Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz cekkk #17068 üzenetére

    „Hol? A boltokban, az én Hotpoint mosógépen mosógéllel kimos úgy mint a más gép 40 fokon kevesebb vízzel.”
    Jaj, rohanok Hotpointot venni, mert az már most fejlettebb, takarékosabb, mint az összes többi mosógép. Ne zavarjon a tény, hogy te a mostantól kezdődő 20 évre vonatkozó fejlettebb, takarékosabb állapotot írtad.
    Melyik csoda Hotpointod is van? Én ezt találtam a legeslegfejlettebbnek, legeslegtakarékosabbnak: Hotpoint Aqualtis AQ114D 697D EU/B. Igaz, ez a legeslegfejlettebbséget, legeslegtakarékosabbságot olyan szintre vitte, hogy a gyártó teljes ruhatöltet esetén kifejezetten ajánlja az extra öblítést a ruhákban maradó mosószerre érzékeny embereknek. Eszükbe sem jut, hogy marketing bullshit helyett (maximális mosási teljesítmény és tisztaság minimális anyagi és környezeti ráfordítás mellett) odafigyelnének arra, hogy emiatt a bullshit miatt ne maradjon extra mosószer az anyagban.
    „Gondolom a Miele fanoknak az energia címke csak a sötét erők gonosz manipulációja.”
    A hipiszupi Hotpointod energiatakarékos lenne? Érdekes. A Miele legjobbja a Hotpoint legjobbjához képest egy kiló ruhára vetítve 28%-kal takarékosabb az energiával, holott vizet összesen csak 22%-kal kevesebbet használ. Nem mellékesen sokkal rövidebb ideig mossa a ruhákat, mégsem maradnak koszosak. De a Hotpoint leggagyibbja energiatakarékosság terén egy cseppet sem jobb a Miele leggagyibbjánál.
    A legeslegfejlettebb, legeslegtakarékosabb Hotpointba elfelejtettek (vagy inkább az olcsójánosság miatt elvetették) vízkár ellen bármiféle védelmet szerelni, el kell zárni a csapot, ha vége a mosásnak, hogy „kímélje a készülék vízrendszerét, és megszüntesse a vízszivárgás kockázatát”. A kifolyócsövet x-től y-ig tartó magasságban kell elhelyezni, különben a gépből kifolyik a víz, és emiatt folyton rátölt. Viccelsz? A gagyi, 9 éve vett, de tizensok éves konstrukciójú alap Mielémnél már van vízvédelmi rendszer, a kifolyócsövet meg oda rakom, ahová akarom. A fürdőszobában a csapra, a kádra vagy a padlóra is rakhatom, a gépből csak akkor folyik ki a víz, ha a megfelelő programrészhez ér a ciklus. Egyébként érzel némi ellentmondást a gép vízrendszerének kímélése érdekében elzárt vízcsap és a sok órára beállítható késleltetett indítás lehetősége között? Én érzek.
    Tényleg. A gépedet lehet mosásnál és centrinél együtt vagy külön-külön emelt vízszintre, a dob lassabb mozgására, 95°C és 75° estén a mosóvíz lehűtésére, az áztatási idő hosszára, egy alapprogram megváltoztatása (csökkentet centri, intenzív, előmosás, áztatás valamelyikének vagy ezek kombinációjának hozzáadása) esetén ennek a megváltoztatottnak az elmentésére programozni? Lehet újabb programot is rárakni, ha menet közben fejlődött annyit a dolog, hogy esetleg megéri? Mert az alap Mielém ezeket is tudja.

    „mert vagy egy Miele C2 porszívó”
    Nyilván a :DDD elkerülte a figyelmedet.

    „Nekem meg egy zanussi” vs „ az én Hotpoint mosógépen”
    Akkor most melyik is van? Vagy mindkettő? Érdekes leosztás.

    (#17093) salieri.
    Ezek az 5 évek ritkán gyártói garancia, jótállás, bármi. Inkább a forgalmazó által ajánlott biztosítás alapú.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák