Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zka67

    őstag

    válasz Gh0sT #44567 üzenetére

    Szia, ha még soha életedben nem forrasztottál, akkor szerintem inkább neki se állj. Forrasztópákából legalább 50W-os fog kelleni ezeknek a kondiknak a ki- és beforrasztásához, ez a típus, amit linkeltél csak 30W-os, nem fogja tudni átmelegíteni a lábakat. Ezek a kondik nagy felületű rézfóliára vannak forrasztva, amik elvezetik a hőt, néha még az 50W-os páka is kicsi hozzájuk.

    Továbbá kelleni fog egy injekciós tű, a furatok kitisztításához. Ehhez is gyakorlat kell, különben nagyon könnyen ki tudod tolni belőle a lyukgalvánt, és akkor oda az egész, vagy drótozhatsz. Injekciós tű helyett használhatsz kihegyezett gyufaszálat, amit előtte beletolsz a képen látható üres kondi furatába, hogy felvegye a furat alakját és méretét, de ez sem fog menni gyakorlat nélkül.

    Nem árt, ha van egy oldalcsípőfogód, az új alkatrészek lábainak levágásához, miután beforrasztottad őket.

    Szerintem jobban jársz, ha veszel egy új routert, a madaras teszkóban szoktak lenni akciósak.

    Gányolásos megoldás: megveszed a linkelt pákát, forrasztóónt, és szerzel egy oldalcsípőfogót. A csípőfogóval kb a kondi felénél körbevágod a rossz kondit, lehúzod róla a házat úgy, hogy a két lába benne maradjon a nyákban. Ügyelj arra, hogy ne folyjon rá a nyákra a kondiból semmi trutyi, ha van még benne.

    A kondi vásárlásánál csak arra ügyelj, hogy az értéke stimmeljen, a feszültsége pedig legalább akkora legyen, mint az eredetié volt, nagyobb lehet. És kizárólag 105 fokos kondit vegyél bele, ha nem akarod a jövő héten is cserélni őket.

    Az új kondik lábait levágod annyira, hogy kb. 1.5-2 centi maradjon rajtuk, egyforma hosszan. Ezt már talán neked is gyerekjáték lesz ráforrasztani a nyákban maradt lábakra. Ha a kondi nem fér bele a forrasztás után a házba, akkor óvatosan elhajtod annyira, hogy beleférjen, ügyelve arra, hogy a lábai ne törjenek le. Vagy hagyhatod hosszabban is a lábakat, és eleve vízszintesen teszed be.

    És nagyon ügyelsz a kondik polaritására!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák