-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Downsampling
senior tag
Nekem lenne több észrevételem is, egyeiket se vedd személyeskedésnek vagy sértésnek, kérlek:
1. Nem szerencsés keverni a zeneszerkesztést a zenehallgatással. Mindkettő másról szól. Az utóbbi simán élvezetet nyújt, a másik viszont pont arra szolgál, hogy a szerkesztendő anyag hibáira hívja fel a figyelmet. Tehát míg az egyik már a kész, elvileg "tökéletes" hangot adja neked, a másik analizál, tehát segít abban, hogy észre vedd a még nem tökéletes részleteket.
2. Nem véletlenül használnak a mai napig a legprofibb stúdiók is (általában aktív) monitornak kisebb méretű dobozokat, mint álló hangfalakat. Hiába kevesebb így a mélytartomány, de a munkájukhoz sokkal fontosabb a monitordobozokra jellemző részletező, precízebb, analitikusabb hangkép. Ezt csak hazavágni lehet egy szubládával. Az, hogy zenehallgatáshoz használ-e az ember szubládát, mindenki magánügye (ennél durvább eseteket is láttam, halottam már), de zeneszerkesztéshez lényegében tilos.
3. Egy stúdióban lehetőleg kerülik az RCA kábelezést. hatalmas és hosszú kábelezésről beszélünk, ahol az RCA összekötők rengeteg zajt, nem kívánatos jelet szednek össze. Egy ilyen kábelrengetegben a hosszú vezetékek használata öngyilkosság. Éppen ezért a profi hangtechnikából vett XLR (szimmetrikus) kábelezést használják (akárcsak egy jobb házimozinál). Ahogy leírtad, nálad is lehetnek jó hosszú összekötő kábelek - RCA kialakítással. Én legelőször ezt szüntetném meg.
4. A szubkábel is képes a teljes frekvenciatartományt közvetíteni, ahogy egy kétfilléres bármilyen drót is. Nem attól szubkábel, mert csak a mélyhangokat továbbítja.
5. Azt gondolom, hogy sem a szubkábelezés, sem a normál RCA kábelezés nem oldaná meg igazán a problémád, akármennyire is az olcsóságra törekszel. Ezt a rendszert csakis költségesen lehetne vagy zeneszerkesztésre, vagy zenehallgatásra módosítani. A kettő együtt sosem fogja ellátni egyik feladatot sem. Én két rendszer kiépítésében gondolkodnék, ami eleve a legköltségesebb, de egyben a leginkább célra vezető megoldás.
6. Ez szerintem messze nem házimozis téma, igaz a kábelezés miatt vannak átfedések.U.I.: az Y szubkábel igen, egy mono jelet továbbít.
-
whatnot
őstag
Ma végre volt alkalmam egész filmmel is kipróbálni az itt ajánlott LX302-t.
A film: The Foreigner. Szerencsére volt benne több jelenet, ami igényelte a képességeit.
Abszolút elégedett vagyok, így utólag is köszönöm a tippet, főleg, hogy így kb. 2/3-ad áron jutottam hozzá Remélhetőleg sok évig kitart hiba nélkül. -
titanium_100
tag
Szerintetek melyik szett a jobb?
vagy
Azt nem akarom firtatni, hogy az erősítő amit hozzá ajánlanak az jó-e hozzá, gondolom van oka, hogy miért azzal ajánlják, itt elsősorban most a hangszóró rendszerek közti különbségre vagyok kíváncsi.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz titanium_100 #32503 üzenetére
Szia. Ez könnyű.....Denon+Dali, de egyéni ízlés kérdése is. Ha van lehetőséged akkor hallgasd meg mind a 2-t
[ Szerkesztve ]
-
ujhelyiferi
tag
válasz ctrlaltdel13 #32472 üzenetére
Szia!
Hogy működik tőlük a rendelés? -
zsoika
addikt
válasz titanium_100 #32508 üzenetére
Szintén egyéni ízlés és szobaméret (lég m3) határozza meg ....és persze a pénztárca.
Én a zárt mélyládát jobban kedvelem ,mert pontosabb, feszesebb a mélye ,de egy barátom meg az ilyet utálja. Ő az "elterülős", ömlenygőst szereti.....hiába , nem vagyunk egyformák.
Zártban 20 , max. 25m2 szobába KEF q400b ha akciós szerintem jó vétel ....nagyobb szobába Dynavoice Thunder T-12.
Olcsóbban TAGA TSW -90 v3 (max 20 m2) -120 de szerintem jobbat érdemel a Dali szett ennél a ládánál....újban 150eFt alatt nehéz megúszni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Durván 20 négyzetméteres helyiségben szeretnék házimozit fejleszteni. Egyelőre 5.0-ban, majd 5.2-ben (5.1-nél hiába 80 Hz, hallom, hol van a sub), végül a helyiséget is felújítva 5.2.4-ben gondolkodom. A magassági sugárzók a plafonon lennének. Filmek, játékok (PC és PS4) és zene (rock és metál) is fontos, egy viszonylag univerzális rendszert szeretnék.
Azért 5.2.4, mert kíváncsi vagyok rá, ahogy Vasember az én mennyezetemen keresztül robban be a képernyőre. Legyenek azért korrekt hangdobozok mellé, egyelőre a Quadral Chromium Stlye (8+1+2) a kiszemelt, megyek majd meghallgatni.
Az erősítőm egy Denon X4300H, de az eARC, és/vagy a HDMI 2.1 miatt idővel esélyes, hogy cserélem. A kanapé a helyiség közepén van, ezen nem tudok változtatni. A surround sugárzók így a hallgató pozíció mögé kerültek és fülmagasságba, ezt adják ki a bútorok.
Kérdéseim, már magassági sugárzókat is feltételezve:
1) A surroundok maradhatnak nagyjából fülmagasságban, vagy így is magasabbra célszerű tenni őket?
2) A surround állványos sugárzó legyen, vagy dipól/bipól?
3) Plafonra milyen sugárzókban érdemes gondolkodni? Ilyenben, vagy ebben a kialakításban, esetleg egy harmadikban?Ezek a kérdések már függetlenek a magassági sugárzóktól:
4) Elöl vagy a frontsugárzók, vagy a subok a sarokba kerülnek, úgy van hely. Melyik a kisebbik rossz? Gondolom, a sub, de inkább megkérdezem.
5) A kábelcsatornázást szeretném normálisan megcsinálni majd, a falakban illetve a padlóburkolat alatt akarok a legrövidebb úton elhúzni mindent. Ezzel kapcsolatban ki tudtok emelni bármi buktatót, ami talán nem kézenfekvő? (Kivitelező cégre is jöhet ötlet, megköszönöm.)
6) Akusztikai paneleket hol érdemes nézni? Nem akarom ilyennel kitapétázni a helyiséget, de ha valahol kimérik, és javítanak a hangon egy-egy ízléses elemmel, akkor az érdekel.
7) Ha feljebb mennék árban, akkor a Canton Chrono SL és Revel Concerta2 jellegéről mit tudtok elmondani? (Főleg a Revel szimpatikus, de azért azt bőven drágállom már, és az itthoni kínálatban nem látok belőle magassági sugárzót sem.)Köszönöm a türelmet, aki elolvassa, és a segítséget, aki válaszol!
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz #72042496 #32510 üzenetére
Először is, még a kérdéseid előtt: ha hallod a sub helyét 80 Hz-en is, az a láda hibája, és nem azért van, mert nincs belőle kettő. Nem a duplázás fogja megoldani.
1) Így is magasabbra kell tenni őket, sőt, az Atmos ajánlás a szokásosnál még magasabbra, hallgatási pozíció felé forgatva igényli a surroundokat.
2) Ha mindenképp Atmos sugárzókat akarsz a plafonra, akkor alkalmas szobaalaprajznál dipól.
3) Ha a legideálisabb esetet szeretnéd, legyenek a plafonon is ugyanazok, mint oldalt (ezesetben dipól kilőve), megfelelő szerkezettel beforgatva.
4) Semmiképp ne a front kerüljön sarokba, ha már valami kerül oda.
6) Először is tudd, hogy mire van szükséged, mérd meg a szobaakusztikát, utána keress boltot vagy konzultálj szakemberrel.[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
öhhöm
csendes tag
válasz Downsampling #32501 üzenetére
Köszi a hosszú, és kimerítő választ! Az általad leírtak jó részével egyet kell értsek. Viszont... Érdekes felvetés, hogy zeneszerkesztéshez szerinted nem ajánlatos subwoofer-t használni. Mégis gyártanak kimondottan stúdió subwoofer-eket, monitor hangfalakhoz... Akkor ennek mi az oka? Nem szeretném szándékosan félreértelmezni amit írtál, de az általad javasolt szétválasztást (két különböző rendszer zenehallgatáshoz és szerkesztéshez) igencsak le lehetne egyszerűsíteni: zenehallgatáskor mélyláda bekapcs, zeneszerkesztéskor mélyláda kikapcs. Egyébként biztosan igazad van abban amiket leírtál, de egyelőre főleg anyagi okok miatt nem szeretném ezt a dolgot ennyire megbonyolítani. Jelenleg is elég szépen szól ez a rendszer mindkét felhasználási területen, mindössze annyit szeretnék, hogy viszonylag kevés ráfordítással a jelenlegiből kihozzam a lehető legtöbbet.
Igen, azt én is sejtettem, hogy a sub kábel is átviszi elméletileg a teljes hallható frekvenciasávot, ugyanis valószínűleg nem tartalmaznak semmilyen frekvenciafüggő elemet. De akkor mégis miben különböznek az egyszerű audió kábelektől? Leginkább ez érdekelne. Na meg az, hogy ez a két féle kábel egymással vajon felcserélhető-e? Nem parasztvakítás ez az egész, hogy külön kábelt gyártanak mélynyomókhoz, amik valójában sima mezei audió kábelek RCA végződéssel, és ráfogják, hogy micsoda csodálatos hatással vannak a mélyhangok visszaadására?
Akkor most az Y sub kábel a mono jelet osztja két felé, vagy a sztereó jel jobb és bal csatornájából csinál egyet?
öhhöm
-
titanium_100
tag
válasz zsoika #32509 üzenetére
Köszi a választ, nekem egy logitech Z-2300-asom van pc-re kötve, és imádom a mélyet benne.
Valami hasonlót keresek de nemtudom mi az ami házimozi mélnyomó és ilyen hasonló thx-esAmúgy a Dali spektor-okra van hangszóró takaró? vagy ahogy a képeken is látszik szabadon vannak a membránok és látszanak?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz VoidXs #32511 üzenetére
Köszönöm a választ, ezzel már el tudok indulni!
Régen egy Dali Concept Sub-om volt, most egy JBL Studio 260P, mindkettőnél hallom, hogy oldalt van. (Plusz járt egy HKTS16 a másik szobában, de azt hagyjuk inkább, két héten belül visszavittem.) Két (normális) sub egyébként is előnyösebb ahogy hallom, de a láda vagy ládák úgyis a második körben jönnek.
A surround elhelyezését idővel meg tudom szerintem oldani. Dipól lesz akkor hátra, állványos sugárzókat biztos nem teszek a plafonra. Bután nézne ki, és Quadral Chromium Style/Phase/Casa vonalon gondolkodva így még anyagilag is jobban járok. Dipól mellé melyik kialakítású menjen fentre (Phase vagy Casa, hogy példánál maradjak)? Vagy ez már eseti, és attól függ?
Úgy gondoltam, a szobaakusztikát is majd eleve szakember méri. Lehet félreértek vlamit, de ezt én hogyan tudnám én otthon megcsinálni?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #72042496 #32514 üzenetére
Arra ne indulj el!
Házimoziban az Atmos elrendezés a front- és centersugárzókéval azonos, vagyis fülmagasságba helyezett háttérsugárzókat ír elő, esetleg lehet annál magasabban, de legfeljebb 1,25-szörös szorzóval számolva.
Dipól egyáltalán nem ajánlott Atmoshoz!
Ezt tanulmányozd: [link]!Amennyiben be tudod határolni a 80 Hz alatt megszólaló szubláda helyét, ott valami nagyon nincs rendben. Csaknem fizikai képtelenség.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Köszönöm, hát itt is hasonlót írnak, már hogy dipólt Atmosba ne. Leegyszerüsítve, ami a dipól előnye az 5.1-ben, az a hátránya az Atmosnál ha jól értem. Akkor mégsem úszom meg az állványos dobozokat. Így az elrendezésbe legalább nem kell nagyon belenyúlni, a tárcába kell majd egy fokkal jobban. Sebaj, egy korrekt mozi úgyis már ezer éve tervben van.
A mélyládákkal nem tudom mi van, de most mozognak majd a bútorok is, aztán meglátom, mi hogyan változik.
[ Szerkesztve ]
-
Downsampling
senior tag
1. Vajon két "sima" összekötő kábel miben különbözik egymástól? (Szerintem a kérdés innen kezdődik, és nem azért, mert nem hiszek abban, hogy igenis különbözhetnek, nagyon is - de mégis, valahol egyben parasztvakítás is. Vagy mégsem?)
2. Attól függ, milyen irányban kötöd az erősítő és a szubláda közé, pontosan azt teszi, amit leírtál.
3. Nem nekem kell együtt élned a rendszereddel, tehát neked kell tudnod, hogy elég-e, ha egyszerűen kikapcsolod a szubládát. És adott esetben költeni sem nekem kell rá...
Szerintem a lényeget megválaszoltad magadnak... -
VoidXs
Topikgazda
válasz #72042496 #32516 üzenetére
Mivel Atmos-hoz szánt hangszórókat akarsz a plafonra, így mindenképp drasztikusan eltérő hangot kapsz felülről, még ugyanazon család darabjaival is. 5.1.4-nél ugyanúgy jól jön a szétszórt surround hangkép, a dipól csak 7.1.x esetében teszi tönkre az élményt. Aztán nagyon fontos figyelni arra is, hogy nem minden film Atmos (és ezen semmilyen felkeverés nem segít), az elrendezésnek optimálisan támogatnia kell az 5.1-et is, ez még egy pont a dipólnak. Persze van az a szint, ahol remek atmoszférát teremt egy polcsugárzó is, csak az nem a belépő szint.
A jelenlegi otthoni keveréshez használt Atmos RMU a surroundokat a szoba magasságának haramdához optimalizálja (az alatt minden objektummozgást virtualizál), tehát tökéletesen kezelt akusztikájú szobában az lenne az ideális helyük. Ugyanakkor ilyen szobából kevés van, ezért szokás a magasabb pozíciót ajánlani. Hallottam olyan 7.1.4-es házimozit, ahol a surroundok majdnem a plafonig fel voltak tolva, és mégis megvolt az az érzésem, hogy fülmagasságból is jönnek hangok. Tökéletes válasz persze csak elméletben létezik, kísérletezni kell.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok vettem tegnap egy Yamaha RX -V383 erősítőt aminek az elődje egy Kenwood 4070D-volt.
Ez az új készülék számomra kissé már túl sok beállítással rendelkezik amivel kissé hadilábon állok.A korábbi erősítőn csak coaxiális és Optikai csatlakozás volt és ha elindítottam egy filmet automatikusan Dolby Digital vagy ha DTS akkor arra váltott át
Ellenben a mostani készüléken van már 4 HDMI bemenet és 1 kimenet ami elvileg arra jó,hogy 1 készülék kezeli a HDMI eszközöket.
Melyiknek van jobb hangja az optikainak vagy hdmi-nek?
-
zsoika
addikt
válasz titanium_100 #32513 üzenetére
Van neki hangszóróselyme, de ha lehet vedd le róla....ront a magas hangokon.
Én úgy szoktam hogy rajta vannak(gyerek miatt) ,de ha filmezek vagy zenét hallgatok akkor leszedem. Kicsit macerás ,de nálam indokolt.Nem ismerem a Logi hangját...így fogalmam sincs milyen a mélye.
Azt javaslom ,hogy használt mélyládát vegyél , mert ha nem tetszik a hangja bukó nélkül el tudod adni.
Én 2hónapos (garis) TAGA TSW -90-est vettem 37eFt ért tesztelésre ,de mivel nekem sokkal jobb ládám van természetesen el is adtam.
Szóval érdemes nézegetni a hirdetéseket. -
törölt tag
válasz VoidXs #32518 üzenetére
Na, ebből szerintem otthoni tesztelés lesz, csak meg lehessen beszélni a forgalmazóval.
Annyit azért még kiemelnék, hogy a hátsók nálam ~1,6 méterre vannak a hallgató pozíció mögött, és ezen nem tudok változtatni. A távolságot nem írtam lentebb, pedig fontos lehet a direkt/dipól kapcsán. Számomra a mostani direkt sugárzóval sem zavaró a surround hang, inkább precíz, pedig az belépő szintű (JBL Studio 230).
Amiket viszont az új rendszer kapcsán pedzegettem (Quadral Chromium Style, Canton Chrono (SL), érdeklődésként Revel Concerta2) azért csak tán efölött vannak. Ezért nem is értem, mire írtad az első bekezdésed végét. Ezek tisztes felső-középkategóriás hangdobozok, némelyiknél talán felsőkategóriát emlegetni sem szentségtörés.
Érdekes egyébként, ezzel a kérdéskörrel kapcsolatban ahogy máshol is olvasom, nincs konszenzus. Én meg "bajban" vagyok picit, mert ez a dipól nekem egy újszerű dolog. Sokminden egyébként felkeveréssel szólna, persze, annyi Atmos film azért nincsen.
[ Szerkesztve ]
-
12hopp
csendes tag
Sziasztok!
Előző erősítőm (Nad D3020) elhalálozott így új után kell néznem. Sztereó irány helyett házimoziban gondolkodok a továbbiakban.
A kérdésem az, hogy mibe érdemes beruházni, ha 4k, atmos nem szükséges?
1. Régebbi magasabb kategóriás erősítő pl. enon 4308A
2. Újabb de alacsonyabb kategória pl. :x4100Több zónás funkciókra sincs szükségem. Egyedül az újabb akusztika korrekciós képességek azok, amikkel bizonytalan vagyok. Érdemes emiatt újabbat venni?
Natív Spotify érdekes lehet, de azt is meg tudom oldani egy raspberry+hifiberry-vel.Köszi!
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
Első polcos hangfalak alá keresek ~30 cm magas állványt jó áron. Van valakinek ötlete?
Nézegettem a webshopokat, de magasságra nem tudok szűkíteni találatot. :/
-
kzsolt00
tag
Sziasztok,
Egy kérdéssorozatomat rossz helyre írtam, így csak belinkelem ide: [link]
Kérlek segítsetek a tanácsaitokkalKöszönöm szépen!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz kzsolt00 #32526 üzenetére
Szia.
1. (nagyon alapvető) a felső atmos hangszóró pár milyen hangok megszólaltatásáért hivatott? (mély, közép, magas)
Minden hangtartományban dolgoznak az Atmos sugárzók, természetesen akkor ha van külön atmos hansáv a filmen, vagy az avr úgy van beállítva hogy keverjen oda is hangot
Mozinál úgy is érdemes vágni ezen csatorna frekiket is, így a mélyek nem számottevőek az atmos hangsugárzók esetében sem.2. Bármilyen beépíthető hangszóró lehet Dolby Atmos hangszóró? Mitől atmos hangszóró egy atmos hangszóró?
Nem feltétlenül, mivel a kialakítása is fontos az Atmos hangsugárzónak.
Javasolt hogy ugyanabból a márkából és termék családból legyen mint a többi hogy ne lógjon ki a hangképből, persze itt mivel "csak" effektek vannak első sorban, így nem akkora "szentség törés" az egység, de ajánlott2. Mik a tól-ig határok a megfelelő hangszóró kiválasztásánál. Olcsó húsnak híg a leve alapon nem vennétek egy 4000 forintos beépíthető párt, holott látom, hogy az extreme audio-n rákeresve a legolcsóbbak 30.000+ ért vannak. (mármint amelyek dolby atmos megjelölésű beépíthető hangszórók.) Tényleg ennyivel jobbak? Ha csak néha ciceregniük kell és ennyi a teljes szerepük, akkor mi a pláne a drágának?
Azért nem csak cicergésről van szó, mert képzel egy egy atmos filmet ahol a fejed fölött húz el egy helikopter vagy repülő és annak a hangja nem csak "cicergés"3. Ha most nekem előre kell vennem egy atmos párt, úgy hogy még rendszerem sincs (mert most van lehetőségem beépíteni, aztán ha kész a sziget a napaliba, nem szívesen bontanám le 1-2 év múlva egy jó részét, csak azért hogy beépítsem), akkor egy jövőbeli alap-közép kategóriás erősítőhöz (elvárás 4k képes legyen, és az 5.1.2-t tudja, és nem vagyok márka párti, a legjobb ár/érték győz nálam) milyen párt ajánlanátok amely olcsó de jó, tehát a legjobb ár/érték re vagyok kíváncsi. Érdemes egyáltalán álmodnom egy maximum 20.000 es keretben, vagy addig csak nagyon gagyik vannak?
A mostani avr-ek, szinte a belépők mindegyike is tudja az atmost, a hangminőség már kérdéses, de tudja.
Sajnos a megfelelő Atmos hangsugárzó pár nem igazán jön ki a 20 ezres keretből, hacsak nem beépíthető.
ebben a többiek tudnak majd segíteni, mivel én Atmos mentes vagyok4. A dolby atmos hangszóró pár, baj, hogyha nem tökéletesen a kanapé/ülő ember felett van, hanem mondjuk egy méterrel előrébb? Nektek hogy van elhelyezve? Ragaszkodja ahhoz, hogy felettem legyen?
Erre vannak leírások a neten elég sok, hogy hova érdemes/kell rakni az Atmos habsugárzókat.
[link]
[link]5. PL egy ilyen erősítő hátulján azt látom ,hogy a back/height hangszóró kimenet osztva van. Jól sejtem hogy ezt szoftveresen a rendszerből állítom be, hogy melyikként kívánom használni? Jó megoldás az ilyen, vagy keressek olyan erősítőt, amin dedikált különálló "height" bemenet is van?
Az az avr esetében azt jelenti hogy tudod úgy hajtani a hangsugárzókat hogy 7.1 és/vagy 5.1.2
Azért jelölik hogy osztott a kimenete, mert az avr konfigurálásnál ki tudod választani neked melyik rendszered van kiépítve[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Csabi1984
addikt
Nekem iyen erősitöm van tegnap óta.
http://www.bartimexaudio.hu/index.php/termekek/erositok/yamaha-rx-v381-3039-detailDts-hd mit jelent?
-
törölt tag
Denon X540BT-hez van magyar nyelvű manual? Papír vagy online?
-
kzsolt00
tag
válasz Lacielvtárs #32527 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, sokat tanultam!
Az pont jó, hogy talán a beépíthető szegmensben találni jót az említett 20 as keretben, mert nekem mint utaltam rá, pont beépíthető kell.
Ki milyen párt tudna ajánlani ebben az alsó kategóriában?
Az [ilyenek] érnek valamit, vagy inkább gyüjtsek még rá, és mindenképp vegyek jobbat mondjuk kétszer ennyiért, mert az érezhetően 2x akkora élményt fog nyújtani?Ennek a főbb releváns paraméterei egyébként megfelelőek szerintetek egy atmos hangszóró pár feladatainak ellátására? :
Maximális terhelhetősége: 60 W
Frequency Response: 50 Hz - 20000 Hz
Névleges ellenállása: 8 ohmHa egy mód van rá az is fontos, hogy a kivágási méret ne legyen túl nagy. A 172 mm már így is maxon van a szigetemhez mérten.
-
kzsolt00
tag
válasz kzsolt00 #32531 üzenetére
Sajnos lejárt a szerk idő, bocsi.
Tehát kérlek még mondjátok meg azt is, hogy miért NE lehetne beépíthető ATMOS hangszóró párnak valamilyen kör alakú (de akár milyen alakú) autó hangszórót vennem?
Tehát van valami nyomós érv ellene, hogy na az "autó" hangszórók azok biztos hogy rosszak lennének ATMOS hangszóróknak fentre, mert ez és ez.
PL innen tehát miért NE válogathatnék: [link]
Egy ilyen igen jónak tűnik!Számítana az, hogy két utas, vagy három utas?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz kzsolt00 #32532 üzenetére
Minden hangszórót valamilyen mögötte lévő levegő mennyiségre méreteznek. Az autós hangszórókat az átlagos ajtó belső térfogatához tervezik, tehát építened kellene mögéjük valami dobozt.
Két utas és három utas lehet például buszon, vonaton. A hangsugárzók viszont kétutas és háromutas kivitelben készülnek.
Atmoshoz elegendő a kétutas.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hcs57
őstag
válasz titanium_100 #32513 üzenetére
Hallottam régebben a Logitech Z-2300 -t, s most nekem is Dali Spektor 6 5.0 van Denon X-1300v AVR-el... mielőtt vennél bármilyen subot, hallgasd meg így sub nélkül 5.0-ban... a mély is nagyon szépen szól. Zenében biztos nem fog hiányozni a sub neked sem, a filmekben is meglepően jól szól nálam.
Szerintem.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz kzsolt00 #32531 üzenetére
azok a taga hangszórók gondolom jók lehetnek ha taga hangsugarzokat veszel.
De javaslom először legyen kész az 5.1 és utana gondolkozz atmos rendszerben.
Mondjuk válassz egy 5.0 szettet amihez létezik atmos sugárzó, beepitheto is.
Nem akarok butaságot írni, hogy az autó hangszóró jó lehet e atmosnak.BBéci :'Két utas és három utas lehet például buszon, vonaton...'
Ez vajo volt[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #32535 üzenetére
Baromi káros, amikor olyan ember ad tanácsot szubláda ügyben, akinek nincs. Még szerencse, hogy sokan vagyunk, akik gyorsan tudjuk cáfolni.
Egyértelmű, hogy házimozihoz kötelező a szubláda, ez nem vitatéma!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Lacielvtárs
nagyúr
+1
Ha nem lenne fontos a szub mozihoz, akkor nem 5.1.2 lenne vagy 7.1 hanem 5.0.2 vagy 7.0Ha szub csatornát szét kell 'dobatni' a frontokra, szamomra az olyan mint amikor a sztereó hangot 'szétdobatjuk' 5.1re az avrrel
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Lacielvtárs #32538 üzenetére
Rosszabb annál, sokkal.
-
ctrlaltdel13
őstag
Megjött az új avr-em.😊
X4300h személyében.
Persze magyar nyelvű használati nincs hozzá,majd keresek a neten,ha lesz időm.
(Most4 nap peca lesz😀)
Akinek ilyen van, jöhet bármi hasznos infó,akár privátba is.
Thx. -
Beni2360
félisten
válasz ctrlaltdel13 #32541 üzenetére
Vigyél sok jó csalit.
Még az eladótól kapott nyomtatott hsz-t sem adta ki nyomtatható változatban mert ők fizették a fordítását. Nagyobb méretbe kellett volna nyomtatni.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
I'am Dony
őstag
Egy egész jó kis szett amit most hallgatsz, de érdemes lenne egy valódi szubot kipróbálnod (a Logitech-et nem sorolnám ide) akár csak kölcsönbe is kis időre. Köze nincs a mostani hangzásnak ahhoz amilyen azzal lehetne és ezáltal elég sok élményről lemondasz/lemaradsz. Ezért biztos kapok majd hideget-meleget, de zenéhez is rengeteget hozzá tesz - túlzó mélyhang nélkül - egy jó sub. Nagyon komoly rendszer az, amiből már nem hiányzik ott sem. Szerintem.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Olyan problémám akadt,hogy valamilrt nem elérhető a Dolby digital, DTS Hdmin keresztül erősítőre kötve. lehet,hogy Optikaira kellene inkább kötnöm?
-
törölt tag
válasz ctrlaltdel13 #32541 üzenetére
Neten nem találtam meg a magyar kézikönyvet, de szerintem ez megosztható, így felraktam OneDrive-ra. Felelősséget nem vállalok érte, de itt van:
:
AVR-X4300H/AVR-X6300H Használati Utasítás (PDF, 18 MB)(Idővel valószínű, törlöm majd, de nyugi, a peca végén még fennlesz. )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ctrlaltdel13 #32547 üzenetére
Szívesen. Nekem is az előző tulaj küldte el azzal, hogy a neten ez nincs fenn.
Letöltés: rámész a linkre, és felül lesz egy 'Download' gomb. De elküldtem mailben is.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz VoidXs #32545 üzenetére
Mármint a lejátszón vagy erősítőn?
Az erősítőre jelenleg egy Bluray lejátszó és egy WDTV (wifi képes) lejásztó csatlakozik.
WDTV-ről szoktam filmeket nézni ami a korábbi erőlködőn Dolby digitalba vagy ha DTS akkor DTS-be váltott át ennél a Yamahánál amire biztos van magyarázat de inkább csak "térhangzást"
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest