Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Batman2

    őstag

    17 évesen a gimiben még 486-os asztali PC-n (otthon meg 286-oson) foglalkoztam számítógépes vezérléssel, úgy, hogy nem vagyok programozó, nem vagyok műszerész sem, csak mindkettőt lelkes amatőrként műveltem.
    A fizika tanárom támogatott benne, de másik fizika tanár már kicsit ferde szemmel nézte, mikor vezetékeket dugdostam a PC printer portjába.
    Mert hogy annak az adat és egyéb kimeneteit használtam, arra írtam Basicban egyszerű programot, amivel egyszerű modellvasút pályát vezéreltem (váltók, sín áramellátása), a szükséges elektronaikai (hardeveri) kiegészítéssel.
    Terveztem még egy teljes terepasztal vezérlését is számítógéppel, de akkor diákként még pénzem nem volt, később felnőtt, dolgozó emberként meg már időm nem volt ennek a megvalósítására.
    Odáig még eljutottam, hogy saját bővítőkártyát terveztem PC-be, ISA buszra, de később az ISA busz megszűnésével már legfeljebb csak a printer port maradt számomra még esetleg egyszerűen felhasználhatónak, azután az sem.
    Meg aztán később már megjelentek a digitális modell vasútak, a digitális célvezérlés, így már igazán érdektelen is lett számomra az egész.
    Addig volt igazán érdekes, amíg az még egyedi dolog volt.
    A mai számítástechnikától meg már kifejezetten írtózom, amikor már egy hangfelvételben, sőt egy videófelvételben sem lehetsz biztos, mert már olyan jó manipulációkat csinálnak. Illetve az borzaszt el, hogy egyre több dolgot a gép csinál a mesterséges inteligenciájával, és veszi el aaz emberek elől a munkahelyeket, bárki is mondja nekem az ellenkezőjét.
    Hírszerkesztőre, tolmácsra, nyelvtanulásra, oktatásra sincsen már lassan szükség, mert egy kis pici vacak, lefordít minden azonnal, a legkisebb bennszülött törzs nyelvére is. Nagyon kiábrándultam a technikából. :(
    Üdv.

    Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

Új hozzászólás Aktív témák