- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
paramedic
aktív tag
Ismerősöm vett egy T61-t. Ezzel a képernyővel indít: T61
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz paramedic #32855 üzenetére
Biosban a boot résznél nézz szét, mi van és mi nincs beállítva. Esetleg dobj róla egy képet. Gyorsabb lesz.
Sőt, egy bios defaultra való visszaállítást megcéloznék elsőre, hátha ide-oda el lett állítva pár dolog.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
franc0
őstag
Vettem az X200-ba egy tartalék ventit, mert miért ne, főleg hogy olcsó és nem ebay.
Most tettem be (atomjaira kellett szedni a gépet, de mint tudjuk, ez egy élmény). Hát nagyon nem mindegy milyen hűtőt teszünk be, ettől most már tényleg full néma lett a gép. Gondolom, mert a venti lapátjai ritkábbak.
Viszont így elkezdett zavarni, hogy az LCD picit sípol, ha nem maximum fényerőn van. Ez javítható?ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Gondwana
addikt
(Apropó X200: ha valaki kb egy hét múlva megszabadulna egy jóárasított példánytólt Budapest vagy Szeged környékén, nekem épp van egy megbízásom, hogy találjak egyet.)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Lacus MD
tag
Sziasztok!
Garancia kiterjesztést hol és mennyiért tudok venni x200-hoz? Lassan lejár és 3 évről kellene 4-re? Illetve, nem tudjátok véletlen hol találok jó árban AFFS kijelzőt ugyanebbe a típusba? Sehol nem találtam...
Köszi
-
Tikakukac
titán
válasz Lacus MD #32871 üzenetére
Garit nem tudom, de AFFS olyan 40k-ban Ebay-ről hozatható. Mondjuk ilyen dollár árfolyammal nem csoda, hogy ennyi
audi100td: Hohóó, na ezt a megoldást nem is néztem eddig, csak a sima kijelzőket, de azok 180 dolcsik
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Nyáron szeretném lecserélni a jó öreg T60-as gépem, egy újabb, használt, de még garanciális ThinkPad-re, maximum 150e Ft a keret.
Az alábbiakat néztem, mennyi ezeknek a reális ára ezzel a felszereltséggel?
T400-T410: 1440*900 kijelzővel, diszkrét VGA-val
T500-T510: 1680*1050 kijelzővel, diszkrét VGA-valW500 ez lenne az igazi, 150e körül láttam a hardveraprón, de ennyit azért sokallok érte. Megérné a árát?
-
audi100td
nagyúr
válasz Tikakukac #32873 üzenetére
Ez ugyanaz a kijelző, csak azokról már le van bontva az érintőpanel. Amúgy régen azok is ehhez hasonló áron mentek, nem tudom miért emelték így fel az árat.
Blaise: T400/T500: 80-90k felszereltségtől függően, W500-ért olyan 120-nál többet nem adnék, láttam már 100-ért is pár hónapja. T410 olyan 140-160 körül szokott lenni, néha ki lehet fogni 120-ért is, T510 valamivel többe van, meg nem olyan gyakori.
[ Szerkesztve ]
-
-
audi100td
nagyúr
válasz Blaise #32877 üzenetére
Komolyabb típushibáról nem tudok, T400/T500/W500 esetén olvastam olyanról, hogy idővel hajlamosak letörni az USB csatikban a belső műanyagnyelvek, állítólag anyaghiba, de nem tudom ez mennyire gyakori. Itt a fórumon még nem hallottam ilyen esetről, szerintem ha odafigyel az ember a pendriveokra, egyéb eszközökre, nem igen lehet probléma.
-
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Többek között videoszerkesztéshez használt SL500 notimat szeretném kicsit felpörgetni, nemrég bővítettem a ramot 2x2 gigára, de kevésnek érzem viszont egyelőre nem akarok új gépbe invesztálni. Blabla..szóval szerintetek érdemes lecserélnem a HDD-t egy nagyobb SSD-re?
A Samsung nemrég jóárasította az egyik 256os Sata2 ssd-jét.erre gondoltam első körben
-
Lacus MD
tag
Szerintetek garanciában a kijelző körüli keretet cserélik? Most vettem észre, hogy vékonyan meg van repedve a zsanér mellett.
-
Declare
őstag
válasz Magnum_ #32886 üzenetére
Jó tudom itt mindenkinek az ssd a császár, a proc sebesség meg csak a hülyéknek való, de azért olyat írni, hogy mindenképp vegyen egy 60k s ssd t, mert attól gyorsabb lesz a videószerkesztés, azért az szerintem merész, hacsak nincs ilyen irányú tapasztalatod.
Ha valaki nem net meg sok kis programhoz használja a gépet, az ssd jóval kevesebbet dob szvsz mint a proc sebesség...videó szerkesztés is egy elég processzor igényes dolognak tűnik és nem biztos, hogy egy 60k s ssd majd a várva várt eredményt hozza...
(nálam pl cad civilben is a proc a döntő, ha azon dolgozom pl egyhuzamban 14-15 órát, letojom,hogy a progi az idításkor 30sec alatt indul el vagy 5sec alatt...az viszont, hogy mennyi idő alatt futtat le egy generálást baromira nem mind1...)
-
Tikakukac
titán
válasz Declare #32888 üzenetére
Pedig az hozza a legtöbbet.
Gondolj bele mit lehet cserélni egy laptopban és mennyiért. Illetve ezek mit jelentenek a valóságban. Nem azért ajánlom én is minden régi vacakba is legalább valami oprendszernek az SSD-t, mert szeretem más pénzét költeni. Elég sűrűn vágok videót, meg manipulálok képeket és bizony bőven a vinyó a szűk keresztmetszetem.
Amúgy nem kell 60k-s SSD, megteszi egy 30k-s is bőven, minden maradék mehet vinyóra. Szerintem elég kevesen akarunk mondjuk ODD nélküli x200 és társaikon fullHD anyagokat vagdalni napestig.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
tototos
őstag
Használ valaki T61-t 9 cellás akkuval? Az enyémben még a gyári 4 cellás van és kb 1 órát bír vele. Nézegettem ebayen akksikat és van az 5200mAh-s 37 dollárért, és a 7800mAh-s 87 dollárért. Szerintetek megéri a plusz 50dollárt a 9 cellás?
-
Declare
őstag
válasz Tikakukac #32889 üzenetére
A konkrét kérdés és válaszra írtam amit írtam...persze jó dolog az ssd ez alap...
én videóvágást max nyaralásos videók dvd re kiírása/összefűzését csinálgattam csak, azért is írtam, hogy nem tudom, de ha ilyet csinálok, a proci majd kiugrik a helyéről, márpedig ha a proc 100on megy akkor annyi, hdd ide ssd oda...meg a másik példám ugye a civil3D...de ezek nálam...csak azért szoktam írni, hogy ssd egy jó dolog, de azért nem egy mindig, minden helyzetben egyértelmű megoldás, mint ahogy (úgy érzem) sokan állnak hozzá.
Nekem is barátkozós dolog az msata ssd csak még olvasgatom, hogy hol, hogyan működik, fogyasztás, melegedés stb de akár egy külső keretbe a gép hdd + 120as ssd...meglátjuk, júniusig még van időm
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz Lacus MD #32885 üzenetére
elvileg ez attól függ, hogy mi okozta, ha benne van a pakliban a leesés, akkor nem fogják
nekem a keyboard bezel repedt el középen, arra azt mondták, hogy ha valóban ott repedt meg ahol mondom, akkor cserélik(#32872) audi100td, ledeshez egyébként ezek miért nem működnek? illetve, ha működnek akkor hogyan?
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
törölt tag
válasz azbest #32891 üzenetére
Videoszerkesztés alatt nem csak fulHD vágást értek, ill. gyakrabban szoktam time lapse videokat összerakni több ezer jpeg képből, és szeretnek lefagyogatni a programok ha 15-20 giga nyersképpel kell egyszerre dolgozni. SDHC kártyáról még tűrhetően megy a dolog, de ha a vinyóról kell betöltögetni ennyi anyagot az általában idegesítően lassú és/vagy egyszerűen lefagy. Javult a helyzet amikor ramot bővítettem, de messze nem tökéletes.
Az ssd-k írási-olvasási ideje viszont sokkal jobb a hdd-knél. Lehet hogy hülyeség 256os ssd, elég lenne kisebb, a maradék pénzből külső hdd?
Igaz hogy egy 3.5 éves kőkori notim van, amit egy mai tablet is lealáz, de nem akarok új gépet (illetve akarok csak nincs rá 300k+)
-
azbest
félisten
válasz soldi3r #32896 üzenetére
Épp nemrég volt szó róla, hogy az SL500 -ban nincs ultrabay slot, hanem fix az optikai meghajtó.
(#32895) camelferr:
nekem az oem változata van a samu 256-osnak, szépen megy. Ha külső winyó alatt usb2.0 keretre gondolsz, akkor ott vedd számításba,hogy legfeljebb 30MBájt/másodperc sebességel éri el a gép. Hacsak nem usb3 vagy esata vagy firewire csatlakozásra gondolsz, az előbbi kettő expresscard kártyával megoldható.(#32898) soldi3r:
lehet,h ogy van olyan model amiben van ultrabay? Csak mert sok helyen olvasni, hogy nincs benne.[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
-
MODERÁTOR
Heló!
Megéri optimuszos diszkrét vga -val szerelt TP -t venni?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
törölt tag
válasz azbest #32897 üzenetére
Most néztem, az optikai meghajtó egyetlen csavar kilazításával egyszerűen kihúzható a gépből. Ez lenne az ultrabay? Bocs a lamer kérdésért.
szerk: valami ilyesmi?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest