzet fejlesztést. (prediktív, quickpath, multi) Talán mi is sorra kerülünk valamikor. Angolul egyébként egész jó már.
-
senior tag
válasz Szabi® #306554 üzenetére
Úgy látom, nagyszerűen megy a statisztika , szóval ezzel nem vitatkozom, csak elmondom a tényeket.
Online készíti egy nagyon népszerű tech-youtuber (Marques Brownlee, valószínű, hogy ismered, vagy belefutottál már egy-két videójába, de annyira komolyan veszik a gyártók is, hogy pl.az Apple vezetői is adtak neki személyes interjút), évek óta, mindig az aktuális évben megjelent telefonokat versenyezteti, és el is magyarázza a metodikáját. 2022-ben több mint 600ezer résztvevő 21,2 millió szavazatából a Pixel 6A jött ki nyertesen az összesítettben, de vannak kategóriák: árral normalizárl nyertes, protré mód nyertes, stb. A módszer páros összehasonlítás A kép vs B kép, ugyanaz a téma, "ELO rating" nevű algoritmussal előállítva az egyéni végeredmény. A képekról nem lehet tudni, hogy mivel készült, mekkora felbontású stb.
A 2023-as felmérésbe Te is beszállhatsz: https://vote.MKBHD.com
Hogy a 600ezer résztvevő reprezentatív-e a Föld teljes lakosságára? Nem, de nem a szám miatt (a magyarországi népességre 1000 fős a reprezentatívnak elfogadott minta tudomásom szerint, ennyit alkalmaznak a hazai közvélemény-kutatók, szóval a 600ezres szám alapján az 6milliárdra lenne elég), a probléma inkább az, hogy a nyílt online módszer nem biztosítja a világon az egyenletes demográfiai eloszlást. Az Egyesült Államokra mindenképp statisztikailag reprezentatív ez a minta, és azért ha egy 21 millió szavazatos, 600ezer résztvevős vaktesztből az jön ki, hogy a kapott szavazatok száma fordítottan korrelál a megapixelek számával, akkor az elég sokat mond, szerintem.
Az iPhone 14Pro a saját maximális felbontásán készült képeivel a 7. helyen végzett, a legrosszabb eredményt pedig a 200 megapixeles Moto Edge 30 Ultra érte el
itt a nagyon zanzásított változata a 2022-es összevont eredménynek, de ha rákeresen a Marques Brownlee csatornára, akkor megtalálod a részletes bemutatását is mind a módszernek, mind az egyes kategóriaeredményeknek is: https://www.youtube.com/watch?v=FG_KaJ6mJzg[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
válasz Stauffenberg #306563 üzenetére
SwiftKey is jó alternatíva lehet.
-
szevassag
tag
Én is a SwiftKeyt használom egyébként. Androidon is azt használtam meg itt is. Amikor megláttam az iOS gyári billentyűzetét majdnem dobtam egy hátast, mintha visszamentünk volna 10 évet az időben. Nincsenek számbillentyűk, nincs javaslat, nincs swipe, nem lehet témázni, szar az egész. Eszembe nem jutna használni, nem is értem hogy lehet ezen gépelni, ki az aki ezt használja?. Egyébként Androidon a SwiftKey is jobb valamivel, itt ilyen 80%-ra mondanám. Fejlesztik, fejlesztik már egész jó. A gyárit le is törölném. Egyébként van olyan skin amivel ugyanúgy néz ki mint a gyári. A Gboard is jobb természetesen mint a gyári de az is fényévekkel van lemaradva a SwiftKey-től.
Néztem egy kis Swiftkey statisztikát:
360 méter ujj csúsztatással
96484 db kijavított billentyűzet leütés
14072 db javasolt szó
49309 db kiegészített szó
Ezt hol tudja a gyári? Semmit nem tud. Szenvedjen vele aki akar.[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Aszpirin #306565 üzenetére
Marques Brownlee egy végtelenül egyszerű apple fan, "ijustine2"-nek is hívják, ugyanis a hölggyel együtt többször adott már tim cook is mind a kettőnek interjút, sok esetben végtelenül elfogult szinte kizárólag szubjektív élményekre hagyatkoznak, amit a geil videóik is tükröznek, ha rajtuk múlik, vegyél meg minden apple terméket, minden jó, minden szuper amit az apple csinál. De olyan yoputuberektől akik komplett Mac Pro-t kaptak az appletől "csak úgy" XDR Pro kijelzővel együtt, ez nem is meglepő.
Egyébként ha nagyon pro akarsz lenni, akkor magukra az amcsikra vetítsd rá az évenkénti új iphone eladásokat, cirka 300 millió amerikai populáció már kész adat, na erre húzd rá az évenkénti, vagy akár 2-3 évenkénti eladásokat, és ott lesz a statisztikád. Mivel értelemszerűen én hoztam egy cikket, ami arról szólt, hogy az amcsiknál már kevésbé fogy az iphone, ugye innen indultunk 3-4 hszel feljebb . . .
Az hogy én szubjektív a nokiával húztam egy párhuzamot, az egyrészt szubjektív, másrészt nem a pénzügyi részre gondoltam, hanem arra, hogy az apple eljutott arra a szintre egy új iphone kiadásakor, hogy már a senki nem kapja fel a fejét, már nem mozgat meg tömegeket, híreket, hype-ot ez a dolog, és a nokia is pont ebben a cipőben járt, mindegy mit adott ki, a hype elmúlt. Nem gond ha nem értesz egyet, de meggyőzni nem tudsz, és én sem akarlak téged. Csak leírtam mit gondolok. -
pourri
aktív tag
válasz Szabi® #306568 üzenetére
"hogy az apple eljutott arra a szintre egy új iphone kiadásakor, hogy már a senki nem kapja fel a fejét, már nem mozgat meg tömegeket"
Szerintem ez annak is oka, hogy már generációk között nincs és nem is lehet akkora fejlődés mint ami egy évtizede volt. Engem is hidegen hagynak ezek a dolgok minden gyártó tekintetében mert már nem tudnak újat mutatni. -
senior tag
Apple fan vagy sem (nekem amúgy ez a nagy Apple-fanság nem jött le, de Te tudod) mégis miben számít, amikor vaktesztet csinál? És egyértelműen NEM apple-terméket hoz ki győztesként, de még ez első ötben sincs iPhone?
Akik szavaznak, nem tudják, mire szavaznak, gondolom ez érthető...
Annyira végtelenül elfogult, hogy a korábbi kiesős módszerével 2021-ben jutptt nála először túl az iPhone 13 az első körön. Addig az első kört sem vette az iPhone az összehasonlítós vaktesztjein. Ez lenne az a hatalmas elfogultság az Apple iránt? De mindegy... nem is ez volt a lényeg, hanem hogy mennyit számítanak a megapixelek, amelyeknek égbe emelése az egyik "nagy fejlesztése" a telefontársaságoknak, ha Apple, ha nem... Ja, és a "vakon" leadott szavazatok száma alapján az iPhone SE 2022 megelőzte a 14 Prót... ezt is csak úgy mondom, hogy legyen "házon belüli" eredmény is.
Bármire rá lehet fogni bármit, de a statisztika eléggé egzakt tudomány, és konkrétan a módszerébe nehéz belekötni, így aztán jöhet a személyébe való belekötés. De valakinek meg kell csinálnia ezeket a teszteket is, mert látszólag egyik gyártónak sem érdeke (megcsinálni, vagy ha igen, publikálni az eredményeket).Továbbra is várom az eredeti, nokiás összehasonlításodra adott válaszom részletes cáfolatát. Hátha tanulok én is valamit.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Szabi® #306570 üzenetére
Az, hogy kevésbé fogy ai iPhone az amcsiknál, komoly érv, de a nokiával való párhuzamot nem vonja meg.
És én azt vitattam.
A Nokiánt fővelőtte a saját CEO-ja, miközben bőven le tudták volna dolgozni a (sokkal nagyobb) technológiai hátrányukat, épp azon voltak, a készülő Lumiákkal. Ezért nagyon más a helyzet.
Az Apple esetében az én fő érvem az erőltetett "muszáj fejleszteni" volt, az értelmetlen fejlesztések versenyében jelenleg rosszabbul állnak, de nagyon-nagyion messze vannak egy Nokia-stílusú instant bukástól. Elég csak ezt a topikat megnézni, amikor kiadnak egy-egy új iPhone-t, hogy lásd, miért.[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
Ez így tök jó végszónak a vitában. 👍
-
oszi666
őstag
Sziasztok
feltettem iphone 13ra a google calendart es iszonyat kicsik a betuk.
probaltam display&brightness -> text size es accessibility -> disp&brigh -> larger texttel is novelni a betumeretet semmi hatasuk nincs. A tobbi appban valtoznak a betumeretekbde ebben az egyben nem.
mi lehet ennek az oka?It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
senior tag
Most néztem meg a híres Napló alkalmazást.
Első reakcióm:
Második:
Harmadik:Na igen, egy újabb fejlesztés, ami nagyon kellett
[ Szerkesztve ]
-
markknight
veterán
válasz Aszpirin #306579 üzenetére
Csajok amúgy tuti élvezik mert ad javaslatokat stb.
Más: Watchon mikor digital crownnal görgetem gyorsan a neveket mondjuk a kontaktoknál vagy az előadókat a music appban, akkor nektek is tévesen irányít oda ahova? Szerinte jobb felül az L betűnél tartok, szerintem meg csak a K-nál és manuálisan kell egy csomót menni lefele, ami cink.
-
senior tag
válasz markknight #306580 üzenetére
Igen, nálam is ez van. J-t mutat a kis karikában, és valójában még csak I-nél tartok.
Hasonló jelenséget tapasztaltam Carplay-en is, és már a korábbi iOS-szel is....
Elég bosszantó, mert nagyon sok (több száz) kontakt van a telóban, mondjuk N kezdőbetűs vagy harminc, és kell egy P-s, odaviszem, amire iderül, hogy csak az N elejénél tartok...Nehéz eldönteni, hogy ez bug, vagy feature
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz markknight #306580 üzenetére
Ez azért van, mert a kontakt listában eleve el van rontva az oldalsó ABC lista. A nevek a magyar ABC szerint vannak tagolva, de az oldalsó ABC lista az angol szerint megy (kivéve a Cs). Ha jobban megnézed, akkor a telefonon a kontakt listában sem ott jár, ahol kell, ha oldalt csúsztatod az ujjad, csak ott kevésbé tűnik fel. Egészen pontosan ahányadik betűn jársz oldalt az ABC listán (vagy tekered az órán), annyiadik betűnél jár a névjegy listában. De mivel a kettő nem egyezik, ezért fokozatosan csúszik el. Mindig azoknál a betűknél csúszik egyet, ami a névjegy listában ott van tagolásként, de az oldalsó ABC listában nincs. Az első ilyen betű a Dz. Illetve, ha ilyen kezdetű névjegyed nincs, akkor a következő (pl. Dzs, É, Gy, Í, Ly, Ny stb.) Ezt valamelyik fejlesztő nagyon benézte, mert az összes többi helyen jól van (pl. Appkönyvtár).
Egyébként pont ugyanez a jelenség megvan a Carplay-en is, ahogy a kolléga is említette az előző hozzászólásban.
Az egész a kontaktok helytelen ABC listájából ered.[ Szerkesztve ]
-
markknight
veterán
Értem, akkor majd kitalálok rá valamit
pourri: Amúgy attól, hogy a teló nyelve angol még a bug megmarad, le kell cserélned az ismerettségedet külföldiekre Vagy átírod, hogy ne legyenek benne sajátosságok.
Az a poén amúgy, hogy ez music appnál is előjön, hát nem tudom. Nem sok magyar zenészt hallgatok, ott tök evidens kéne legyen h menjen jól.
[ Szerkesztve ]
-
pourri
aktív tag
válasz markknight #306584 üzenetére
Ja, így már értem, hogy mivel van a probléma, sorry.
-
senior tag
válasz pourri #306585 üzenetére
Megadjuk a tiszteletet a kontaktjainknak, és ékezettel írjuk be a neveiket, ha ékezetes betűvel kezdődik
Szerk. Most nézem, hogy az É az nem külön betű a csoportosításnál, de a GY az igen (fura)... és már meg is van, mi okozza az elcsúszást nálam az I-nél.... (de nem az ékezetek okozzák ezekszerint (?) )
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz szevassag #306567 üzenetére
Nincsenek számbillentyűk, nincs javaslat, nincs swipe, nem lehet témázni, szar az egész. Eszembe nem jutna használni, nem is értem hogy lehet ezen gépelni, ki az aki ezt használja?.
Sehogy. Nem is gépelek szinte semmit telefonon (max URL-t vagy első használatú jelszavakat). Érdekes módon a diktálás remekül megy (magyarul is!) -
oszy
veterán
válasz szevassag #306567 üzenetére
A legjobban az zavar ebben a billentyűzetes témában, hogy rokonnak vettünk egy samu a34-et és azon baromi jól működik a pötyögés. iPhone-on valahogy a külsők nekem sehogy nem jók. Egy idő után... A diktálás jó, de nem mindig van az a helyzet, hogy diktálni tudjak.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
-
sgeza
veterán
válasz Aszpirin #306586 üzenetére
Az É valóban pont nincs a listában. De az elcsúszás amiatt van, amit írtam: a listában lévő csoportosításnál több betű van használatban, mint az oldalsó függőleges ABC listában. Amelyik betű nincs a listában, ott elcsúszik. Mert nem a betűket "rendeli össze", hanem csak a pozíciójukat. A 12. betű az ABC listában a 12 csoporthoz lépést jelenti, ami nem az a betűcsoport.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz burgatshow #306591 üzenetére
Olvasd el pontosan, amit korábban írtam, és megérted!
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz pourri #306583 üzenetére
Azt nem tudom, nem néztem. Attól függ, hogy a névjegy lista betűcsoportosítása megegyezik-e az oldalsó függőleges ABC listával. Én azt vélelmezem, hogy ott megegyezik. Mivel az angolban nincs mondjuk Ő betű, ezért az vagy az O csoportban lesz, vagy a lista legvégén.
[ Szerkesztve ]
-
Aaron14
őstag
Qi 2 töltők mégsem jelennek meg idén?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
burgatshow
veterán
válasz sgeza #306593 üzenetére
Elolvastam pontosan es tovabbra sem ertem. Peldaul nekem nincs Q betuvel kezdodo nevjegyem es annak rendje es modja szerint a Q betut at is ugorja amikor huzom az ujjam a listan es a P utan rogton az R jon.
Az oran is… Szoval most vagy nem ertem tovabbra sem a problemat, vagy en vagyok a szerencses kivetel, akinel mukodik. Mindjart kocsiba ulok es ott is megnezem CarPlay-en. -
senior tag
válasz sgeza #306592 üzenetére
Ja, valóban így van. Érdekes, ez eléggé alapszintű bugnak tűnik, valószínű, hogy nagyon egyszerű lenne javítani, ehhez képest főverziókon is átível. Lehetséges, hogy més senki sem jelentette? Ilyen különbségek az agol ábécéhez képest nem csak a magyar nyelvben vannak (úgy sejtem).
-
senior tag
válasz burgatshow #306596 üzenetére
Én meg azt nem értem, mit nem értesz
Ha a kontaktok ABC-alapú "gyors pörgetésnél" a Watch-csal vagy Carplay-jel a J-re akarok "ugorni", akkor az első I-vel kezdődő nevet adja. És ilyen elcsúszások fennállnak a teljes kontaktlistában.
A probléma alighanem nyelvi és egyéb beállításoktól függ (pl. mi szerint csoportosítson/rendezzen), valamint attől, hogy milyen kontaktnevek vannak a kontaktlistában, és ezek hány és milyen betűvel kezdődő csoportot képeznek. Mert pl. ha nincs "Cs" vel kezdődő kontaktod, akkor nem lesz "Cs" csoportod, a kontaktlistában ha van, akkor mgyar nyelvi beállításnál lesz.
sgeza azt magyarázza, hogy a kontaktlistában lévő betű szerinti csoportosítás nem egyezik a "gyorspörgetésnél" "pörgő" betűsorral, és az "ugrás" a gyorspörgetés betűsorában kiválasztott betű indexe (sorszáma) szerint történik: ahányadik betűt választottad ki, annyiadik csoportra ugrik. De mivel a csoportosításban szereplő betűk listája nem azonos a pörgetésnél felugró betűk listájával, azért a módszer következményeként elcsúszik/elcsúszhat a kettő egymáshoz képest, ezért rossz helyre "ugrik". És ez ívalóban így van: az én kontaktlistámban van például külön GY csoport, de a gyorspörgetésnél nincs GY betű. A hozzászólásom előtt ellenőriztem, valóban így van. Ugyanakkor az sem teljesen igaz, hogy a gyorspörgetés "jobboldali" betűlistája mindig angol, ugyanis nálam abban van "Ö", ami nem annyira angol betű.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Marques Brownlee annyira Apple fan, hogy kifejezetten az Android a kedvenc mobil oprendszere és pont azért, mert imádja személyre szabni az utolsó csavarig.
Csak azért, mert kedveli az Apple cuccokat is és ezért nem fikázza őket lépten-nyomon, nem lesz belőle Apple fanboy. És lehet kedvelni az Apple cuccokat úgy is, hogy rendszeresen kritizálja az Apple-t bizonyos fejlesztések elmaradásáért vagy mert azzal vannak elfoglalva, hogy a felhasználókat minél jobban magához kösse.
Az M3-as MacBook Pro előrendelését pedig visszamondta miután tesztelte a sajtópéldányt, mert nem volt elég a teljesítménybeli ugrás a meglévő M1 Pro gépéről.
-
burgatshow
veterán
válasz Aszpirin #306598 üzenetére
A jelenséget értem, azt nem értem nálam miért jó. Oké, a CS/GY/SZ stb. betű megjelenését értem, nekem az valóban nem volt korábban mert angolul használom a készüléket.
Most explicit átállítottam magyarra, de telefonon IS, Watch-on is és CarPlay-en IS úgy működik, ahogy elvárom, tehát annál a betűnél kötök ki, amit kiválasztottam.... Csatoltam videót is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest