Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lajthabalazs

    senior tag

    válasz greggorius #8338 üzenetére

    #1, #2, #3

    Digitális médiakábelből ideális esetben egyetlen hosszabb kábelre lesz szükséged, ami az erősítődből a projektorba megy. Arra ott a HDMI. A többi kábel: médialejátszó -> erősítő, konzol -> erősítő, PC -> erősítő ... mind rövid kábelek. Én a problémát úgy oldottam meg, hogy építettem egy dobozt, amiben benne van az XBox, a modem, a router, a HTPC, egy RPi, meg még egy jó nagy villámvédett elosztó. A tetején ül az erősítő hogy szellőzzön, amiből egy HDMI kábel megy a projektorig. Sokkal egyszerűbb közel tenni a dolgokat egymáshoz, mint kábelt vezetni a falba. Az internet (vagy NAS) és a többi médialejátszó közt meg ott a WiFi.

    A kábelek, amik miatt én aggódnék a helyedben, azok az audio kábelek, amikkel a különböző hangsugárzókat kötöd be.

    #5, #6, #7

    Ha jó helyen laksz, akkor a Telekom nem koaxot fog vinni a lakásodba, hanem fényvezetőt. De akármelyiket is kapod, az csak a modemig fog menni, onnantól UTP kábelen és IP- utazik minden szolgáltatás. Ha nem félsz a WiFi-től, akkor én azt ajánlanám, egy n-es router is bőven el fogja vinni azt, amit a 150mbit-ből a szolgáltató ténylegesen teljesíteni tud, de ha nagyon bízol a T-ben, akkor vehetsz ac-s routert.

    Ha rossz helyen laksz, akkor kapod az analóg kábel TV-t, és kelleni fog a koax minden TV-ig. Persze ha tervezel még TV-t nézni... Az HBO GO, Youtube, Netflix korában én egy fillért nem költenék arra, hogy analóg TV adást juttassak valamelyik kijelzőmre.

Új hozzászólás Aktív témák