-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
wtoni
újonc
Sziasztok.
30 m2 szobába, yamaha rx-v683 erősítő mellé szeretnék hangfalakat vásárolni. Amit most tudnék venni a klipsch rf-26 szett, illetve a q acoustic 3050 szett. Visszaolvasva a fórumban ezt a klipschet, és a hozzá tartozó centert nem igazán ajánljátok. Mi ennek az oka, ennyire rossz lenne? Tudom, hogy másodlagos szempont, de kinézetre jobban tetszik a klipsch, és 50 ezerrel olcsóbb is lenne. Illetve ma elmentem megnézni a Dali spektor 6-ot, aminek lehet, hogy jó az ár érték aránya, de a nappalimba egyáltalán nem illene a design, ami szerintem elég gyengére sikerült. Családos emberként már figyelnem kell erre is, különben aludhatok a hangfalakkal. Sajnos meghallgatni nem igazán tudom egyiket sem. Köszönöm előre is a tanácsokat, ajánlásokat. -
theanimal007
csendes újonc
Sziasztok vettem egy Kenwood KA-7090r sztereó erősítőt eddig elèg szèpen teszi a dolgát. Egy pár jbl lx44g gondoltam mellè. Szerintetek? Kis szobába kell.
-
arcitec
addikt
Nem elkeserítésképpen, de jól is nézzen ki, olcsó is legyen, no meg szépen is szóljon, ez nem lesz kismiska választás. Ráadásul az az erősítő 30m2-re khümm ... (Nem mint Yamaha, hanem mint kategória) ... szvsz
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
törölt tag
Az AV erősítőn, a center recsegve szól kis hangerőn. Ha felhangosítom akkor szól rendesen.
Valaki hozzáértőt tudtok ajánlani?
Valószínűleg valami elektronikai probléma lehet,mert a kábeleket,csatlakozásokat már ellenőriztem. -
Kal-El
senior tag
Jól látom, hogy 5+20m-re lehet az optikai kábelt vinni jelerősítővel?
Mert ugye írták, hogy 10m a max, de ennél meg azt írják, hogy 5+20. Tehát a javasolt méret duplája is lehet pluszban.
Mondjuk nem nagyon találtam más típust. Tényleg ennyire gyér a választék?[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Kal-El #37162 üzenetére
Aktívan a végtelenségig lehet vinni bármilyen jelet. Egyébként nem 10 méter a határ, lehet mezei optikaival is 25 métert csinálni (sőt, bőven több adattal, láttam optikaira konvertált HDMI-t), csak erős forrás és egyenes kábel kell.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Kal-El #37164 üzenetére
Azért ha 25 méterre akarod elvezetni, azt valószínűleg nem szeretnéd a szobád közepén nézegetni és átlépkedni. Minimum fal mellett vezesd, ott is elég nagy arányban van egyenes szakasz.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Kal-El
senior tag
Ha most kéne egy mindenes hangrendszert összeraknotok a 0-ról, ami a PC-ről menne és 15m-es távolságban az ideálisan, hogy nézne ki? (játék/film/zene célra) CD lejátszás, meg rádió az nem fontos.
Kezdve attól, hogy kéne egy hangkártya a PC-be, az alaplapi helyett. Milyen hangfal kéne mellé? (optikai bemenettel rendelkező?) Aktív hangfal? HiFi? Hangfal szett? Milyen kábellel érdemes összekötni? Optikai és tenni egy jelerősítőt közbe? Kell-e külön erősítő? Vagy felesleges egy 20m2-es szobába?[ Szerkesztve ]
-
bokarcsi71
aktív tag
focal chorus 726 szetthez, milyen hangfalkábelt ajánlanátok? A Van Damme 268-544-000 Black Series 4x4 mm2-es jó lehet? Esetleg Klotz kábel?
[ Szerkesztve ]
-
schumi
aktív tag
sziasztok
tök amatőr kérdés (egyáltalán nem értek hozzá) :A tvmen csak optikai kimenet van hangszórónak, szeretnék normálisabb hangot csiholni 2 ötletem lenne:
-venni egy ilyen optikai bementes hangszórót és azzal használni (ilyenkor a hangerőt tvről fogom irányítani vagy külön a hangszóróról kell ? )
- vagy van egy házimozim aminek lejátszóján van digital audio in bemenet - ha ezt összekötöm a tvvel akkor a rákötött 5.1 hangszórók fognak müködni ? (itt hangerőszabályozás miről menne ?)
Ami nehéz, ahhoz kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több. . . . . . Impossible is nothing
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Kal-El #37166 üzenetére
Hogy jön ki az a 15 méter, szomszéd szoba? Onnan az árban és minőségben is optimális kombó (hangkártya + végfokok) már messze nem lenne árban optimális.
[ Szerkesztve ]
-
Kal-El
senior tag
válasz VoidXs #37170 üzenetére
Nem. 16m2-es a szoba, egyik fal fele néz a PC, másik felén van egy szekrény ahova lehet a hangfalalkat tenni és ha a fal mellett vezetem el a kábelt a szekrényhez, akkor nem pontosan de kijön egy 13-14m. A 15m csak kerekítés. Ez a végfok, ilyen erősítő féleség a jelerősítő helyett és akkor egybe lehet a kábel? Mondjuk az erősítőt se tudom, hogy az csak felerősíti a hangot, vagy tisztább is lesz?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Kal-El #37171 üzenetére
A végfok maga az erősítő (akkor innentől így hívom), csak jelerősítésre jó, semmi másra. A köznyelv tévesen erősítőnek hívja a végtelen feladatot ellátó AVR-t, amit PC mellé felesleges venni, mert a PC erősítésen kívül mindent tud, jobban, ingyen. Bármit elhelyezel a jelúton, az csak ront a minőségen. Olyan nincs, hogy egy erősítőtől jobb lesz a hang, csak olyan, hogy kevésbé lesz rosszabb. A legfontosabb ezért, hogy jó minőségű jellel kezdj a PC-nél. Onnan egy Jack - Phoenix (vagy ami a hangkártyának és az erősítőnek éppen kell) kábellel kösd be az erősítőt (célszerű a meghajtott hangszórókhoz közel tenni őket, így spórolhatsz a hangszórókábelen), majd a hangszórókat, és meg is vagy a teljes jelúttal.
[ Szerkesztve ]
-
Kal-El
senior tag
Ha az AVR valami ilyesmi, akkor lehet jobb lenne olyan, mint sima végfok, mert néha az ágyról monitoron szoktam nézni a filmet és akkor jól jönne a távirányítós hangvezérlés. Bár nem tudom, hogy nem-e lehet valamivel megoldani, hogy távirányítóval vezérelhessük a számítógépen való filmnézést, mert akkor tényleg nincs szükség rá.
[ Szerkesztve ]
-
Kal-El
senior tag
Mobil app?
-
BBéci
legenda
válasz bokarcsi71 #37167 üzenetére
Ezt ajánlom: [link].
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
migabi24
nagyúr
válasz bokarcsi71 #37179 üzenetére
Az drága mulatság lesz😂
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Használt 5.1-es hangfalszett vásárlása esetén mire kell figyelni, a külsérelmi nyomokon kívül? Létezik olyan demo anyag, amit érdemes lefuttatni? A hangszórók egyesével történő átvizsgálására mi az ajánlott módszer?
-
htw
tag
SVS SB12-NSD subhoz tudtok ajánlani sub kábelt? 5m kellene belőle.
-
alcapone386
őstag
Sziasztok. Szeretném jelenlegi aktív mélynyomómat lecserélni.
Config:
Sony str db 1080QS erősítő
Front, sorround, center heco hangfalak.3 aktív sub között vacillálok.
Heco superior sub 20A (mivel minden hangfalam heco, így felé húz a szívem)
Canton AS Mx 120
Canton AS CD 101A lényeg, hogy 20cm alatti mély nem játszik és fontos lenne, hogy automata bekapcsolás funkciót tudja. A fenti 3 sub ról mi a véleményetek? Esetleg más tippetek lenne 15-17eFt környékén használtan?
Köszönöm a tippeket
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Van valakinek itt a csoportban Stell SHO 1037 TV állványa? Lenne ezzel a termékkel kapcsolatban egy kérdésem.
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
alcapone386
őstag
válasz alcapone386 #37186 üzenetére
Esetleg még canton AS 10 vagy AS 5?
-
Kal-El
senior tag
Milyen teljesítményű erősítő ajánlott egy 16-20m2-es szobába?
És milyen teljesítményű hangfal ajánlott hozzá?
Meglévő hifi hangfalat is rá lehet kötni egy erősítőre, vagy külön kell erre a célra? (egy régi AIWA CX-NSZ20EZ hangfalairól lenne szó) -
L.L.
senior tag
Sziasztok. Marantz 5011, kategóriában melyik modellnek felel meg Denonban? Nem volt még Marantzom, de most tudnék választani ez, és egy Denon 3200 között. Tudnátok segíteni, hogy a Denonhoz képest milyen hangzásvilága van? A hangfalak amiket hajtana valószínűleg Q Acoustic 3050. Köszönöm
-
BBéci
legenda
Ha a kettő közül kell választani, akkor inkább a Denon, de ez erősen szubjektív.
(#37186) alcapone386
15-17000 forintért egy viszonylag jó szubkábelt lehet kapni, nem méyládát.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
alcapone386
őstag
Igen, igen már vártam egy ilyen igaz hozzászólást, de ez végképp nem releváns a kérdésemmel kapcsolatban. Természetesen egyetértek veled és szívem szerint ráköltenék egy stadion értékével megegyező összeget, de jelen kérdésem pár használt közönséges halandók számára is elérhető őskövület aktív mélynyomókra fókuszált. A válaszodból az már lejött, hogy te vérprofi házimozi építő vagy, de kérlek vedd figyelembe, hogy a "házimozi belépő szinten" témában vagyunk. Magasabb kategóriába lépés esetén ígérem 17eFt alatt nem veszek kábelt. Addig is van esetleg valakinek tapasztalata a felsorolt aktív subokkal kapcsolatban?
-
forguet
senior tag
Sziasztok!
JBL Studio 290 és Studio 235c -hez milyen erősítőt ajánlanátok?Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
sanyi_386
csendes tag
A héten megvettem az erősítőt, Bécsben a Satrun-ban 399euro a Denon X1500H, gondoltam nem várok a BF akciókig, ennél olcsóbban úgy sem találok.
Viszont meghallgattunk néhány kiállított hangfalat is (Canton, Klipsh, Focal, stb) de az olcsóbb kategóriából nem volt semmi sem
Volt kiállítva hangfalra tehető kis atmos sugárzó is, őszintén szólva nagyon tetszett, így lehet mégiscsak lenne értelme. Plafonba szerelt lenne az igazi, de nem szeretném szétbarmolni a kartont, így marad az "upfiring" megoldás. a legolcsóbb az Onkyo SKH-410 lenne, de ahogy olvastam elég vegyesek a tapasztalatok, sőt, azt hiszem itt is leszólták, valóban ennyire semmitérő lenne? Van esetleg valakinek tapasztalata vele? Amazonon.de-n láttam még jó áron Quadral Phase A5-t, Sony SS-CSE-t is. -
törölt tag
válasz alcapone386 #37186 üzenetére
Még annó a legelején volt egy ilyen mélynyomóm, nemrég láttam használtan 17.-ért....
Azt hiszem ennél olcsóbb aktív mélyláda nem nagyon van ma forgalomban, de lehet, hogy tévedek..
-
BBéci
legenda
válasz alcapone386 #37195 üzenetére
Azért írtam azt, amit, mert ismereteim szerint 17000 forintért nem lehet olyan szubládát kapni, ami ér is valamit. A belépő szintnek is vannak követelményei, nem jelenti azt, hogy ami éppen csak szól, az belefér. A kábel témát csak ennek érzékeltetése miatt dobtam be.
Van egy őskövület mélynyomóm, 17 éves, de nem adnám el 17000 forintért, sőt, a duplájáért sem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest