- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armahun
addikt
válasz python1 #64800 üzenetére
Olyasmire gondoltam, mint pl a mobiloknál a fényerő szabályzás.
Itt lenne egy mikrofon az erősítőre kötve, azon figyelné a hangerőt, amit mindig a beállított decibelen tartana.
Lehet beadom szabadalomnak.Megállná a helyét tv-be építve is, mint reklám halkító funkció.
[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Jimmy8 #64795 üzenetére
Pl. Sony + Xfi Hd. Ezzel el lehet indulni. Alkudni viszont kéne kicsit a Sony-ra. De számtalan lehetőség akad, én most csak gyorsan kiragadtam ezt a kettőt példaként. Ez így bele is fér a keretedbe és a Sonyt nem is kell azonnal cserélni, ha feljebb kívánnál lépni. Szerintem....Hangfallal hogy állsz?
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Kos 7
tag
válasz krichd1 #64804 üzenetére
Igazából a 20nm az nettó, csináltam képet hogy miről van szó
Jelenleg így néz ki a szoba, tv-t tervezem feltenni a falra, így lenne hely a lemezjátszónak alatta.
Sajnos a szoba sokat nem enged többet, ezért lenne jó valami combosabb polc hangfal.
Kép:
[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv! Van 2 darab pufferkondim a 15 éves erősítőben. 5600uF, 35 Volt, 3000 óra üzemidő. Ezt a 3000 órát hogy kell értelmezni? Már simán ment ennyit, sőt tízszer többet mégis jók. Nem púposak, a hangzás sem romlott soha.
-
blattida
nagyúr
válasz #31600896 #64807 üzenetére
Szia!
Megnézted a konkrét elektrolit kondenzátor adatlapját?
A megadott értékek a garantált üzemórát jelentik, így lehetnek akár sokkal hosszabb élettartamúak is, viszont, ha valóban ilyen sokat ment, akkor viszont már biztos, hogy csökkent a kapacitásuk, ezt fülre nem fogod észrevenni, mivel a változás folyamatos és mindig hallgattad az erősítődet, így föl sem tűnik a hang megváltozása...
Ha egy kondi púpos, akkor az már nagyon a végét jelenti, már előbb problémássá válnak.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Jimmy8
senior tag
válasz dgyuri0123 #64794 üzenetére
És később külön DAC-kal?
A jelenlegi "rendszernél" szeretném, ha jobban szólna. Azt gondoltam, hogy:
1. a WDTV LIVE Streamingben lévő DAC-nál csak jobbak lehetnek a linkkelt eszközökben lévők.
2 . egy 15 éves kommersz kategória belépő szintű (IC-s végfokú) receiverének hangjánál csak jobb lehet egy aktuális technikával megépített, "ismertebb" gyártó (Yamaha) nem belépő szintű terméke (na jó, csak eggyel van felette)[ Szerkesztve ]
-
shalafi66
veterán
Namost, itt nem a hangsugárzó vagy az elhelyezés okozza majd a gondokat, hanem maga a szoba és a minimalista berendezés, üres falak.
Egyébként a terep ideális egy VT Preludiumnak mondjuk. Vagy hasonló zárt dobozos hangsugárzónak, sokféle variáció volt erre a hangszórókészletre. Kellene megint normális hangsugárzókat gyártani valakinek.
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
shalafi66
veterán
Normális means olcsón átlagos igényeket kiszolgáló, korrekt műszaki színvonalú. Ilyen meg nincs. Csak a múltszázadi emlékek.
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
Kos 7
tag
válasz krichd1 #64806 üzenetére
[shalafi66] [krichd1]
Igen ez a hosszabbik fal, balra ablak, radiátor, jobbra gardrób, de picit az talán látszik is, tv-vel szemben ülőgarnitúra.
TV majd felkerül a falra, így valamennyire az alatta lévő bútor mozgatható lenne.
Mit tudnál ajánlani ilyen helyre ?[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
A hangdobozoknak ekkora térben távolabb kéne lenniük egymástól. Mennyi is a nézési távolság, 2 - 2,5 m? A hangdobozok között is kb. ennyi távolság kéne, aztán megtalálni az ideális távolságot kicentizni közöttük. Ez elég sokat számít, főleg bizonyos dobozoknál (nem mindegyik érzékeny rá).
(P.H.)
-
Bobrooney
senior tag
Sziasztok!
Van egy Pioneer PD-S602 CD lejátszóm, szemezgetek egy Denon DCD-1510AE-vel. Mennyivel lenne feljebb lépés, illetve aki hallgatta a Denont, milyen hangszínű, mennyivel mutatna többet? Kb mire kéne számítanom?
Mindenképpen meg hallgatom a vásárlás előtt, de a véleményetekre is kíváncsi vagyok.
Music Hall a25.2 és Heco Mythos rendszer közé jönne. -
flash-
veterán
monitor hangfalat szeretnék vásárolni
cél: rock, klasszikus zene hallgatás.merre induljak el? valami konkrét tippet tudnátok adni?
-
blattida
nagyúr
válasz Bobrooney #64819 üzenetére
Szia!
Az említett denon mondhatni minden szempontból jobb, mint a pioneer-od, azaz, finomabb, részletesebb a hangja, sokkal több információt hagy meg és nem is maszatol annyira, azaz szárazabb és megfogottabb a hangja, dinamikusabb és főleg a sávszéleken érződik a fölénye, ami részben a műszaki tartalomból is fakad, a denon sokkal komolyabb gépezet, de érdekes is lenne, ha nem lenne előrelépés egy tized annyiba kerülő cd pörgetőhöz képest.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Kérdeznék még, más oldalról megközelítve a témát
Elolvastam az első hozzászólást, de pl. a " meleg hangú" megfogalmazás nekem nem elég egyértelmű, ezért kérdeznék.
A jelenlegi hangfalamhoz (magasban picit gyenge) a magasakat kissé "kiemelő", kevésbé lineáris hangú erősítőt- receivert keresnék.
Mely gyártók között keresgéljek, és mely gyártókat hanyagoljam az alábbiak közül, a fentiek figyelembe vételével:
Yamaha, Onkyo, Denon, Harman Kardon, Pioneer?[ Szerkesztve ]
-
nebulo5
senior tag
válasz Jimmy8 #64825 üzenetére
Talán, egy Cambridge Audio erősítővel elérnéd a célodat!
Bár, "angolos" hangvilágúnak titulálják, de az alap és talán még az alsó közép kategóriás erősítőik is, eléggé messze állnak a "meleg" hangtól! (komolyabb szinten nincs velük tapasztalatom)
Igaz, a hangvilágukat szokni kell, mert "idegesítően" karcos is lehet hosszabb távon. Egyéni ízléstől függően...
Az általad felsoroltakból talán a HK lehetne még a vázolt elvárásaiddal Neked "bejövős".[ Szerkesztve ]
Üdv: nebulo
-
krichd1
addikt
Én a helyedben az egyik rövidebbik falhoz tenném a hifi rendszert, ahol normálisan el tudod helyezni a hangdobozokat. Ha ilyen üresek a falak, akkor majd néhány akusztikai panelra is szükséged lesz.
(#64825) Jimmy8: A régebbi Yamahák általában ilyenek.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Jimmy8 #64809 üzenetére
"Azt gondoltam, hogy:
1. a WDTV LIVE Streamingben lévő DAC-nál csak jobbak lehetnek a linkkelt eszközökben lévők."Ez így van, csakhogy nem annyival lesz jobb, mint gondolnád, inkább "éppencsak". Manapság inkább a spórolós megoldások dominálnak, így bizonyos szint alatt sajnos elszomorítóan gyenge a beépített Dac-ok kétcsatornás "képessége".
A WD-t próbáltam én is nemegyszer és tökéletesen igazad van abban, hogy azzal zenét hallgatni kínszenvedés. Ezzel szemben próbáltam sokféle, jelentősen eltérő értékű Mozivasat és azoknál sem sokkal jobb a helyzet. A jelenlegi NAD T758-as erősítőm mellé is kellett vennem egy Denon DA300-as külső Dac-ot, mert gyalázatos volt a kétcsatornás hangja, pedig 400 ezres listaáron kapható jelenleg.
Az Xfi HD egyébként egy DAC, amit csak be kell illesztened a láncba a forrás és az erősítő közé. Máris kapsz minimum olyan hangot, amit egy ( szerintem ) 4-600 ezres mozierősítőtől kapnál, sztereóban, két csatornában, HDMI, vagy SPDIF bemenetről etetve. Analóg bemenetről azért ki lehet nyerni tisztességes hangzást, de ehhez szükséges külső DAC.
Végezetül, hogy miért nem ajánlom az "olcsó" mozivasat, receivert....mert analóg bemenetről sem képes tisztességes hangot kipréselni magából, még akkor sem, ha egy kiemelkedő képességű forrást helyeznél elé, ugyanis nagyon gyenge az elő/végfog minősége is. Pont úgy van tervezve, hogy véletlenül sem szóljon jobban, mint többcsatornás mozihanggal.
Talán nem túlzok nagyon ha azt mondom, egy bármilyen Videoton/Orion erősítő kenterbe verné ezeket a belépő és közép kategóriás mozivasakat kétcsatornás módban. Azt tapasztaltam, hogy kb. 300e Ft alatt nemigen létezik "jó" sztereó hang egy mozivasnál, de az is csak akkor, ha analóg a forrás ( persze akadnak kivételek, de nem sok ).
Mindezekkel szemben egy használt, de anno kb. 100-200 ezres sztereó erősítő 100x jobban szól, mint egy modern 300 ezres mozigép, hogy az olcsóbbakat ne is említsem.. Elfogadhatatlanul gyengék, fakók, torzak, fa hangúak, dinamikátlanok ezek az "olcsó" vasak, amiket nem sznobizmustól hajtva kritizálok, hanem mert valóban nem ugorják meg a lécet. Nálam..
Szigorúan saját véleményem és tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
krichd1
addikt
válasz nebulo5 #64827 üzenetére
Nem mindegy milyen Cambridge Audio típust nézünk. Egy régebbi A3i tényleg meleg hangzású, de egy "modern" hangzású Azur 650A már tényleg fárasztó, idegesítő. A napokban szóba került SR20 meg egy érdekes keveréke ezeknek a hangzásvilágoknak.
-
Jimmy8
senior tag
válasz dgyuri0123 #64829 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ
Ritka az ilyen hozzászólás, köszönöm.A hangfalam a "cuccoknál" is olvasható CAV DP880a
Akkor az jó sorrend lenne, hogy vennék egy Xfi HD-t a jelenlegi rendszerhez (hallható lenne a különbség?), majd utána raknék mellé egy jobb sztereó erősítőt?
Tuner jó lett volna (receiver), mert a párom szokott rádiót is hallgatni[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Jimmy8 #64833 üzenetére
Megnéztem a "cuccaidat".
El kell szomorítsalak...az a receiver nagyon nincs a topon, de sosem volt. Igazi rossz hangú darab. (bocs az őszinteségemért) Az a Sony pl.megváltás lenne ehhez képest. Nem tudom érdemes-e egyáltalán DAC-ra költened addig, amíg ez az erősítő szolgáltatja a zenét.
Ha már ragaszkodnál a receiver-hez, akkor ilyesmi Yamaha, vagy a nagyobb tesói ajánlottak szerintem. Ezt ugyan már elvitték, csak a miheztartás végett linkeltem. De előfordul RX-V 2xxx, 3xxx, nem horror áron. Esetleg még Arcam, szintén elfogadható áron.
Mindez csak iránymutatás, hogy "merre" és miket keresgélj. Mindenesetre ezek összehasonlíthatatlanul jobb hangot képviselnek, mint az általad linkelt két "kacat".A Hangfalaid nem hiszem, hogy igazán magas hiányosak lennének. Bár pont ezeket nem hallottam, inkább csak úgy általában ismerem a CAV-ot. Nem "audiofil", de mindenképpen hallgatható. Az erősítőd az, ami első körben csere érett szerintem.
Xfi-HD-t attól még megveheted, csak nem tudom,mit hallanál meg belőle a jelenlegi Technics-el.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Gabor970
addikt
válasz Jimmy8 #64833 üzenetére
Egy különálló tuner egyszerűbbé tenné a helyzeted, fillérekért utánad dobnak jó darabokat is, már szinte senki sem keresi. Szabadabban keresgélsz erősítők közt, jellemzően jobbak is a nem tuneresek.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Jimmy8
senior tag
válasz dgyuri0123 #64834 üzenetére
Végül is az első kérdésem az erősítő cserére irányult.
Köszönöm a javaslatokat mindenkinek, akkor belevetem magam a használt cuccok keresésébe. -
krichd1
addikt
Valaki ismeri a Hypex NC400 erősítőt?
-
blattida
nagyúr
válasz krichd1 #64838 üzenetére
Az egyik legjobb elfogadható árú d osztályú erősítő. A hollandok ncore-ja még jobb, igaz, drágább is. Sok kerül belőlük aktív stúdió monitorokba, mert valóban nagyon jó hangúak.
-
blattida
nagyúr
válasz krichd1 #64841 üzenetére
Magam kavartam meg, mert a kisebbik sorozatukra gondoltam, az ucd-re, de a lényegen nem változtat, azaz a holland hypex termékei, így a linkelt is, a d osztály élvonalába tartozó cuccok és komoly termékekben is előszeretettel használják őket, mivel tényleg nagyon jók és ahhoz képest is nagyon kedvező az áruk.
Az ncore modulok meg a legjobb hangminőségre képes erősítőik.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
tcarina
csendes tag
Sziasztok. Ismeri valaki a Tangent erősítőket ? Osztrák oldalon hírdetnek kettő is.
AMP 50,és AMP 100-at, nem sok pénzért. Érdemes-e velük foglalkozni? Előre is köszi.
Üdv Géza. -
Jimmy8
senior tag
válasz dgyuri0123 #64837 üzenetére
Vannak bajok
Párommal egyeztetve, csak új készülék jöhet szóba (a családi béke érdekében)A jelenlegi hangfalam tudását ("minőségét"), méretét figyelembe véve, melyik erősítő lenne egy jó kezdés (lehet sorrendet kérni?):
DENON PMA-520ae
DENON PMA-720ae
Pioneer A20
Pioneer A30
Onkyo TX-8020
Yamaha R-S300 -
dgyuri0123
nagyúr
válasz Jimmy8 #64848 üzenetére
PMA 720, ami szerintem megüti a mércét, vagy ez a NAD, ami icipicit drágább, de szerintem jobb is. Illetve ízlés kérdése lehet még, hogy kinek melyik tetszik.
120 e-ért még ezt : Advance Acoustic is meghallgathatod, mert dinamikus, részletező, kicsit "modernebb" hangú, mint a NAD. Mindent meghallgatás után fogadj el, vagy ne fogadj el, de én errefelé keresgélnék, mert nekem ők tetszenek jobban ezen az "alacsonyabb" árszinten. Nyilván van még más is a "halpiacon", de ezek bevált, túlzásoktól mentes, minőségi darabok, megfelelően megbízható gyártási minőséggel, ha ez számít Neked valamit.
Nekem mondjuk igen.. De mondom, mindet meg kell hallgatni, mielőtt választasz. Pl. mind a három típus egy forgalmazónál elérhető, ergo nem lehet gond még az egymással való összehasonlításuk sem.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest