- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
fererencz89
őstag
Mai felfedezésem:
[link]Nem szotkam hibázni.
-
nagyúr
Nem láttam, hogy szó lett volna róla korábban.
Azt hallottátok, hogy múlt héttől változás volt a Tidal-csomagokban?
Mostantól már az 1500 Ft-os alap-előfizetésért is jár a HiFi lossless, 3000 Ft-ért pedig a master.
Át is nevezték a csomagokat, HiFi, és Hifi Plus mostantól a nevük. A Hifi plus-ban a díj 10%-a direktben a legtöbbet hallgatott előadónak megy.Még az is lehet, hogy downgrade-elek így, jelenleg nincs is MQA-s eszközöm.
Kicsit odacsapnak így a konkurenciának, különösen a készülődő spotify hifi-nek.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
-
s4tch
veterán
válasz #01758976 #107204 üzenetére
Apple music family sem rossz opció papíron. Eleve nincs mqa bohóckodás, és csak 2.290 a havidíj 6 fő részére.
Egy bajom van az almazenével: hogy fogom én ezt rendszerbe illeszteni. A mostani felállás (Allo USBridge, Volumio, dac) tökéletesen működik, a tidal connect kényelmes. Ilyesmit kellene valahogy kitalálni az apple music mellé is, de még nem jöttem rá, hogy csináljam. Még ha lenne is egy mac mini itthon... De azzal sem lenne ilyen kényelmes a történet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz s4tch #107207 üzenetére
Belépsz mellénk negyediknek. Tidalon asszem csak 4 gyermek kell.
Almás vonalat el sem kezdtem, se tv se mini, se noti, nem véletlen. Bár a minin mostanában gondolkodtam, de az sem lesz. Talán ha átlag amerikai lennék bérrel és kellő bárgyúsággal, már tiszta alma fun lennék.
denes: Előfizum tudja, ha a használt dacom nem is, de nem gond, mert lejátssza csak nem bontja ki.
-
törölt tag
válasz denesdr #107209 üzenetére
Ez miatt én nem lépek vissza.
Nyilván nem a tulajdonosok zsebét szeretném tömni, de amíg 20 dodó helyett háromezer, addig talán jó helyre megy a 10%.
Egyébként sem túl szimpi ez a hozzáállás, de félrenézek, magyarok vagyunk, mit tegyek? A logikát viszont nem értem, inkább 1500 havonta mint 900, és elvileg magasabb minőség is jön olcsóbban. Nincs elég sávszél, vagy nem vagytok folyamatos előfizetésben? Más indokot nem látok. -
s4tch
veterán
válasz #01758976 #107208 üzenetére
Köszi, már bő fél éve tidal családban nyomjuk. Tök olcsó, azt akkor is megtartanám egy darabig, ha másra is előfizetnék.
Elkezdtem kíváncsiságból az almazene próbaidőszakot. Piszok jól szól mobilról, csak úgy nyilván nem lehet zenét hallgatni, hogy lerakod a mobilt a dac mellé, aztán mindig rohangálsz, ha szeretnél számot léptetni. Kéne valami kulturált streamer, amit lehet irányítani akár telefonról, akár távval (és akkor kell rá kijelző is).
-
denesdr
addikt
válasz #01758976 #107210 üzenetére
A 900Ft mondjuk tényleg elgondolkodtató, nem tudtam, hogy ennyibe kerül családiban. Ez amúgy hogy megy? Egyvalaki számlájáról vonják a zsét vagy a családtagok saját számláiról külön-külön?
Szívem szerint nem támogatnám ezt az MQA vakítást, hogy egész őszinte legyek. Az előadókat persze inkább, ha tényleg oda megy a 10%. -
v-man
őstag
válasz denesdr #107212 üzenetére
1 fiók fizet havi 4500 ft-ot, és ennek 10%-a kerül mostantól az előadókhoz. 5 további családtagnak lehet külön fiókja, ők nem fizetnek Tidal felé semmit.
XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
denesdr
addikt
válasz ctrlaltdel13 #107217 üzenetére
Sejtettem. De pont az a lényeg, hogy mostmár nem kell az MQA-s csomagot választani, ha csak simán lossless FLAC-t szeretnél hallgatni. Eddig ilyen nem volt.
-
v-man
őstag
-
törölt tag
válasz Aszi123 #107220 üzenetére
Félek ők még a top 100-ból is kiesnek. Bár ez részletkérdés.
Apropó, bejön a jelmezed piglin.
Olvastalak múltkor a kultúra topikban, és mintha helyes lenne a megfigyelésed a Petibon klipben. Bár lehet ott inkább a szememnek hittem inkább a fülem helyett.denes&disznész egyesülünk tidal ügyben?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Aszi123 #107220 üzenetére
Hát nekem a Beatles. Ezen meg is lepődtem, nem gondoltam volna, hogy Beatles-t hallgatok a legtöbbet. Mondjuk ilyen életművel nem csodálom. De a 2. helyen harc megy, hétvégén még az Iron Maiden volt a 2. , de most már átvette az ACDC... Ezekről sem tűnt fel amúgy, hogy olyan sokat hallgatnám őket.
Ui. amúgy nem csak 10% megy jogdíjra, hanem jóval több. 10% megy a legtöbbet hallgatott előadónak.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #01758976 #107226 üzenetére
Nem, most anelkul megy. Fura. (Telo, de akkor is latja az ip-m, de nem ugat). Hmm.
Viszont amikor vpn-el regiztem es 1 honapot megvettem, bankkartyat elfogadta, illetve utana - nyilvan VPN nelkul - ment a Volumio-n keresztul csont nelkul gyonyoruen, es az akkor szinten trial-ozott Roon-bol is.
Szoval VPN eleg csak bekerulni, hallgatashoz ha eszkoz csinalja, nem kell VPN. Csak a web felulet ugat (ugatott?) regen, hogy nalunk meg nem elerheto.
A valasztek hatalmas, a fullextras csomagban letoltheto minden a gepre hi-res flac-ban is (pici extra felarert, letoltesenkent), igy nem csak szimpla streaming-kent funkcional.
Lehet mar a web sem ugat, ergo elerhetoek itthonrol rendesen ? Nem tudom. Ranezhetnetek PC-rol, epp telorol vagyok nemotthon.. (De itt es most a telefonos firefox alol nem ugat, hogy jaj Magyarorszag)
Szerk.: ahh, masik bongeszobol telon is baja van. Akkor meg mindig nincs itthonra. Es az alkalmazas sem erheto el, nem is listazza az androidos Play aruhaz.
Hallgatni igy vagy streameren, emlitett rendszerek egyiken, vagy bongeszobol, de akkor proxy, VPN (pl. ProtonVPN), ilyesmi modon.
Szerk2.: Amugy lennek Tidal keresztapa, ha letolteni lehetne rola. En valahogy nem vagyok az a nagy streaming fan. De elfilozok rajta, jo otlet vegulis.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
fererencz89
őstag
Ha már ennyi szó esett a Tidal-ról, gondoltam regisztrálok. Úgy voltam vele eddig, hogy nem akarok elcsábulni a jobb minőségétől, nem akarok miatta új lejátszó eszközt venni. Most spotify van.
Érdekes módon bankkártyát nem tudtam társítani, maradt a paypal. Az alkalmazás elsőre nagyon nem tetszett, de ettől még lehet jó, talán szokni kell. A connect nagyon hiányzik...
Tesztelni kellene:
Elővettem néhány slágert, ami talán kihozza a különbséget. Két szolgáltató között kicsit problémás váltogatni, az aranyhal memóriámnak ez nem tesz jót.
Snarky Puppy - Tarova. Előbb spotify, aztán tidal. Huhh, milyen faszák a magasak. Mitől volt ekkora f...s a spotify? Ott túl sok volt? Torz?
Közben rájöttem, hogy az ieast app-ban ugyan úgy a spotify-t inditottam el. Vagyis jól behaluztam a változást, ugyan azt hallgattam...Na, ez igy nem f@sza, asszony mindig segít, az új erősítőt is jobbnak hallotta, igazi független szerv.
Neki valami soulwave, vagy mi. Spotify győzött. Kis szünet, kaja, vagy fürdetés, gyerekek... Most múlik pontosan, egyértelműen a tidal a jobb. Hogy mi????Előzőek "hifin" zajlottak, élő a dt770pro. Most sem tudom. Velem van a gond./?
Google, spotify tidal blind test, első találat: [link]Mindenki rendesen tesztelt? Mire jutottatok?
Nem szotkam hibázni.
-
s4tch
veterán
válasz fererencz89 #107229 üzenetére
Tesztet anno a kis Marantz-cal csináltam, spoti tompa volt a dlna-n keresztül átküldött tidal stream mellett.
Tidal connectre a legolcsóbb megoldás valami pi alapú streamer. Volumio és kb bármelyik linux tudja.
-
törölt tag
Ez nem kérdés, add el a cuhádat Teljes T. fölény minőségben. És te lehetsz a negyedik, beszélj disznész, denesdr, esetleg velem családi ügyben, de főleg az első két nick a mérvadó. Jelzem a próbán nem mentél át. A pénz ide már nem elég, fül kell és rendszer is
s4tch: Én notira tettem mostanában Linuxot, jelesül a Mintet fahéjasan, asztaliban meg sem nyikkan szegény Tidal. Minden funkció ok, csak hang nincs Más meg az mqa kibontás hiányra panaszkodott. Esetleg te tudsz valamit?
[ Szerkesztve ]
-
fererencz89
őstag
válasz s4tch #107230 üzenetére
Érdekes, ha megérzés alapján különbséget kellene tennem, akkor Spotify-nál több a magas.
hárásó:
Akartam is a cuha- és fül témát a végére biggyeszteni. Mások gagyibb rendszerrel is hallanak mindent is, kivéve azt, amit én a vaksi füleimmel is egyértelműen.
(Ahogy tovább olvasgattam, sokkal jobb füllel és cuhával is járnak hasonló cipőben)[ Szerkesztve ]
Nem szotkam hibázni.
-
fererencz89
őstag
válasz fererencz89 #107232 üzenetére
A teszt még nem fejeződött be, nincs eredménye, az előbb csak leírtam a folyamat elejét. A tanulság viszont általánosan érvényes: befolyásoljuk, becsapjuk önmagunk.
Nem szotkam hibázni.
-
Mathiask
senior tag
"Vagyis jól behaluztam a változást, ugyan azt hallgattam..."
Előfordul. Ez megesik mindenkivel jó párszor. Legalább kiderült. Annyival beljebb vagy, hogy tudod nem tévedhetetlen a fül. Erre a szintre minden hifistának el kéne jutnia. -
denesdr
addikt
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Mathiask #107234 üzenetére
"Erre a szintre minden hifistának el kéne jutnia."
És konkrétan mi az a szint?
Mi az a szint, ahol egy 320kbps mp3 be tud csapni 1411kbps forráshoz képest?
Valami ótvar gagyi lánc esetleg?
Vagy esetleg egy 80 milliós high end lánc?
Nekem egyik sincs, de a Spotify tompa, élettelen fásultsága tökéletesen átjön a láncomon.Várom a "magyarázatot". Okoskodni szeretnék, hogy hova is jussak el?
"csak a zene van"
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz denesdr #107236 üzenetére
Hát ezaz.. magyarok.
De Zoránt talál többet is a "Zorán qobuz" keresés. Ez van. Republic Aranyalbum is.
Hárásó múltkorijainak nevére nem emléxem.. nemtom.
Viszont poén, h megvehetô MINDEN, amijük van.. és letöltöd fizetés után (havidíjon felül).
Magyarul nem csak streaming szolgáltató, hanem egyben online bolt is a Qobuz. És onnantól tök legálban Tied a cucc ugyanúgy, mintha az együttes oldalán v CD-n vetted volna. Érdekes mûködési modell, de kényelmes, jó.
A poén benne az, hogy egyrészt nem n+1 oldalnak fizetsz, mikor ki hogy árulja a zenéjét kin keresztül, másrészt tuti lossless. Van 1-2 DJ vagy elôadó, aki bandcamp-en vagy máshol 320-as mp3-at ajánl maxban, viszont a streaming szolgáltató valszeg csak lossless-ben engedi ôt be, hogy ott legyen rajta. Régóta tervezem h megnézem az mp3-at, ill. a letöltött flacot, kibontom wav-ba ôket és összehasonlítom, van-e eltérés, mert ha a feltöltött flac, a lossless anyag az mp3 konverziója, nem vagyunk elôrébb.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
vlaca2
tag
válasz Dißnäëß #107238 üzenetére
Tidal-on is meg tudod venni az albumokat.
https://support.tidal.com/hc/en-us/articles/115003672089-Purchasing-Music
https://store.tidal.com/hu/[ Szerkesztve ]
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
-
denesdr
addikt
válasz dgyuri0123 #107237 üzenetére
"Okoskodni szeretnék, hogy hova is jussak el?"
Nem inkább okosodni? Az elírás talán nem véletlen. (Freud után szabadon)
-
Mathiask
senior tag
Nem rendszer szintre gondoltam, vagyis nem hifi készülékek szintjére, minőségére.
Inkább egy önmegismerési szintre. Hogyan működünk, hogyan működik az érzékelésünk, hogyan működik a hallásunk(fül+agy), hogyan működik az agyunk, emlékezésünk és mi befolyásolja, stb.
Szerintem ezek felismerése fontos a hifiben (is). Szerintem fontosabb ez, mint maga a lánc. Szerintem messzebbre lehet jutni hifiben, zeneélvezetben, ha nem csak a környezetet(pl.: készülékeket) fejlesztjük, hanem magunkat is. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz Panthera #107239 üzenetére
Szerintem az, miért ne lenne. Ôk pl. elvbôl elzárkóztak a veszteséges MQA elôl, a cikket elolvasva errôl, engem megvettek kilóra, hogy dedikáltságuk a hifi irányába összehasonlíthatatlanul jobb a Tidal-nél.
Ott van veszélye esetleges "kamunak", ahol se az elôadó, se annak kiadója (ha van) nem ad ki veszteségmentesen (CD, flac) albumot, hanem csak 320 mp3 / 256 AAC.., mixcloud, soundcloud, stb.
Sajnos sok Oakenfold mix van pl. ami legendás zene, de mivel albumként sosem lett kiadva, a veszteségmentessége kérdôjel. Ha kiadta volna, ott pihenne a 16/44.1 (minimum) a kiadó nagy zenetárában, ahonnan megkaphatja maga a streaming szolgáltató is.
Pedig az alkotónál ott a cucc a saját merevlemezén losslessben, 101%. Akkora hülye nem lehetett egy BBC, hogy mp3-ba tette át egy két lemezjátszós analóg felvétel wav-jait, 1999-ben, amikor az 1994-es másik, szintén BBC-s legenda mix-et már CD-re tették.
Amúgy értelek, mindezektől függetlenül én is néha aggódom kicsit, de ez van.
Én alapvetően nem szeretem a streaming-et. Egy undorító üzleti modell, undorító függőség, undorítóan kis pénz aránytalanul hülyén elosztva a művészeknek, szóval amit a "buta tömeg" zabál, az kaszál, a többi meg éhenhal. Szar az egész, és ha megszűnik a neted, ott vagy, hogy na mit hallgassunk. Amiért éveken át fizettél havidíj formájában, huss ..........De sok magánember ezt ugyanúgy nem hajlandó belátni, ahogy cégek sem, hogy a felhő és az abba menetel mekkora üzemeltetési (és pénzbeli, kontrollbeli) kockázatot jelent a vállalati IT-ban.
Én azt mondom, mindenkinek magánügye, de akinek telik többszázezerre, többmilkóra hifi-re, ne pampogjon arról, hogy akár online store-ban, akár Media MArkt-ban drága a FLAC, drága a CD. Vegye meg, az az övé onnantól és a kőkorszakba visszaesés esetén is tudja hallgatni, ugyanazon a jól megszokott felületen, nincsenek változtatások, eltűnések, variák, meg persze a függőség köldökzsinórral valami távoli felhőtől, és ez csak a zene, mennyi minden cloud-ban van már most is, email-el kezdődött (hotmail, freemail, csak akkor még nem cloud-nak hívtuk ugyanazt ) és most jön a VR, a metaverzum, a lópikulatudja mi még. Mindegy, csak Téged egy folyamatos pénzszivattyú minél több ponton támadhasson és kapcsolódhasson Rád, hogy konstans ellátást biztosíts annak a túloldalnak, aki kénye-kedve szerint rendelkezik maximális kontrollal a fogyasztott szellemi termék és annak rendelkezésre bocsájtása felett.
Hányok az egésztől, őszintén.
CD, FLAC. Merevlemezre, NAS-ra, akármire.
Az itt van a szobámban, enyém, és változásmentes, jól megszokott eszközömön játszom le akár milliószor is, abban a békés - és valós - hitben, hogy ezt bármikor megtehetem egyébként. Ez a streaming-nél totál nincs meg, és minden egyes hónappal egyre drágább az, amit hallgatok tőlük. A választék nem érdekel, irdatlan nagy, az ízlésem pedig nagyon nem befogadó tartós hallgatásra (mondjuk úgy, erős a szűrő), szóval kevés jön át igazán nekem, és válik kedvenccé. A Qobuz ezért jó, mert ötvözi a letöltős-megvevős üzleti modellt a streaming-el. Szóval először hallgatózok, és ha tetszik valami, de nagyon, akkor lehúzom egy kis plusszért (amire kedvezményem van ahhoz képest, mintha streaming előfizu nélkül venném) és szép angolosan, mert magyarban nincs ilyen: peace of mind.Totál Mátrix fele halad a világunk ezzel az online-osdival.
Na de nagyon elkanyarodtam, sorry.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Félreérted. Akkor ér el valaki a nevezett szintre, ha képes elfogadni, elismerni, hogy hifiben (sem)nem tévedhetetlen. Ha beismeri hogy nem feltétlenül, nem mindig hall különbséget két bármi (felvétel, tömörítettség, eszköz, stb) között. Ha beismeri, ha tévedett valami megítélésében.
Ha valaki tökéletesnek hiszi, prezentálja magát, azzal egyszerre hitelteleníti is.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz denesdr #107236 üzenetére
ProtonVPN.
Nekem mivel az email-em is náluk van (ProtonMail), a fizetős csomagban a kettőt egyben kapom (+ ProtonCalendar, ProtonDrive). Jó cucc. Svájc, agyonkódolva, hegy gyomrában fizikailag, és ők maguk sem látnak be a fiókokba, még gebasz esetén sem, nemhogy mást odaengedjenek, ellentétben mondjuk egy Guglival, ahol többszáz (!!) bot pásztázza a Gmail fiókokat ilyen-olyan tartalom és profilozás céljából, a célzottabb reklámok érdekében.
Proton rulz, azon nagyonkevés IT cégek egyike, ahol szívesen dolgoznék. Csak szerintem kevés vagyok oda, az alapítók CERN-es kutatók, és az egész management iszonyú szakmai koponya. Ott én annyi lennék, mint mackósajtban a brummogás.
-
fererencz89
őstag
Úgy látom, a "szint" tisztázódott, miről volt szó. Viszont, az engem is érdekelne, hogy technikailag hová kellene eljutnom, hogy tényleg halljam azt, amit mindenki, aki nem "süket".
A Spotify nem mp3. Hogy ez a gyakorlatban milyen jelentőségű, nem tudom.
Én is hallottam egyértelműnek tűnő különbségeket, aztán kiderült, hogy akkor is, amikor nem kellene.
Másrészt, ha tényleg eget verő a különbség egy zeneszám esetén a két szolgáltatónál, szerintem nem a kbps különbség az oka, hanem a felvételek maguk. (Adott szolgáltatónál is van többféle "változat", amik hallhatóan eltérnek.)
Tehát még egyszer: előtte is hallottam a spotify hibáit, de (főleg a bakim után) amikor oda-vissza hasonlítottam össze a kettőt, akkor meg....
Nem szotkam hibázni.
-
denesdr
addikt
Ahogy többiek is írták, itt főleg az emberi oldaláról érdemes vizsgálni a dolgokat.
Fererencz peldája is jól mutatja, hogy kétszer lejátszotta ugyanazon a rendszeren ugyanazt a tracket ugyanazon streaming szolgáltatótól és eltérőnek hallotta őket a két esetben, mert valószínűleg változást várt azáltal, hogy tudta, az egyik veszteséges, a másik pedig veszteségmentes kódolás. Aztán jött a halu. -
törölt tag
válasz fererencz89 #107247 üzenetére
Szerintem is: a felvételnél és a keverésnél eldől sok minden, utána még belebeszél a lehallgatóhelyiség (szoba), meg a lejátszáshoz használt eszközök sora.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest