Új hozzászólás Aktív témák

• denesdr

addikt

válasz Gyuri108 #117630 üzenetére

A Purifit még nem hallottam, de különböző fórumokon leginkább olyanokat lehet olvasni, hogy nincs hallható különbség közöttük. Persze a Purifi a mérve jobb az NC-MP alapú NCore-oknál, de ennek a hallhatósága eléggé kérdéses, gyakorlatilag mindkettő transzparensen/neutrálisan szól, ha lehet ilyet mondani.
    Ha nagyon ki akarod maxolni a témát, akkor Purifi, ha nem feltétlen költenél ennyit akkor NCore, én személy szerint a jelenlegi anyagi helyzetemben az utóbbit venném (de még az sem biztos, hogy az 500 W-ost), mert szerintem nem hallanám a különbséget a kettő között és az NC jóval olcsóbb. A Purifi érdekessége még, hogy állítható az input buffere, 2V, 4V illetve a buffert teljesen kihagyva 10V lehet a bemeneti érzékenysége, ez utóbbinál viszont oda kell figyelni, mert a bemeneti impedancia 2-4 kOhm-ra esik vissza, szóval olyan előfok vagy hangerőszabályzós DAC kell hozzá, ami nem riad vissza ettől. A 4V-os opciót meg szerintem pont a hangerőszabályzós DAC-ok előfokként való használata miatt rakták rá. Az 500 W-os NCore-nak azt hiszem fix 2V körüli a bemeneti érzékenysége, ez is jól működik DAC-ról hajtva, de tipikus XLR kimenetről használva már a DAC 0dBFS-e előtt el fogja érni a végfok a max kimeneti szintet (mondjuk nem mintha olyan nagy probléma lenne ez).

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák