- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- LG LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
Én nálam max tuning egyenlőre ennyi [link].A proci alapfeszen,Ramnak 2,2V kell,NB 1,4V-on,és VTT is 1,4V-on.Ezek magas értékeknek számítanak?
-
NOD
senior tag
Majd jövö héten mondok fpo-t mert akkor cserélek hütöt, meg akkor fogok irogatni ide helpért Max holnap megprobálom minél kisebb feszre tenni alap fsb-n.
Tudom hogy rajta van de most szenvedtem rá ezt a gyári sza*t igy nem látom.
Nem tudom pontosan. L94 és malay az 100%[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Dark KillerX #14651 üzenetére
NB sajna sokat két Yorkkal P35nél, de 1.4 a határ, ha 24/7ről van szó.
VTTt elméletileg lejjebb viheted a load feszig, én mindig arra állítom be.
MSI laptól több mint korrekt a 450 feletti FSB..vagy Q8x00 sajátosság? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Dark KillerX #14658 üzenetére
Lap/szerencsefüggő a dolog. Neked kell kipróbálnod, te ülsz előtte.
1.35ös VTT/NB mellett nálam 466on stabil volt az IP35E..jó 24/7re.
Nyílván attól is függ, mennyire hűs a VRM/FET/NB rész a lapodon. -
NOD
senior tag
válasz darál0w #14661 üzenetére
Gyári adat 225W.
Elméleti max mivel pci-e+2szer 6 pin igy aszzem full tuningba 250W.
De egyelöre nem huzom mert értelmetlen. Procira 95tdp, az elméleti max itt gondolom nagyon sok de mondjuk emberi feszen max 4ghz-n csak nincs neki akkora igénye.
e8400et meg 470gtxet birta IBT+Furmark közben de sajna még nem szereztem fogyasztás méröt hogy megnézzem hogy mennyit eszik ilyenkor.Majd kiváncsi leszek pl egy 3dmarkban mennyire tudja majd a proci tuningal meghajtani a 470et. e8400el 4ghz-n a gpu score 15k volt ami rohadt kevés 470el.
Igy alapon ez is kb ezt tolja csak ezzel 11.5k a cpu score és nem 8,5,k. (alapon).[ Szerkesztve ]
-
Zso Ro
senior tag
válasz Dark KillerX #14660 üzenetére
Az alap MSI P35-nek tényleg gagyi a hűtője.Nekem NEO-FR2 van,heat-pipeos és nagyon elégedett vagy vele.Előző,izzó procimnál is hűvös maradt a lap,pedig az a proci aztán fűtött ha kellett ha nem.
-
Dark KillerX
addikt
válasz Zso Ro #14666 üzenetére
Hát igen a sima Neo hűtése gagyi(de nem is erre lett tervezve),persze igaz a nagy hőfokokról a magas NB fesz is kell mert nálam is 460 fölötti FSB-ez bizony 1,4V vagy a fölötti fesz kell.Ami azért annyira nem egészséges.
És nálad kb mi a max FSB amin még föláll a rendszer?
-
Zso Ro
senior tag
válasz Dark KillerX #14667 üzenetére
Nem próbáltam csúcsot keresni.Elvárásom 400-as FSB volt alacsony hőfokon tartani a procit.3200-on megy most.Lehet rászánok egy pár órát,és megnézem mi a vége.Csak nem tartom fontosnak az e feletti órajeleket.Memóriám sem extrém,így az is hátráltat egy tuningban.
-
Zso Ro
senior tag
válasz Dark KillerX #14669 üzenetére
Nagyon feszes a memóriaidőzítésed,irigyellek.
Játszadoztam vele,de sajnos LOAD alatt belefagyogatott.Defaulton viszont 6-7-7-19.Piszok rossz eredmények.Phenomra én sem váltanék,és jelenleg másra sem.
-
Razermazer
őstag
Látom nagyon feléledt a topik ez jó mert majd én is megmutatom mit is tud a ph legjobb procija jövőhéten már le lesz levizezve minden, alaplap teljesen, vga is proci is nehogymá nekem melege legyen üdv néktek
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
shteer
titán
-
Zso Ro
senior tag
válasz mindkilla #14673 üzenetére
Kisebb ciklusidők persze,hogy jobbak,mint a magasabb frekvencia.Inkább állítsd kisebb órajelre,de az időzítéseket annyira le,amennyire csak lehet.
darál0w: HP géphez volt a memória,noname memória CL6-os időzítéssel(Micron)
Ingyen kaptam,ezért nem foglalkoztam vele,de azt tudtam azért,hogy nem ezzel váltom meg a világot.babicsbalu: Majdnem ugyanennyi a hőfokom 400-as FSB-vel zárt házban.Ház oldalát levéve még hűvösebb is
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
válasz darál0w #14680 üzenetére
igyekszem,ahogy tudok
(#14679) Zso Ro : lehet, de nekem is rajta van az oldallap és a Mugen 2 passzívan megy rajta TX2-meg passzívba nemhiszem,hogy 50fok alatt tudja tartani 400FSB mellett a Q9450ed amúgy még majd biztos javul a hatásfoka a hűtésnek,ha majd veszek valami normális pasztát,mert a mostanit már amikor felkentem alig lehetett kenni
[ Szerkesztve ]
-
gabi_93
csendes tag
Szerintem én most veszek egy intel cor kad 2 duót aztán feltunningolóm. Mit szoltok hozzá? Q9000-et veszek.
-
-
NOD
senior tag
Na én is elkezdtem a q9550el alulfeszelni majd beszámolok az eredményröl.
Amugy az SB voltage-ot azt mindegy hogy normalra teszem vagy autora?
Jah és van egy olyan hogy cpu gtl reference. Ezt auton hagyjam? Láttam hogy a giga lapoknál vannak ilyenek hogy mch reference meg cpu term reference, de ezek nálam nincsenek biosban. LLC bekapcsoltam mert ugy olvastam hogy quadoknál ez alap, de igyis droppol a lap 1Vröl 0.984 load és 0.976ra idle.[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Zso Ro #14687 üzenetére
laptopba nemhiszem, h cserélne procit...
meg azt a laptopja topikjába írja ne ide...
ramokrol...: akkor ajándék lonak ne nézd a f×szát
(#14685) babicsbalu nem teljesen értem...csökkentsd a procifeszt...vagy nincs tovább?
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
NOD
senior tag
Alufeszbe van valamilyen határ ami alá nem érdemes menni?
Nem találtam ilyenre vonatkozó leirást de azért megkérdezem. -
darál0w
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest