- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Brumi˘ #15300 üzenetére
630A_18 B01, nekem ez van, igaz, nem abitéktól szedtem, hanem innen.
Úgy látszik a feles szorzójú Q8300 még nem igazán volt, kimaradt belőle.
Elég tré azért, hogy ilyen szinten leszarják a supportot abiték..kár érte :SLebontott oldallappal is ennyire meleg? Valami módon adj neki friss ájert..
Nálam load 1.35, idle 1.2, láthatod az előző IBTs képen mennyire meleg..
Jó, a HR-01+ nem TX kategória, de ~passzívan, házventi mögötte 3cmre.[ Szerkesztve ]
-
Brumi˘
addikt
válasz Speed® #15301 üzenetére
Bedobtam egy 12-es ventit még a házba alulra, 1°C-ot nyertem vele. Szal valszeg ezzel a procival a tx2 ennyit tud. Majd ha megint lesz kedvem szerelgetni veszek valami normális hűtőt rá és akkor nézem tovább tuningba.
Az általam használt bios-t feltettem ide, ha meg akarod nézni.
-
szab.tam
nagyúr
válasz Speed® #15299 üzenetére
érdekes, hogy nem fűtött be jobban, mint a prime. még a kisebb szobahőmérséklet ellenére is...
nem lesz azért ez rossz így....ami azért fura, hogy Brumi˘-nak 3.2-n van 3 gflops-a.
azért fontos az ilyet figyelni, mert ha relatív alacsony gflops értéket kapunk a teszt alatt, az azt jeneti, hgoy a tesztprogi "félgőzzel kapta el".
ennek 2 oka is lehet: vagy valamik futnak a háttérben, (ilyenkor szoktak jönni az eltérő értékek), vagy an valami eredendő instbilitási probléma, amit még nem látsz.
zet a tüntetet még linx-nél tanultam meg.
ilynekor akár 5-10X is újra kell indítani a tesztprogit, mikor is magasabb bflops-ok jönnek, (szerintem nálad 3.5 gigán 36-38 kéne legyen). mert ekkor tehelődik a proci teljesen.
rutinos szema progi indulásakor acpu hőfokon látja, hogy teljes gőzzle kata-e el.
ibt-nél nem kell annyira az induláskori hőfokot lesni, mert rövid egy kör ciklus. linx-nél volt érdekes, mert 3 giga befogott rammal, 2 magon, 3 perc volt egy kör, mire kiderült a gflops az lső körből. (hogy megy-e rendesen)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
-
odorgg
addikt
Ha holnap megérkeznek a memóriáim, énis meglesem ezeket a Gflopokat mert kiváncsi lettem
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Brumi˘ #15302 üzenetére
Igen, 4 magon el tud fogyni a 3 heatpipe és a kis bordázat..egy freezer xtreme vagy 212 illik rá minimum. Előbbiből van egy fölösleges példányom, ha gondolod, megoldhatjuk okosba, privizz ;p
BIOSt megnézem majd, a verziószám eltérő, az enyém 18ra végződik, a tiéd 00ra. Dátumja nálad mikori? Az enyém 08/05/30. Lehet, hogy a tiéd frissebb és megoldja a CPU temperature mizériát..kipróbálom este. Flashmenuvel mehet szerinted? Official BIOSokat szoktam Win alól tolni, bétáknál rezeg a léc picit..
Szerintem ha alapfeszen megvagy 3.2n, menni fog 3.6 körül simán, csak MCH/VTT kell neki. Előbbit amúgy nálam szépen fölélövi..alap 1.25 helyett 1.29et ír rá, ha 1.33mat állítok be hogy legyen 1.35VTTm a 480as FSBhez, már majdnem 1.4et ad MCHnak..mondjuk nem féltem, HR05SLI alatt hüsizik.
szab.tam
Különösebben nem szórakoztam sokat idáig IBTvel, hozzászoktam a P95höz..amit azzal Blendre kitesztelek, nem esik hanyatt használat közben.
Főleg mióta rászoktam, hogy mellé tolok furmarkot is, hogy az esetleges vga miatti drop is bekerüljön a képletbe.
Szűz rendszeren (XP SP3) toltam, semmi sem fut a háttérben..ha meg random eredményeket dobál kedvtől függően, már régen rossz..legalábbis viszonyítási alapnak, stabilitást nézni még jó lehet. -
-Solt-
veterán
Kínoz valaki Q9550-t asus lapban? Megvan a 4GHz 7/24-ben?
www.smart-bus.hu
-
Laraxior
titán
válasz -Solt- #15307 üzenetére
Striker2Extreme
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Brumi˘
addikt
válasz Speed® #15306 üzenetére
Az én biosom újabb 2008/10/09 vagy 2008/09/10 passz, de tudtommal ez a legutolsó "kiadott" bios abit ip35-e-re. Az hogy hogy került a lapra már a feledés homályába veszett, mert valamikor tavaly szeptemberbe került hozzám a lap és nem sokkal utánna az e3200 amihez már ezt a biost használtam. Hűtő miatt pü megy.
-
szab.tam
nagyúr
válasz Speed® #15306 üzenetére
..."hozzászoktam a P95höz..amit azzal Blendre kitesztelek, nem esik hanyatt használat közben."
ok. csak nekem nagyon más tapasztalataim voltak idáig. (több konfignál, így reprezentatív tapasztalatnak veszem.) ahol a prime még elszaladgál, (nálam most 4 gigán csinálja ezt), ott csomó minden más alkalmazás kék képernyővel eldobálja...
ezek szeint csak nálam...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz szab.tam #15311 üzenetére
Kinek milyen tapasztalatai vannak..általában nem hegyezem ki túlzottan a feszeket, inkább ráhagyással számolok, emiatt váratlan droppok nem szivatnak meg..de volt hogy centizgettem és belefutottam abba ami írsz, 1 óra P95/Blend 9es priorityn, mellette zene és netezgetés több lapon, semmi gond, GTR2 meg kivágott asztalra rendszeresen amíg nem kapott +feszt az mch..
Mindenki úgy teszteljen ahogy jónak látja, egy a lényeg, legyen stabil a gép ott és akkor, amennyit és amennyire használni akarja az ember. -
-Solt-
veterán
válasz Speed® #15308 üzenetére
Ha én azt tudnám... az érdekel, milyen asus-ban megy annyit!
Egyébként most lehet, hogy kinevetsz, de, ha nem linekeld a fórum keresőjét, meg sem fordul a fejemben, hogy itt is van ilyen! Pedig minden egyéb fórumon szoktam használni... még morogtam is, hogy itt miért nincs! Tiszta hülye aki nem normális!
www.smart-bus.hu
-
mesize
csendes tag
sziasztok!
Amint az kiderül majd, nem vagyok egy tuning-mágus, csak tanácsot szeretnék kérni a következőben:
van egy Q9550 procim. CPU-Z szerint megy 2000 Mhz-en(333,3 x6). A BIOS-ban viszont 400 x 8.5 szerepel. Akkor most mi az igazság?
Egyébként amikor ezt írom, akkor a CPU-Z szerint egy pillanatra felugott x8-ra...homályosítsatok fel lécci! Előre is kösz!
mesize
-
scream
veterán
válasz mesize #15315 üzenetére
Ezzel a módszerrel "spórol" a CPU, vagyis inkább a lap,hogy IDLE visszaveszi a CPU szorzóját,BIOS ban ki lehet kapcsolni ezt a funkciót és akkor nem ugrál 6 és 8.5 szorzó között (ha csak sima netezésre használod akkor nincs értelme kikapcsolni, legalább kevesebbet fogyaszt a géped)
szerk . : kimaradt a neve a funkciónak : C1E
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz szab.tam #15283 üzenetére
Te... biztos, hogy jó ötlet úgy tanácsot kérni, hogy eleve "lehuszározod"
azokat, akik potenciálisan tanácsot adhatnának az adott kérdéskörben?másnak sem nagyon jött össze, csak primehuszárkodtak
Hát hogyne... Azért ha egy QX-szel nem megy a 4 giga, az elég "gyér",
tekintve, hogy felfelé is állíthatod a szorzót, tehát még "gagyi" lapban is
mennie kellene... (Jah, kérem: lehet, hogy a proci nem bírja? Ez éppen
az a dolog, amit a kedves felhasználónak kell kitesztelnie, "távirányítás"
ebben az esetben nem segít.) Egyébként utána kellene nézned, hogy
a GTR2 pontosan mit szeret, mert nem biztos, hogy csak órajelemelés
a megoldás: lehet, hogy egy újabb architektúra alacsonyabb órajelen is
képes jobban meghajtani: én pont ezért váltottam i7-re, mert adott játék
procilimitje nem is igazán procilimit volt, hanem platformlimit, és 4G-ről
4,2-re emelve az órajelet, miközben a RAM romlott, nem volt gyorsulás.Ui: egyébként a többiek már elmondták a lényeget. Hiába írnám le, hogy
egy adott procinak mennyi fesz kellett adott beállításhoz, ha a Tiéd totál
más proci, más lapban/más környezetben. Ezt a kitesztelést sajna nem
lehet megúszni... (Amúgy én is szerettem az IBT-t, mert már a standard
tesztet is eldobta, ha nagy gebasz volt, tehát lépésenkénti tesztelésnél a
gyors ellenőrzéshez tökéletes volt. Pl. lefagy: kevés a vcore, vagy a VTT.) -
DigitXT
nagyúr
válasz DigitXT #15318 üzenetére
Mielőtt belekötés esete forogna fenn: igen, az egy elég jó példány volt, és
igen, (lightos) vízzel volt hűtve (ami csak egy közepes+ légnek felelt meg).
De eldöcögött 4250-et is IBT-vel... (4500-ra azért már nem küldtem rá.)Viszont volt korábban egy nem válogatott Q9650-em, annak sem volt a
4 giga túl nagy kaland. Persze győzze az ember lehűteni, meg ilyenek.[ Szerkesztve ]
-
Gaben01
őstag
válasz szab.tam #15283 üzenetére
Akkor tessék,egy 4GHZ IBT stabil beállítás giga lapban. [link]
Hogy ebből mit tudsz használni azt nem tudom,mert más lap más biossal és más cpu.
Egy kis segítség a tuninghoz (igen,giga laphoz,de van hozzá magyarázat is,hátha lendít a dolgon): [link]http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
szab.tam
nagyúr
válasz DigitXT #15318 üzenetére
Gaben01:
thx, majd megnézem.DigitXT:
való igaz, hogy minden hardverkörnyezet, de legfőképp proci példány más, máshol van a végük. lehet, hogy ez egy negatív irányban leválogatott, antituning darab, és ennyi a vége. pont.
beállításminták: főként giga lapos, tune5, vagy mifene screen-eket látok. máshogy hívnak nálam bizonyos értékeket, máshogy is kell megadni, őket, (pl %-osan, nem fesz szerint), így lekoppintani sem tudom, mert nem tudom értelmezni. a lapom topic-jában sem jött értelmes magyarázat...
a " a primehuszárkodás" elleni küzdelem régi vesszőparipám. szerintem a prime stabil bellítás nem jelenet minden alkalmazásra jelentő stabilitást. de ezzel a prime screen-eket belinkelőket úgysem fogom meggyőzni. igaz, én is linkelgetek néha, főként eladáskor, mert marha jól mutat, de mellé meg szoktam adni a mindenre kiterjedő stabil beállítást is, ami rendszerint pár 100 mhz-el alacsonyabb....
a prime tesztek tényleges jelentőségéről meggyőzni már nem nagyon akarok senkit, kezdek letenni róla, mert nem vagyok vele népszerű. pedig meg vagyok győződve az igazamról....
konkrtét példa: most adtam el egy E8500-at. 4600-on prime stabil volt, és a 3dmark06 is lefutott. de mindenre kiterjedően 4275 volt a vége. efölött a linx, ibt szépen elszálltak kék képernyővel, a játékok inkább 4400-4500 körül dobták el.azaz: 4600-on lement a prime. mutogathattam volna, hogy stabil. de nem volt az. és ez csak 1 példa, de igazol: mondhatom, hogy stabil, de 5 perc múlva már nem az. és ez minden mástól, (user, beállítás, hw), független dolog. így történt, pont.
4 magos procinál a primestabil beállítást ily módon megdönteni már nehezebb. mert a 2 magosnál valós alkalmazásban hamarabb ki lehet akasztani a magokat, mint itt....
nah: de tényleg senkit nem akarok erről már meggyőzni. de akkor is marad ez a véleményem. (ugyan kevesen, de vagyunk már páran, akik így látjuk a prime-ot...)
gtr2-t már nagyon régen megvettem. amd x2 6000-óta játszom vele, sok procin, vga-n végigment már, sok a tapasztalatom. az egy 1 magos szénnéhúzott, régi arh. procival is jobban menne, mint egy új arch, sokmagos, de alacosnyabb órajelesen. van pár mérési pontom, hajszál pontos beállításom, ahol szoktam hasonlítani. (álmomból lekeltve elmondom a teljes beállítási sorrendet...)
-
szab.tam
nagyúr
válasz odorgg #15321 üzenetére
nah, pont erről beszélek. neked 3.2 ghz-en van 39 gflops.
Speed(R)-nek meg 3.5-ön 34.... -> tehát az a teszt nem ment teljes gőzzel, így ki tudja, valóban stabil-e. csak ő azt mondja, hogy mindenkinek úgy legyen stabil a gépe, hogy az fusson stabilan, amire használja.
igaz, azt nem tudom, hogy a memória beállítási beleszólnak-e a gflops értékekbe, és ha igen, akkor mennyire. mert ha beleszól, az nagyon félreviheti a logikámat...
szerintem meg nem létezik egy adott beállításon több fajta stabilitás. vagy mindenen stabil, vagy nem.... (attól még lehet, hogy stabil 3.5-ön, azon a beáéllításon, nem kétlem! csak kérdés, hogy mindenen az-e, ha nem volt a proci teljesen megnyüstölve.)
az előző prociaimat teszteltem. (E8500). többször játszottam el ezt: linx. indult, majd 3. kör végén is látom, hgoy csak 27 gflops. keveseltem. ezért újraindítottam, amíg a várható 31-32 gflops-ot hozta. kb. ennyi kell legyen 4.2-4.3 körül. ha csak a 26-28-at hozta, végigment a teszt, még instabil beállításon is. de ha hozt a a 31-32-t, és valami kevés feszt kapott, rögtön elszállt, főként az 1->2 kör váltáskor.
a te procid ha 3.2-n hozt a a 39 gflops-ot, valszeg tejes gőzzel ment, így valószínűsítem, hogy tényleg stabil a beállításod. ennyi. aki akarja, megérti. aki nem akarja, úgysem....
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz szab.tam #15323 üzenetére
Valóban stabil 3,2-es beállítás, de amúgy 3,6-on használom az is teljesen stabil
3,6-on 41Gflops van egyébként. Amúgy most nézem hogy mennyi a max tuning amit még stabilan visz, és pont belefutottam egy olyan beállításba 3,81 Ghz-en, ami prime stabilnak bizonyult, ibt is lefutott, de GTA4-ben mégis 10 perc alatt kék képernyőt produkált. Szóval énsem nagyon hiszek ezeknek a tesztprogikna Én tuning után mindíg GTA4-et nyomok, ha aszt legalább 1 óráig bírja blue screen nélkül, akkor nemszokott késöbbsem probléma lenni a beállítással. Nekem ez jött be eddig a legjobban[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz odorgg #15324 üzenetére
pontosan erről beszéltem...
igazából nemhgoy a prime, hanem az ibt és a linx sem garancia a stabilitásra.a 3.8 ibt-n mennyi volt a gflops?
végre megtudom, hogy mennyi a kül. az enyém és egy q8000-es közt...)
nálam 3.8-on max ibt 51,8, linx 53.3-at mutat.egyébként érdemes egy 25 körös linx-et is futtani max memóriával.
hamár mostanában úgy vettem észre, hogy ha rossza beállítás, az ibt hamarabb megfekteti az összesnél.
és legalább hamarabb kiderül, már az első 2 körben, így nem kell órákat fűteni...nehéz dolog ez. nem egyszer előfurdul, hgoy az ember már megnyugszik, 2 hónapja megy egy stabilnak hitt beállításon, kap egy hervadt winyót, bedokkolja, és elkékül az egész. igaz, awin talán ilyenkor más miatt is leállhat így a saját védelmében, de az ember rögtön a húzásra gondol...
[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz szab.tam #15325 üzenetére
46gflops volt a maximum 3,8-on, de volt amelyik körben 43 volt csak
Az a baj hogy 475-ös fsb-nél nem megytöbbet a lap a york alatt, de már 475-ön sem lehet stabilizálni 24/7-es használtra Vólt 9550-em azzal is ez vólt a max. Lehet lecserélem ha lessz rá lehetőségem[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Mitől függ a sebesség? Nekem 3.91GHz-en csak 43GFlops lett Mondjuk a ramon még lenne mit csiszolni,ugyanis elég rossz az FSBRAM arányom
ill egy kép a tegnapi primeról és a feszekről. Ez a proci vége kicsit hulladék a cucc
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz szab.tam #15323 üzenetére
Ha hétköznapi használat alatt teljesen hibamentes a cucc, az stabil..szerinted fontosabb egy ilyen műterheléses teszt eredménye?
Volt anno olyan prime verzióm ami konstans eldobta magát 40 perc körül akármilyen beállítás mellett..egy újabb verzió már hibátlan volt ugyanakkor..részemről maradok annál, hogy fél óra P95/IBT után is inkább vegyesterhelt állapotban, játék/munka közben derül ki igazán, stabil-e.
.Az enyém az, 3.6on is, csak agyon kell feszelni. Az IBT flops érték meg erősen ramfüggő, cl5->6 váltáskor is láthatóan. -
Dave™
nagyúr
Sziasztok!
Visszatérő kérdésem lenne: Van egy Giga G45-ös lapom, ami hivatalosan tudja az 1600-as FSB-t. 420 már nem megy neki, 417-en használom már egy jó ideje. Van valami trükközési lehetőség, amivel feljebb tolható, vagy ha alapból nem tud többet, akkor sehogy sem fog? Q8400 van benne egyébként. Az MCH feszt már próbáltam 1,3V-on, az sem segített, 1,4V a max, annyit már nem akarok, az már piros. Köztes érték nincs. Egyéb speciális feszültségek segíthetnek? Vagy bármi egyéb? Nem rossz a 417 sem, sőt, csak az a tudat zavar, hogy a processzorban még lazán ott van +10-20% Érdekesség, hogy valamelyik nap az everest az infóknál 550 MHz-nek érzékelte az FSB-t. Gondolom az integrált GPU zavar be a rendszerbe valamilyen szinten, nekem viszont az kell, mert azt használom, nem kell több. Szóval ennyi a vége, fogadjam el, vagy más azért már többre is jutott G45-tel meg egy Quaddal?
Köszi!
-
Dave™
nagyúr
Kipróbáltam egy régi ajánlást még az E5000-es topikból és félig-meddig bevált: a pci-e frekvenciát emelve kitolódott az FSB limit is. Alapesetben 103MHz-ig engedte emelni a pci-e-t, ennek adva 0,8V helyett 0,9V-ot felment a limit 104-ig 103MHz mellett olyan 430-as FSB volt a max, 104 mellett 435. A max amit a pci-e clock drivenak lehet adni az 1V, de az már 25%-kal több, mint az eredeti, szóval necces szerintem. Ennyi pöcsölést nem ér meg +5-8%.
-
DigitXT
nagyúr
válasz szab.tam #15322 üzenetére
Nem "lekoppintani" kell, hanem magadnak kitesztelni.
(Ha lekoppintod, és nem megy, attól nem leszel előrébb...)szerintem a prime stabil bellítás nem jelenet minden alkalmazásra
Szerintem sem. Nekem nem is ezzel volt a bajom, hanem
a kérdésfeltevéssel magával, miszerint szerinted itt mindenki
csak "prájmolgat", és senkit nem érdekel, hogy tényleg jó-e
a cucc, meg nem használja annyin, csak "mutogatja"... Biztos
vannak ilyenek, de ha kollektíve ezt állítod, azzal elég érdekes
kontrasztba kerül, hogy ezektől kérsz segítséget. Mondjuk ha
szándékos volt a provokatív hangnem, akkor tkp. bevált: én pl.
nem kezdtem volna írni, ha nem kelti fel az érdeklődésem...4600-on lement a prime
Hehe, ez jó, hogyan "megy le" egy végtelenített teszt?mondhatom, hogy stabil, de 5 perc múlva már nem az
Ezért van az, hogy mindenki másra esküszik, hogy meddig* kell
futtatni, de abban mindenki egyetért, hogy 5 perc "lófüttyre" sem
jó... Viszont egy IBT-nél már 5 perc is kidobhatja, ha valami nem
kerek, ill. nem kicsit jobban fűt, tehát erre is jó: hűtéstesztelésre.gtr2-t már nagyon régen megvettem. amd x2 6000-óta játszom vele
Tudom... De azért nézz rá, hogy hogyan megy i7-en, hátha. Bár
gondolom már ránéztél, ha inkább QX-et vettél... Én mondjuk ha
tényleg 2 évre tervezném a procit i7-et vennék: vettem is, jó lett.
Mondjuk zabál rendesen, pláne a GTX285 SLI-vel együtt: képes a
szünetmentesemet megfektetni (erős terhelésnél), tehát a gépem
olyankor a konnektor felől 480W-nál tuti többet eszik. Ez van...*: meg az sem mindegy, hogy mit, és hogyan (Blend/Small FFT).
Ui: abban is egyetértünk, hogy nincs többféle stabilitás. Valami
vagy stabil, vagy nem: ha van, ami megfekteti, akkor nem az.
Ha viszont a mindennapi használatban nagyon messzire van az
adott terheléstől, akkor (bár az ember ekkor már tudhatja, hogy
nem minden körülmények között bírja a cucc) még jó lehet. Ha
a gyakorlati tapasztalat szerint nem akad ki soha (netezgetsz,
játszogatsz, minden), akkor akár le is lehet ejteni, hogy mondjuk
egy LynX 18. körében éppen mit csinál, meg túlmelegszik-e egy
óra full terhelés során; ha normál esetben sosem kap annyit.
(Általában az extrém terhelések azoknak jók, akik vmi konkrétat
tesztelnek, pl. hűtés elégségességét. Meg úgy biztosabb tudsz
lenni a rendszeredben, ha több teszt is lefutott. 100%-ra sosem
lehetsz, max. ha nem tuningolsz (de akkor sem biztos: ha vmi
mondjuk gyárilag nem 100%-os, s pl. túlmelegszik, vagy bármi).Viszont ha valaki semmivel sem tesztel, "csak úgy" tuningol, az
sosem tudja meg, hogy hol a vége a tuningnak, hiszen egy-egy
programhiba lehet a programozó hibája is, nem feltétlen hardver:
erre is jók ezek a stabilitástesztek, hiszen ha ezek mind futnak,
de valami mégis döglik, akkor lehet, hogy abban van a hiba...[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Egyetlen tippem van, G31M-S2Lből kiindulva: amíg IGPvel tolod, ne akarj többet. Ott is az IGP miatt áll meg a tuning hamar, diszkrét VGAval megtáltosodik. Szóval egy rövid teszt erejéig tegyél bele valami vidkarit és tiltsd az IGPt, hátha meglepődsz és szerzel állandóra valami értelmes karit
-
Dave™
nagyúr
válasz Speed® #15333 üzenetére
Volt benne nem olyan rég egy 4350, dettó ugyanez volt letiltott IGP mellett is. Mivel nem játszom (nem mintha a 4350-el nagyon lehetett volna ), sok értelmét nem láttam megtartani, így eladtam. Mindenre bőven jó az X4500HD
Amúgy reálisan mennyi a végük mondjuk 1,2V-on az R0-ás Q8400-aknak? Gondolom olyan 3,5-3,6 nem? Azt még talán lehűtené a freezer 7 pro, de többet tuti nem, költeni meg már nem akarok erre legalább 3 évig Max memót veszek még bele, ha majd olcsón hajigálják a DDR2-t ismét
-
szab.tam
nagyúr
válasz DigitXT #15332 üzenetére
DigitXT :
öööö, ja.....
szokás szerinte agresszívan, és kicsit túl bonyolítv a fogalmaztam...
egyszerűbben: az, hogy "lefut a prime", (ez kinek fél órát, kinek 8-at jelent....), önmagában nem jelent stabilitást - talán ezzel így már egyet lehet érteni. (csak mert sokan vannak, akik ezt nem így képzelik. nekem azokkal van gondom)a gtr2-re meg visszatérhetünk, csak máshol, mert itt nem fogom vele szétoffolni....
odorgg:
"46gflops volt a maximum 3,8-on"
az azért egy q8000-estől nem gyenge.... nem hittem volna, hogy a kis hervadt 4 mb l2-jével ennyit csinál. - ezek szeerint jó ár/érték proci....
ezek után, ha valaki q6600-at vesz, és jo lenne egy q8000-es a lapjába... hát az vadbarom.
pár hete próbálkoztam egy utolsó 6000-essel, (6700), de nem, tudom minek. brutálisan leszerepelt. nem tudom, egy ilyet miért nem néztem meg.Speed(R):
Az IBT flops érték meg erősen ramfüggő, cl5->6 váltáskor is láthatóan.
hmmmm. asszem kicsit utánanézek ennek én is.Laraxior:
3.91GHz-en csak 43GFlops
9550-től az nagyon kevés
elég idegbeteg dolog, de nézz meg valamit: kapcsolj ki mindent. még a cpu-z se fusson, mert ibt-nél az is csökkenti az értéket. még a core temp is. és egymás után többször indítsd az ibt-t. van úgy, hogy a sokadik indítás után "kapja el teljes gőzzel"
mindenképpen probléma van. akkor is, ha mindig csak 43 lesz az érték. de akkor is, ha a 15. indításnál elindul rendesen. mert akkor az előző 14-nél mit csinált.....
de arra készülj fel, hogy ha nagyon beindul, akkor jóval melegebb lesz, így valami hőfoknéző azért menjen....a 4 gigán járó 920 i7-ek kb 59gflops-ot hoznak.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz szab.tam #15335 üzenetére
hát szerintem közrejátszik a 790es chipset is...elég lassú memóriakezelés terén
-
nakamura
csendes tag
Sziasztok
Boldog tulajdonosa lettem egy q9650 e0 steppinges procinak!
Jelenleg egy Gigabyte 965p DS3 Rev3.3-as lapban muzsikál 4 gb kingstone ddr2 -es 800 as rammal. Egy kicsit húzni szeretném de valahogy nem akarja a proci Lehet hogy a lap nem a legmegfelelőbb a tuninghoz? Esetleg tudtok valami lapot hozzá ajánlani ? Vagy lehet, hogy a ram nem az igazi?A segitségeteket előre is köszönöm
-
nakamura
csendes tag
Még egy kérdés
Szerintetek érdemes a q9650 még garanciális prociról átváltani a hasonló paraméterekkel rendelkező qx9650 feloldott szorzólockkos processzorra? ( kipróbálási garanciával?)
Léggel mennyivel több tuning potenciállal rendelkezik a processzor a sima verzióhoz képest?Üdv,
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz nakamura #15340 üzenetére
Nem kell off-ba tenned, abszolút ide tartozik. Szorzózár nélkül egyszerűbb a dolog, mert ott nem jelent akadályt az FSB limit. Viszont az FSB is jótékonyan hat a sebességre, előbb mindenképpen alaplapot kellene cserélned. Ha normális alaplapod lesz, akkor utána a hűtés hamarabb fog kifulladni (elvileg), mint az alaplap vagy a processzor, tehát szerintem nem érdemes cserélni.
-
-
Brumi˘
addikt
Bios-ba még mindig minden fesz alapon:
(3,4-en már eldobta 1. kör után, de a proci vidje 1,2875V, aminél jóval kevesebbet kap a drop miatt)
-
nakamura
csendes tag
Ahoy
Szerintetek ez egy jó( elfogadható) p45 ös lapnak számít ?
Gigabyte LGA-775 GA-EP45-UD3RL
-
szab.tam
nagyúr
válasz nakamura #15340 üzenetére
totál felesleges elcseréned. nem lesz jobb. (szerintem).
attól, hogy az ember adatlapján ott feszít a qx felirat: hááát.attól nem fog gyorsabban menni. én már csak tudom.....ezek a qx-ek igazából arra jók, hogy meg lehet küldeni folyékony nitrogénnel, adni neki 2 voltot, és nem akadályoz a szorzózár. alapkörülmények közt a sima E0 jobb.
-
nakamura
csendes tag
Kiherélllt?
Komolyra fordítva a szót milyen P45-ös alaplapot javasoltok, úgy hogy a ddr2 -es ramokat nem akarom lecserélni?
Ár/érték arány javasolt -
rup1u5
nagyúr
válasz nakamura #15349 üzenetére
mondom!
olyat keress aminek nincs a végén L
tehát:
EP45-UD3R
vagy
EP45-UD3P
De ezeket vadászni kell az apróban.
Szerintem neked elég lenne egy jobb P35-ös lap is. A Q9650 magasabb szorzójának hála szépen tudnád húzni P35-el is.
Mondjuk ez a P35C-DS3R egész jó lenne és az ára sem vészes.
Ugyan ilyen lapban egy Q9550-et szépen belőttem pár perc alatt 3500Mhz-re 24/7-re egy jóbarátomnak. Ha lett volna még időm pepecselni vele akkor meg lett volna a 3600-3700-is szerintem.[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest