Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wody21

    tag

    Kedves Hobby elektronika Guruk!

    Egy olyan ötlethez kérnék szakmai segítséget, amire egy probléma áthidalása végett lenne szükség.

    Röviden a probléma: van egy 5 ajtós kisautó, amiben a csomagtérajtó nyitásakor életbelépő switch bedöglött -> emiatt mikor nyitva van az ötödik ajtó, nem ég a csomagtérben az az egyetlen, szerencsétlen kis izzó sem. A gond, hogy a kis mikrokapcsolót képtelenség önmagában cserélni (= roncsolásmentesen szétszedni), kompletten kéne az egész zárszerkezetet kukázni, az meg amúgy is nevetségesen hangzik, illetve 10+e Ft lenne, nagyságrendileg.

    Az ötletem az lenne, hogy fixen bekötném a hátsó izzót, és elhelyeznék a földelő kábelen (?!) egy kapcsolót - és itt jön a nyűg: ha egy sima, kétállású kapcsolót rak be az ember, akkor x-edik alkalommal 100%, hogy égve fogja felejteni a kapcsolót, ami szépen leszívja az akksit -> ezért szeretnék egy olyan megoldást, hogy valamilyen kisebb elektronika mondjuk egy gombnyomásra 10 mp-ig égetné' a pilácsot, majd automatikusan lekapcsolná azt (megszakítaná az áramkört).

    Szerintetek mi lenne a legmegfelelőbb megoldás a fentebbi nyűg elhárításához? Működhetne ez az egy gombnyomásos, X másodperces dolog? Segítségeteket előre is köszönöm!

    Üdv:
    w21.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák