-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
válasz schawo #18749 üzenetére
Lehet, hogy egyáltalán nem az. Régen asszem 1-2 technics erősítőre is írtak olyat, hogy class A, csak épp az valami mást jelentett.
Kíváncsi lennék, hogy tényleg megy-e neki 2*18 W az 50-ből. AB osztályban sem gyakori ilyen hatásfok.
szerk:
Ja, ha van egy egyszerű fogyasztásmérőd, akkor meg tudod nézni, hogy A osztályú-e. Ha terheléstől függetlenül ugyanannyit vesz fel, akkor az.(Szoktam néha hallgatni ismerősnél érzéketlen dynaudio-kat 600 W-ot fogyasztó A osztályú erősítővel 35 nm körüli térben. Tud hangosan szólni, de erősebb erősítőkkel azért érezhető, hogy a fizika az fizika...Több lesz a csend.)
[ Szerkesztve ]
-
titán
A csend nem hiszem, hogy teljesítményfüggő. A zene mögötti csend itt is fantasztikus. A 75W-os AB osztályú Luxman hangja sokkal piszkosabb, olyan, mintha szürke falak előtt készült volna a felvétel, szemben a CEC hófehér hátterével. A Luxman viszont szélesebb teret produkál, ami inkább érdekes, mint hasznos.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
bigmasterg
addikt
“The first watt is the most important watt.”
“Who cares what an amplifier sounds like at 500 watts if it sounds like crap at one watt?”
innenHa ennek hinni lehet és tudja is a 18watt-ot, akkor túl nagy baj nem lehet a hangjával, mert:
A CEC 1 watton (vagy alatt) is jól kell hogy szóljon, mivel fő (?) profilja a fejhallgató erősítés.
Onnan gondolom, hogy 2 jack kimenete és 2x3pin xlr, balanced kimenete is van fejhallgatóhoz, a sima banán hangfalcsatlakozó mellett.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bigmasterg #18753 üzenetére
A nap sárga, ezért szép a zöld szín. Bocs
Szóval állítás "A" igaz, állítás "B" is igaz, de a kettő között nincs semmi összefüggés.
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
válasz schawo #18752 üzenetére
A háttér az fekete.
De, a csend teljesítményfüggő lehet. Legalábbis így a legegyszerűbb megfogalmazni. Több lett a dinamika, de mivel hangerőből nem volt hiány, így értelemszerűen a halk részek lettek halkabbak. (Jó, egy picit biztos hangosabbak lettek a csúcsok is.)
Azt nem vitattam, hogy jobban szól-e a CEC.
-
törölt tag
válasz schawo #18758 üzenetére
Nyilván nem kicsinyítésképp mondtam a mellékállást, csak eddig mindenhol fejhallgató erősítő besorolással láttam.
(#18759) eclipse006:
Valaki napközben ilyen dolgokon agyal?
A magassugárzó projekttel kapcsolatban egyébként mégiscsak engedtem Attila tuningőrületének, bár kivételesen joggal, mivel nincs már annyira jó állapotban rajta a membrán, így ajánlatos lenne cserélni (természetesen akkor már mindkettőn). Így persze az újratekercselés is megoldva. Most már csak azzal van probléma, hogy a 4 ohm-os magas állítólag ritka, és akkor még a méretnek is meg kell felelni. Végső esetben marad az újratekercselés. De nem lenne rossz, ha ez a membrán csere jönne végül össze, lassan már jó lenne itthon valamiféle minőségben zenét hallgatni. Ha nem, az sem gond, akkor több idő marad stréberkedésre, úgyis rámfér.
[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
válasz #56474624 #18760 üzenetére
Hát figyelj, a hifis dolgok egyfolytában az agyamban vannak. Neem, csak valahogy megmaradt ez a kis erősítő, meg én is nézelődtem a neten utána, és nekem is gyanús lett, hogy főbb szerepet kap a fejhallgató rész.
a magas projekthez: A magas membránjára gondolsz? Egyébként az enyémben is 4 Ohm-os van. Azért csak csináltasd meg, jót tesz a zenehallgatás.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
törölt tag
válasz eclipse006 #18761 üzenetére
A magas membránjára gondolsz?
Arra, nem a legszebb állapotban van az enyémen. A zenehallgatás jót tesz, persze így sem marad ki az életemből, de visszatérni a szertartásszerű hallgatásra, az mégiscsak más.
-
titán
válasz eclipse006 #18761 üzenetére
A fejhallgatós része is nagyon jó. bigmasterg fejhallgatóhoz fogja használni, én csak teszteltem dobozokkal, ha már volt rá lehetőség.
-
eclipse006
őstag
válasz #56474624 #18762 üzenetére
"de visszatérni a szertartásszerű hallgatásra, az mégiscsak más"
Az biztos. Nekem sincs sok időm rá, de azért néha szakítok egy kicsit. Mostanában már szinte teljes sötétségben hallgatok zenét, valamiért úgy jobban átadom magam a hallgatott anyagnak. Előre mondom, nem abból a célból, mert azt olvastam, hogy így jobb.
Akkor a magasod szinte teljes restauráláson átesik, nem is baj az. Lehet az enyémre is ráférne, így harminc egynéhány év után, de hallható, látható baj nincs, addig nem is nyúlok inkább hozzá.schawo: Ilyen lehetőséget én sem hagynék ki, és el is hiszem, hogy ott van ez a kis csoda( jó értelemben).
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
törölt tag
válasz eclipse006 #18764 üzenetére
Ilyen lehetőséget én sem hagynék ki,
Én igen, megzavarná a lelki egyensúlyomat.
-
contaxg
veterán
válasz bigmasterg #18750 üzenetére
A mostani végfokomat soha nem kapcsolom ki, de a DAC-ot se... így mindig startra kész a rendszer.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
titán
válasz bigmasterg #18769 üzenetére
Nálam nonstop mennek, éjjel is. Az erősítőmnek is kell legalább fél óra, és egyébként is egy ki-bekapcsolás áramlökete jobban terhel, mint pár nap folyamatos üzem.
-
-
törölt tag
válasz bigmasterg #18750 üzenetére
Ha nincs rákötve hangszóró az erősítőre, akkor konstrukciótól függően vagy sokkal kisebb lesz a "bemelegedéses hatás", vagy nemleges. De némelyik erősítő nem is szereti, ha hangszóróterhelés nélkül van bekapcsolva, tehát ilyesmivel kísérletezni sem feltétlenül érdemes, legalábbis hosszútávon.
Szerk: Mellesleg, akik állandóan bekapcsolva tartják, remélhetőleg nem A osztályú erősítőjük van, mert az aztán jó sokat dob a villanyszámlán...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bigmasterg #18774 üzenetére
Minél inkább szól rajta a zene, annál erősebb a bemelegedési hatás, de például egy A osztályú erősítőn, ahol a nyugalmi áramfogyasztás is gyakorlatilag ugyanannyi, mint a terheléses, ott egyszerű áram alatt levés közben is szinte ugyanúgy létrejön a hatás, mint zenehallgatás közben, és kevéssé függ a hangerőtől is. Leegyszerűsítve: minél közelebb áll az A osztályúsághoz egy erősítő, annál jobban érvényesül a hatás egyszerű áram alatt levéskor is - legalábbis ez a tendencia. Nem elsősorban a zene "trenírozza" (de persze az is), hanem az áram áramlása, tehát a hangszóró rákötése ilyen szempontból lényegesebb, mint a lejátszó rákötése.
[ Szerkesztve ]
-
titán
CEC, Halide balra el, hideg üresség mögöttük.
Eltűnt a mély tartomány tempója, a közép maszatos, a hallgató meg Most akkor jobb transzportot, vagy jobb erősítőt vegyek először
Legyen erősítő. Ajánlatok valamit plz 100-150k között, amivel boldog lennék, ami gyors, ami hozza a PRaT-ot, ahogy kell, és nem egy massza, mint a Luxman. Lehet új, használt, bármi.
-
KMT
addikt
válasz schawo #18784 üzenetére
Érdekes, hogy az eddig szerette Luxman ennyire leszerepelt.
Ez már szép summa, nem lesz egyszerű menet, sok erősítőt kell majd hazacipelned. Keresgéltem pár jobb hírűt (van közte 1-2 végfok is, ez nem tudom, gond-é).Heed
Primare
Myryad
Creek
Arcam (ez asszem kihajtaná a Mini-ket )
Unison Research (ez igen szimpatikus nekem, bár az olasz hang "érdekes" néha) -
bajnokpityu
félisten
kemény cuccok
de ezek közül képernyő elől választani nem lehet...
ez a szopo.nem nagyon tudok ma BPn olyan komoly boltrol,ahol sokféle komoly használt hifit ki lehetne próbálni...
pláne ebből a kategóriából necces lenne eladói szemszögből sokat megtartani,h meg is érje.eladó topping dac
-
titán
válasz #56474624 #18789 üzenetére
Látod, ez nem így van.
Tegnap fejhallgatós találkozót tartottunk, ahol kb. 50 fejhallgató hevert egy nagy kupacban (köztük sajátjaim) 10-100k kategóriából mégis egy újonnan 25k-s fülest választottam a leggyorsabb erősítővel párosítva, mint a kedvenc összeállításom.
Azt eddig is tudtam, hogy az erősítő nincs összhangban a hangdobozaim tudásával, de a CEC pontosan meg is mutatta, mik a Luxman hiányosságai, és feltárta a Minik képességeit. Majd ha lesz egy jobb erősítőm, akkor lehet gondolkodni egy jobb dobozon, a Luxman alá tök fölösleges.
-
törölt tag
válasz eclipse006 #18794 üzenetére
Én azért bizakodó vagyok, mivel anno mikor hasonlítottam a Dynacómat, épp a középtartomány volt az, amiben nagyot alkotott úgymond. Persze a Scotthoz képest, feltűnő volt, mennyivel "kézzel foghatóbb" a közép. De ugye minden viszonyítás kérdése.
-
bigmasterg
addikt
válasz schawo #18795 üzenetére
Ha minden igaz, akkor Schiit-nek év vége körül lesz egy 60w-os fejhallgató és hangfal erősítője egyben.
Ha annak is hasonló hangja lesz, mint az Asgard-nak, akkor akár az is érdekes lehetne.Csak nincs olyan közel a még a bejelentése sem...
Baluka pm-ben tud több infót adni róla.
-
commanDOS
senior tag
válasz #71562240 #18790 üzenetére
Hát írtad, hogy némelyik erősítő nem is szereti, ha terhelés nélkül van bekapcsolva.
Más: Van egy épített erősítőm, egy gainclone. Bemeneti jel nélkül is enyhén melegszik a hűtőborda Előfordulhat, hogy nagyobb frekvencián (Mhz-es tartomány) gerjed?
Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
törölt tag
válasz commanDOS #18798 üzenetére
Félreérthető volt a fogalmazásom, de azt akartam írni, hogy némelyik nem szereti, ha hosszabb időn keresztül terhelés nélkül bekapcsolt állapotban van. Maga a konkrét "bekapcsolási esemény" az egy külön téma...
A másik kérdésed: az természetes, hogy bemeneti jel nélkül is melegszik a hűtőborda, hiszen bemeneti jel nélkül is megy az erősítőben az áram, (főleg) ha van rá hangszóró kötve. Persze, ha van bemenetei jel, akkor jobban melegszik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz schawo #18795 üzenetére
KMT kolléga javaslatai nagyon szépek, érdemes utánuk járni, szerintem legfőképpen a Primare-nek és a Unison Research-nek. Ha mégis inkább újonnan akarsz venni, a mostani kínálatból javasolnék legalább kettőt meghallgatnod, ha eddig még nem hallgattad őket. Bár én rühellem, ha hangszínszabályzó van az erősítőn, de mégis: a Rotel RA-04 vagy a 04SE valamint a Cambridge 650A szerintem elég jó ár/érték arányúak, és bőven beférnek a 150ezer Ft alá. Látszólag "áruházi" kategóriájú erősítők, de valójában eléggé audiofil jellegűek. Hallgasd meg őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- TCL LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest