- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Hisense LCD és LED TV-k
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Házimozi belépő szinten
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
válasz cadeyrn #27405 üzenetére
Nálam is volt már hasonló jelenség. A szoftverek által mutatott értékek nem mindig valósak.
Amit én csinálok:
- Havonta egyszer battery reset (teljesen feltölti, lemeríti, majd újra feltölti).
- Ha leginkább hálózatról használod, akkor érdemes a reset után 40%-ra lemeríteni, és beállítani a PM-ben, hogy 40% fölé ne töltsön. Nem tudom linux alatt ez megoldható e, winfos alatt igen.Nekem közel 3 éves a gép, és 92%-os az akku jelenleg.
Apropó, linux (ubuntu) alatt megoldható az, hogy az automatikus akku töltés bizonyos feltöltöttség után ki legyen kapcsolva? Hasonlóképpen, mint a winfos alatt a PM-ben? Vagy úgy általában tiltani a töltést?
-
lapa
veterán
majd én:
echo 40 > /sys/devices/platform/smapi/BAT0/start_charge_thresh
echo 50 > /sys/devices/platform/smapi/BAT0/stop_charge_threshgondolom egyértelmű. ezt belerakod az /etc/rc.local -ba (az exit 0 elé), és már megy is.
upd: előtte még:
apt-get install tp-smapi-dkms és
nano /etc/modules
ez utóbbiba a tp_smapi -t kell beleírni, hogy betöltődjön.
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
dbius, lapa, köszi, kipróbálom mindenképp.
Más.
Nem tud valaki zsír új garis Samu 470 128 gigás ssd-t emberi áron? Ha igen, lehet, hogy vevő lennék...
-
bads1
aktív tag
Idei Thinkpad Roadmaprol, T/X szeria frissulesrol, featurek-rol vannak mar szivargasok?
-
MrSealRD
veterán
Hát azt én is várom, mert nagyon kíváncsi vagyok. De többnyire csak spekulációkat láttam eddig. Meg ugye itt a 20 éves évforduló is... Nagyon hallgatnak, talán lesz valami
Mondjuk a mostani 20-as széria nem valami öreg...majd az Ivy start-ot minimum megvárják az Intel miatt.
A CES nekem csalódás a sok ultrahülyeség, meg edge miatt...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
metal01
őstag
válasz franc0 #27456 üzenetére
128-as láttam 50k-ért boltban. 256-ost feleslegesnek tartom. Sebességben ugyanott van, adattárolásra meg ugye nem használja senki az ssd-t. Egy W7, és egy Ubi, simán felmegy egy 128ra is, és még marad is szabad hely, ami ugye kell, hogy maradjon ssd-nél legalább 10-20%-a a teljes kapacitásnak. Lehet várok még vele, hátha lesz ez olcsóbb is. Intelt többet nem veszek, a 320-as 80 gigásom összehalta magát rendesen. A samuról még ilyet nem hallottam, olvastam szerencsére...
-
Athanáz9
aktív tag
Üdv a régi topiknak.
Ha valaki emlékszik: több ThinkPadom volt, pl. T60, X41. - Sajnos, az X200s-t tavasszal el kellett adnom, mégpedig áron alul. - Most egy X61 kellene, a legjobb és legszebb szériából és példány. (Tudom, hogy van apróhird. rovat). De itt elvileg, filozúfikusan kérdezem: MIssion impossible?[ Szerkesztve ]
Kérdezek mindig, mindenáron! A magyar kormánynak mindig mindent elhiszek. (Jaj.) - Rómáról (Italia) sokfajta felvilágosítással szolgálhatok, dokféle tárgykörben.
-
őstag
Sziasztok!
Megtudnátok mondani, hogy hol találom meg a támogatott HDD-k/SSD-k listáját egy X201-esetén?
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
Tim82
félisten
Szia!
A kérdés azért értelmetlen, mert bármilyen 2.5" SATA csatlakozású HDD/SSD jó bele.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
őstag
Azért nem értelmetlen, mert a szervizben azt mondták, hogy sem a Seagate Momentus, sem a Kingstone V100+ nincs a támogatott hwek listáján, így nem tudják figyelembe venni azt, hogy egy éven belül 2 SSD, 1 Hybrid lemez elszállt benne sok szektor hibával. De a gyári hdd is 70% alatt van 50 nap üzen óra után a HD sentinel szerint.
A szerviz szerint minden rendben van a géppel ezek ellenére.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Mindegy mit mondanak a szervizben, a S-ATA csatlakozó, és a tápcsatlakozó szabványos. Ha a laptopodban ezek jók, akkor bármilyen S-ATA, és ilyen tápcsatlakozós eszköz működik benne (legfeljebb a vezérlővel nem jön ki jól, de attól biztos nem lesz hibás sector rajtuk). Tehát vagy az összes elromló eszköz gyári hibás volt, vagy a laptoppal nincsen rendben valami.
The only real valuable thing is intuition.
-
franc0
őstag
Itt az van, hogy csak a gyári FRU-val rendelkező vinyókat értik "támogatott hardver" alatt.
Tehát ha az eredeti, géphez kapott vinyód szarik be, azt cserélik. Minden mást oda kell vinned, ahol vetted.
Itt most vagy extrém balszerencsés vagy, vagy tényleg van a gépeddel valami. Viszont a szerviz szerintem lusta és szarik rá, mivel nem gyári hardverrel használtad és ezt ott már tudják. Mondjuk szerintem nem teljesen jogtalanul
Javaslat: használd pár hétig a gyári vinyót, ha tovább nyírja akkor vidd el egy másik szervizbe.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Psychonaut
veterán
Sziasztok!
T42p-t milyen eros processzorral lehet boviteni? Van feljebb a Pentium M 765-nel?
-
Tim82
félisten
válasz Psychonaut #27471 üzenetére
Az a legerősebb belevaló, de nem nyersz annyi pluszt vele, mint amennyivel jobban leterheli a hűtést. A heroinárról nem is beszélve.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
spyduck
nagyúr
Kérem jelentkezzen az akinek Thinkpad T520 notija van
-
-
andersen10
aktív tag
válasz Psychonaut #27471 üzenetére
"T42p-t milyen eros processzorral lehet boviteni? Van feljebb a Pentium M 765-nel?" : Miért nem pinmoddolod? Egy fillérbe sem kerül és 33%-kal gyorsabb lesz procid. Évek óta használok media PC-nek egy régi FuSi Amilo-t Pentium M 1.7 --> 2.26 GHz-ra pinmoddolva, minden gond nélkül, még melegedni sem melegedik jobban. Tudnivalók: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3226&article=pin+mod
-
Psychonaut
veterán
válasz andersen10 #27479 üzenetére
Koszi, megnezem mit lehet tenni ezugyben.
-
mcroberto
tag
Sziasztok. Ha már felmerült a proci upgrade. R400-ba milyen procit érdemes beletenni? A lehetőségeket ismertek, Thinkwikin megnéztem.
A kérdés az lenne hogy mit "érdemes" a legnagyobbat gondolom fölösleges. 2x4gb rammal tervezem a gépet, és SSD-HDD kombinációval lenne használva.
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
Davs
tag
Hali!
Egy Edge 420-as ntebookom van, ahol alapbol az F1-F12 es az azok Fn+F1-F12-es kombinacioja fel volt cserelve, tehat ha a funkciobillentyut akartam hasznalni, akkor le kellett nyomnom az Fn-t hozza. Biosban ezt kicsereltem "normalisra", viszont ha most pl Fn+F2-vel allitom be a hangerot, vagy akar a kepernyo fenyerejet, akkor kis nyomkodas utan elojon a Thinkpad Keyboard Properties ablak, amiben lehet valasztani, hogy alapbol az Fn-es, vagy a sima F1-F12 legyen aktiv (amit ugye mar egyszer atallitottam a Bios-ban). Nem lehet ezt valahogy kikapcsolni? -
Davs
tag
Errol van szo.
-
sbazsi
veterán
kérdés: a vinyóm (szerintem belőle jön) érdekes hangot hallat időnként.
lenovo cucc azt mondja rendben van, hdsentinel 70%kondiciót ír, és 2600+ alkalommal gyanus adatszektort vizsgált, de mindent rendben talált.
ez elmult pár napban kb napi 1x hallottam a hangot, tegnap este viszont kb 20x.mikor érdemes szervízbe vinni, mert nem szeretném megvárni, hogy már nem kapcsol be...
-
sbazsi
veterán
válasz rgeorge #27486 üzenetére
Seagate momentus
320gb/7200
Firmware: 0003LVM1 -
rgeorge
addikt
válasz sbazsi #27487 üzenetére
Ennél a típusnál és firmware-nél normális a reallocation event count növekedése. A power on time count mennyi? Van más SMART érték, ami hibára utal? Ha nincs a hdd rendben van.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
becenevem
aktív tag
Sziasztok!
Keresgettem a fórumon, találtam is hozzászólásokat, de valahogy (ez lehet, hogy a hozzáértésem miatt) nem sikerült összeraknom a képet.
Szeretném kicserélni a T61-emben (6460) a DVD romot egy vincseszterre. Azt értem, hogy vennem kell egy keretet meg egy HDD-t.
Tudna segíteni valaki, aki már tett a T61-ébe egy HDD-t a DVD helyére, hogy milyen keretet vegyek és milyen HDD megy bele? (Akár privviben, vagy itt, ha kérhetek linket is, mert meg is rendelem).Azt láttam, hogy elég lapos keret kell és abba csak kisebb vincseszterek mennek bele. Mekkora a maximum méret az olyanokból?
Köszönöm a segítséget előre is!
András
Ne gyere be meg ne gyere erre, he...
-
franc0
őstag
válasz becenevem #27490 üzenetére
Ilyen kell neked. Jó az utángyártott is. Teljesen átlagos notebook merevlemez kell bele (SATA, 2,5", 9,5mm)
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
franc0
őstag
válasz Psychonaut #27493 üzenetére
Ott a pont, szerintem magától értetődő. A caddy visszafogná az SSD-t.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
becenevem
aktív tag
válasz Psychonaut #27493 üzenetére
Jéééézus... de hülye vagyok
Látszik, hogy ha az ember másnaposan akar gondolkodni, akkor az nem mindig olyan egyszerű...[ Szerkesztve ]
Ne gyere be meg ne gyere erre, he...
-
andersen10
aktív tag
válasz becenevem #27490 üzenetére
Én ezt a HDD keretet rendeltem tavaly tavasszal T61-hez, akkor még csak 19.90 USD volt szállítással együtt:
http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220456476892&ssPageName=ADME:EOIBSA:GB:1123
Hibátlanul működik, X6 dokkolóban is használom.
T61-hez kell egy nemhivatalos BIOS frissítés ha teljes sata II sebességet akarsz (3 GB/s) mert a gyári biosban 1.5 gb/s-ra van korlátozva. Részletek:
http://forum.notebookreview.com/lenovo-ibm/459591-t61-x61-sata-ii-1-5-gb-s-cap-willing-pay-solution-8.html#post6501443SSD-ben én egy gyors 60 GB-set választottam: (CORSAIR Force 60gb : CSSD-F60GB2-BRKT-A) ami ment a HDD helyére, az ultrabay keretbe meg ment a gyári 160-as vinyó.
Azóta az SSD az X60s-embe költözött, ott is helytáll, persze ott a sata I miatt nem tudja igazán kifutni magát.
-
andersen10
aktív tag
válasz Psychonaut #27480 üzenetére
Bocs azzal a pentium m pimoddal félrevezettelek, mert csak sonoma chipsetes lapokkal működik, azaz pl. T43-al, a T42 egyel régebbi generáció...
-
Psychonaut
veterán
válasz andersen10 #27497 üzenetére
Igen, a T42p 855 alapu sajnos.
-
sbazsi
veterán
válasz rgeorge #27489 üzenetére
kondició 70%
A merevlemez 2638 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat
Működési idő: 129 nap, 12 óra
Hátralévő élettartam: 830 nap
Összes indítás/leállítás 1329Más SMART érték nincs.
De van valami kattogás/nyigorgás, amit időnként produkált, tegnapig napi kb 1-2 alkalommal, tegnap vagy 20x.lehet, hogy nem ez a vinyó volt, mert van benne egy másik.
apropo, ezzel kapcs: hol lehet beállítani, hogy ne kapcsolja ki, ha nincs használatban?
annak: kondició 100%
működési idő 128 nap
hátralévő élettartam több mint 1000
összes indítás/leállítás:26608
ez mennyire árt neki? -
Psychonaut
veterán
Jol tippelem ugye, hogy T42p-ben es T43-ban teljesen megegyezik a billentyuzet?
SZERK: meg egy kerdes: azt is gondolom, hogy a 14.1"-es illetve a 15"-os modellek eseteben nincs kulon klaviatura, merettol fuggetlenul ugyanaz van bennuk. Igaz?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest