- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Nemir Ombe #64298 üzenetére
DAC mindenképpen kell. Nem mindegy, hogy mielőtt eladná a Yamahát, előbb kipróbálja vele?
Vagy úgy gondolod, alaplapi hangkártyával zenéljen?
Én, egészen biztosan egy DAC-al kezdeném a csereberét. De az én vagyok...
"A 375 könnyen eladható, az árából meg kijön egy jobb erősítő+ DAC használtan."
Ebben biztos vagy????
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Ébri
senior tag
válasz dgyuri0123 #64297 üzenetére
Sziasztok!
Adva van két ELAC polcos hangdoboz, mikor vettem úgy emlékeztem, hogy a TV állvány (itt van a bal oldali) kb. 10 centivel lejjebb van a nappaliszekrény TV-nek készült polcánál, ez a valóságban inkább 30 centi. Mióta bejáratódtak, elégedett vagyok velük, de az piszkál, hogy javítana-e ha megemelném a bal oldalt a jobbal (legalább kb.) egy szintre.
Az egyébként normális, hogy van egy pici alapzaja a rendszernek? (Erősítő bármilyen forrásra is van kapcsolva, egy pici fehérzaj jellegű valami szól, de csak ha a hangszóróhoz teszem a fülem, akkor hallható, tehát igazából nem zavar, csak az oka érdekel, az erősítő Cambridge Audio SR20).
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem mástól szeretted volna ezt kérdezni?
De, ha már akkor már... az nem lenne baj, ha megpróbálnád egy magasságban elhelyezni a dobozokat, mert még a magas tartományt sem fogod egyformán hallani. ( akár )
Az alapzaj lehet sok mindentől, de mekkora hangerőnél hallod a súgást? Mert magasabb hangerőn szerintem mindenütt jelentkezik egyfajta minimális alapzaj.
"csak a zene van"
-
bodo753
tag
kösz mindenkinek,még azért gyűjtök hozzá hogy jó legyen.
olyan március körül majd akkor visszanézek,addig bejáratom rendesen. -
bobby_30
tag
Sziasztok!
Ismét egy kis segítségre lenne szükségem. 20 nm alatti nappaliba új Castle Knight 3, vagy Monitor Audio br 5.
A Castle méretben szerintem jobban passzolna, attól tartok a Monitor túl nagy lenne ilyen pici helyiségbe. A Castle hangja tetszik, de nyilván azért nem egy kategória a két hangsugárzó. A két hangsugárzó ára kb ugyan annyi lenne, mivel a Monitort használtan venném. Sajnos nálam egyik hangsugárzót sincs lehetőség kipróbálni. A cél a minőségi diszkrét zenehallgatás lenne, ahol a hangerőnek kevesebb szerep jutna. Előre is köszönöm a segítséget. -
Pityu.
nagyúr
válasz krichd1 #64292 üzenetére
A hangfal egy thomson altima 280 ashoz van,néztem az általad írt erősítőt és 20EFt ért én is meg találtam.
#Core2duo6600
Igen,nem vagyok hifi buzi,csak gondoltam egy huszonezres genius vagy ilyesmi gyári cuccnál talán kicsit jobb hangot lehet elérni hasonló áron.
Esetleg valaki nem tudja esetleg hl lehet hifi toronynak tápegységet vagy trafót venni vagy nem tudom pontosan hogy mondják amin keresztül kapja az áramot,zúghat valami kiszáradás vagy ilyesmi miatt?
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Ébri
senior tag
válasz dgyuri0123 #64303 üzenetére
Köszi, persze, új hozzászólást akartam, nem tudom miért válaszra kattintottam.
A zúgás minden hangerőn van, s mindig halk, leglaábbis -55-ről -30-ra tekerve nem változik.
-
krichd1
addikt
válasz bobby_30 #64305 üzenetére
Szia. Attól is függ mennyivel kisebb az szoba 20 négyzetméternél. Ha nem sokkal, akkor nem nagy oda a Br5. Egyébként a Knight 3 kisebb méretben, de azért szerintem nincs közöttük egy kategória különbség hangban, inkább más karakter a kettő.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Jassz
tag
Sziasztok!
Rendeltem fekete pénteken egy denon dra n5 hifit a számítógép mellé.
A kérdésem csak annyi lenne, hogy milyen kábellel kössem össze a számítógéppel? jack- rca-rca avagy 2x rca- 2x rca? A hangkártyán van line, rear, side, bass kimenet.Előre is köszönöm szépen!
-
S. Szabi
őstag
Tegnap megérkeztek a Q Acoustics 3020 dobozok A Klipschet vissza küldtem
Viszont szerintem valami nem stimmel. Na nem a hangjával, hanem az anyagával, vagyis, hogy az egyik doboz előlapjának a teteje fel van rücskösödve, nem is annyira kicsit, elég hosszan. A másiknál is van egy kis ilyen, az oldalán. Szerintem ez így gáz, vagy nem tudom hogyan fogalmazzak. Most én fogtam ki megint hibás példányt, vagy ez másoknál is előfordul, normálisnak mondható. Szerintem nem az, de nem igazán akarok megint valamit vissza küldeni, kicseréltetni, de lehet az lesz, egy emailt mindenképp írok nekik.
A másik meg, hogy amik vannak hozzá kis gumi lábak, az egyiknél a kis pöcök le van törve, ami egy dolog, de már volt ragasztva, valami pillanat ragasztóval. Nem igazán értem ez most így mi
Lehet, hogy vissza küldött cuccot kaptam? Amit amúgy nem hiszek, Németországban azért csak nem csinálnak ilyet egy 300 €-s hangfalpárnál, főleg, hogy drágább, mint otthon, pedig itt szinte minden olcsóbb szokott lenni
Vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz S. Szabi #64311 üzenetére
Csatoltan küld az adott német forgalmazónak a dobozokról készült képeket, biztos, hogy sűrű elnézések közepett azonnal visszaveszik/cserélik és még fel is ajánlanak valamit neked kárpótlásként.
Jassz
Szia!Ha van a hangkártyán rca vonal kijárat, akkor rca-rca kábelt használj, ha csak jack kijárat van rajta, akkor jack-rca kábelt használj.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
dgyuri0123
nagyúr
-
nagyúr
válasz S. Szabi #64311 üzenetére
"az egyiknél a kis pöcök le van törve, ami egy dolog, de már volt ragasztva, valami pillanat ragasztóval...... Lehet, hogy vissza küldött cuccot kaptam? Amit amúgy nem hiszek, Németországban azért csak nem csinálnak ilyet......"
Miért? A németek felülemelkednek a homo sapiens általános tulajdonságain?
Ha valóban így van, ahogy írod, hogy visszaragasztott a pöcök, akkor azonnal jelezd, fotóval illusztrálva az eladó felé! Van már jó tapasztalatom német céggel gari szempontjából, mint ahogy van magyarral is.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz S. Szabi #64320 üzenetére
Az első kettő valóban általános, sajnos, olcsó doboz, olcsó fólia...a harmadik viszont már érdekesebb, de az is apróság, de ettől függetlenül jogosan visszaküldheted, mert egyértelműen nem új a cucc és törött és ragasztott is.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
S. Szabi
őstag
válasz blattida #64323 üzenetére
Akkor is, ha olcsónak számít, a kevesebb, mint harmad ennyibe kerülő Edifier R1900TII-nél semmi anyag vagy külső hiba nem volt, az ennél valamivel olcsóbb Klipsch R-15M-nél szintén nem volt, külsőre elég minőségi kivitelezésű dobozok azok.
Szóval...
Írtam nekik, kíváncsi vagyok kicserélik e őket, vagy mit mondanak.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Valakinek van Hub Audio állványa? Mennyivel jobb egy sima 5kg-os fém bolti olcsó állványtól? Vannak vélemények az AVX-en, de nem írják le, hogy mennyivel lett jobb a hangminőség, kis különbségre meg nem adok ki pénzt
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
gondolom azért, mert teljesen rendszerfüggő. Milyen hangfal menne rá, mi a rendszer többi része? -részemről költői a kérdés, ha leírod sem tudnék érdemben írni-
Lehet egy olyan gyenge erősítő ami mellett nem lesz hallható difi, hisz amúgy is csapnivaló az egész. Ráadásul egyik hangfalon ami jobb irányba viszi a hangot, az egy másmilyen karakterűn akár ronthat is. Ha rákerül a tied, majd akkor derül ki, hogy mit változtat.[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
blattida
nagyúr
Ez a mennyivel jobb a hangminőség totál szubjektív, viszont, ha egyértelműen hallható a változás és az pozitív, akkor megéri cserélni rá, már abból a szempontból, hogy a hifiben elég sokat kell költeni ahhoz, hogy kis javulások legyenek...
-
zoltanz
nagyúr
Én is hirdetek egy erősítőt, a csúcs más kategória, de ha már mindenki mindent audiophile -nek híredet hát én is. (igaz a végfokja szépen szól)
Csöves új fejhallgató erősítő lesz helyette[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz S. Szabi #64320 üzenetére
Durva, ezt nem gondoltam volna. A netes képeke nem is így néz ki (nem a promó képeken, hanem rendes fotókon tesztekból) szóval ez tényleg elrontott darab lehet. A törött láb oké visszaküldés esete, bármelyikkel előfordulhat, de az első kettő az gáz. Bízom benne, hogy azért ilyen mert az árának a nagy részét a hangszórókra és a hangváltóra fordították. Ha így van akkor akár jobb is lehet hangra, mint a 2020i, mert ez viszont külsőre prémium érzés, kb. "mit keres egy ilyen a szobámban?" feeling, kicsit kiugróan jól néz ki, (ez a szobáról árulkodik ), és kidolgozási hiba sem volt rajta. :\
(P.H.)
-
Ear001
addikt
Sima készülék állványoknál sem egyértelmű a dolog, van híve könnyűnek, nehéznek, levegősnek és üvegesnek, de monfjuk egy Finite Elemente Pagode azért referencia, de hangdobozoknál sokkal nagyobb energiákkal kell megbírkózni, így a függés az állvány felépítésétől még nagyobb.
-
S. Szabi
őstag
Hogy érted, hogy a netes tesztek képein máshogy néz ki? Pont úgy néz ki, mint ezen, vagy ezeken. Semmi különbség
Amúgy érzésre teljesen jó anyag, semmi baj nincs vele.
Még nem válaszoltak, ha holnap sem, írok nekik megint. Nem akarom csak úgy vissza küldeni pénz vissza fizetéssel, mert lehet akkor meg nem adják vissza az egész árat arra hivatkozva, hogy nem is ilyen volt.
(De jó hír, hogy viszont a Klipsch árát már vissza is utalták )
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz S. Szabi #64337 üzenetére
A műanyag még csak-csak ok lenne, de a fólia hólyagosodása nem normális. Vagy meleget kap(hat)ott vagy nedves helyen volt tárolva. Egyik sem jó jel. Szerintem cseréltesd vissza egy másikra vagy kérd vissza az árát.
Ennek nem (nagyon nem) így kellene kinéznie, pedig maga a doboz egy jó hangú darab lenne, normál esetben .... csak így eléggé lutri ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
.DLL
veterán
válasz S. Szabi #64337 üzenetére
A netes képeken úgy néz ki, mintha az előlap "rákanyarodna" folytatólagosan az azonos színű oldalsó sávra, magyarán egy anyagból van, legalábbis azt hittem (pl. műanyag előlap modul, ami rá van húzva a dobozra). De a tieden látszik, fogy fólia, és külön van az előlap fóliázva és külön az oldalak. Valószínűleg a netes képek voltak csalókák, normális méretűt és szögűt nem is találni róluk.
Mindenesetre ennyire egyenetlen felületet legfeljebb a 20k alatti kategóriában fogadnék el. Nemir Ombe +1(P.H.)
-
t-bali3
senior tag
Esetleg valaki meg tudná mondani, hogy ha összekötök egy Stick PC-t egy Denon DCD-1520-szal USB kábelen keresztül, akkor az használható lesz rendes zenehallgatásra? Nem igazán tudom, hogy egy ilyen kis "valami" mennyire tér el egy laptoptól a felépítésében.
-
blattida
nagyúr
válasz t-bali3 #64340 üzenetére
Működni, szólni fog, de ez a stick nem éri el egy laptop hangminőségét sem, de az segít, hogy usb dac-ként fogod használni a denont, ami pontosan egy 1520ae, ami csak atért fontos, mert az eredeti 1520, ami több, mint 25 éves, még nem tudott usb dac-ként funkcionálni...
PuMbA
Azért ne vegyük már egy kalap alá a hub audio és az isoacoustics állványokat, hiszen az előbbi egy hazai ügyes mesterember kisipari terméke, k+f, mint olyan, nincs, az utóbbi meg egy rendesen tervezett, méretezett ipari termék, amiben vastagon van k+f, jóval magasabb áron elérhetőek, így nem is fogsz annyira olyannal találkozni, akinek kimondottan negatív tapasztalata lenne, ez mondjuk részben a személyiség pszichológiának is köszönhető...[ Szerkesztve ]
-
bobby_30
tag
Sziasztok!
Ma sikerült meghallgatnom a Monitor Audio br 5-öt. Régebbi felsőkategóriás Denon erősítő, valamint szintén nem mai Denon cd volt még a láncban. Tetszett, de az a nagy szerelem elmaradt. Az eladó ajánlotta hogy hallgassam meg feltétlenül a Wharfedale evo 20 hangsugárzót, ami van is fent a jófogáson ráadásul 75-ért árulják, tehát simán beleférne a költségvetésembe. A mai napon egyébként vettem egy Denon da-300 usb-t, csak még nem ért ide. Tehát a láncom a következő kép fog majd kinézni. Minőségi hálózati lejátszó, Denon dac, régebbi minőségi sztereo erősítő, itt szimpatizálok a marantzokkal mivel régen már volt és nagyon szerettem a hangját. Szóval ide kéne még hangsugárzó 100-ezer alatt ami nem fog kilógni lefelé nagyon. Ezekből a dac már megvan, a következő lenne a hangsugárzó, és valamikor jövőre cserélnék erősítőt valamint lejátszót. Szóval félek hogy az itt ajánlott Castle knight 3 lesz a gyenge pontom a későbbiekben, ezért próbálnék használtan egy régebbi, de magasabb kategóriás hangsugárzót nézni. Szóval szerintetek a Wharfedale időtállóbb vétel-e mint a Castle, vagy a Monitor. -
t-bali3
senior tag
válasz blattida #64342 üzenetére
Ok ,köszönöm.
Azt tudom, hogy feltehetően nem lesz olyan a hangminőség, mint egy kifejezetten zenelejátszásra alkotott streamernél, de ez egy kezdő lépés lenne egy olyan embernek, aki elsődlegesen CD-t hallgat. Ezért is van neki komolyabb lejátszója, ami pontosan megnevezve az 1520AE, ahogy írtad.[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz bobby_30 #64343 üzenetére
Ha szétnéznél a használt piacon, találhatnál kipróbálásra érdemes érdekességeket, például Magneplanar SMGA, Rogers LS7t, Jpw ML 1010, Bay Audio Chaconne mkII, ha már Wharfedale akkor az Evo helyett inkább ez a Pi-20.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
PuMbA
titán
-
bobby_30
tag
válasz dgyuri0123 #64347 üzenetére
Szia!
A feleségem sokat hallgat zenecsatornákat, valamint médialejátszóról néha néznénk filmeket is. Ezen kívül ha laptopról szeretnék esetleg zenét hallgatni akkor is ideális. Namost ezek a készülékek hangját gondoltam vele kicsit feltúrbózni. Esetleg ha később mégis beszereznék egy cd lejátszót, jó esetben azon is tud elvileg segíteni. -
blattida
nagyúr
Önmagában a 25% többlet jelentős különbség és az általad is említett méretdifferencia miatt hatalmas a különbözet Közöttük. Ha hangra nem is, de ár/érték arányban jobb a sirleslie által készített...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest