Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz fgeth #42287 üzenetére

    Nálad nem fogytak el a tartalék szektorok, abból több ezer szokott lenni különben is:

    "There are 30 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk." - Ez a "remap" kellene nekem.

    Ezek csak gyenge szektorok, amiről a firmware még nem döntötte el, hogy lecseréli vagy maradhat. Javítani az állapotán esetleg felülírással lehetne, amihez mindent le kell menteni, amíg még tudod.

    Késlekedéssel az összes adatod elvesztését kockáztatod.

    Mentés után jön a felülírás, írástesztek sora, amitől hátha megjavul, vagy lecserélődik. De javulás esetén is fenntartásokkal kell kezelni, későbbiekben figyelni rá.

    Mindamellett a Sentinel fizetős változatában is van olyan írásteszt, ami a szektorokat kiolvassa, felülírja, majd az eredeti tartalmat visszaírja, így nem jár adatvesztéssel (már amíg sikerül visszaírni). Egyébként ugyanezt csinálja a HDD-regenerator is, de arról már említettem, hogy mi volt vele a gondom.

    A gyenge szektorokat lecserélni nem tudja, csak a firmware, ha "akarja". Egyéb szoftveres remap nem megoldható.

    A HD Tune pedig csak olvas, nem ír, nem javít. A feltérképezés miatt mutattam, a kiparticionálásban segíthet. Nem egyszerű újraparticionálásról beszélek, hanem a hibás terület kizárásáról.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák