Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz tdd587 #35573 üzenetére

    Andorra csak arra hívta fel újólag a figyelmet, hogy általában a klasszikus zenei nagyzenekari felvételek állítják a legnehezebb követlemények elé a hangberendezést (hát még ha ének és kórus is van benne...), tehát ilyesmit mindenképpen érdemes és fontos a teszteléshez használni, mivel a leginkább megmutatják a hangberendezés képességeit és hiányosságait, és hangzáshűségét. Ezentúl persze egyéb zenéket is fontos, kinek-kinek a kedvenceit, amiket jól ismer, és amelyek megjelenítését elvárja a hangberendezésétől.
    Az pedig egyik másik dolog, arról andorra szövege nem szólt, ellenben a replikád alapján én egészítem ki a témát azirányban, hogy persze a zenék zenei-művészi minősége között is különbségek vannak, amely különbségek megállapítása bizonyos határokon belül sok szubjektivitást mutat, bizonyos határokon túl azonban eléggé objektivizálható, lásd esztétikatudomány. Ilyen szempontból bizony lehetséges általánosságban mondani, hogy a "komolyzene" az "felsőbbrendű", hiszen a definíciója is éppen ez, attól "komolyzene" a "komolyzene", hogy művészileg "felsőbbrendű", mint a populárisabb műfajok. Néha persze nehéz meghúzni a határokat, hogy mi "komolyzene" és mi "popzene". Lásd például a kollégák későbbi példái alapján: John Zorn afféle "indusztriális progresszív jazz rockja" helyenként kifejezetten közel áll a "komolyzenei" szinthez, vegy el is éri azt, míg a Flashbulb jóval távolabb áll ettől a szinttől, de a Flashbulb is jóval magasabb szinten van, mint Szandi, aki még mindig magasabb szinten van, mint Fásy Ádám. Hogy kinek hol van a határ, az szükségszerűen sokat elárul arról, hogy az illető mennyire művelt, azaz a te megfogalmazásodat idézve: mennyire "korlátolt, mind az ízlését, mind a józan eszét tekintve" - és ez érvényes valamelyest arra vonatkozólag is, hogy készülékteszteléshez mit használ az ember.
    Láss még hasonló "skálákat" lefelé skálázva:
    James Joyce - Nádas Péter - Gabriel Garcia Marquez - Paulo Coelho - Ken Follet - Tiffany Regények - Romana Füzetek (- Wass Albert :D )
    Andrej Tarkovszkij - Tarr Béla - Luis Bunuel - Huszárik Zoltán - Ken Russell - Hal Hartley - Ridley Scott - Steven Spielberg - ... - Sas Tamás

    (#35581) Slownz: Kérdezd meg őt, hogy mire gondolt! Talán arra, hogy a kapcsoló reléket megzavarhatják a számítógépből eredő zajok, esetleges kiszámíthatatlan feszültségingadozások?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák