- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz csucsu21 #52850 üzenetére
Ha egész kicsit visszaolvasol, akkor erről részben pont nemrég volt szó itt egy másik esetnél, mármint hogy a rendszer számára létrehozott védett partíciót (esetedben WinRE) hogyan lehet törölni, vagy akár a teljes lemezt.
+ A helyi, SATA-n csatlakoztatott lemezek normál esetben nem jelennek meg leválaszthatóként a tálca értesítési területén, max. ha a BIOS/UEFI-ben engedélyezve van a Hot Plug az adott SATA-portoknál, háttértáraknál. Vagyis ha az a cél, hogy ne jelenjenek meg, akkor értelemszerűen ott kell kikapcsolni, vagy másik opció a Windowson belül így.
[ Szerkesztve ]
-
csucsu21
aktív tag
válasz King Unique #52851 üzenetére
Hát a Biosban Hot plug nekem nincs is egy régi asus p5q-e alaplap a 365gb részt most sikerült formázni a HDD-nek a maradékot viszont még most sem engedi na mind 1 majd megoldódik köszi a segítséget azért. Az nem zavar hogy ott van leválasztható az idegesít nem sikerül a hdd-ét össze vonni vagy legalább mind a 2 particiót formázni amin eddig a windows volt azt nem engedi. A 365 gb rész okés a maradékra akármit írok be azt írja nincs elegendő hely a lemzeken a művelet befelyezésé.hez
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
King Unique
titán
válasz csucsu21 #52852 üzenetére
A particionálással kapcsolatban elolvastad rendesen a linkelt esetet, ott parancssorban a törlés és újraparticionálás használatát + a másik választ védett partíció törléséről?
-
csucsu21
aktív tag
válasz King Unique #52853 üzenetére
Ahhh na sikerült ezer köszönet ha Kazincbarcikán jársz szólj a vendégem vagy egy jó hideg sörre 😁 még egyszer köszönöm.
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Kérdezném, hogy 2 TB fölötti, GPT-re állított HDD-t Win7 alatt mivel formázzam le? A Win7 beépített lemezkezelőjével? Vagy inkább az EaseUS Partition Master 13.5-tel?
Szerintem mindegy, de azért gondoltam, a biztonság kedvéért megkérdezem.Köszönettel várom a választ.
-
King Unique
titán
válasz peter889 #52855 üzenetére
• How to Create a New Partition or Volume in Windows 7
• How to format a new hard drive on Windows 10Ehhez nem kell külön particionáló program, megoldható értelemszerűen a Windows 7 beépített lemezkezelőjével is. A lényeg, hogy GPT séma szerint legyen inicializálva a 2+ TB-os merevlemez.
-
peter889
őstag
válasz King Unique #52856 üzenetére
Ok, köszi szépen a választ.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Bocsánat, hogy megint zavarok :), de
nézzétek már meg legyetek szívesek, hogy biztosan jól particionáltam és formáztam meg a HDD-t?:, további képek: [kép] [kép] [kép]
Lehet, többé nem lesz lehetőségem a formázásra, azért kérdem.
Köszönettel várom a választ.
---
Sajnos, mint az utólag kiderült, rossz volt a telepítő Pendrive-om, indíthatatlanná vált a frissen telepített Win7-em, és nemrég újra kellett telepítettem, ezúttal frissen megírt DVD lemezről csináltam, és újraformáztam a kérdéses HDD-t is.[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
Adott két egyforma segate hdd egy NAS ban. ST3000VX010
Nincs raidben, külön vannak kezelve 3TB osak.
Egyszerre lettek üzembe helyezve ha megnézem őket
HD sentinellel akkor az üzemidő kb megegyezik, 32-32 nap
de az indulás/leállás száma nagyon eltér 418 -112Mi lehet ennek az oka ? A 418 assal valami gond van ?
[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
King Unique
titán
válasz peter889 #52858 üzenetére
Értelemszerűen igen, GPT szerint van inicializálva, van rajta egy elsődleges partíció NTFS-re formázva, stb. Bár az MSR hiányzik, mert gondolom a 3rd party particionáló programmal csináltad, akkor nem jön létre. Ezen és ezen a screenshoton meg a régi-új programverzió miatt lehet az eltérés, az előbbinél megjelenített unallocated területek.
-
King Unique
titán
válasz DonThomasino #52859 üzenetére
Miért lenne gond, talán hibát ír a HDS az adott attribútumnál, csökkent a HDD kondíciója, vagy mi? Meg az indulások/leállások számánál a 418 és 112 db azért nem olyan sok, több 1000-et, akár 10000-et is kibírhat egyik másik HDD. Azt neked kellene tudni, lehet valami energiagazdálkodási funkció miatt gyakrabban kikapcsol, majd újra felpörög.
[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
válasz King Unique #52861 üzenetére
Nem csökkent.
Az energia gazdálkodásra én is gondoltam,
de az mindkét diskre érvényes.
Esetleg csak az kapcsolna ki amelyik éppen nem dolgozik ?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
King Unique
titán
válasz DonThomasino #52862 üzenetére
Elvileg az tud kikapcsolni amelyik éppen inaktív állapotban van X percig, mivel automatikus leállítás (készenléti mód) ilyenkor van, mármint ha nincsen egy ideig aktív lemezművelet a HDD-n.
-
DonThomasino
veterán
válasz King Unique #52863 üzenetére
Ha így van akkor akkor az üzemidőben nem kéne különbségnek lenni ?
Átállítottam hogy soha ne kapcsoljon ki a HDD." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
King Unique
titán
válasz DonThomasino #52864 üzenetére
Elvileg kellene, gyakorlatilag meg ki tudja, pláne ha csak rövid időre áll le a lemez, majd utána újra felpörög.
-
peter889
őstag
válasz King Unique #52860 üzenetére
Köszi a választ, a Win7 Lemezkezelőjével csináltam, amivel pontosan ezt látom: [kép]
És az MSR hiánya miben jelenthet majd hátrányt?
-
peter889
őstag
válasz King Unique #52860 üzenetére
Vagy csináljam meg az EaseUS Partition Master 13.5-tel?
Bár nem tudom, az rátenné-e az MSR-t. -
King Unique
titán
válasz peter889 #52866 üzenetére
Az érdekes, mivel a telepített Windows alól GPT-re inicializált adatlemezeknél eleve létre szokott jönni az MSR, aminek a szerepe a linkelt leírásban magyarul is ismertetve van. Ha külső particionáló programmal történik, akkor viszont nem jön létre.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz King Unique #52868 üzenetére
Pedig azzal csináltam, és a lépeseknél a felkínált beállításokat választottam. Még a lépéseket le is fotóztam.
(Win7 Service Pack 1 van fenn.)
Az az "MSR" link egy gépi fordítás, amit én nem értek, talán mert túl fáradt vagyok.GPT-re konvertálást az EaseUS Partition Master 13.5-tel csináltam, mivel ha jól tudom, a Win7 Lemezkezelőjével azt nem lehet.
[Korábban] úgy emlékszem, a formázást is az EaseUs-sal csináltam, és ha jól látom, az sem hozott létre MSR-t.
Nem tudom, mit rontottam el.
-
King Unique
titán
válasz peter889 #52869 üzenetére
De, lehet MBR-ről GPT-re konvertálni a Windows 7 beépített lemezkezelőjével is, csak az destruktív, törli az adatokat. Az EaseUS és más hasonló szoftver akkor kell, ha az adatvesztés nélküli (nem destruktív) átkonvertálás a cél, egyéb esetben teljesen felesleges.
Le van írva a lényeg, ha még nincsen fontos adat a lemezen, akkor újrapróbálhatod a beépített lemezkezelővel, vagy parancssorban és akkor létre kell jönnie az MSR-nek. Ha ez nem opció, akkor maradhat és használható akár jelen állapotában is.[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Köszi az infókat, azt hiszem, sikerült: [kép] [kép]
Megcsináltam a beépített Lemezkezelővel.
Most már jó?Az EaseUs képét csak azért linkelem be, mert a beépítettel nem tudom megjeleníttetni a reserved partíciót.
Korábban nem a megfelelő helyre klikkeltem, azért nem tudtam a beépített Lemezkezelővel GPT-re konvertálni.[ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
válasz King Unique #52865 üzenetére
Köszi.
Elsőre kicsit aggasztó volt, de akkor figyelgetem így kikapcsolva." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
mexel
veterán
Hali! Talán itt elfér. 2,5-ös laptop vinyóról lenne szó. Az lenne a kérdés, hogy a HDSentinel által kiírt adatok biztosan jók? Van itt egy vinyó amire azt írja hogy 55 napot ment és 30000 indulás/leállítás volt. Elképzelhető ez? ( fogalmam suncshogyan csinálták.
Más kérdés: meghibásodással kapcsolatban: az 5400-es vagy 7200-es 2,5-ös vinyót érdemes megtarani ha tárolásra kell? Van 7200-as Seagate ami sok napot ment, 2-400 és van 5400-es HGST ami keveset ment. ( elvileg)
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
Hát ha mondjuk az aktuális, 5.61-es verzióval nézed, akkor igen. Meg 2,5"-os merevlemezeknél nem újdonság az irreálisan soknak tűnő indulás/leállás, lásd a 18 ezres és akár 62 ezres példákat. De ez nem feltétlen jelenti azt, hogy akármennyi lehet ez az érték, iIletve szükség esetén a tiltást is érdemes megfontolni, ha nagyon intenzíven növekedik.
Elsőre talán a kevesebbet használt HGST-t, de ez függ attól is melyik milyen állapotban van, mit mutat a HDS. Amúgy meg mindkettőt, vagy beszerezni legalább +1 másikat is, ha fontosak azok az adatok, mivel azokat nyilván nem javasolt kizárólag csak 1 db HDD-n tárolni, legyen az akármilyen jónak tűnő.
-
lev258
veterán
Sziasztok.
A következő dologgal kapcsolatban kérném a véleményeteket.
Kb. 2-3 hónapja vettem újonnan egy laptopot, megbízható magyar boltból, SSD + HDD kiszerelésben. A HDD még nem volt aktívan használva, partíció sincs még rajta jelenleg. A S.M.A.R.T. adatok mégis érdekesek, szerintem. [kép]
Az olvasási és keresési hibák számait nézzétek.
Van a laptophoz garancia is bőven, így nem aggódok, de figyelni fogom. Ti mit gondoltok, hogy lehetséges ez? Esetleg az szenzorok adatait nem értelmezi megfelelően?[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
lev258
veterán
válasz King Unique #52879 üzenetére
Valaki ért hozzá.
Seagate BarracudaUbuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
blendész
tag
Sziasztok!
Ha a pc-be pakolt merevlemezek egy részére nincs szükségem minden bekapcsolásnál, van rá valamilyen módszer, hogy kikapcsolt állapotban maradjanak addig, amíg nem aktiválom őket?www.meszlenyiandras.com
-
peter889
őstag
válasz King Unique #52876 üzenetére
Ok, csak az volt a cél most. Köszi szépen az infókat, Te mindent tudsz.
Még az SSD meghajtómra tudnál egy pillantást vetni, hogy jól be van-e állítva?:
[kép] [kép] [kép]
Mondjuk gondban lennék, ha nem, mert már sok mindent tettem fel rá, a most működő Win7-et is.[Itt] az előbb tárgyalt 3 TB-os Toshiba is rendben van?
Köszi szépen előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz blendész #52881 üzenetére
A rövid válasz: nincs
Száműzd a PC-ből a HDD-t, nálam is az a leghangosabb. Legjobb egy (épített vagy gyári mindegy) NAS valahová eldugva a házban értelemszerűen LAN-on csatlakozik a routerre és onnan minden elérhető.
Vagy egy külső HDD keretbe teszed és akkor tolod a gépre amikor kell.Léteznek hot swap vagy hasonló néven futó eljárások egyes eszközillesztők támogatják stb. de adatvesztés kockázata megnő.
[ Szerkesztve ]
-
R.Ildi
újonc
Sziasztok!
Van egy külső HDD-m, jó néhány mappával. Ezek közül néhányat nem találok. Először azt hittem, elvesztek, de az apowerRecover programmal ha megnézem, akkor látszanak és a tartalmuk is. Próbáltam rejtett fájlokat megjeleníteni, akkor sem látszanak. Azután engedélyeztem a teljes jogosultságot (írás, olvasás, stb), de így sem sikerül elővarázsolni. Vagyis pontosítok, a "hiányzó" mappákkal kapcsolatban megtagadja az engedélyt.
Szeretnék tőletek segítséget kérni, hogy mit nem csinálok jól? Mit kellene még beállítanom, hogy minden mappához legyen jogosultságom?
Köszönöm szépen előre is! -
King Unique
titán
válasz peter889 #52882 üzenetére
Mármint ha arra vagy kíváncsi, hogy megfelelően lett-e telepítve az SSD-re a W7 particionálás szempontjából, akkor igen, oda került a 100 MB-os System Reserved partíció is és nem ilyet sikerült összehozni.
A 3 TB-os Toshiba HDD pedig már ki lett tárgyalva előzőleg, hogy oké, GPT szerint van inicializálva, MSR is van rajta, stb.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz R.Ildi #52884 üzenetére
Arról már volt szó itt többször, hogy Windowsoknál NTFS fájlrendszernél hozzáférési engedélyek vannak, ahol szükség esetén az adott felhasználói csoportnak megfelelő engedélyeket kell beállítani, saját tulajdonba venni a (külső) meghajtót, stb. Ez megoldható grafikus felületen és parancssorban egyaránt, ami ha megfelelően van kivitelezve a leírásokat pontosan követve, akkor annak működnie kell hibaüzenet nélkül.
+ Az eltűnő mappákra W8.1, 10 rendszereknél még egy másik esetnél említett jelenség lehet magyarázat, ahol a megoldás is le van írva.[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz King Unique #52885 üzenetére
Ok, nagyon szépen köszönöm és örülök neki.
-
R.Ildi
újonc
válasz King Unique #52886 üzenetére
Köszönöm a segítséged, holnap megnézem, amiket javasoltál!
-
aktív tag
-
csgy66
tag
Sziasztok!
Van egy QNAP TS-228 NAS-ban 2 db TOSHIBA DT01ACA300, RAID 1-ben. Egyelőre csak két kamera képét gyűjti, ebből később négy lesz. Most tervezem a családi fotókat is rendszeresen ide szinkronizálni, backup gyanánt. Mivel teszek jobbat a HDD-knek: ha folyamatosan pörögnek, vagy ha hagyom őket x perc után leállni? -
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
500as HDD-t, ami egy 2,5" külső házban van, hogy tudok FAT32-re formázni?
Konzol játékokhoz kellene.
Win 8.1 64bit.
Köszönöm.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
King Unique
titán
válasz Fr@nkieWilde #52892 üzenetére
Mármint ha Windowson kérdezed, akkor a Windows beépített particionáló eszközeivel max. 32 GB-os FAT32 fájlrendszerű kötet hozható létre, afelett külső program szükséges, mint pl. a FAT32 Format, vagy particionáló program (példa).
Másik lehetőség értelemszerűen a játékkonzollal, azon futó OS alatt particionálni, formázni a külső meghajtót, vagy desktopon másik OS alatt, aminél nincsen az előbbi korlát (pl. Linux). -
Revoltek
aktív tag
Sziasztok!
Akadt egy kis gondom. Egyik napról a másikra nem lehetett hozzáférni a merevlemezem egyik meghajtójához. A windows hibajavítójával próbáltam orvosolni a gondot, de miután lefutott nem lett jó és már azt sem engedi újra futtatni. Van valami módja, hogy visszahozzam és leszedjem róla az adatokat? -
King Unique
titán
válasz Revoltek #52894 üzenetére
A "A hozzáférés megtagadva" hibaüzenet alapesetben nem a HDD hibájára, hanem jogosultsági problémára utal, ami NTFS fájlrendszernél reális a hozzáférési engedélyek kezelése miatt... Amire a megoldás az adott felhasználói csoportnak megfelelő hozzáférési engedélyeket beállítani, saját tulajdonba venni a meghajtót, stb.
De eseteden nem is ez a legnagyobb gond annál az egyébként jó muzeális HDD-nél, hanem a leesett kondíció, gyenge szektorok, adatátviteli hibák stb., vagyis javasolt mielőbb megejteni az adatmentést.[ Szerkesztve ]
-
Revoltek
aktív tag
válasz King Unique #52895 üzenetére
-
Pasztorapro
újonc
Sziasztok!
Van egy Seagate és a Toshiba (mindkettő 6 TB-os) winchesterem. A Seagate eleve külső tárolásra volt használva 2018-as beszerzés. Azt nem is próbáltam gépbe szerelni. A Toshibát (Toshiba X300 6TB 7200rpm 2019-es beszerzés) viszont megpróbáltam beépíteni és még a biosban sem láttam, fel sem pörgött. Egy Gigabyte Z170X-UD3 alaplapom van. Másik gépben is kipróbáltam, ott sem látszott, pedig az egy fiatalabb alaplap Gigabyte B250M-D3H-Cf. Fel sem pörgött egyikben sem. Elküldtem garanciába, úgy frissen érkezés után 2 nappal, majd visszajött ugyanaz. És itt az érdekesség, hogy próbaként beraktam az USB 3.0-ás mobil rack-be és üzemel. A Z170X-UD3 alaplapon most is kipróbáltam és fel sem pörög. Ha üzemelő winchester helyére tettem be, ott sem üzemelt, fel sem pörgött. Ilyennel még nem találkoztam. A 2-3 TB-os lemezek simán üzemelnek.
Windows 10 prof. van mindkét gépen jogtisztán, 500-600 W-os tápokkal.A baj viszont nem jár egyedül. A seagate (ST6000DM003) vinyót kihasználatlanság miatt kiszereltem, mert megállt az élet. Betettem az eredeti fólia tasakba és betettem a szekrénybe. Az adataimat rámentettem a Toshibára. Most úgy 5 hónapnyi állás után a vinyót elővettem és nem indul el. Meg se moccan. Levettem a panelt, megradiroztam az érintkezőket, de semmi. Összességében elég keveset üzemelt. Ilyen hosszú pihenés után mi történhetett. Találkozott-e Valaki ilyen problémákkal?
-
Domaximus
tag
Sziasztok, egy ilyen kérdésem lenne, ezek az adatok "jó" állapotot jelentenek? Egyedül talán a felpörgési idő szokott kb. 900 körül lenni általában, nem tudom ez normális?!
Köszönöm előre!
-
Zin
őstag
Üdv!4TB-os HDD-m ami 3 hónapos,2TB-ot lát.Mi lehet a gond?Elösszőr win7 nél probáltam formatálni amikor új volt de csak 1,99-et engedett a maradék 1,69-et nem...Valaki tudja mi lehet a gond ? Most win 10 64 bit van fent Röhej hogy megveszek valamit és 50% ot tudom csak használni...
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest