- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Vett már valaki innen T500 ventit? Elég olcsó. Ha nem valami gagyi akkor simán vennék a T60-ba, ami benne van sztem kezd csapágyasodni, meg amúgy is lecserélném T500 ventire.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dbius
veterán
válasz tototos #32499 üzenetére
Nekem. Win7 alatt nekem a billentyűzettel kapott cd-n lévő drivert kellett feltennem, de kompatibilitási módot át kellett állítanom xp-re (ha jól emlékszem, de az biztos, hogy simán futtatva nem volt jó). Utána felment szépen és működött a trackpoint, ultranav és bill. is.
-
tototos
őstag
válasz szektamokus #32500 üzenetére
Köszi, itt egy dell gépről van szó amin fent van a gyári touchpad driver, lehet azzal akad össze.
@dbius: Köszi kipróbálom azt.
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #32506 üzenetére
Egy T60 bűvész srác már cserélt T60-ba T500 ventit, azt mondja ugyanaz a méret. De rá is kérdezek nála ő honnan vette.
Felraktam a samu progit de nem találom hol mutatná van-e trimm v nem Zöld pipa az ott van.
-
-
J00hnny
aktív tag
TRIM ügyben:
Adminként futtasd a következő parancsot:
fsutil behavior query DisableDeleteNotify
Ha az eredmény '0' a TRIM be van kapcsolva a windowsban.
HA ez kevés, mert azt akarod tudni, hogy maga az SSD hogy viselkedik Trim ügyben, kicsit bonyolultabb a helyzet. Kicsit késő van fordítgatni, ezért most csak az eredeti szöveget illesztem be az MS weboldaláról, de szerintem érthető:
If "fsutil behavior query DisableDeleteNotify" returns a value of '0' that simply means that the operating system is configured to send TRIM commands to the SSD. It doesn't mean that it actually is sending those commands. The other thing you need to check is that the drive itself is ready to receive TRIM commands, which you can do as follows:
- Install and run Intel's SSD Toolbox program (http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=18455)
- Select your SSD and click "View Drive Information" (it doesn't matter whether it's an Intel SSD or some other brand)
- In the "Word" column, scroll down to '169'; the description should be, "Data Set Management Support"
- A couple of lines down from that, look for "Bit 0 - Data Set Management Supported"
- If the Hex Value associated with that reads '1', the drive is ready to receive TRIM commands from the OS
- That, along with the 'fsutil' command, should be sufficient to assume that TRIM is operating properly.Remélem segített!
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
norbee86
csendes tag
Hali!
Nincs valakinek véletlenül elfekvőben egy R61-es 14,1"-es TP-hez való hdd-cover csavarja? Mert amit e-bay-ról kaptam coverhez az vékony hozzá. Ki is fizetem ha valaki elpostázná.
Előre is köszi! -
tozso76
aktív tag
válasz snapdragon #32462 üzenetére
Most vettem itt egy kollegatol [link] a frissen vasarolt T400-ba ramot. 4Gb-s volt postaval 5k ft. Hibatlanul mukodik.
-
buvartacsko
addikt
-
!Overdose!
őstag
válasz Chaser #32508 üzenetére
Szia! Majd az eredményről számolj be kérlek!
Én nemrég vettem egy eredetinek látszó ventilátort T60-ba, de kézzel megforgatva belesúrolt a házába. Az lett a megoldás, hogy az új házba tettem bele a régi ventilátort. Most hibátlanul és halkan működik.
Más:
Olcsó dokkolók:
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
Quaresma
aktív tag
Egy T61-esben szeretném nagyobb felbontásúra cserélni a jelenlegi kijelzőmet. Mennyire bonyolult maga a művelet?Egy hozzánemértő személy meg se próbálja inkább? Valamint, ha zsanérral mindennel együtt cserélném, akkor valóban csak át kell csavarozni gyakorlatilag?
Ps: brunorbert
-
BalazsKKa67j
tag
válasz !Overdose! #32516 üzenetére
ÓÓ ez R500/T550-hoz nem jó?Azt hittem ugyanaz kell hozzájuk mint a T61es sorozathoz,de a lista nem írja.Abból kikövetkeztetve,hogy az akksik is kompatibilisek.Nem jól gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
bluewin08
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy régi laptophoz, IBM T41.
A wifi elkezdett szórakozni, sokszor szétkapcsol, majd újra vissza, már kitöröltem az automatikus csatlakozásokat a listából, de akkor is szétkapcsol, majd vissza..
Foggalmam sincs, hogy mi baja lett, elég idegesítő..
Ha valaki tud rá megoldást, azt megköszönöm!
Üdv
-
Chaser
legenda
Én nem láttam.
J00hnny: Eszerint megy. De fentebb valaki mondta hogy ez csak azt mondja meg az ssd tudja-e a trimet, nem azt hogy ténylegesen működik-e. Már nem tudom követni mi az igaz
!Overdose!: Megkérdem a nagymestert ő honnan vette. Úgy rémlik valami 5-6k körüli összeg volt, ahhoz képest ezek gyanúsan olcsóak. Bár ha van FRU és mégse jó akkor csúnyán ráverem a balhét az ebayes komára ha onnan veszek mert ez akkor ugy. , nem gyári lenovo.
-
brd
nagyúr
válasz Chaser #32520 üzenetére
Az fsutil csak a windows viselkedését mutatja meg/állítja be.
J00hnny leírása/másolt szövege pedig csak azt mutatja meg, hogyan tudod megnézni, hogy az SSD képes-e a TRIM parancsokkal kezdeni valamit.
Arról tehát egyik sem ad infót, hogy az OS által elküldött parancsok meg is érkeznek-e az SSD-hez, és a szerint kezeli-e a blokkokat.
The only real valuable thing is intuition.
-
buherka
addikt
válasz Chaser #32505 üzenetére
Én most nemrég vettem zsanért az ebay-ről.
Persze hogy én sem azt kaptam amit rendeltem.
Szóval ez a FRU dolog szerintem sokat nem ér.
Ezt rendeltem 42X4805 - 42X4804 és ezt kaptam...42X4801 - 42X4802.
Végül is mikor szétkaptam a gépet az volt benne gyárilag, amit küldött az eladó.
Ha utángyártott, aki profi cucc, mert egy az egyben úgy néz ki, mint a gyári.Különösebben nem érdekel, mert olyan feszes, hogy alig lehet felnyitni a kijelzőt.
Lehet hogy te is rendelsz ventit és nem azt kapsz ami a konkrét képen van. De jó lesz a gépbe ez biztos. Szóval felesleges annyit rágódni rajta. Bármilyet rendelsz, a csörgő-zörgő ventinél biztos jobb lesz.
(#32508) Chaser ...nekem a HD Sentinel írja hogy aktív a TRIM. Csak nem hazudik...
[ Szerkesztve ]
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
-
-
buherka
addikt
válasz Quaresma #32517 üzenetére
Ha ki akarod venni a zsanért is, akkor rendesen szét kell bombáznod a gépet...erre készülj.
Én is megizzadtam vele.Viszont az LCD csere az nem nagy meló. Itt egy vidi, hogy kell kicserélni. Igaz T400, de ez is sokat segít. Van T61-es videó is...de ez a csávó egy barbár. Úgy nyomkodja be az LCD alá a fém csavarhúzót, mint egy vadállat....rossz nézni.
Lényeg hogy legyen jó minőségű műszerész csavarhúzód, aminek meg van hőkezelve a vége. Ezzel nem fogod eldarálni a csavarok fejét.
-
Chaser
legenda
válasz buherka #32522 üzenetére
Nem csörög-zörög, csak ha mozgatom a gépet akkor van hangja, jó ventinél nincs hang akkor se.
szerk: Az meg nem érdekelne ha ugy. és nincs vele semmi probléma se méret se minőség terén. De azért akarom cserélni hogy szupaszájlent' legyen, nem azért mert egy rossz minőségű ventit akarok hallgatni
Hát ez az hogy nekem sentinel szerint nem megy a trim egyik gépen se, ami furcsa kicsit
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Ez az uk billem FRU-ja:
42T3167
P/no: 42T3133Hol tudom megnézni a gyártót?
-
buherka
addikt
válasz Chaser #32527 üzenetére
Akkor nem kell mozgatni a gépet.
Láthatod, hogy én sem azt kaptam amire eredetileg vártam. De ez is tökéletes.
Meg kell nézni az eladó értékelését, hogy mennyire van rá panasz. Ha nem panaszkodnak a ventikre, akkor rossz nem lehet.
Én ez alapján állítottam be az SSD-m...az egyes pontot csináld meg, aztán kiderül.
-
Chaser
legenda
-
dbius
veterán
válasz Chaser #32531 üzenetére
Szerintem a hdsentinel topicjában is írhatsz erről, a fejlesztő biztos tud valami hasznosat mondani
-
brd
nagyúr
válasz buherka #32530 üzenetére
Igazából sok zöldség van abban a leírásban, egy jó részét eleve nem érdemes megtenni, mert igazából semmi köze az SSD-hez, egy másik része pedig félinfókat (pl. 1-es pont) tartalmaz. Pl. a 4-9-es pontokat kapásból kivágnám, mert baromság (kivéve az IE gyorsítótár áthelyezést, de én igazából azt modemes net fölött amúgy is kikapcsoltatnám, mert kb. 0 értelme, ráadásul talán az IE kezeli legszarabbul ezt a gyorsítótárat, sokszor inkább lassít, mint gyorsít). Ha valaki kéri, szívesen leírom, melyik miért zöldség.
-
buherka
addikt
Biztos igazad van. Remélem rosszat azért nem tettem az SSD-vel, hogy mindent beállítottam rajta. Mondjuk én nem megyek rinyálni az SSD totyikba, hogy húúúú...csak ennyi az olvasás-írás, meg mit tudom én.
Használom és csókolom. Egy tesztet futtattam le eddig CrystalDiskMark...Ennyit dobott. Azóta nem foglalkoztam vele.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
brd
nagyúr
válasz buherka #32536 üzenetére
A legfontosabb az alignálás, mert ha nincs helyesen beállítva, akkor az felesleges írásokat generál, ill. így picit lassabb is. Rosszat nem tettél, ha ezeket megcsináltad, csak a jó része felesleges, ill. nem az SSD miatt érdemes így beállítani, ha érdemes egyáltalán, pl. indexelés/prefetch.
-
MODERÁTOR
Heló!
T420 -ban nehéz a billezett alatti memóriát cserélni? Ilyen dolgokat megcsinálnak nekem "ingyér" a szervizbe, ha odamegyek a géppel mondjuk és a memóriával?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
audi100td
nagyúr
Használ esetleg valaki Lenovo Password Manager-t pl. Google Chrome-mal? (ahogy elnézem operát sajnos nem támogatja) Weblapoknál hogy lehet megoldani az ujjlenyomattal való hitelesítést?
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
Megosztom veletek is, június közepére ígérik a T530 akat és hogy egy kis ssd állóvizet is megmozgassak, két tök azonos konfig között 180Gb SSD ért a lenovo 150k t kér nem az évszázad biznisze i think
BTW: "Y-FPR" mit jelent az opciók között?
a "WWAN capable" az annyit jelent, hogy lehet bele 3G modemet tenni? -
dbius
veterán
válasz Declare #32544 üzenetére
"BTW: "Y-FPR" mit jelent az opciók között?
a "WWAN capable" az annyit jelent, hogy lehet bele 3G modemet tenni?"FPR - szerintem ujjlenyomatolvasó
a wwan cabable pedig azt jelenti, hogy az előkészítés benne van, Neked "csak" 3g modemet kell beépíteni és utána berakni egy SIM kártyát. -
soldi3r
veterán
van valakinek tippje, hogy x200-hoz hol tudok kamu sd kártyát beszerezni?
az x60-é nem jó[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
franc0
őstag
válasz Declare #32544 üzenetére
Hát nem is a Lenovotól kell venni... Látom megemlékeztél rólam a notis topikban, igazán kedves (bár nem teljesen hűen, de mindegy is)
Ha jól emlékszem, 300 körül akarsz gépet venni. Ebbe bele kell férjen az SSD, pont. Fontosabb, mit bármelyik hardverelem. Az apróban kapni Samu 830 128GB-ot 30800 forintért, ezen szerintem el lehet férni. De nem erőszak.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
rgeorge
addikt
válasz audi100td #32541 üzenetére
Én használtam egy darabig, úgy emlékszem, elég triviális volt a beállítása, rákérdez mindenre, és egyértelmű volt beállítani.
Ha bejelentkezel egy oldalra, akkor kéri az ujjlenyomatod, majd megadhatod, milyen néven mentse az oldalt. Beállíthatod utána, hogy mikor kérje az ujjlenyomatot: minden alkalommal, vagy boot-onként egyszer.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Politika
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Spórolós topik
- Windows 11
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Dell Inspiron 7420 2 in 1 14" Touchscreen Core i5 1235U 24GB RAM 512GB NVME SSD
- Dell Latitude 5490 (14" FHD IPS, i5-8350u, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, UHD 620, 4G LTE Modem, 1 Év Gar.)
- 3 db laptop eladó BONTÁSRA/ALKATRÉSZNEK
- Laptop javítás ingyenes bevizsgálás minden esetben
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest