- Még mindig új Ryzeneket kap a Socket AM4
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Downsampling
senior tag
válasz alphamooncam #83748 üzenetére
"Nálad, ahogy láttam Dune 4k HD Duo a forrás, ami ha jól gondolom nem alkalmas a zenehallgatás helyének egyedi jellemzőinek - ide értve a zenei lánc teljes egészének, valamint az un. szoba kiemeléseinek - befolyásolására."
Kár ezért a mondatért, csak olyan sok benne az egymásba harapó birtokos szerkezet, hogy értelmezhetetlen. Amúgy szakmailag is. Ráadásul Laci szerintem nem ezt a masinát használja zenehallgatásra.
De tényleg, amúgy egy CD-játszó-erősítő-hangsugárzók felállással mennyire befolyásolható a zenehallgatás helyének egyedi jellemzői? Most akkor attól jó egy rendszer, mert a lehető legegyszerűbb, nincsenek benne felesleges elektronikák, szoftveresen manipulált hangzás, értelmetlen jelutak, kábelezés vagy attól, mert amit lehet, csak a jel útjába tolunk, és mátrix-szerűen manipuláljuk a hangot. Amihez nyilván kell még jó pár külső, úgymond passzív, akusztikát befolyásoló elem is... Hát nem tudom... -
alphamooncam
őstag
válasz python1 #83749 üzenetére
A mélynyomóm sk. modifikált push-push rendszerű zárt, passzív hangsugárzó, amit pont az ELAC 2070 ihletett!
Az erősítését egy TPA 3130 alapú 2x15w-os erősítő hajtja.
Építés előtt féltem, hogy kevés lesz, de nem, szerencsére közel sem járok a teljesítményigény végéhez...
Az alja valahol huszonakárhány Hz-nél van 0dB-es eltéréssel a flat-től, sokkal jobb mint amire számítottam.
Azt azért hozzá kell tennem hogy a hálószobám 11nm, és a szub 2m (!!!) magasan van, a képen jobbra fent.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Downsampling
senior tag
válasz Morris #83750 üzenetére
Szerintem ilyen topikból ezt sosem fogod megtudni. Itt nem az a lényeg, hogy tanácsokat adjanak, hanem az, hogy az amúgy valóban okos, és az elektroakusztikához értő emberek fitogtassák a tudásukat, minden egyes hozzászólásukban. Még akkor is, ha két hozzászólássoként a saját filozófiájuknak is ellent kell mondani, aztán majd jön egy újabb csavar, és már egészen másról szól a diszkurzus. Itt a melldöngetés megy, felülírva az ésszerűséget és a megoldásra irányuló törekvést.
-
python1
veterán
válasz Downsampling #83751 üzenetére
Soha nem függött a végeredmény a készülékek,kábelek számától,inkább a készülékek közötti szinergia,minőségtől.
Vannak egydobozos rendszerek,de azt nem kell ecsetelni itt szerintem.Ezekből a "melldöngető" fórumtársaktól igen sokat lehet tanulni,amennyiben tudunk a morzsákból válogatni.
A hifizés nem függ szorosan együtt a zenehallgatással,zenét lehet bármin hallgatni,még tetszhet is a reprodukció,viszont a hifizés a készülékek,igények minél magasabb szintű megvalósítására jött létre,de hozadéka a kapott végeredmény is természetesen.Vagyunk így jó néhányan.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Én hasonló helyzetben valami hasonló összeállításon gondolkodnék - ha nem is konkrétan ezekben a példányokban, de ezen az úton:
- Onkyo TX-NR636
- B&W 686 S1
- Krk 10sA B&W és a KRK is sárga membránnal operál, így esztétikai szempontból is passzolhatnak egymáshoz.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
python1
veterán
Szerintem neked elég lenne egy pár hangsugárzó,valami jobbfajta,és egy tisztességes sztereó erősítő.
Amennyiben meg kellenek az extra mélyek,akkor nincs más út avr és szubb/szat rendszer összeállítása.
A te filmes ill zenei "hallásodat",kultúrádat nem ismerhetjük,amennyiben te sem vagy tisztában vele a környékeden biztos van valakinek egy jobb rendszere,amit meg tudnál hallgatni.Pl:Amit Jorus fórumtárs javasolt,lehet egy jó alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
Úgy néz ki túl sok információt akartam egy mondatba sűríteni, jogos a kritika.
Szakmailag, mi az ami nem értelmezhető?
Értem én a minimális jelutat, DE...
A FIIO+sztg mint írtam felesleges lesz, pont ezt akarom kiváltani.
CDlejátszó-erősítő-hangsugárzók jelútjához képest, az enyém RPI-erősítő-hangsugárzók jelútja ( erősítőig full digitális a jelút ) mivel lesz hosszabb, rosszabb ?! Ja és az Allo DigiOne-t azért nem szerepeltettem, mert nincs kábel az RPI, és a DigiOne között. Még vmi., amint látszik a linkelt képen a latency 0.0ms!
Nincs olyan rendszer, ami tökéletes átvitelt nyújt, legyen az bármilyen drága ( önmagában sem ) , arról nem beszélve, hogy a hallgatói környezet a legritkább esetben ideális - ezzel gondolom egyetérthetünk.
Az enyém, többszörösen terhelt,ha szabad ezzel a kifejezéssel élni, a komponensek minőségét, szoba méretét, és az elhelyezést tekintve is, mégis ki lehet belőle jó eredményt hozni, de ehhez egy szűrő kell.
Szűrő, vagy nem szűrő, ez itt a kérdés!
Egy ideális világban persze nem lenne szűrőre szükség...
A szoftveresen manipulált hangzással kapcsolatban meg csak annyit, hogy manapság már szoftverekkel "manipuláltan" DAW-ban készítik a zenét.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
válasz Morris #83744 üzenetére
A mostani 2.1-ed az sajnos egy kis bögreszett, komolytalan szegény, értelmes szubokra sem képes.
Én aktív párti vagyok (mondjuk ezért itt kövezés jár ), azaz beépített erősítős stúdió monitorokat preferálom. Persze ezekhez kell DAC, hogy ha TV-vel használnád, szóval így is lesz kell egy "erősítő" jellegű doboz. A 8" mélyközepesekhez már nem feltétlenül kell mélyláda, simán élvezhetőek velük a filmek, így ezeket ajánlanám. Design szempontjából is lehet nyerőbb az aktív, ha pl fehéret akarsz (darabár), vagy legalábbis valami modern design-t, a legtöbb fekete szokott lenni. Persze ezeket érdemes meghallgatni, pl a hitspace-ben meg lehet.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Morris
veterán
válasz Downsampling #83753 üzenetére
Szerintem sem, de cáfoljanak csak rá
Amúgy másodjára futok neki a témának, pont az általad felvázolt dolgok miatt.
De lám, csalódnom kell végre. Köszönöm srácok! Végre...
A jelenlegi egy nagy szar. Ez tuti. Annál jobb kell. Ennyi az egész[ Szerkesztve ]
-
válasz Lacielvtárs #83746 üzenetére
Én 3 évig használtam Adam A7X + Sub8 kombót. De már nagyon meguntam a szívást, hogy akárhogy rendezem a hangfalakat, bútorokat, szobát, mindent; sosem tökéletes az mélytartomány. Ezért 3 hónapja downgradeltem egy pár belépő KRK Rokit 10-3-ra, ami kvázi 2x KRK 10s subwoofer + 2x KRK Rokit 4, csak 2 dobozban, 3 utasként. A mély ezekkel rettenet jó minőségű, végre rendben van a hangkép, csak hát ez nem középkategória, úgyhogy sajnos le kell cserélnem jobbra.
Make Asia Great Again!
-
Mathiask
senior tag
Nem tudom mennyire szeretnéd megtartani a mostani tv állványod elrendezését. De ha ez nem változik, akkor szerintem a két oldalra lehetne a jelenlegi dobozok helyére komolyabbat tenni. pl: [link]
Ebben van DAC is szóval akár optikai kábellel, vagy USB-vel is össze tudod kötni a sz.gépeddel, lehet jobb lenne mint a hangkártya a gépben. Vagy összekötöd analóg módon és még a sz.gépes hangkaridra ha hiányzik a szub, rákötsz egy szubot.Az álló hangfalhoz lehet csökkenteni kéne a tv állvány szélességét, hogy legyen hely. Nem tudom ez mennyire opció.
-
válasz Morris #83760 üzenetére
Feketéből már több is van. Ha nem akarsz belebuzulni a hifibe (folyamatosan cserélgetni, finomhangolni, megtalálni a tökéletes szinergiát az erősítő és a dobozok között), akkor inkább az aktív a nyerő, főleg hogy a boltokban meg lehet hallgatni, összehasonlítani. Persze ezekből nincs álló, "csak" sima polcsugárzók, nincs meg a hifi feeling.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
python1
veterán
válasz Morris #83760 üzenetére
Akkor foglaljuk össze az eddigieket,AVR-szubb/szat rendszer a befutó,ha jól értem fekete amire vágysz,ez pipa.
Akkor már csak valami értelmesebb rendszert kell összeválogatni,ha javasolhatom,használtan nézelődj,régebbi felső kategóriás AVR-eket,mint javasoltam,Denon 3805-6-4806-7-8 szériák közül,Onkyo 6xx-7xx-8xx-as szériák,Cambridge Audio avr-ei sem rosszak,Pioneer LX szériái a régebbi modellek.AVX-en sok jó készülék van most bagóért,de természetesen máshol is nézelődhetsz,Hifipiac stb.[ Szerkesztve ]
-
Plexicushio
senior tag
válasz lezso6 #83763 üzenetére
"Persze ezekből nincs álló, "csak" sima polcsugárzók, nincs meg a hifi feeling."
Már hogy ne lenne, pl. DALI Zensor 5 AX, az már más kérdés, hogy milyen áron...
-
alphamooncam
őstag
Mit gondolsz a többutas hangsugárzókról, és a bennük lévő hangváltóról?
Minimál rendszerben - mert gondolom Neked is ilyen van - egy-egy driver szólaltatja meg a sztereót...
Érted?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz lezso6 #83761 üzenetére
Ohhh, szóval gyúrni kellene nálam a sztereó vonalra?
Akkor inkább nem használom a szubot, és elegendő a mély hang ami 260as ELACokbol jönalphamooncam: leget igazad van, sőt biztos is...
Köszönöm az infót
Viszont inkább megelegszem a szub nélküli zenehallgatassal, mert a 260as frontok hangza zenén nekem megfelelő.
A forrás már nem csak a dune, hanem egy ca cxu de ott is ugyanez a helyzet...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
python1
veterán
válasz Lacielvtárs #83773 üzenetére
A lényeg,hogy a te ízlésedet kielégítse az adott hangmegjelenítő,hogy az most csak front,vagy netán subb támogatással történik,az mindegy.
Én sem használok mindig szubbot,jelenleg a szobaakusztikát céloztam meg,ebben látom a legnagyobb potenciált,hogy minél többet ki tudjak hozni az adott lehallgató helyiségből.Aztán kezdődhet az agyalás,kell-e szubb vajon zenéhez,vagy nem.Mindenkinek
Nincs örök érvényű szabály a hifiben,mindig jönnek új dolgok a felszínre,vitákat generálva,de sok tapasztalat viszi előre az embert.Nekem kifejezetten tetszenek "átlagos",home made,diy megoldások is,sok helyen jártam már és tudnak kifejezetten jó rendszereket összerakni emberek,sokkal jobban tetszenek és adok a véleményükre,mint drága készülékekkel semmi logikus,szinergikus szisztéma által összedobált rendszereket birtokló társaiktól.
Szerintem -
nokia5201978
tag
Sziasztok.A három NAD közül melyik lehet a jobb választás?
- 314
- c 300
- 320 (nem a bee. sorozat.)
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Downsampling
senior tag
válasz Lacielvtárs #83773 üzenetére
Egyébként, ha a CXU menüje tényleg egy az egyben olyan, mint az Oppo menüje, akkor elég sok minden állítható a hangot illetően. Eleve - gondolom - te többcsatornásként működteted a CA lejátszót, így minden egyes hangsugárzó pozícióját, távolságát megadhatod, de még a méretüket is. A "subb" elhelyezkedésénél ugyanez a helyzet. A vágási frekvenciával együtt. Ha viszont átállítod kétcsatornás (vagyis sztereóra), ott alapból szürke lesz a subb ikonja, de manuálisan visszateheted a rendszerbe. És szintén pozícionálhatod.
Persze mindez szinte felesleges, hiszen gondolom az AVR-en mindez ugyanígy, vagy még részletesebben megtehető. Tehát akár a kis Dune-vel is. Szóval őszintén nem értem, hogy miért ne lehetne akár sztereó üzemmódban a hangsugárzókat térben elhelyezni (és azt sem, hogy erre mi szükség van?). És érdekes módon 20-30-40 évvel ezelőtt, amikor mondjuk az erősítőre egy analóg lemezjátszót kötve hallgattunk zenét, és semmilyen szoftveres megoldások nem álltak rendelkezésre, nemhogy HTPC, meg ilyenek, mégis lehetett olyan csoda hangokat produkálni (akár nevetségesen kis büdzséből), hogy a fal adta a másikat! -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Downsampling #83776 üzenetére
Ez pontosan így is van, a bemerest az avrel konfigoltam, a cxu hdmivel van osszekotve meg egy RCA kábellel, utóbbit használom zenelesre.
Amúgy mint irtam nekem teljesen elegendő sztereóra a két front."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
python1
veterán
válasz Downsampling #83776 üzenetére
Igen lehetett,nekem is volt akkoriban néhány féltett kincsem,de nem sírom vissza az akkori láncom egyetlen láncszemét sem.Ma már sokkal jobb a helyzet készülékek beszerzését illetően,és olcsóbban beszerezhető a mai bérekhez képest.
Sokat fejlődött azóta az ipar,technika,vannak jobb és kevésbé jó készülékek. -
mayday00
őstag
Sziasztok. Egy 4×3 szobába a polc sugárzókat milyen messze érdemes egymástól elhelyezni? 2 méterre elég?
Köszönöm.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
válasz mayday00 #83780 üzenetére
Attól függ, próbáld ki, hogy szól jobban, az a fontos, hogy hallgatói pozíció és a hangfalak egy szabályos háromszöget alkossanak. Általában úgy van, hogy minél nagyobb, annál jobban igényli a távolságot. Kb így: 5" mélyközép: 70+ cm, 6.5": 1+ méter, 8": 1.25+ méter, 10": 1.5+ méter. Persze ez csak egy átlag, amúgy hangfala válogatja, de 2-2.5 méternél tovább már nem feltétlenül érdemes menni.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
nokia5201978
tag
válasz nokia5201978 #83775 üzenetére
Szerintem a NAD 314 megerősítés jöhet.
-
Morris
veterán
Tudom, hogy ördögtől való, de bekukkantottam a MM-ba.
Nos, nem is tudom, hogy hogy mondjamLáttam egy Sony HT-XF9000-et.
Be is kapcsoltattam. Nekem tetszik.
Bár, sejtem a véleményeket, de megkockáztatom a kérdést.
Szerintetek? -
python1
veterán
válasz alphamooncam #83752 üzenetére
Az a szubb nincs egy kicsit nem jó helyen, sarokban nem próbáltad?Az is lehet jó alternatíva,minden nyűgjével együtt,kapsz néhány decibel + ot.
Bár mondjuk az is sarok ahol éppen van.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz python1 #83754 üzenetére
Ezekből a "melldöngető" fórumtársaktól igen sokat lehet tanulni,amennyiben tudunk a morzsákból válogatni.
Amennyiben ezt rám értetted, sajnos a stílusom olyan, amilyen, sajnálom. Rosszul tűröm a kritikát ez tény. Nem állt szándékomban senkit megbántani.
Mindenesetre azt reméltem, miközben írtam a hsz-t, hogy egy olyan, sokak számára ismeretlen területre engedhetek bepillantást, olyan ismerteket oszthatok meg, amik megszerzése rengeteg időt, tanulást, és nem kevés munkát igényelt.
Olvastam jópár kétkedő hozzászólást miközben dolgoztam a projekten, és tudtam hogy a meg nem értés, vagy csak a "rutin" miatt lesz olyan aki a kétségeinek ad hangot, mégis meglepetésként ért.
Az viszont, hogy valaki egyből érti, miről is szól a projekt, és elismeri, az viszont jól esett.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
Na, most viszont félve írom le a véleményem!
Mit csinál az átlag hifista, amikor úgy érzi, úgy hallja, hogy nem elég jó a rendszer hangja?
Keresi a szinergiát. Érzi, hallja, hogy valami nem jó.
Pl. túl sok a magas. Kicseréli az RCA-t, vagy a hsz kábelt. Elad, vesz.
Mindezt addig ismétli, amíg úgy nem érzi, hogy már nincs túl sok magas, és nem veszett el a mélyből sem.
Itt az arányok felbillenése a kulcs, ami a frekvenciaválasz "lapossá" tételével érhető el. Mérni kell, kellene, de helyette cserélgetünk. Ajánlásra... Találomra...
A tranziensek helyrerakása meg készülékcserékkel, dobozok cseréjével stb. próbálkozik az egyszeri hifista, holott csak azért mosott a hangzás, mert a Windows generálta nagy látencia miatt nem tudja a dinamikát elég gyorsan megjeleníteni a rendszer.
Windows, mint forrás, amúgy is több sebből vérzik.
Kezdve az akadozó lejátszással. Ha nem optimalizálod, sosem fogsz elég alacsony látenciát elérni.
Ingadozó ütem, a gyenge minőségű órajel miatt, amit ugyan nem lehetetlen kicserélni az alaplapon, de legalábbis nem rentábilis.
Aztán ott van az USB, a közvetítő közeg, mint a jitterek ősanyja. Na ezt meg nem audióra találták ki, de legalább már jól megerőszakolták, úgyhogy hajrá, lehet kábeleket cserélgetni, ami ugye további gond, mármint a kábel maga!
Oda az egyszerűség, jól beiktattunk egy bonyolítást a jelútba. Király.
Kb. ennyi mára az agymenésem. Jöhetnek a vélemények.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz alphamooncam #83798 üzenetére
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz alphamooncam #83798 üzenetére
Csak félve kérdezem, ha az USB ennyire alkalmatlan jeltovábbításra, akkor hogy lehet, hogy a stúdióban ez nem probléma? Ez alapján nem kéne a digitálisan kevert felvételek nagy részének is hallgathatatlannak lenniük?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Még mindig új Ryzeneket kap a Socket AM4
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Milyen routert?
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs