Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    Párásítós tapasztalatok:

    Miután tartósan 20% alá esett a relatív páratartalom, amit reggelente fájdalmasan éreztünk a torkunkban, és a régi szovjet párásítónk valahogy álcázta magát, így nem találjuk (pedig nem kicsi, egyébként valami tankmotor hajtja), kénytelenek voltunk beszerezni egy új ultrahangos párásítót.
    Polcról levehetőt elérhető közelben a MediaMarktban találtunk. Úgy gondoltuk, hogy nem kell automata, elég az alapkivitel is. 10e Ft környékén volt egy Sencor és egy Momert (utolsó darabok). Az eladó a Momertet ajánlotta, mert szerinte jobb minőség, úgyhogy azt vettük. Itthon bekapcsoltuk a hálószobában -- üzemelő gép mellett a 20%-os páratartalom reggelre leesett 18%-ra (a külső hőmérséklet -5-ről leesett -9 fokra), majd délutánra visszatornászta magát 20%-ra.

    Visszavittük a gépet a boltba azzal, hogy bár működik, gyakorlatilag semmit sem ér, és az eladáskor azt ígérték, hogy ha nem válik be, beszámítják drágábba. Volt némi küzdelem a vevőszolgálaton, egy kellemetlen néni gyakorlatilag elhajtott a fenébe, de egy kedves néni végül lerendezte a cserét.

    Végül ezt a Stebát vettük -- 35e Ft-ért. Az az olcsó Momert 80 ml/órás teljesítményével szemben akár 400 ml/órával is tud működni, és melegpárásítást is tud. A jóval nagyobb teljesítménynek hála ez már valóban emeli a szoba páratartalmát, ráadásul jól szabályozható, távirányítható, ionizáló funkciója és időzítő kikapcsolója is van.
    Ugyan nem olcsó, de szemben az olcsó készülékkel, ez ér is valamit.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák