-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz arcitec #32300 üzenetére
De értettem mindent.
Nálam is volt hasonló nagy eltérés a két oldal közt.
A bal oldali van úgymond a sarokban de nem beszorítva és előtte 1 méterre a fal oldalán egy fotel volt, nem takarta a hsz-ket. A jobb oldali meg szabad rálátással és a kanapé előtt egy 60 cm magas dohányzó asztal. Na de nálam a bal oldalit jól mérte 330 cm a jobb oldalit meg 30 cm-re. Frontot is felcseréltem de akkor is ezt mérte.
Na most az új szubládával és azt máshova helyezve jobbra, meg a fotel elkerült onnan máris mindkét front mérése egyforma. A fotel végett gondoltam, hogy rossz hatással volt hang terjedésre. Ja és a régi szubláda is ott volt a bal front mellett előzőleg.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Vicarious1
aktív tag
Nálam a Marantz a mostani auto beméréskor a jobb első Aria 926 frontot rossz fázisúnak érzi. (ellenőriztem, jól van csatlakoztatva)
Pár hónapja amikor vettem, még jól érzékelte, sőt most is jól először, csak megismételtem a mérést még egyszer és onnantól kezdve mindig rossz fázist érzékel.
Lehet az a probléma, hogy a jobb és a bal kábele ugyanaz a márkájú, típusú (Inakustik Premium 2,5) és hosszúságú de az egyik kábel újabb a másik kb. 6-7 éves.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Vicarious1 #32304 üzenetére
Ezt egyszerüen ellenőrizheted, cseréld fel a kábeleket, és nézd meg, hogy vándorol-e a hiba.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Vicarious1 #32306 üzenetére
Jut eszembe az erősítőn is megcserélhetem... vagyis az nem biztos hogy jó, hisz jobbról várt hangot balról fog kapni, na abból lesz a kavarodás...
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
Hogy mi okozza, azt nem tudom, de szép, kellemes a 'látvány'
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BBéci
legenda
válasz Lacielvtárs #32308 üzenetére
Látványnak jó, de ha házimozis szemmel nézzük, akkor borzalmas. Az a kőpadló mindenféle problémákat okozhat és a jelek szerint okoz is. Visszaveri a hangot, mint egy üres úszómedence.
Számomra még az ott tartózkodás is nehezen elviselhető lenne. Kőpadló konyhába, fürdőszobába való, nem lakótérbe. Elmebeteg divat.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
I'am Dony
őstag
válasz Vicarious1 #32304 üzenetére
Nálam is hasonló volt a helyzet Focalokkal. Szerintem ne foglalkozz vele. A Focal oldalán van leírás róla h a hangváltójuk felépítése okozza, de nem hiba.
-
BBéci
legenda
válasz I'am Dony #32311 üzenetére
Erősítőtől is függ, némelyik nálam járt tesztkészülék ugyanazokkal a hangdobozokkal, ugyanazon a helyen felcserélt fázist jelzett.
(#32310) ELACielvtárs
Még parkettre, hajó- vagy svédpadlóra is kell szőnyeg, de legjobb a vastag, legalább két centis padlószőnyeg. A Házimozi Stúdió demó nappalijában szinte bokáig süpped az ember lába a szőnyegbe.[link][ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Jól néz ki, viszont szerintem akusztikailag valóban nem az igazi...
Egy szőnyeg jót tenne...Ja, és ha megengedsz egy véleményt: Az a rendszer szerintem komolyabb megjelenítőt kíván...
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
Jól látom, az erősítő tetejére tettél valami készüléket?
-
-
Vicarious1
aktív tag
válasz I'am Dony #32315 üzenetére
Igen ez lehet, csak az a bosszantó, hogy 2 egymás utáni méréskor váltott. Ki se volt kapcsolva, csak a mikrofon lett kihúzva egy pillanatra.
Egyébként azon már túl vagyok hogy rossz az akusztika, ez egy nappali, házimozi eszközökkel felturbózva.
Meglepő, hogy egyébként a mérésekkor nagy túlzások nem szoktak kijönni. A távolságok, késleltetések és frekvenciák is viszonylag pontosak a 7011-el. Nem volt még olyan amit mások írnak sokszor, hogy -7-8-10 dB-re vett valamit, vagy fele távolságot mért a valóshoz, stb.stb. -
Beni2360
félisten
válasz Lacielvtárs #32320 üzenetére
Éppen most készülök eladni egy nagyobb szőnyeget, nemrégen örököltem. De ne tudd meg mit vesződtek a tisztításával, porszívózással. Én ide az biztos, hogy nem rakom fel.
De miért off ? Ez akusztikához tartozik. szvsz.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Dolphine
addikt
Nálunk is ilyen lesz, most éppen felújítás alatt van a ház. Nem elmebeteg divat!
Feleségem allergiás és a szőnyeg az ellensége az allergiásoknak. Nekem az Ő egészsége jobban megéri, mint, hogy ki, mi tetszik!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Lacielvtárs
nagyúr
Urak, nem érdemes ezt a 'kinek mi hogy mikor miért milyen' padló van a nappaliban, 'mozihelyisegben' ennyire sertonek vagy minősitonek venni, mert az egész így indult.
'Látványnak jó, de ha házimozis szemmel nézzük, akkor borzalmas.'"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Beni2360
félisten
válasz Lacielvtárs #32325 üzenetére
itt a 10 ezer € fölötti kiadás már erősen OFF topik lehet akár.- Kihagytad a lényeget.
Uhhh de aljas vagyok - nem csak a másik topikban is rendszeresen részt veszel és néha kevered.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
Jártam olyan lakásban és cseppet sem tetszett. Létezik olyan parketta, amit padlófűtéshez ajánlanak, az még mindig jobb, mint a rideg, barátságtalan kő. Igazából a teraszomra is faburkolatot kellett volna lerakatni, de ami késik, nem múlik.
(#32324) Dolphine
Ezzel az erővel lakhatnánk sziklabarlangban is.
Az allergia eléggé nyomós érv, de azoknak, akik kőburkolatú lakásban élnek, csak elenyésző százaléka szenved attól a nyavalyától.Ez házimozis topik és egy szoba berendezésének megítélésekor elsősorban házimozis szempontokat veszünk figyelembe. A jó hangzás legnagyobb ellensége a kőpadló és a csupasz falak, a nagy ablakok. Tehetnek oda sok tízmilliós berendezést, az is csak töredékét fogja megmutatni a tudásának.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Igazából a teraszomra is faburkolatot kellett volna lerakatni - meg értem én is szeretem a fa anyagot.
De akkor miért áskálódtatok a lambériám miatt a mozi sarokban? Fúllra van a párnafák közt hungarocellel tömítve. Egy sima festett fal mennyivel jobb?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
BBéci
legenda
válasz Lacielvtárs #32330 üzenetére
Mi 90 %-ban akkor tartózkodunk a nappaliban, amikor tévét vagy filmeket nézünk, illetve zenét hallgatunk. Ezeknek a szempontjait figyelembe véve alakítottuk ki már a ház tervének megrajzolásakor, majd később a berendezés során.
(#32331) Beni2360
Láttam a fényképeket, az a lambéria úgy veri vissza a hangot, mint egy homályos tükör a fényt. Nem olyan borzalmas, mint a kőpadló, de egyértelműen rontja a hangzást.
Senki nem mondta, hogy jó a sima festett fal.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Ízlésről, meghozott kompromisszumokról vitatkozni, felesleges, másokét csak elfogani illendő.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz Steady74 #32333 üzenetére
Itt egy részlete: [link]
(#32334) Dorian
De ugye nem tilos véleményt írni/mondani?
Mellesleg nálam is van kompromisszum bőven, például a radiátorok miatt.[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz Lacielvtárs #32336 üzenetére
Az csak a kétharmada, mivel U alakú a könyvespolc, a képen nem látszik a két oldala. Sokkal több időt töltök olvasással, mint filmnézéssel.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Szerintem meg nincs semmi gond a kővel, praktikus, tartós, kevésbé kényes,könnyen tisztán tartható, szőnyeg lehet rá(nálunk is van) , de akusztikai szempontból nem feltétlen az a számottevő. A mérés mondja meg. Nálunk sem az volt a kardinális szempont, ami jelentősen helyre rakta az akusztikát,egyáltalán nem. Szóval kő, vagy padló kinek mi ,hajrá, ízlés dolga.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #32338 üzenetére
Nem kötelező mindenkinek könytárat csinálni a lakásból, mert létezik már olyan találmány is, hogy "e-book". Az akusztikára igaz nincs hatással, de nem is kell komplett erdőket kivágni miatta ....
Hmm ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #32341 üzenetére
Örülök hogy te mellém állsz a muveletlensegemben"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #32340 üzenetére
Feleségem ellene volt, de a kedvemért belement az elkészíttetésébe. Amikor minden a helyére került, csak ámuldozott, mennyivel kellemesebb ott tartózkodni, már a küszöb átlépésének pillanatától kezdve. Elképzelése sem volt arról, mekkora pozitív változást okoz. Nem csak a zene és házimozi hangjára, hanem az általános közérzetére.
Még nincs kész akusztikai szempontból, mert a meglévő 3 db panelt csak saccra helyeztem el és kelleni fog még legalább 4-5 db, alighanem a plafonra is. No meg basszuscsapda, mert 30-40 Hz között van egy kiemelés, amit meg akarok szüntetni. Valamint a teraszajtó/ablak elé kell egy vastag függöny. Még ezen a nyáron meg fog történni a bemérés.(#32341) Nemir Ombe
5 éve használok Kindle Paperwhite-ot, imádom, van kb. 6000 e-könyvem, de a nyomtatott az igazi. Össze nem hasonlítható.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Nálam is padlófűtés van lent ,mert szeretem ha télen nem hideg a kő(nyáron meg pont az esik jól) és könnyű tisztántartani . Padlófűtésnél a kő a legjobb hatásfokú. Fönt a laminált parkettánál falfűtés van.....az kissé melegebb érzetű, így ott csak a gyerekszobában van szőnyeg, meg a nappaliban.
-
Gtaati
őstag
Hello Mindenki!
Tegnap irtam ide a Heco hangfalak es az Onkyo Tx-Nr676 automatikus mikrofonos bemerese kapcsan. Ma ismet "steril" teljesen csondes korulmenyek kozott csinaltam egy ujat... A problemam ugye az volt h 90-110cm-re erzekelte a tobb mint 3m-re levo bal frontot ami ugye sarokban van. Na a mai meresnel is kb minden jo lett csak a bal front nem, de annyira, hogy 0,03m-re latja, ami azert nagyon durva szerintem... Nem lehet gond a bemero mikrofonnal esetleg?
A szoba adottsagai nem a legjobbak, de lehetne rosszabb is... 6,5mx3,6m a meretei, padlozat laminalt padlo, rajta 280x200-as hosszu szalu szonyeg ami alatt szonyeg alatet van. Az egyik falon van a szekrenysor ket szelen a frontokkal, szemben kanape tele parnakkal, felette polc, viragok egyeb holmik, egy konvektor, egy asztal szekekkel ami teljesen kulon van es nem log bele a szekrenysor es a kanape parhuzamaba. Hat kb ennyi...
Nem igazan ertem h miert jonnek ki ennyire valotlan ertekek a bal frontnal...
Koszonom
-
Dolphine
addikt
Mint korábban írtam, nem jó kedvemben választottam a kőburkolatot.
Ennek ellenére elfogadom természetesen, hogy házimozis szempontból nem éppen ideális.
Még én sem vásároltam semmit, de majd azért benézek, kérdezek. Egyelőre olyan fázisban a ház alakítása, hogy nincs értelme semmit sem venni, mert az albérletbe nem tudjuk hová tenni. Addig olvasgatok, figyelek, tájékozódom Nálad.
A szoba nem lesz üres, plusz a falak sem lesznek csupaszok.Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
BBéci
legenda
válasz zsoika #32346 üzenetére
Nálam az ebédlőben és a fürdőszobában van padlófűtés, tapasztalom az előnyeit, de nappaliban akkor sem tudnám elviselni. Ráadásul fűtés csak az év 4-5 hónapjában működik, a többiben mi az előnye a hideg kőnek?
-
törölt tag
Nálam sajnos igazából van egy jókora csupasz fal, amit szeretnék eltüntetni... Szeretnék is valamit felrakni, de nincs se ötletem, sem információm arról, hogy hol, és mit lehetne beszerezni....
Erre esetleg tudnátok valami tanácsot adni? Tudom akusztikai panelek lennének a legjobbak, de most nem fér bele...
Amennyiben valami más alternatívát választok, a csupasz falak eltakarására az lehet jó hatással a hangra??köszi..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest