- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
Kérdés: ha nem középen van az AVR a frontokhoz képest, egyforma kábelt használjak hozzájuk, vagy minél rövidebbet, de asszimetrikusan?
-
sinci01
aktív tag
válasz markussandor #21602 üzenetére
Csak 1 oldalt lapozz vissza, és megkapod a választ!
-
Norbi 72
veterán
válasz markussandor #21604 üzenetére
Egyformát.
-
markussandor
senior tag
válasz nubreed #21582 üzenetére
Régebbi SONY AVR-em van, ezt írja a doksija:
"A hang meghallgatása
beállítások nélkül
(ANALOG DIRECT)
A kiválasztott műsorforrás hangját
kétcsatornás analóg formátumban is
meghallgathatja. Ez az üzemmód kiválóan
alkalmas az extra minőségű analóg
berendezések hangjának lejátszására.
Ha ezt a funkciót bekapcsolja, csak a hangerő
és az első hangsugárzók közötti
hangerőegyensúly módosítható."Pl a belső rádiónál használom, más analóg forrásom nincs is.
Amíg el nem merültem a menürendszerében, azt se tudtam, hogy van benne mély és magas hangszínszabályzó, amit azóta se piszkáltam, teljesen jól szól lineárisan!
-
BBéci
legenda
válasz Krissz80 #21585 üzenetére
A center- és frontsugárzóknak nem csak azonos gyártótól, hanem ugyanabból a családból kell származniuk, teljesen megegyező hangszórókészlettel! Esetleg lehet pár centi méretbeli eltérés a középsugárzók között.
(#21607) markussandor
Alapszabály, hogy a frontsugárzók kábelének teljesen egyforma hosszúságúnak kell lennie. Ez belépő szinten talán nem véresen kötelező, amit igazol az is, hogy nem hallod a hátrányát.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szivacs1987
aktív tag
válasz blakey #21589 üzenetére
Én így értelmeztem a használati útmutatót.
LFE: a subon szól a .1 hangsáv és a small hangszórók vágás alatti része
LFE + MAIN: a subon szól a .1 hangsáv és az összes többi hangsáv hangja is (small esetén a megadott vágás alatti rész, large esetén valahol vágva, ezt nem tudom hol) függetlenül attól, hogy small vagy largeGigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Lacielvtárs #21596 üzenetére
Uraim.
Még hogy a jó minőségű drága kabel felesleges...
Hihetetlen es szavakat nem találok igy kabel csere után a hang minőségre es a hang tisztaságara[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
claire78
senior tag
válasz Lacielvtárs #21612 üzenetére
Csodálkoztam is volna, ha Nálad nem lett volna javulás. 😈😁😉
-
sinci01
aktív tag
válasz szivacs1987 #21611 üzenetére
-
blakey
titán
válasz szivacs1987 #21611 üzenetére
Szerintem ugyanezt írtam.
LFE+Main esetén azt hiszem nincs SMALL lehetőség, ott LARGE vanELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
sinci01
aktív tag
válasz Krissz80 #21609 üzenetére
Most elég vegyes a rendszer. Pár hónapja hozzáfogtam a 20 éves házimozim felújításába.
Először AVR csere volt (Harman/Kardon 151, amitől gyorsan megszabadultam) majd lett egy Denon AVRX2000
A centert is és a subot is cseréltem, most JBL mindkettő, a center egy ES25C, ami nagyon jól szól. A forntok azok Pioneer-ek, de az utódjuk az DAli Spektor6vagy Zensor 7 lesz. HA meglesznek a Dalik, lehet a centert is cserélem tovább Dalir. A hátterek cseréjét nem erőltetem, mert a WH2 tökéletes. Sőt, azon is elgondolkodtam, hogy veszek még egy párat és lesz 7.1-es rendszer. Hát ennyi. Most megköveznek, hogy jól vegyes a rendszer, de valószínűleg a front + C dali lesz! -
szivacs1987
aktív tag
válasz sinci01 #21615 üzenetére
Ez azt írja, hogy az LFE+MAIN a legjobb beállítás a legtöbb rendszerhez.
Ahogy a fórumot olvasgattam az egyáltalán nem jó megoldás, ha a sub-on rajta van a többi hangszóró hangja is és a többi hangszón is megmarad, mert ekkor könnyen kiolthatják egymást, erősíthetik egymást.(#21616) blakey
Szerintem ugyanezt írtam.
LFE+MAIN esetén van az, hogy a frontokra is ráküldi a mélyhangokat.Én ezt úgy értettem, hogy a frontok megkapják a sub hangját is.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro ● R5 3600 allcore 4,2GHz 1,31V ● Asus ROG Strix RTX 3080 V2 White OC Edition
-
Beni2360
félisten
válasz Lacielvtárs #21612 üzenetére
Stopizom a régi kábeleket!!!!! A piszkos anyagiakat pü-ben.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
törölt tag
válasz szivacs1987 #21619 üzenetére
Szerintem nem. A sub kapja meg a frontok mélyeit is, ezért az duplázódik. Sztem.
LFE + Main nem jó.[ Szerkesztve ]
-
sinci01
aktív tag
válasz Lacielvtárs #21621 üzenetére
-
Beni2360
félisten
válasz Lacielvtárs #21624 üzenetére
Most tolsz 1-2 zsaroló vírust és nem bekapsz, aztán meg lesz a lóvé rá.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
Dorian
félisten
válasz Lacielvtárs #21624 üzenetére
Most már jó lenne a szobaakusztika irányában fejleszteni, különben könnyen tévútra léphet az ember.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Pazolini
senior tag
válasz claire78 #21613 üzenetére
Igazad van, tudható, amióta csak hallgatjuk Laci önreflexiv laudációit, hogy egy-egy kisebb fejlesztés után Lacinál nincs gátja a superlativusoknak, a rendszer non-plus-ultra, ahonnan már - legalábbis nyelvileg-retorikailag - nincsen feljebb...
Én nagyon irigylem őt ezért a naiv rácsodálkozó képességéért, én sajnos - aki sokgéle high-end rendszert hallottam már - pontosan tudom, hol állok, mégha olykor valóban elégedett is vagyok a kapott hanggal. Éppen ezért nyelvileg is cizelláltabban és persze visszafogottabban tudok nyilatkozni a mindenkori rendszeremről. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Dorian #21628 üzenetére
Akarok azzal is foglalkozni.
Épp muvirag beszerzesen vagyok, meg szonyeget is szeretnék.
Egy két otthonos, hangzás javítason agyalok, dolgozomPazolini: ígérem a te kedvedért, nem fogok itt írni a fejlesztésem eredményéről, sem annak eltulzott naiv manifesztaciojarol
Szerintem cikket irok, es akkor az nem fog 'zavarni' itt senkit[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #21630 üzenetére
Jól is teszed .... írj egy "cikket", aztán' linkeld be ide (is)....
Hmm ....
-
Pazolini
senior tag
Laci,
félreértesz. Nem akarlak nevelni, vagy megváltoztatni téged. Úgy vagy jó, ahogy vagy. Ez a topik a te ilyen jellegű hozzászólásaid nélkül már nem az lenne, ami velük lett. A kocka el van vetve...
A haladó topik..., az más, ott Te is jobban szoktál disztingválni.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
A művirágot nyugodtan kihagyhatod.
Első körben a jó hangfal és hallgatási pozíciót találd meg.
(Én a kis pcsányi szobámban nem sokat tudok tenni, de te tehetnél, több haszna lenne, mint a mindenféle kábeleknek)[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Pazolini #21632 üzenetére
Tény hogy oda csak lábujjhegyen írok, ide azért bátrabban írok, ismertek már mint a rossz pénzt...
Az tuti hogy nem vagyok egyszerű esetNemir Ombe : igy van, es aki akarja, elovassa, aki nem, az nem
Dorian : igazából az elhelyezesen is gondolkodtam, de egyelőre meg kellene komolyodnom, el felulni a mozizashoz
-
sixpak
nagyúr
válasz Lacielvtárs #21634 üzenetére
Már régóta meg akartam kérdezni, most jött el az ideje: hogy a kék égbe tudsz fekve filmet nézni??
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Dorian #21633 üzenetére
Elvtársunknál már az is komoly lépés szerintem, hogy eljutott addig (mind rendszerben, mind fejben), hogy végre (nagyjából) jó helyre és megfelelő mennyiségü dobozt tett, lejjebb tekerte a sub-ot, kikapcsolta a "hangzásjavítókat", "kisimította" az eq-t és örömmel hallgatja "pure" módban a zenét .... majd valamikor jöhet az akusztika is ....
(mellesleg: szerintem amig a rendszer elemei nem véglegesek és megfelelőek, addig nem érdemes komolyabban az akusztikával foglalkozni .... persze az "alapok" azért nem baj ha rendben vannak .... )
Hmm ....
-
MasterMark
titán
válasz Krisztian101 #21638 üzenetére
Ott csak az a rossz, hogy belezsibbad az ember keze a kontroller tartása miatt.
Switch Tax
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz sixpak #21635 üzenetére
Jo a felvetes, Nemir Ombe már latott engem, igazi tenyeres talpas csóka vagyok, es könnyebb hason fekve filmeznem valamint zenélni, minthogy a nagy traktor belső hasammal nyomorogjak hanyadt fekve esetleg ülve
Kényelem a fontos, és nekem igy a kényelmes.
Nem mellesleg minden magasság nálam ehhez a poziturahoz van igazítva.Nemir Ombe : jól mondod, sok munkád van az én fejbeli fejlődésében, valamint a rendszerem kigyomlalasaban
Most úgy érzem nagyon rendben van, és főleg pure audio modban tökéletes lett a hangzás.
Telt, öblös, mély hangot kaptam, a magas hangok valahogy kristály tiszták lettek, az emberi beszéd hang, egy egy sorozatnál, feletebb emberibb, termesztésebb lett.
Anno az 57eseket is megdobta a tuskezes, es ezeket a dobozokat is, helyre rakta.
Eddig egy nagyon picit 'fűszereztem' szigorúan sorozatoknal a hangot, mert nelem úgy tetszett a beszédhang.
Most a kábel es tuske hatására, ezt kikapcsoltam, es nagyon kellemes, mondhatni most lett a legjobb az eddigi hang, amit hallottam ezen a rendszeren.
Újra és újra képes vagyok beleszeretni az ELAC hangjába[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz Dorian #21637 üzenetére
Hja, nem is mondd, én is hosszú napokat élek meg mostanában, nagy hülye volt, aki kitalálta a munkát.
(#21638) Krisztian101: én pc-n játszok kizárólag, ott nehezebbne kivitelezhető.
(#21640) zsoika: ja, én is fekhetnék, de filmet soha nem néztem úgy.
(#21641) ELACielvtárs: értem, én is 110 kiló vagyok, szerencsére a hasamon nem látni.
Köszi mindenkinek, nem vagyunk egyformák.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Norbi 72
veterán
válasz Lacielvtárs #21643 üzenetére
Én már párszor próbáltam,szinte mindig elaludtam!
(#21645) zsoika
Sajna nincsenek túl jó alkotások...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Norbi 72 #21644 üzenetére
Amikor a kanapé relax részét teljesen hátradöntöm, nagyon kényelmes alvó pozícióba kerülök, ezért gyakran 3-4 részletben nézek meg egy 50 perces sorozat epizódot. De hason fekve rettenetesen kényelmetlen a tévénézés, vászonról nem is beszélve.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcitec
addikt
Ezt kell megnézni, Atmos , madarak csipognak a fejed felett, ágyúzás is van, robbantás, gyönyörű minőségű képi világú film : [link]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Krisztian101
tag
válasz MasterMark #21639 üzenetére
Az igaz, néha meg is tornáztatom
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Norbi 72 #21644 üzenetére
jogos az elalvás, nálam is előfordult nem egyszer hogy bealudtam
nálam nem meglepő a meglepődés, de aludtam én már el moziban az Armageddon c. filmen ülve is (nem most volt, mivel nagyon rég voltam moziban), úgy hogy arra ébredtem hogy a kóla kiesett a kezemből"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung LCD és LED TV-k
- Minden ami hőszivattyú
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- BMW topik
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.