- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz ^Clown #27832 üzenetére
az igazsághoz hozzátartozik, hogy vasárnap este volt, 1 kirándulás a Pilisben, 1 vacsora és 2 pohár Freixenet Rose már mögöttem volt, és még így fáradtan is rutinfeladatnak tűnt fellépni a netre. valóban nem figyeltem, a szokott módon lépkedtem előre, és csak utólag, amikor magamhoz tértem próbáltam meg összerakosgatni az emlékfoszlányokat, hol siklott félre a dolog, mi volt az első jel, aminek gyanúsnak kellett volna lennie. pl, hogy még sosem kért olyat, hogy a router alján lévő pin kódot üssem be. (még rajzon is mutatta, hogy fordítsam fejre és a vonalkód mellett lesz). aztán adott egy kulcsot, amit jól le kellett mentenem, és a következő OK megnyomásával keltettem életre a szörnyet mert már jött is a segélykérő sikoly a másik szobából: "Micsináltál az internettel?"
a megoldást végül az hozta, hogy reseteltem a routert, de mire kész lettem, a másik gép (és tulajdonosa) már aludt, úgyhogy kíváncsi leszek, mi lesz, ha legközelebb megint megérzik egymást...
mindenestre legyen a példám tanulság mások számára, hogy a számítástechnikában fontos az éberség, hogy minden pillanatban készen álljunk, mert a gonosz nem alszik, és bármikor lecsaphat.
köszönöm mindenkinek a segítséget!
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Chaser
legenda
válasz !Overdose! #27848 üzenetére
Ha az tetszett ettől leesne az állad Nekem leesett Nem tudom a tiedben ips panel van-e, esetleg affs, lehet az x60-ban van? Vmelyik régebbi 1024-esben van amennyire emlékszem.
Működik végre a fingerprintes login is, franc0
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz mitulabattyi #27854 üzenetére
De egy védőréteg biztos van az lcd előtt amiért jobban csillog a mattnál. Másik hogy mikor még nem tudtam hogy nem multitouch megtapiztam, olyan nyomokat hagy rajta az ujjlenyomat mintha olajjal öntenék le szegény kijelzőt, amikor vettem akkor is olyan volt. Szóval fogdosni nem kell az biztos
X60-ban lenne AFFS?!Overdose!: Megnéznék egy olyat is
-
-
Chaser
legenda
válasz ro_bert17 #27858 üzenetére
A 470-essel sincs semmi gond. Szekvenciálisan lassabb de azt sata2 lapban nem fogja észrevenni senki, sata3 lapnál is csak akkor gyorsabb a 830 ha pl videot szerkeszt valaki, ami 64GB-on úgyse lesz túl gyakori.
-
ro_bert17
őstag
válasz Chaser #27860 üzenetére
Elhiszem. Sőt még azt is elhinném ha ezen kívül több ajánlott/jó típus is lenne, ugyanis nekem amúgy csak az kis pénzért csereberélt intel g2-vel van konkrét némi tapasztalásom. Klaffán gyorsan bootol az excel, de nekem jobban tetszik, hogy indulás után tovább csendben van a gép, és amikor dolgozik, akkor sem annyira hangos és meleg mint a 7200-es lemez(ek)zel.
-
Chaser
legenda
válasz ro_bert17 #27862 üzenetére
Van több típus, csak most samuról volt szó. Nekem kingston sv100-zal se volt semmi bajom, igaz az nem volt annyira hűvös. Az újabbak már kisebb csíkszélességen készülnek, azért nem melegednek annyira, másik vonzata hogy emiatt kevesebb lesz az élettartamuk, de kb mind1. Mire amiatt meghalna már 512-est fognak adni ugyanannyiért. Kingston 96GB v100+ még ami volt simán olyan jó mint a samu 470, nekem ezekkel vannak személyes tapasztalataim. Kijött már a sata3-as 90-es v200+, de még drága, remélem nem rontották el mint a v200-at, majd ha emberbarátibb lesz az árazás én olyat vennék majd. Lényegében egy bizonyos szint fölött csak szintetikus esetekben jönnek ki különbségek, meg 1-2 spéci esetben amit a userek 90-95%-a sose használ.
Van két db kb 1.5mm átmérőjű karika az x61 kijelzőjének legalján, egyik közepétől kicsit jobbra, másik teljesen a sarokban. Annyira szabályosak először azt hittem gyári feature Nem külső felületi sérülés az biztos, mintha buborékok lennének. Hogy kerülhettek azok oda és mik lehetnek? A toll ott is érzékeli a panelt ahol a karikák vannak.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Egy pár évnyi "hallgatás" után ismét bejelentkezem, bővült a család egy x220 személyében
Mivel a közvetlen közelemben maradt a T43, ezért minden nap csak a csalódással ültem a gépem elé, amivel kapcsolatban mindig rákellet jönnöm, hogy nem egy ThinkPad.Ellenben le kell írnom, pár észrevételt:
A billentyűzetet kicsit átrendezték, amint látom. Szokni kell biztos volt oka, de én szerettem a régit..
Továbbá a minőségében is kicsit másnak érzem, kopogósabb. Ellenben még így is nagyon kényelmes gépelni rajtaMég biztos lesznek kérdéseim, mert van bőven újdonság.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
omiki57
csendes tag
Sziasztok. IBM T60p-nél a kijelző időnként bevillan. A rácsatlakoztatott külső monitor hasonlóan. Olyan, mintha összeugrana a kép aztán minden rendben. Néhány percenként fordul elő.
-
omiki57
csendes tag
A kérdés az , hogy hol lehet a hiba? Inverter, vga driver? Most system updatelem aztán meglátjuk.
-
omiki57
csendes tag
A system update nem hoz újat. A rendszerben megpróbálom a monitor drivert frissíteni. Általános PnP képernyőm van. A notbookban egy 1600x1200-as kijelző van. Esetleg ezzel kell kezdeni valamit?
-
omiki57
csendes tag
Installok egy display drivert, hátha az segít. Igaz, hogy csak Vistához van, de frissebb mint ami most rajta van
-
válasz omiki57 #27870 üzenetére
Próbáld meg az ATi oldaláról feltenni egy vga drivert, próbáld ki a legújabbat, vagy akár egy picit régebbit is (ha az újjal nem megy). Ha nem szűnik meg a gond, akkor egy, pl. Ubuntu live cd-ől bootolj be, és ott teszteld. Ha ott is csinálja, akkor nagyobb lesz a gond (nagy valószínűséggel).
Esetleg még próbálj meg játszani a felbontással, képfrissítéssel, stb. -
Gondwana
addikt
-
omiki57
csendes tag
Köszönöm a segíttséget. Megnézem a frissítési frekvenciát esetleg a felbontást is változtatom. Mobileman tanácsára frissítettem a vga drivert és úgy tűnik, hogy megjavult. Egy újraindítással azért mégegyszer megnézem.
-
ro_bert17
őstag
válasz Chaser #27863 üzenetére
Na a v200 állítólag tényleg nem túl jól sikerült.
Ez a buborék szerű képződménynek a mivolta engem is érdekelne, mert az én kijelzőmön is van. (T410) Nem zavaró, csak feltűnt, hogy hiába kapargatom tapétavágóval, nem jön le.
Komolyra fordítva a szót, kb. 2-3 mm átmérőjű, szabályosnak tűnő kör van a kijelző bal 1/3-ad részén, a közepe alatt picivel. Szerintem lefotózni sem tudom, mert nem üt el annyira. -
-
Chaser
legenda
válasz Gondwana #27872 üzenetére
Ilyen driver eldobást csak akkor tapasztaltam mikor aida64 v everest fenn volt, 1ébként nem. Érdemes megnézni a powerplayt, az is szokott hasonlóakat csinálni. Nem az igazi még ehhez a hw-hez.
ro_bert17: Enyémnél egy színű világos háttérnél kivehető. Zavarónak nem mondanám mert sokáig észre se vettem, szerencsére tényleg a panel legalján van, win tálca ki is takarja teljesen, lehet ezért nem is tűnt fel. Ha találok egy fényképezőt csinálok óla képet.
szerk: kraftxld: Nála lehet hogy az hagyott nomot. De nálam mi? Semmi nincs ami ilyet tudna hagyni rajta és nem is felületi dolog hanem belül van.
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz kraftxld #27875 üzenetére
Én is azt hittem, hogy valamit oda csuktam. A buborék szerűség az egér, és kijelző keret közt van kb. félúton bal oldalt.
(#27876) Chaser: nekem feketén látszik a legjobban, sötétkéken picikét, a többi világos színnél piros, zöld főleg a fehérnél szinte nem is látszik, csak ha nagyon erősen keresed. -
mitulabattyi
aktív tag
x200s-hez kiadtak egy félmarék lenovos frissítést.
mod: jobban mondva x200(s)-hez és az más gépekhez is.
mod2: mondjuk érdekes, hogy nemrég telepítettem újra a gépet, és a system update a 3.48-as power managert rakta fel, most adták ki a 3.65-öt, a kettő között pedig elég sok hibajavítás van.[ Szerkesztve ]
-
juliabrilke
veterán
Szép napot mindenkinek!
Adott egy LV processzoros X40 subnotebook az alábbi hibával. link
Hogyan lehetne megoldani ezt a problémát? Valaki esetleg találkozott már hasonlóval? -
Otisz
őstag
-
válasz juliabrilke #27879 üzenetére
Sajnos ez X40 (és talán X41) típusbetegség, ha rákeresel a "felhősödés" szóra, utána tudsz olvasni. Én is úgy tudom, hogy csak kijelzőcserével lehet gyógyítani.
-
válasz juliabrilke #27883 üzenetére
Mennyiért vetted? Erről nem szólt az eladó? Csúnya dolog, ha nem tájékoztatott erről...
-
stifi
senior tag
-
nagyúr
válasz juliabrilke #27888 üzenetére
Avatarnak nincs olyan verziója ahol fehér lények szerepelnek?
(csak vicceltem )Més que un club!
-
válasz juliabrilke #27886 üzenetére
Ha eBay-ről vetted, akkor érdemes bevetni a varázsszavakat, mint: "negative", illetve "resolution center".
-
stifi
senior tag
próbáld ki!
engem spec nem zavarna, de könnyen beszélek mert az enyémen nincs fehér folt, így nincs mihezviszonyítanom :\Nincs időm kedvesnek lenni!
-
válasz juliabrilke #27891 üzenetére
Értem én, hogy visszaveszi, de itt a dolog lényege, ha jól sejtem, a postaköltség megtérítésén van.
Bár lehet, hogy tényleg úgy járnál jól, ha visszakéred a 10 jurót, aztán itt helyben elpasszolod.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
a "párok" (nőkok) filmezését szerintem az ilyesmi mélységesen nem zavarja. nálunk az sem mindig tűnik fel, ha valami akármi miatt épphogy nem diaként szaggat, vagy csupacsík interlace vagy akármi más, amitől én már foltosra nyomkodtam volna a panelt. szóval nem biztos hogy nagy a baj.
-
-
lapa
veterán
válasz ^Clown #27895 üzenetére
nálunk az áltag gizike is úgy nyomja, hogy az 1680-as "versenyfelbontású" monitort visszarakja szegény valami 1400 körülire, mert túl kicsi a betű. közelebbhúzásról szó sem lehet, mert akkor nem férnek el a plüssállatok. inkább nézi a kubista betűket.
az megint más kérdés, hogy elég marhaság ekkora felbontású monitor, mikor a legtöbben a 80x25-öt is néha percekig mazsolázzák, hogy vajon most mit akar a gép.
egy fél napig nagy erőkkel harcoltam is, hogy az új monitorok 1440-esek legyenek az 1680 helyett. aztán gyorsan kiderült, hogy 1440-es monitor szinte nincs, meg hogy ha van is, a szutyi vékonyklienseket egyenként kell fw-upgradelni hozzá. olyan szempontból nyertem, hogy végül 1280 lett a menő.
[ Szerkesztve ]
-
stifi
senior tag
válasz juliabrilke #27891 üzenetére
úgy értem, láttam a foltokat és szerintem engem nem zavarna, de nem néztem még ilyen képernyőn filmet így nemtom
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
Chaser
legenda
válasz buvartacsko #27898 üzenetére
Nem, mert 4:3-as De hamarosan új gazdája lesz. Dell D430-ból indultam ki,az 16:10 és 1280x800, nekem az kicsivolt. Gondoltam az x201 panelja se nagyobb. Látva gondwana gépét úgy az nagyobbnak tűnt. Mondjuk desktopnál is megfigyeltem hogy elvileg ugyanolyan méretű paneleknél néha több cm különbség is van. Mindenesetre meglepett hogy semmijét nem találtam kicsinek az x61-nek és biza van olyan jó mint az x201 AFFS kijelzője..ha nem jobb A nagyobb felbontás előnyére válik nem kicsit. A gépnek van egy érdekes formája a 4:3-as panel miatt meg a kijelző vastagsága miatt, de nagyon ott van a topon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs