- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
MineFox54
őstag
Na! Megvan a CDP597. Kicseréltem 3-4 kondit eddig itthon lévő rubyconokra,( a többi pedig gyárilag nichi, ruby, meg nippon chemi con vegyesen), meg megcsináltam innen az elsőt. Értelme van megcsinálni a másodikat (az erősítő egy pioneer sx202r) meg a harmadikat, és a negyediket?
szerk: Az lehet hogy nem találok külön DAC ic-t a gépben? Csak 3 db OPA-t (2x rc4558p, 1 db tl082cp), 1 db m5290p-t, egy M5293-at, és egy nec d75216acw-t?
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz MineFox54 #63801 üzenetére
Szerintem lehet tuningolni ezt a sony-t, mondjuk nem fogsz udni ezekkel az apró változtatásokakl sokakl többet kihozni belőle, de tapasztalatszerzésnek jó.
A sony dac chip a nyák alsó oldalán található (felület szerelt cxd), magát a nyákot ki kell szedned ahhoz, hogy hozzáférj...
A lampizatoros ajánlatokat mind megcsinálhatod.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
MineFox54
őstag
válasz blattida #63804 üzenetére
És tényleg. Kb 8-szor szedtem ki eddig a nyákot, és láttam is hogy ott egy, IC, de nem foglalkoztam vele. És most meg persze hogy nem jutott eszembe. Elna silmic II kondik jók lennének ebbe és a pioba? Úgy néz ki olyanokra fogom lecserélni az erősítőm és a cd kondijait. Opa csere 2134-re sokat dobna rajta? Egyébként az SX202R jó cucc (a jelenlegi hangfalakkal nem nagyon lehet megállapítani), vagy mindenképpen cseréljem?
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz MineFox54 #63805 üzenetére
A silmic jó elko, jobb, mint a gyáriak, így használhatod őket.
A 2134-es opa sokkal jobb, mint az eredeti, azzal is mindenképp jól jársz.
Én cserélném a kis úttörő rádióerősítőt, nagyon alap gépezet, nagyon alap hanggal.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
MineFox54
őstag
Ma kicsit forrasztgattam a cuccot, és sikeresen kiejtettem a kezemből a nyákot, rajta a 0,75 kilós trafóval Megrepedt a 220-as résznél, illetve kicsit még elérte a jel útját is (?). Kicsit átforrasztottam a 220-as részt, és megy is (forrasztás nélkül is ment, de így biztosabb).
-
MineFox54
őstag
válasz johnywalker #63810 üzenetére
Nem így kérdeztem, hanem egy javított eszköz használata sérti az audiofília szent törvényeit?
Kenwood dp-1080-ról mi a vélemény? 2000-ért tudnék venni.
[ Szerkesztve ]
-
-
erh75
tag
Sony Z3 telefonom jack kimenetét csatlakoztattam az erősítőm AUX bemenetére, de sajnos nagyon halkak a hangszórok még akkor is ha telefont a leghangosabbra állítom. Tudnátok segíteni, hogy mivel lehetne a telefon kimenetét felerősíteni ?
Előre is köszönöm. -
MineFox54
őstag
Meghallgattam a Kenwoodot a saját rendszeremben(haveromé), ugyanazzal a CD-vel nézve nagyobb, észlelhetőbb térrel, és tisztább hangokkal rendelkezik a Sony.
[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
A régi Sony cuccok igenis jók voltak!Pár éve viszont már cd-t sem vennék tőlük.
-
MineFox54
őstag
válasz johnywalker #63818 üzenetére
Viszont szerintem ez a panelon a trafó szisztéma nagyon nagy tervezési hiba.
-
blattida
nagyúr
-
.DLL
veterán
Grundig FineArts V4 tuning 2. felvonás, mert miért ne?
Az előző részben a bemenetválasztót iktattam ki, adja magát a folytatás, az EQ panel áthidalása. Jól megvagyunk nélküle, ráadásul az EQ ki- és bekapcsolását itt is egy félvezetős kapcsoló IC végzi, hasonlóan a bemenetválasztóhoz, aminek a kikötése tényleg rengeteget javított a hangon.
Uccu neki, szerencsére itt is könnyű dolgunk van, mert jumper-es kábelen jön be, és megy ki a jel a panelról, teljesen egyértelmű az egész. Annyi a dolgunk, hogy a két kábel L, R és test vezetékeit összeforrasztjuk, praktikusan a kiindulási pontban.Az EQ kiiktatásával gyorsaságot, pontosságot nyertem, kevésbé elkentek, összemosottak a hangok, a háttér mélyebb, "feketébb" amikor vége egy adag hangnak. Néha 1-1 "új" hang is előtűnt (még nem hallgattam sokat), bár ez igazán az előző felvonás után volt szembetűnő, az nagyon sokat hozott a konyhára, de ezzel is mindenképp jól járunk (ha valakinek kell több bemenet, de az EQ-t nem használja).
Szerintem ezen módosításokat más erősítővel is nyugodtan el lehet végezni, ahol hasonlóan egyszerűen követhető a jel útja, és könnyen szerelhető.
(P.H.)
-
perempe
addikt
lesz-e vmi a hifi show-n, amiért érdemes lenne felutaznom Budapestre?
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
nebulo5
senior tag
Örömködve olvasom, hogy milyen remek eredményeket értél el a V4-es erősítővel! Ezzel is igazolódni látszik, a 4 - 5 évvel ezelőtti döntésem, hogy ár/érték arányát tekintve, jól választottam erősítőt!
Ugyanakkor, kicsit szomorkodom is, mert sajnos, én nem értek az elektronikai "bütyköléshez", mi több: kétségbeejtően pocsékul forrasztok!
De már egyeztettem szerelővel! A szabad időmet (és "lustaságomat") ismerve, talán ez év végéig nekem is összejön az erősítő "műtétje!
Azt már fülügyre vehettem, hogy gyári állapotában is maga mögé tud utasítani néhány, (több mint dupla használt piaci árú) jól ismert erősítőt is!
Köszi a beszámolót!Üdv: nebulo
-
k-dani
csendes tag
Üdv, egy másik fórumban már feltettem ezt a kérdést, hátha innen is lesznek ötletek:
Hifi rendszert szeretnék vásárolni zenehallgatás céljából.
A keret 250 000 Ft lenne, de ha olcsóbban is kijön, az sem baj.Külső merevlemezen van 1-2 TB zene veszteségmentes formátumban és néhány koncertvideó, ezeket szeretném hallgatni. Többnyire metál (heavy, dallamos death, gothic, progresszív, black, thrash, power), hard rock, néha klasszikus (vonósnégyes, zongora, nagyzenekar), esetleg blues, soul, világzene. Amit szinte biztos nem hallgatok: tuc-tuc elektronikus zenék, rap. Tehát nem csak erősítő és hangfal kellene, hanem lejátszó eszköz is. Van ugyan laptopom, de nem arról szeretném lejátszani a zenét. A jelenlegi "rendszerem" egyébként úgy néz ki, hogy a külső merevlemez rá van kötve a laptopra, annak a fejhallgató kimenete egy régi minihifire. Van egy médialejátszóm is (LG XF2), azon is vannak zenék, de azt inkább filmnézésre használom, és afölött is kezd eljárni az idő (a ventilátora időnként hangos). Néha ennek a kimenetét kötöm a minihifi-re (például koncertvideóknál, vagy olyan filmeknél, ahol a hangot nem a tévé beépített hangszóróján keresztül hallgatnám). Nincs házimozim, ezért az igényesebb filmek hangját is szeretném az új rendszeren keresztül hallgatni, de inkább a zene szóljon jól, mint a film (egyelőre nem kell surround). A lejátszó vagy játssza le a filmeket, vagy a rendszerre valahol lehessen rákötni külső forrást (akár a jelenlegi médialejátszót is). Egyelőre azt se tudom merre induljak el, a lehetőségeket se nagyon ismerem (hálózatos? tv-re köthető? saját kijelzős?)...
El kell mondanom, hogy a hifihez egyáltalán nem értek. Nem tudom milyen a transzparens, a valósághű, a testes stb. Tulajdonképpen nem is hallottam még igazi hifi rendszert. (Nem iszom alkoholt, de ha nagy ritkán bort iszok, abban sem ismerem fel se a vaníliát, se a mineralitást, és ha két hét múlva újra iszok belőle, nem tudom összehasonlítani, hogy mennyit változott... Csak azért írom ezt a párhuzamot, mert lehet, hogy a zenei finomságokhoz is pont ennyi érzékem van, bár se a hallásommal, se az ízlelésemmel nincs baj).
Vidéki városban lakom, itt kb. az Euronics a leghifibb hely, kocsim nincs. Ebből következik egyrészt, hogy interneten venném a dolgokat, másrészt, hogy készülékeket kipróbálni, meghallgatni nincs lehetőségem.
Jobb lenne új elemekből, a használtaktólódzkodomsem zárkózom el (tartok a rejtett hibáktól, állandóan hirdetéseket böngészni nincs időm, hibás készülék esetén asztalcsapkodáshoz, visszapostázáshoz stb. meg kedvem nincs). Bütyköléssel, csereberével sem szeretnék foglalkozni.Egy tégla tárasasház egyik emeletén lakom. 10-20 négyzetméteres parkettás szobában hallgatnám a zenét (a szobák kiosztása még nem végleges), partit nem rendezek.
Minden ötletet szivesen veszek.
-
perempe
addikt
remélem ír vki, aki szombaton volt.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
krichd1
addikt
válasz k-dani #63826 üzenetére
Szia. Ennyiért legjobban egy külön DAC+erősítő+hangdoboz kombinációval járnál legjobban. Azt pontosan nem értem hogy miről is akarod lejátszani a zenét, ha nem a laptopot akarod használni, akkor legolcsóbb és jó megoldásként egy mini PC-vel járnál legjobban, mint például a Raspberry pi 2. Szoftverezés kicsit macerás, de megoldható. Léteznek már ilyen hálózati médialejátszóval egybeépített erősítők is, mint például a CA Minx Xi.
Az elég nagy probléma ha nem tudod magad meghallgatni a javasolt eszközöket, így igazából lutrizás lesz, ha mások ajánlásai alapján rakod össze a rendszered.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
.DLL
veterán
válasz nebulo5 #63825 üzenetére
Kíváncsi vagyok majd a Te véleményedre is.
Az EQ áthidalásával mintha kicsit sok lenne a magas, vagy csak magasabbra megy nem tudom, de így hosszabb távon kicsit szokatlan.
Azt hozzá kell tenni az egészhez, hogy ez eléggé "Mengele-módszer" jellegű, tudom, pl. az EQ panel kikötésével csökkent a hangerő is, kicsit feljebb kell tekerni a fő portmétert. Nem tartottam fontosnak, de lehet másnak az. Szóval csak saját felelősségre!
Szerencsére visszaalakítani ugyan olyan könnyű: levenni az átkötéseket, és a kábeleket rádugaszolni a panelra.(P.H.)
-
Sleek
senior tag
Sziasztok szép estét.
Segítséget szeretnék kérni tőletek Ti mit ajánlanátok ?
Szobámba szeretnék hangtechnikát cserélni.
Tehát ami adott az csak a számítógép.
Ehhez szeretnék dolgokat vásárolni.
A belső hangkártya sajnos nem ok mert a videó kártyám elfoglalja a helyet.
Amire használnám a cuccot az mixelgetés zenehallgatás. A stílus az Techno ,Trance , Progressive House.
Esténként pedig meditációs zenék hallgatására.
Kb milyen árból lehetne kihozni egy használható rendszert ? Használt is ok.
A szobám 20 négyzetméter .
Segítséget köszönöm<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Sleek
senior tag
Vagy inkább érdemes beépített erősítős hangfalban esetleg studió hangfalban gondolkodnom ?
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Sleek
senior tag
válasz gyurczy #63839 üzenetére
Keretet nem írtam mert nem tudom tényleg az árakat mi mennyi ebben a kategóriában.
Igazából régebben discokat hangosítottunk de ugye az teljesen más kategória. Azok árak még mennek.
50ezerből pl valami kihozható vagy mennyi az az érték amiből már kihozható a dolog ?<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Mooka-Miki
senior tag
Jó reggelt, sziasztok!
Hétvégén hozzájutottam egy Sony SS-D701AV pároshoz (eredeti, bontatlan csomagolásban ).
Sajnos dohos környezetben volt tárolva, szerencsére a doboz sok mindentől megóvta a hangszórókat.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes felújítani amit megevett az idő vasfoga, vagy ezek a dobozok már új korukban sem szóltak szépen? Neten nem találtam infókat, hogy milyen minőségű eszközök is ezek.
A hibák:
- Mélyek peremei penészesek (még nem volt időm megnézni, hogy csak a felszíne a felfüggesztésnek vagy bele is ette-e magát, de ha a legrosszabbra készülök).
- Egyik doboz halkabb mint a másik, gondolom hangváltó probléma lehet.Tehát a kérdés még egyszer: Érdemes felújítani amit fel kell, vagy jobban járok a hibás részek cseréjével és ne foglalkozzak a felújítás gondolatával?
Esetleg ha azt mondják a hozzáértő fórumtársak, hogy vacak volt ez régen is, akkor cseréljem-e ki mindegyik hangszórót benne (mély-közép-magas)?Saját képem most nincs róluk de itt egy másik, róluk van szó:
Szerk.: typo
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
Egy belépő szintű USB-s hangkártya 25-30eFt újonnan. 50eFt-ból teljes rendszert így elég nehéz kihozni, bár ha találsz alkalmi használt vételeket, akkor nem lehetetlen, de sok időt rá kell szánni hirdetések keresésére.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Sleek
senior tag
válasz krichd1 #63843 üzenetére
Van egy time code rendszerem ami így áll össze. Annak usb s a hangkártyája.
Az használható lenne ?traki
Amúgy a time code rendszert 2 db Technics sl 1210Mk2 vel használom meg hozzá a dj mixer
így épül fel a rendszer[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Sleek
senior tag
válasz krichd1 #63846 üzenetére
Ha kell többet rákölteni akkor költök
Az 50ezer csak irányár volt mert nem tudom tényleg ,hogy mi mennyi be kerül.
Szóval kb mennyiből lehet kihozni egy belépő kategóriás rendszert ami már használható ?<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Nemir Ombe
addikt
Ha mondjuk veszel egy pár ilyet:
http://www.arukereso.hu/hangfal-c3161/onkyo/d-055-p221144558/
(ne tévesszen meg az ára, valójában kb. 50.000Ft/pár kategóriába tartozik)
és veszel hozzá egy használt erősítőt, (kb. 20.000), akkor 40.000-ből van egy egész jó hangod.
(tudom most sokan jönnek majd, hogy mi ez a sz@r, pedig tényleg érdemes meghallgatni, használtan a duplájáért se nagyon kapsz jobb hangot )
Hmm ....
-
gyurczy
őstag
válasz Nemir Ombe #63848 üzenetére
Tekintve, hogy a keret engedi, inkább egy JPW Sonata 30 körül.
-
Sleek
senior tag
Sennheiser Hd 25 ös fejhallgatót használok itthon a mixeléskor tehát jó lenne az a szint meglenne a hangfalaknál. Nem tudom ez jelent nektek vmi segítséget ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Politika
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPhone topik
- Windows 7
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest