- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #15497 üzenetére
kieg:
rosszul mondtam:
fsb term, és nb-t nem 1.1-1.4 , hanme egészen 1.5v-ig probáltam, csak 1.4 fölött már rontott a helyzeten. legalábbis úgy látszott....[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #15501 üzenetére
többen írtátok, hgoy a pll 1.5v+-nak nincs értelme.
most éppen a 8.5*450-hez nézek stabil feszbeállítást.
és a többi fesztől függetleül, ha a pll-nek nem 1.54-et adok, ahnem csak az 1.5-öt, hibázik az ibt-ben... 1.54-el megy....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz darál0w #15503 üzenetére
mármint, hogy nem szabad, mert tönkremehet? azaz árt?
mert lehetni lehet, ahogy a pld. is igazolja...[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz darál0w #15505 üzenetére
de mit csináljak, ha nem megy másképp. visszaveszem 1.5-re hibázik, feltolom 1.54-re, megy....
a valós pll-t hol tudom mérni? mert sehol nem látom.
még nem néztem emg, de tegnap leszedtem a cpuid_hardver_monitor_pro_1_07_0-t. az látja ezt a feszt? mertmi van, ha natívan nem érkezik el az 1.5....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz darál0w #15507 üzenetére
CPU Clock Skew [Delay ?ps]
NB Clock Skew [Delay ?ps]ezt is mire kell állítani.valahol azt olvastam, hogy auto vagy a legnagyobb érték. de hogy mit állít? meg mi ez? a stabilitáshoz van köze?
[ Szerkesztve ]
-
tomi95
csendes tag
Üdv!
én már tulajdonosa vagyok egy GTX4601GBOC VGA-NAK
na persze nem ez a lényeg csak részben!
a mostani e7300 procimal hatalmas proci limitem van ezzel is meg a régebbi r4850 emel is ez volt!
na de a kérdés az hogy melyik processzort e 2 közülq8400 szeretném 3 ghz-en járatni max 3.2 ehez ha kell veszek hűtőt!
a másik a q9400, ehez nem tudok mert a pénztárca nem engedi!
melyik érné meg ár,érték,teljesítményben!
Köszönöm Válaszokat előre is -
Razermazer
őstag
válasz szab.tam #15508 üzenetére
Ezek a beállítások úgymond egymásra épülnek legalábbis az én lapomban. Vagyis miután beállítottad a cpu gtl-eket, a nb-gtl, a ddr2 cha/ddr2 chb és a nb ddr 2 reference voltage-t, akkor ezek az opciók finomhangolják az előzőekben említetteket(alacsonyabb feszültséget jelent a többi komponens számára, ha ezek is be vannak állítva). Magas tuning esetén feltétlen ezeket is kézzel kell beállítani, mert hiszed vagy nem ez tette stabillá a 4 gigát. Teljesen változó, hogy kinél melyik érték hoz stabilitást. Ezeket ketten párba kell állítani, külön külön nem, mert fagyás következik be.
CPU SKEW - NB SKEW
normal - delay 100
delay 100 - normal
delay 100 - delay 100
delay 100 - delay 200
delay 200 - delay 100
delay 200 - delay 200and so on...
Then add larger gaps (this is good)
CPU SKEW - NB SKEW
normal - delay 200
delay 200 - normal
delay 100 - delay 300and so on... Az az érték a jó amelyiknél a prime, vagy amivel szeretnél tesztelni, később hal le. ha jól tippelek ezután még úgyis hátravan a dram skew is . Ennek a beállításával lehet elérni hogy a memória PL-értéke alacsony legyen, és a frekvenciája pedig magas.
Start with:
normal / normal / normal / normalThen:
-50 / -50 / -50 / -50Then:
+50 / +50 / +50 / +50Then:
-100 / -100 / -100 / -100and so on... hajrá szab.tam
[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
tomi95
csendes tag
válasz fagy53 #15513 üzenetére
Hát sajna ez a proci influenzás beteg lett mióta alap Hűtéssel felnyomtam 3.8 GHz re de gyorsabb nem lett! na azóta sehogy se lehet húzni mert kifagy a windows! új alaplapal sem ment a lapot nem a proci miatt vettem! az előzőnek élízelődöt a biosa! limit legalábbis nálam ezt jelenti hogy a GTX460al is ilyen 80-160 fps ig viszi a cod4 et! gtx előtti r4850 ugyanez volt! szal nem bírja a proci! de a q8400 annyiban különbözik hogy órajel. vagy nem ugyanúgy húzható mint a q8300?
de ez hogy én feltolom 3.0 ghz re nem fog rongálódni? meiket érdemes most akkor q8400 vagy a q8300 -
fagy53
nagyúr
-
tomi95
csendes tag
válasz fagy53 #15515 üzenetére
q9400 lett volna tervbe véve de hát 51 ezer a q8400 a vga hoz 100%h kevés de azon alapozok most hogy cod4 be egy 5750 meg egy x2 amd vel is meg van némely hejen az 500 fps szal 4 mag! 3x jobb vga ha nem hajtja ki fullon a vgat! de nem akad semmi és meg lesz a fix 250 fps em cod4/5 be akkor szavam se lehet de ha szerinted nem fogja kihozni a 250 et hát az a baj h a q9400 as nak mire le esik az ara 48 ezere addig bajuszom nö na meg ha q8400 ast veszek akkor még egy dvd rom is bele fér! de ha szerinted hülyeség beruházni a q8400 ra ird meg tanácsod hüle vagyok az ijen böl még most is! sajna
-
-
tomi95
csendes tag
válasz fagy53 #15517 üzenetére
sajna csak ha mar a 2 maggal elvan a 4 böl az is jó a 3 GHz az meglesz úgyis !daráló bocs hogy így írok pedig elege át is fogalmaztam amit az előbb leírtam!
névrokonok vagyunk én is Daralo vagyok na szal jövőre gondolok nem kifejezetten a cod4 re csak azt hoztam fel példának inkább bc2 crysis 2 cod7 és társai! -
fagy53
nagyúr
válasz tomi95 #15519 üzenetére
Ha elég neked a 3GHz, akkor ok. Ezt az órajelet tudják a Q8xxx-ek, tudnának azok többet is, de az alaplapok nem bírják a magas FSB-t.
darál0w: megszoktam, hogy átlósan olvasok, így nem annyira zavaró, mert így is, úgy is két-három szóból kell összeraknom egy mondatot.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz Razermazer #15512 üzenetére
thx!
éppen az utolsó teszt megy 3.8-on. majd utána bemászok a biosba....
de szerintem nálad bővebb a menü, így nem biztos, hogy lesznek olyank, amikről írtál.de amiket írtál, (bemásoltál?), sajnos nem igazán vágom...
gtl-ből nálam csak egy van. fejből nem tudom, milyen gtl, de van auto, 0.61-63-65 érték. azt sem tudiom, mire jó, csak azt, hgoy egy %-os származtatott érték.
vagy 10 helyen megkérdeztem már, de egy épkézláb válasz nem jött még rá. úgyhogy végigpróbálgattam, és a 0.63x tűnik a legjobbnak....még 1x kössz, majd nekiesek még a mostani tesztek után újra.
csak már az is eredmény, hogy a 3.6 ghz stabil pont után van egy 3.8-as is, amihez vissza tudok térni....
(csendben megsúgom, hogy a prime nem teszt. csak önbecsapó, alibi bohóckodás. de még 5 kör ibt sem. de ezzel sokan vitakoznak, őket megyőzni sem nem tudom, sem nem akarom...) - új beállításnál előtesztelni 15 kör ibt-vel szoktam. gyorsan lefut, és nagy valószínűséggel hibát dom, ha nagy a gubanc.
de pont délután jártam úgy, hgoy a 15 kör jó ibt után a linx sorban dobálta el ajónak hitt beállításokon az első 10 körön belül....
a linx az igazi. csak abban meg az a baj, hgoy huncut módon tud félgőzzel is elindulni, úgy meg nem fog kiderülni az instabilitás. tehát először ibt-vel meg kell nézni, hogy mennyire melegíti fel a procit, majd jöhet a linx, és annyiszor újraindítani, amíg "nem kapja el teljesen". a prime alacsonyabb hőfokán is látszik, hgoy nem teljesen kínozza a procit...erre a kedvenc saját gyártású mondásom: sokan futtatnak fél óra prime-ot, a screen-re recskáznak egyet, majd a dirt2 már a lakókocsiban kifagy....
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz tomi95 #15529 üzenetére
a gigabyte lapoknál ha a típusszámban benne van az említett "L", akkor az adott sorozaton belüli gyengébb, butább verziót jelöli. nem véletlenül olcsóbb, emiatt több is fogy belőlük. de a tuning is gyengébben megy velük.
sajnos ha szép a színe a síneknek, és megvan az összes, ( ), és még jó a chipset is, nem feltétlenül jó lap.
nekem most egy asus p45 van, azon belül egy erős közékategória. a 3 fázisos, nvidia 650 (680?) lapok után megüröltem, hgoy ez majd jobb lesz a p45 chipsettel, 8 fázissal. tényleg jobb, de nem voltam elég körültekintő még így sem.....
most már tudom, hgy giga p45 extreme kell ide. (ahelyett, hgoy azt is megvettem vona q9550-el, most nem fájna a fejem: csask 1:1 átvettem volna az előző tulaj beállításait.) - ha meg azzal sem emnne úgy, akkor az már más jelegű kérdéséeket vetne fel. de így most marad a próbálkozás, és a mérföldnyi távolságok a várt eredménytől...
-
Razermazer
őstag
válasz szab.tam #15525 üzenetére
Szerintem ne erőltessük a témát. Lényeg az hogy ha biztosat akar az ember akkor mindhármat futtatja aztán terheli mindenféle alkalmazással a gépet. Ha valahol fagy emel egy picit minden feszen és kész is. Onnantól kezdve már biztos jó lesz minden. A dirt meg nem a proci miatt fagy ki, minden esetben hanem az ati hanyag driver részlegének munkája miatt. Nálam proci alapfeszen 5970-el csókolom kifagy .
-
szab.tam
nagyúr
válasz Razermazer #15531 üzenetére
sajnos jól mondod, de nehogy azt hidd, hgogy ati sajátosság. pont egy jó hete futottam bele egy ilyen nvida driver-be, csak jó, hogy volt még valaki, aki elmondta, hogy mi van. az előtte lévő végleges, és az után jövő beta, ill. dx9 alatt nem fagy ki. csak dx11, és 1 driver-nél. és a játékok betöltésénél, mentésnél.
amiről én beszéltem, az más tészta.
a driverhibánál minenhogy kifagy. a rossz beállításnál, meg alapon, vagy lejjebbvíve nem...nálam most a probléma, hogy egy majdnem stabilnak tűnő beállításnál, (éppen a 3850-et ostromlom), aholk a sokadik körben hibázik egyet a teszt, nem hoz megoldást egy kis feszemelés.
valami alapdolgot nem látok, nem találok, nem jól állítok, vagy keresztbefeszelek.
csak még nem jöttem rá, hogy mit...[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz Razermazer #15512 üzenetére
megnéztem a bios-t.
az említett 3 pont
cpu gtl reference (más hasonló nincs!)
auto, 0.61x 0.63x 0.65x - ezek közül lehet választani, nekem most 0.63x-on áll....ezt írtad:
Ezeket ketten párba kell állítani, külön külön nem, mert fagyás következik be.
CPU SKEW - NB SKEW
normal - delay 100
delay 100 - normal
delay 100 - delay 100
delay 100 - delay 200
delay 200 - delay 100
delay 200 - delay 200
and so on...
Then add larger gaps (this is good)
CPU SKEW - NB SKEW
normal - delay 200
delay 200 - normal
delay 100 - delay 300na most ebből keveset értettem. only hungary, plese!
az utosló sot meg végképp nem, mert:
delay 100 - delay 300
ez nagyon nincs párban.tehát mindkettőnek mindig ugyanazt az értéket adjam? először normal, majd 100 és így tovább? nálam 100-1400ps-ig vannak az értékek.
a cpu margin enc. erről megint elletétes dolgokat olvastam. optimized vagy performace?
előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #15534 üzenetére
ja, most értettem meg. szépen lépkedni kell.....
a párbaállításnál a különbség max 100?[ Szerkesztve ]
-
Razermazer
őstag
válasz szab.tam #15536 üzenetére
Így is van lépkedni kell legelősször csak egyesével, ha azok közül valami jó akkor azt kell megtartani. Tehát ugye a cpu skew NORMAL a Northbridge skew- 100, és így tovább. Ha nem akkor jöhet a kettőt ugrok, tehát a normal -200 stb.
[ Szerkesztve ]
-
tomi95
csendes tag
válasz darál0w #15535 üzenetére
jól van! köszönöm a segítségeteket! én nem nagyon költök sőt nem költök 25000 nél többet egy alaplapra! az elözö ugysem jobb EP43-S3L) HA ELVISZI A 3 GHZ ET elégedet leszek többet nem akarok! meg nem is ertek ehez a feszültséges izé hez!
Amugymeg így jár az akinek nincs een ijen ismereöse mint ti! -
tomi95
csendes tag
válasz darál0w #15539 üzenetére
lenn egy utolsó kérdésem! ugye a mostani e7300 el akad a cod2 szal laggolok a lagometeren felül jó nagy 3 szögek jelenek meg össze vissza teleportálok néha ha megveszem a q8400 at azzal megmarade ez a problema vagy nem? mert a régi r4850 el nem volt ez ez szerintem azért van mert most sokkal erősebb a kártyám mint a proci és viszahuza a gépet a proci szal eleg e egy q8400 vagy mindenképpen vegyek q9400 at?
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
nem értetek hozzá. nem grétsy, meg vágó pista kell ide.... csak gyorsan gépelt, mert indult a teleport. a billentyűzeten a vesszőbe meg befolyt a sör...
na.[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz darál0w #15544 üzenetére
értem én. azaz nem értem én sem. csak a tagoltság hiánya még nehezebbé teszi a baromság mértékének meghatározását.
egyébként ő azt várta, hogy erre érdemben hozzá tud valaki szólni rajta kívül?
mert szerintem igen. és lehet, hogy ő nem érti, mi mit nem értünk...én meg közben a tesztelésbe totál belediliztem. a linx hibázása teljesen randomszerűen jön. az ibt viszont következetesebben hibázik.
itt most a frekiállítás és a feszültségek viszonylatáról beszélek.
az alapséma, miszerint van egy majdnem jó beállítás, és ahhoz képest a frekiből visszaveszek kicsit, vagy + ksi fesz, itt egyáltalán nem működik.ugyanolyan beállításon néha képes linx hiba nélkül 3850 menni, és utána meg nem, majd 3700-on sem...
de ezt a hülyülést cssak a linx csinálja.
létezik, hgoy csak valamivel összeakad, vagy simán progihiba, hgoy hibával leáll?az ibt, ami ugyanannyira felfűti, az meg jóval magasabb frekin hibázik csak. (máramikor éppen összehasonítható kedvében van a linx.)
már próbáltam 1 rammal is, hátha az hülyül. de nem.
megfejtettem közben a gyereket:
laggol a játék. gyenge a procija miatt. ezért a vga-t szénnéhúzta, (vagy szimplán hibás), háromszögekre szétesik a kép, és játék közben így a teleporttal előre nem tudatosan meghatározott célhelyen landol.
namost. a -mod mielőtt megsértődik- az erős proci valóban nem segít...[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ájájáj..kishibás UD3R az aprókban..bizsereg a tenyerem
Valaki sürgősen kerítsen nekem egy G33M-DS2Rt, csábulok. -
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #15545 üzenetére
ibt vs. linx dologból nem bírok kikeveredni. az ibt alá 1 gb ramot szoktam lefoglalni. a linx-et 3 gigával szoktam futtatni, de induláskor egy 2-300 mb mindig van szabadon. lehet, hogy keveset hagyok szabadon, az a gond? habár ehetne all rammal is tesztelni, amikor az összes free-t befogja. tehát ez nem lehetne ok....
kezdek belefáradni. lehet hogy visszatérek a prim95-höz. az olyan jó elfut, még a fos beállításokon is. fűteni sem fűt. filmeket meg nem kódolok át, amibe hiba kerülhetne.
jól meghúzom, legfeljebb ha fagy játék közben, kikapcsolom...fáradt vagyok. nekem már az is jó lenne, ha valaki azt modnaná, hogy csak 3.7ghz. nem lesz több, ne fáradj. de itt van, ne' a tuti beállítás..... - már kiegyeznék. de már az sem jön ingyen.
és akkor ne nyíljon ki a bicska zsebemben, amikor 24/7-e járó, jó 4 giga fölötti, 775-ös quadokról regéltek? ( )
és stabil tuningbeállítás márpedig nincs! nem létezik! nem volt, nem is lesz! (mint ahogy a kőművesek szerint sincs derékszög és egyenes....)
[ Szerkesztve ]
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz Speed® #15548 üzenetére
amíg nincs egy olyan beállítás, (azaz azok közül a legjobb), amin még hiba nélkül elfut minden teszt a kívánalmaim szerint, addig a normál használatba bele sem kezdek...
piszokul utálom azt, amikor a felületes tuningolást követően, a játékfagyások után megyek vissza állítgatni....
csak most már azt nem értem igazából, amit idáig sem. egy procim sem csinálta még, amit ez: 3.6-on és 3.85 gh-en is képes ugyanolyan feszértékek mellett néha jó menni, néha hibázni.
ilyen még sosem volt. valahol mindig rtaláltam egy stabil pontot, ami után fokozatosan romlott a stabilitás. de itt meg ilyen nincs. egészen 3950-ig megy, persze ott már sűrűbben hibázik, de majdnem annyi fesszel. és utána meg elvágták. be sem bootol a win.pedig a prociban az előző tulajok szerint az 530 fsb biztos benne van, (jó lapban...)
és az én lapomban is ment már york, (c-s xq9650), 8.5*494-en. igaz nagy fesszel, és csak 3dmarkoltam. tehát fsb fal sem a proci, sem a lap irányából nincs york alatt. legalábbis nem lehetne...nem tartom túllihegésnek, ha qúrvára dühít, hogy nem megy úgy, ahogy mennie kéne. és a kialakulst csőlátásom miatt már valszeg nem veszek észre egy triviális dolgot.
és pár nagyon konkrét kérdést időről, időre, ismételve felteszek, (meg még pár helyen), és szerintem kizárt, hgoy ne tudná valaki, de nem jön válasz.... pl gtl ref-re feltett konkrét kérdésem, mire kapok egy felsorolást rendre, ami tökre nem válasz.... stb.... de most nem foglamazom meg újból, elfáradtam. 4 nap óta ezzel baszakodom, és most az ibt megint hibázott 3.7 ghz-en.
már arra gyankszom, hoy az előző tulajok llc fesztüskékkel kicst degradálták, és ez most kezd megmutatkozni, egyelőre fsb falban, random hibákban....
nah, mid1. asszem abbahogyom pár napra...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs