-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz zsoika #32649 üzenetére
Tökéletes úgysem lesz, de elég sokat segít. De csak ha mérés alapján a megfelelő helyre a megfelelő anyag van odarakva a megfelelő méretben.
Bp-en 15ezer körüli költségért kijönnek mérni és tanácsot adni, vidéken +benzin. Éppen ezért igazából tök hülyeség szaktudás nélkül magunknak bohóckodni (kivéve aki élvezetet le benne) mert ha nem jó, vagy csak részben jó paneleket gyártasz le, és újra kell, az már a többszörösébe kerül.Én pl. magamnak megoldottam a 200 Hz feletti részt teljesen jól, az utózengés a megfelelő tartományban volt, és spektrálisan egyenletesen. Viszont a méllyel nem tudtam mit kezdeni, úgyh az lett a vége, h a mérés után csináltattam új paneleket, a sajátjaimat meg kukázhattam.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
zsoika
addikt
válasz Dorian #32651 üzenetére
Igen...ebben egyetértünk. Ezért sem kezdtem bele random pakolgatásba mérés nélkül, de annak sincs értelme hogy lejönnek Bcsabára mérni és amit javasolnak nem tudom megtenni a nappali jelleg miatt.
ui: Télen jobban lesz időm és akkor kitanulom a RAW csínnyát-bínnyát
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
Köszi. Akkor első körben szerintem meg fogom rendelni ezt a 60 cm magas sarokelemet, ebből kettőt egymás felé, úgy lesz 20x20x120 cm magas, mert a frontom 92 cm magas. Akkor ez a sarokba elég lesz, remélem. Ja, és pont narancssárga, a szoba majdnem olyan színüre van festve, ahol a házimozi van, napsárgára. A többit pedig megrendelgetem majd abból, amit Nemir emlitett,
Olvastam egy cikket, amiben tuningolják a Wharfedale valdus 400-at[link] .
Keresztváltót cseréltek rajta/mert állítólag nem biztosít kiegyenlített hangzást az eredeti/ és magas sugárzót és a dobozon belüli vezetékeket profikra. Ez eddig rendben is lenne, csak akkor gondolom a center és a peremsugárzó magasát és vezetékét is cserélni kell, hogy egyformán szóljon.A hangfaltüskékkel is vacilálok, valaki azt írta, hogy fagombokkal/fafiókokhoz szekrényekhez van eredetileg esztergálva, is lehet kísérletezni és lehet jobbak, mint az acéltüske, ezt írja, na majd kiderül. Ha nem jó a fagomb, akkor acéltüskéket esztergáltatok.
Megmondom őszintén, a plafonba nem szeretnék csillapító anyagokat eszkábálni, mert hogy néz az úgy ki. A falra lehet, mert a szövet, amivel be van vonva a cucc, festményszerű rajzolatos szövetet kell rá tenni és mint festmény is funkcionál.
[ Szerkesztve ]
-
dave118
senior tag
válasz attiss66 #32653 üzenetére
Egy képet kérhetnénk a rendszerről, hogy esetleg lássuk is az akusztikai fejlesztés helyszínét? Lehet, hogy néhány egyszerűbb hangszóró elhelyezéssel, forgatással, előrébb húzással, átrendezéssel is lehetne javítani a dolgon. Ezek általában "csodát" szoktak tenni. Ja, és nem feltétlen kerül pénzbe sem
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
fehér_ember
addikt
válasz Dorian #32651 üzenetére
"Bp-en 15ezer körüli költségért kijönnek mérni és tanácsot adni, vidéken +benzin. "
Azt azért halkan megjegyezném hogy 80km-re lakom Budapesttől és az a +benzin +17 ezer forint lett volna úgy, hogy útba lettem volna ejtve egy másik ebbe az irányban történő méréshez.
Ezzel nem azt akarom mondani hogy nem éri meg, csak azt hogy simán többe van a kiszállás mint a Budapesti komplett procedúra. Szóval ha valaki vidéki ne nagyon örüljön annak ha azt olvassa hogy Budapesten cakompakk 15 ezer.Más:
Ezidáig személy szerint főleg elégedetlen voltam azokkal az Oehlbach termékekkel amikkel dolgom volt. Igaz ezidáig kábel nem volt köztük. Ma éjjel viszont ez megdőlt egy micro usb kábelükük okán. Szóval mostmár elhiszem ha dicsérik valamelyik kábelüket, nagyon úgy néz ki, hogy ahhoz legalább értenek; vagy legalábbis jó helyen gyártatnak vagy jó helyről vásárolnak[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz dave118 #32654 üzenetére
Most nem vagyok ott a házamban, úgy tervezem, hogy hétvégén bent leszek, majd lefotózom és teszek fel képeket.
zsoika: a menetes megoldásnál a hangfal alját át kell fúrni és két csavaranyával összehuzatni? Az a hangzáson nem változtat, arra gondolok, hogy ahhoz képest, ha csak egy acélkúpot ráragasztok a hangfal aljára, a forgácslap átfúrása helyett.
Hangfalkészítés fórumon olvastam, mint írtam is már, hogy valaki fagombot javasol a hangfalak alá, ami a fiókok, szekrényajtók gombja. Szerinte jobb is lehet hangzásban, mint az acéltüske, erről mi a véleményed?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz fehér_ember #32656 üzenetére
Németországban az egyik legkedveltebb kábelgyártó, nekem is jó tapasztalatom van velük. Állítólag a tápelosztóik is jók.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz fehér_ember #32656 üzenetére
igen, az a gyártó nagyon tud...
bármit is csinálnak, ahhoz nagyon értenek"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
fehér_ember
addikt
válasz Lacielvtárs #32659 üzenetére
Na jó: Pl. az xxl-es banándugójuk szerintem olyan mintha egy analfabéta tervezte volna, aki még életében nem szerelt volna fel egyet sem [brutál nagy furat, alig beérő (nagyon rövid) és kis átmérőjű csavarok, ráadást még ezekhez is vékony a falvastagság]. A fejestartójuk meg gyárilag sorjás (és méretben is kisebb a kívánatosnál). Szóval szerintem maradjunk annyiban hogy kábel.
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz fehér_ember #32660 üzenetére
nah mondjuk ebben igazad van anno az XXL banándugó engem is megfogott, csak azt gondoltam hogy én vagyok a béna hogy nem értek hozzá
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
attiss66
senior tag
válasz zsoika #32655 üzenetére
Nem olcsóbb, az esztergályossal akivel beszéltem, olcsón dolgozik, a tüske darabja 500 Ft, és az alátét 100/ami a te linkedben 250 Ft. Tehát ha megveszem a tüskéket/24 db kell, az csak 6000 Ft. Az alátéteket leesztergáltatom, 2400 Ft, összesen 8400 Ft.
Aztán gondoltam valamire, ennél házilag lehet olcsóbban. A 10mm átmérőjű menetes szár métere 350 Ft. Veszek belőle 2m-t, az 750 Ft. 6cm-es darabokat vágok belőle. A csavaranyák hozzá filléres dolgok10-15 Ft/db max. 500 Ft összesen a 24db. Az alátéteket 10 mm-es átmérőjű hengeres acélból ledarabolom, vagy felxel, vagy vasfűrésszel, az is filléres dolog. Így 2000 Ft-on alul kihozom a tüskéket alátétekkel. A kézifúróba befogom a 6cm-es menetes szárat, beindítom. Fogom a kisfelexet csiszlókoronggal/az lesz az "esztergakés"/ és kúpot köszörülök a forgó menetes szárra. Na ez persze nem egyszerű, kezdő barkácsolóknak nem ajánlom, mert nem veszélytelen feladat.
Persze először esztergálok fagombokat, azzal is kísérletezek, lesz összehasonlítási alapom az acéltüskékkel.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Sziasztok
Melyik a jobb vétel, a Wharfedale Diamond 240 5.0 vagy a Dali spektor 6 5.0?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Beni2360
félisten
válasz attiss66 #32662 üzenetére
Na arra korongokra leszek kíváncsi mikor adod fel a megmunkálását a 24 db-nak?
És ne feledd azok a 250 Ft tüskék (talán edzett) acélból vannak.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Vhiktor
veterán
válasz Nemir Ombe #32665 üzenetére
Ez úgy általánosságban is igaz, hogy a Dali jobb mint a Wharfedale és a Magnat? Természetesen azonos ársávban.
Illetve ehhez milyen mélyláda dukálna 20 nm-en?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
BBéci
legenda
-
Vhiktor
veterán
Köszi.
Akkor már felteszem a kérdést, hogy melyik márka van pariban a Dalival vagy hasonló áron netán jobb is?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #32670 üzenetére
Annál olcsóbb zárt hirtelen nem jutott eszembe, reflexest meg csak kényszerből szoktam ajánlani.
A SPEKTOR messze árkategóriája fölött teljesít.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz attiss66 #32657 üzenetére
"a menetes megoldásnál a hangfal alját át kell fúrni és két csavaranyával összehuzatni? Az a hangzáson nem változtat, arra gondolok, hogy ahhoz képest, ha csak egy acélkúpot ráragasztok a hangfal aljára, a forgácslap átfúrása helyett."
Nem kell átfúrni, csak be kell csavarni (ha van a hangfalak alján) a gyárilag kialakított helyére. Ha nincs akkor a ragasztós kúp az ajánlott szerintem.A fagombokról nincs véleményem mert nem próbáltam ....a fabrikáláshoz meg sok türelmet kívánok.
( Kicsit magamra ismertem benned! Én is szeretek megoldani ezt azt,de vigyázz, nehogy átessél a ló túlsó felére és küszködés legyen a vége! Van amit jobb elengedni. )
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #32671 üzenetére
Fejből tudsz ajánlani XLR bemenetes, nem basszreflex szubládát, ami nem horror áron kapható?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Beni2360
félisten
válasz attiss66 #32667 üzenetére
Hát még a tüske gyártás is eléggé macerás mivel a flexxel nagyon felmelegszik és kiég az a kevés szén is belőle ami azokban benne van.
Ez a tárcsa darabolásnál is fenn áll hát még a lapra csiszolásánál is elég macerás. ezt úgy mondom, hogy szerszámkészítő a szakmám és tudom, hogy mik a fémmegmunkálás sajátosságai. Még esztergálásnál is állandó hűtővíz folyik a megmunkálás alatt mint csiszolásnál is.
Próbálj meg Kínából rendelni ott nagyobb mennyiség már olcsóbb.Sárgaréz tüskék is szóba jöhetnek.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #32676 üzenetére
Volt nálam SUB 2090, feleslegesen nagy, az árából inkább vennék két db 2070-et.
600000 forintos listaár alatt nem tudok egy olyat sem. Nem különösebben fontos, csak eszembe jutott.
Például Sunfire XTEQ.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
attiss66
senior tag
válasz zsoika #32673 üzenetére
Marad akkor a ragasztós acélkúp. A menetest csak akkor csináltam volna, ha átfúrható a hangdoboz alja. De mivel a menetest csak az arra kialakított hangfalaljához lehet használni, így az el van vetve, marad a ragasztós. De egyenlőre most akácból esztergálok fagombokat/a haladó topikban ajánlották, hogy elképzelhető a fagomb majd jobban hangzik, mint az acélkúp, na, majd kiderül/, arra most nem költök, inkább azt a manit a szobaakusztikára költöm, hangelnyelőszivacsokra stb.
Beni2360 :ha az acéltüske lesz, maradok a ragasztós acéltüskénél, 250 Ft/db[link] rendelhető, amit zsoika is ajánlott.. De egyenlőre még az sem, fagombot esztergálok jó régóta száradó akácfából.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz attiss66 #32678 üzenetére
Olyan acéltüske szettem van 8 pár, de a végén eladtam a hsz-t így valahol egy dobozban pihen.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz attiss66 #32683 üzenetére
Olvasd el még 1x a hsz-t.
...valahol egy dobozban pihen. A polcsugárzókat adtam el és az állványokat. kb 1 éve láttam őket utoljára. Keressem meg?
Álló 5.0 szettem van.+ szubláda.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
amtibacsi
aktív tag
Sziasztok.
Megkaptam pár napra egy PS4-et. Nem játszani, hanem tesztelni u Ami nagyon meglepett, hogy a Spotify sokkal szebben szól, hatalmas lett a tér, élők lettek a hangszerek. Ennyit változtat a hangképen vagy ennyire rossz a rendszerem ? (Denon 2313, Dali Concept) -
Vhiktor
veterán
Van egy ilyen fülesem: Sennheiser PXC 450, ami spec szerint 8 Hz - 28000 Hz-ig képes menni.
Legalább ilyen minőséget elérni hangfalakkal is, ugyanis utálom a füleseket, nem bírom elviselni őket a fejemen.
A fentebb említett Dali képes ilyen hangzásra?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz MasterMark #32688 üzenetére
Ennyit találtam róla:
Frequency Response 8 Hz - 28KHz
Total Harmonic Distortion (THD) 0.1 %
Sensitivity 108 dB
Impedance 150 OhmISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
MasterMark
titán
válasz Vhiktor #32689 üzenetére
A freki response-hoz kellene egy esés adat, hogy oké, hogy ezt kiadja, de milyen eséssel. Normálisan ez -3 dB szokott lenni, de a 8 Hz kizárt hogy ebbe beleférjen.
Ja és a legfontosabb, hogy az adott cucc hangja nem az adatoktól függ, a karaktere meg pláne.
Dorian: Ez nem hazugság, csak félrevezetés. (Mert amit állítanak mind igaz.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
zonusz
aktív tag
Valószínűleg a hozzáértők számára ostoba kérdés, de nem tudom, hogy a dobozban töltött idő mennyiben befolyásolja a membrán rugalmas peremének állapotát. Csak a használat öregíti, és ezért fárad el egy idő után, vagy az állásban is öregszik. A lényeg, hogy van-e jelentősége, hogy egy több éves dobozban álló sub-ot vesz meg az ember.
Köszönöm -
Downsampling
senior tag
válasz Vhiktor #32689 üzenetére
Elviekben ha nem adnak meg erről külön adatot, akkor a frekvenciamenetnek +/- 3db-en belülinek kellene lennie. Na most ez lényegében sosincs köszönőviszonyban a valósággal...
A felső frekvenciahatár az egy normál hangsugárzó esetében sem számít különlegességnek, de az alsó, vagyis a 8 Hz még egy szubládának is a becsületére válna. Mivel se nem mértem, se nem hallottam ezt a fejhallgatót, de nekem is van a két Audio Technica mellett már jóideje egy Sennheiserem, így azt állíthatom, hogy bizony a mélyátvitel (ha nem is teljesen olyan, mint amilyennek írják), de képes megszólaltatni olyan mélyhangokat, amit eddig még egyik hangfalam sem tudott. Sőt! Volt egy idő, amikor azon hallgatva Kari Bremnes lemezeit, olyan mélyek jöttek elő (általában nagybőgőből), amikről nem is tudtam addig, hogy a zenében vannak. Aztán ész nélkül hajkurásztam olyan hangfalat, amik ezt a lényegében már bőven szubtartományt is képesek voltak lesugározni. Sosem találtam ilyet, bár volt, amelyikből már hallatszottak ezek a hangok, de viszonylag hallkan. A T+A az első olyan hangfalam, amik ezt a nagybőgőt nem hogy "eldugják", de olyan erővel szólaltatják meg a viszonylag kellemes hangerőn megjelenő zongora és a hölgy énekhangja mellett, mintha gyomorba rúgnának. Bődületes. DE azt kétlem, hogy ezek a T+A-k a 8 Hz-re képesek lennének. és ahogy írtam még szubládák nagytöbbsége sem.
A Dalik meg pláne nem lesznek. Én sem becsülöm le ezeket a hangsugárzókat, de náluk is inkább az a helyzet hogy nem az a lényeg, hogy baromi mélyre menjenek, hanem, hogy azok a mélyek hogyan szólalnak meg.Fejhallgató és hangsugárzó sok tekintetben képtelen a másik tudására, ezek egyrészt az emberi hallás sajátosságaiból, illetve a fejhallgató és a hangsugárzó működéséből adódó sajátosságok.
Amúgy 108 decibeles hangnyomás sem elérhetetlen hangsugárzóval, sőt. Ez sem eget rengető érték. De itt sincs megadva, hogy ezt miként mérték. Sőt, az pl. egy tipikusan olyan paraméter, ahol nem is lehet a fejhallgatót és a hangsugárzót hasonlóan mérni.Amúgy a Sennheiserem nem egy különösebben csúcsfüles. A két Audio Technica lényebében minden téren felülmúlja, még az utcai használatra szánt típus is. Sőt, lényegében mostanában kizárólag őt hallgatom, ha fülest veszek elő. Pedig ő a legkényelmetlenebb (a kicsisége miatt).
-
Downsampling
senior tag
válasz zonusz #32692 üzenetére
Vannak az időre (évekre) kevésbé érzékeny peremtípusok, vannak olyanok, amik hamarabb öregednek. A jelenlegi hangfalaimat 1992 és 1994 között gyártották (mármint ezt a típusú T+A-t), de a mai napig nem voltak újraperemezve, és egyelőre ugyanúgy néznek ki, mintha vadiújak lennének. Pedig ezek a membránok a szubsugárzók hangszóróihoz hasonlóan hosszú kilengésűek, vagyis elég sokat képesek mozogni, dolgozni.
-
Dorian
félisten
válasz MasterMark #32691 üzenetére
Mint ahogyan a politikusok sem hazudnak, "csak nem bontják ki az igazság minden részletét".
Lényeg ugyanaz.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
BBéci
legenda
válasz Vhiktor #32687 üzenetére
Mivel nem ismerem azt a fülest: passz!
Igazából nem sok értelme van az efféle összehasonlításnak. Egy biztos, bizonyos hangminőség szintet olcsóbban, kb. feleannyiból lehet kihozni fejhallgatóval, mint hagyományos, szobai rendszerrel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
attiss66
senior tag
Ezt a hangelnyelő, csillapító anyagot[link] Nemir Ombre linkelte be a haladó topikban. Már első ránézésre is jónak tűnik. Felhívtam a céget, de aki szakértő náluk nincs bent, hétfőn lesz és árat se tudtak mondani / áááraat se tudtak mondani! , de hát ez hülyeség kérem/Laár András/, akkor mennyit fizessek érte...5 forintot?
A zsibin el akarok adni valamit, oda jön a vevő és azt kérdezi. Mennyibe kerül az áru. Én meg azt válaszolom, hogy nem tudom. Na akkor mikor leszünk előrébb?!
Hétfőn, ha beszélek a szakértővel, remélem nem drága a cucc, mert tetszik, jónak látom így első ránézésre, na meg az adatok alapján, 120kg/m3.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest