- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- TCL LCD és LED TV-k
- LG LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz mindkilla #14749 üzenetére
De nem? Überbrutál csudák (státusszimbólumok), meg ilyen meg olyan víz és..
Vagy mindenki 8szálon futó alkalmazásokat nyom 24/7-ben? Nem hinném. Akkor viszont sok játéknál amik a MHz-eket értékelik, egy q9550-es 100x jobb mint a kis kényes "csodák"..
Be is b@szna, ha egy L830B550-es nem menne egy szarok 10k-s léggel most is 4,2-n 24/7-ben..(#14750) Gaben01: Azokat is sajnálom, a lapomat is..Nem baj. Majd egy 2 magos játéknál (kár, hogy nem értek a játékokhoz), ebbe a 10k-s lapba felhúzom 4GHz felé a a kis 7400-est, nyomja a tempót a 2x1GB 667-es alatta oszt' gyorsabb lesz mint az i7..Vicc.
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Djuree
félisten
na vettem egy Q8400-at, elég komoly, most 3ghz-en megy nem is próbáltam feljebb...
R0 steppinges, mennyi lehet ennek a maximuma?LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
ja és valami teszt progi ami mind a 4 magot kínozza? mert orthos csak 2 magot öl...
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
keIdor
titán
válasz Djuree #14753 üzenetére
LinX Én erre esküszöm egy ideje. 20 kört nyomj All beállítással. Ha lefut akkor jó.
HyperPI Ez a másik, 32M-et nyomass, ha lefut akkor stabil.
Ezeknél legalább nincs az a vita, hogy meddig futtasd. Ha lefut, akkor rendben van és jobban is terhel, mint a Prime...[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
SunnyGrey
csendes tag
Sziasztok!
kb. másfél éve Intel Core 2 Quad Q6600 procim van, de most akadt egy kis problémám.
Minden mérés szerint (BIOS, és "Real Temp") 110.111, 101,és 94 C°-on futnak a magok, ahogy feláll a rendszer, a hűtő mégsem kapcsol fel maxra, és semmi sem meleg a gépben. (pedig a Biosban be van állítva a "smartfun" vagy mi....)
A CPU használat 30-50%.Az előzménye, hogy kitisztítottam a proci hütőjét, tehát leszereltem, és a bordák tetejéről eltávolítottam a masszív "porpárnát", ill. kifújtam belőle a port. A fehér gélből sajnos egy kicsi a kezemen maradt, de szerintem így is maradt elég sok. Utána 5 percig futott majd kikapcsolt, és ha újraindítottam rögtön leállt. Ha vártam, elindult, szóval gyanús volt a túlmelegedés. Jobb híján a hűtőt, 90°-al elfordítottam, és azóta meg a gép, csak a fent említett hőmérsékletet jelzi ki.
Gyanítom, hogy a szenzorok romlottak el. Ilyen lehet? És ha igen akkor mitől, és hogy lehet ezt megoldani?
Nem nagyon értek a géphez, csak a meló miatt kell, szóval óvatosan, és szájbarágósan, ha lehet...
-
lipi67
nagyúr
válasz darál0w #14758 üzenetére
Ok, de Ő normális ember, engem meg nem érdekel se játék, se semmi..
(ne kötekedj má' Dezentor) Holnap csörgetlek, ha bent leszek. Nemtom, hogy holnap műtik-e...Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz SunnyGrey #14759 üzenetére
Ez nem éppen a céltopik, de egyértelműen a hűtő okozza a problémát. Vagy rosszul kattant be, vagy felfekszik valamire, vagy mindkettő..pasztát meg érdemes megújítani bontás után, nem visszarakni használtan.
Ha gyári hűtőd van, push&pull rendszerű karmos-pattintós rögzítéssel, nézd meg, hogy nem lötyög-e, akkor valamit nem jól csináltál. Kihúzott állapotban jobbra eltekerve érdemes bepattintani, nem nyomni és fordítani.
Egyéb hűtéssel kapcsolatos kérdésedet itt és itt tedd fel ha úgy adódik. -
SSJPeter
őstag
Szerintetek a PLL-nek mennyi a max. fesz 24/7-re a Q9550 esetében?
Sajnos az a gondom,hogy ha megfeszülök sem tudom Metro -stabillá tenni a tuningomat 3.6-on...3511mhz a max. amin nem crashel a játék 0000005-ös hibával ami azt olvastam azt jelenti,hogy olyasmire hivatkozik a memóriában ami nincs ott...
Azért kérdezem a PLL-t mert már minden más feszemelést kipróbáltam csak azt nem...
Bármilyen feszt emelek Vcore,VTT,NB egyszerűen ugyanúgy crashel a program.
A GTL-ek állításval meg az a gond (pedig biztos az kéne),hogy egyszerűen nincs olyan tesztprogram amivel tesztelni tudnám mert az összes hiba nélkül fut órákig már így is meg 3.6-on is sőt kicsivel felette is.
Mintha valahol 1.55V-ot olvastam volna max. PLL-re de azt is olvastam,hogy nem szabad hozzányúlni...mindenesetre már így is 1.535V-on van.Mi a véleményetek?
Hozhat valami változást a PLL feszelése?
Érdekesség,hogy a többi játékban stabil a tuningom 3.6-on is de a Metro-ban nem.[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
Fücsök007
őstag
válasz SSJPeter #14766 üzenetére
Sajnos a 45nm-es quad procik érzékenyek a PLL feszre, 1.5V-nál sokkal többet nem viselnek el, és kérik a VTT feszt is a tuninghoz, ezért sajnos a processzorod nem fog megtáltosodni az általad leírtak alapján. Ha sok PLL-t adsz neki 24/7-re, az meg megöli.
Gondolom Vcore is 1.35V körül ment, ugye? -
dangerzone
addikt
Nem lehet hogy más a bibi? Mondjuk ramhiba? Vagy nem bírja a ram az órajelet, vagy kevés a fesz neki, vagy csak egyszerűen szar?
Én 1,5V-os pll-nél soha nem tettem magasabbra. VTT, NB-t meg nem vittem soha 1,4V fölé.
Általában a procifesz jelenti a legnagyobb buktatót. -
lipi67
nagyúr
Hát..nyomattam q9400-et q9550-et, rendesen és..
Kvra leszarta a PLL-t!
Q9400 inkább vCore, q9550 mefg inkább VTT.
Nálam úgy 4,5GHz fölött 1,4V-os VTT kellett már és 4,7GHz-hez meg 1,5V!
Plll mindíg 1,5-ön állt mert szart se csinált..Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
SSJPeter
őstag
Az a helyzet,hogy 3.5-ön 1.2V Vcore-al már bőven primestabil de a Metro-hoz 1.23V kell 3.6-on 1.22V-on primestabil de a Metro még 1.26-on sem jó.
Gondoltam,hogy egy játékért azért nem fogom szarrá feszelni...és maradt a 3.5.
Mindent tesztprogram jól lemegy,a linxet még nem próbáltam de az IBT-t igen.A ramot nem is húzom,teljesen lapon megy de a memteszt már megvolt nem is egyszer és minden OK.
Vcore kellene még neki szerintem mert mikor azt emelgettem akkor lett 3.5-ön jó legalább de min. 1.3 kéne neki...mert 1.26 még nem volt elég.Nagyon érdekes egy helyzet ez mert az IBT is lemegy 1.22-1.23V-on 3.6-on is.
Lehet,hogy más a gond csak nem tudom,hogy mi sajnos.Minden esetre ha 3.5-től 3.6-ig majd 0.1V-os emelés kell akkor inkább hagyom szerintem
Akkor a PLL-t nem is piszkálom.
Szerk: De persze lehet,hogy a játék rossz a "verzió" miatt....az is benne van de mindenesetre reagált a vcore feszelésre.
[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
kulerr
őstag
válasz dangerzone #14775 üzenetére
így van!
havernál is ezt csinálta, és nem a géppel volt a gond, mint utóbb kiderült.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz SSJPeter #14774 üzenetére
Azért azt figyelembe venném a helyedben, hogy hiába tolsz P95/IBT/stb. proci/RAM tesztet adott feszen, ha közben a VGA nincs terhelve..szerintem az instabilitásod oka egyszerűen az, hogy mikor a GTX is elkezd kajálni, esik a fesz a többi komponensnél. Próbálj P95/IBT alatt ablakban Furmarkot vagy hasonlót tolni, miközben figyeled a feszültségeket..szerintem ez lesz a megoldás
-
mindkilla
tag
És az mitől lehet, hogy egy alap tuning (450x8.5) teljesen stabilan fut, viszont hidegen nem akar indulni?
-
Dave™
nagyúr
Sziasztok, segítséget kérnék. Egy E5200-ról váltottam Q8400-ra, az alaplap egy G43-as Gigabyte.
Az E5200-nak 335-ös FSB-nél volt vége, azt hittem a processzor miatt, az új Q8400-al sem bírja tovább 340-nél, míg előző tulajánál ment 444-et is. A processzor egyébként szerintem a jobbak közé tartozhat, 1,18V-on ment 3,5GHz-et 444-es FSB-vel, jelenleg alapórajelen 1,12V-on is stabilnak tűnik, nézem lejjebb is. A memóriákat kizártam, teljesenn vissza voltak osztva, feszültséget is kapott pluszba, de már a 350-es FSB-t sem bírja. Anno a gigabyte oldalán 1600-as FSB-t írtak a laphoz, most már csak 1333 van kint. A lap lehet a gyenge pont? Milyet érdemes nézni helyette gigabyte fronton, ami jól viseli a magas FSB-t, de nem drága? Köszi szépen!
-
mindkilla
tag
válasz dangerzone #14781 üzenetére
Néhányszor megpróbál elindulni pár másodperces közökkel, aztán alap beállításokkal bootol.
darál0w: A ramokhoz még nem nyúltam, épp azért, hogy véletlenül se kavarjanak be.
-
Dave™
nagyúr
válasz darál0w #14783 üzenetére
Megnéztem, elvileg a G31 is tudja oc-vel az 1600-as FSB-t, és az mégiscsak fele annyiba kerül. Az, hogy 3,2 vagy 3,5GHz már sokat nem oszt nem szoroz, viszont a 10-es differencia árban igen. Csak zavar, hogy butább lapra kellene váltanom ezért. Nem értem a G43 miért nem tudja... Ráadásul még másik bios-szal sem tudom kipróbálni, mert a legújabb támogatja csak a Q8400-at. Így jártam.
-
-
darál0w
Jómunkásember
P35öa lapok olcsobbak...vmi joféle Giga lap, esetleg asus....~450FSB...
14785) mindkilla de azért visszaosztottad őket gondolom
#14786) Dave™ G/P31es lap nem alternatíva quad alá
(#14788) Dave™ jo lapban mennek 3500+mhzen...
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz mindkilla #14790 üzenetére
de vmelyik lap nemszereti vmelyik ramszorzot...
sokszor találkoztam már vele, h nem bootolt e miatt...esetleg boot volt, de fagyogatott....
#14791) zack kivételek vannak....speedRnek is p35ös lapja ment majd' 500at...
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz darál0w #14794 üzenetére
Amelyik lapba be lehet tenni, azzal megy is. Ha nincs tuning, oly min1 milyen deszka van alatta, a táp jobban megszabhatja..Ha sima tuning(ocska), akkor is kb mind1, ha meg normáli, igazad van, P45.
Holnap déltől bent leszek, összefuthatnánk 1-2 órára!
Ja..Kben csak halkan mondom, 41-es 43-as lap kb ..nem sok mindenre jó..
P35: Fapados Abit IP 35-E lapom: [566-os FSB]
Vagy ez is pont kivétel? Kva mázlista vagyok..[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
darál0w
Jómunkásember
válasz lipi67 #14795 üzenetére
az abit lapod miért lenne kivétel?
p35ös és nem york ment benne...most arrol van szo...igaz a g31hez kapcsolodoan nem csak yorkrol volt szo
holnap egész nap nem vagyok....ÉMÁSZ kupa...vezetek...este 6ig asszem, utána meg még két meccs 8tol...az sima városi elsőosztály.
ma meg 7től játszom
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz darál0w #14796 üzenetére
IP35-E ben se láttam ilyen magas FSB-t, de nem erre értettem. York-nem York, annyira NEM lényeg ilyen tuningok mellett. Nézd meg a giga P35 ds4-et, tom tol-nál jobban ment york alatt mint sok p45.
Arra céloztam, hogy ott biosbeállítási hiba van. S az se jó ám, ha egy ram vissza van fogva. Nekem volt olyan, hogy alacsonyan járattam a ramot és visszavágta a tuningot. Tuti rambeállítás. Kb erre céloztam.ha nem úgy alakulna, a kis barnánál a Baross mellet megtalálsz..
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Normális BIOSal megáldott P35ben a 450es FSB (3.6G) a procin múlik csak..nekem mATX G35el és a jelenlegi 10ks IP35-Evel is simán szalad.
Ha a procid bírja (márpedig R0 bírni fogja), P35ben meglesz a 3.6GHz. Kis szerencsével 8x475 is megy, de ezt lapja válogatja már inkább. 450 a reális elvárás, ott még normális feszekkel lehet operálni.lipi67
Te is tudod, két mag != Yorkfield..az kicsit más tészta. Ha nem az lenne, még mindig a 965ös AB9 QuadGTvel tolnám..E8400al 550+t bírt.
G31M-S2Lem nekem is volt, az egyetlen értelmes G31es valóban, de E5200al 340nél wallos volt, Q6600al meg 320on elfogyott a 3 fázis..nem quad alá való. Mondjuk Chaser kifogott egy jó példányt, 400 körül-felett Q8200al, de fehér holló..
A régi P5E-VM HDMImet sajnálom rohadtul most..pedig nem rossz ez az IP35-E (480on megy jelenleg Q8300al 3.6on..), de mATX kéne helyette. -
lipi67
nagyúr
válasz darál0w #14798 üzenetére
Neve? Hüle vagyol? Fél évi házasság után tudtam meg a virágboltostól, hogy a feleségem Erzsébet!!! (mindíg csak böbéztük, tudta a fene, hogy hívják, lényegtelen paraméter.. )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gitáros topic
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- TCL LCD és LED TV-k
- Jófogás tapasztalatok
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest