- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
addikt
válasz DoItYourself #12196 üzenetére
Lapos hangszórókról mi a közvélekedés? Ezt tudnám a legjobban elhelyezni. Kerestem a topikban, de nem nagyon volt ilyenekről szó.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
szpali
addikt
válasz DoItYourself #12202 üzenetére
asszem a Cantonnak van valami lapos, falra szerelhető, de árban a 10.DFS többszöröse
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
DoItYourself
addikt
válasz szpali #12203 üzenetére
Taga TOW-180F 22.5kHUF a pár. Elég szörnyű ahogy kinéz, műanyagdobozos.
Lehet, hogy megrendelem. Állványt nem tudok sehova se tenni, a normál méretű dobozoknak se találom a helyét.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Quetz
őstag
válasz Bobolit #12200 üzenetére
Az érzékenység az 1 watt hatására leadott hangnyomás. Ha érzékenyebb a hangfalad, az erősítő kevesebb áramot kell fogyasszon. Meg kellene ismételned a mérést úgy, hogy SPL mérővel mindkét hangfalnál ugyanazt a hangnyomást állítod be, és megméred az erősítő teljesítményfelvételét.
-
Norbi 72
veterán
válasz DoItYourself #12204 üzenetére
Elég szörnyű ahogy kinéz, műanyagdobozos.
Lehet, hogy megrendelem.
Meg se hallgatod?
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz szpali #12201 üzenetére
A small-large beallitasnak semmi köze a hangszórók érzékenységehez vagy méretéhez, ez a mély tartomány irányítására szolgal ha van sub láda akkor a frontokat smallra kell állítani. Ha nincs akkor large és megkapják a teljes spektrumot.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
eumano
tag
válasz DoItYourself #12202 üzenetére
Szia!
Nekem egy Canton GLE 476 5.0 szettem van egy Canton Sub 85-el.
Meg kell, hogy mondjam a hátsó hangfalak (GLE 416) méretük ellenére eszméletlen dinamikusak és nem érzek hiányt hangerőben sem, nem mellesleg esztétikus is és falra tolva se romlik a hangzása.
Robi
-
Nemir Ombe
addikt
-
Bobolit
aktív tag
válasz Nemir Ombe #12210 üzenetére
Ez véletlenül pont Klipsch Akkor sz.rjam le és hallgassam nyugodtan ahogy eddig?
-
Bobolit
aktív tag
válasz Nemir Ombe #12212 üzenetére
Persze, idegbeteg lehetek, hívhatom az Onkyo-t, stb
-
llori
csendes újonc
Sziasztok, szeretnék egy belépő, alap rendszert összehozni, amihez 1-2 részegység már megvan. A cél a tv hangjának élvezhetőbbé tétele, alkalmankénti mozizás, illetve zenehallgatás. Ami megvan: Yamaha htr-4068 erősítő, polk audio psw 110 sub. Amire szükségem lenne egy 5.0 hangfal szett, álló front hangfalakkal. Ezeket néztem ki ami árban megfelelne:
YAMAHA NS-50F + NS-P60 5.0 szett
YAMAHA NS-P51 5.0 szett
TAGA HARMONY TAV 606 szett
Ezek közül melyiket ajánlanátok, vagy gondolkodjak inkább egy jobb soundbarban?
Köszönöm -
Bobolit
aktív tag
válasz Nemir Ombe #12215 üzenetére
Még egy valami eszembe jutott, ott ahol kipróbáltuk bi-kábelezve volt, jelent ez valamit ebből a szempontból?
-
nagyfejü
őstag
Üdv urak!
Láma kérdés ? Van egy Pionneer vsx 827 av reciver.
-130 W/ch (6 ohms 1 kHz 1 % 1ch Driven)
100 W/ch (20 Hz – 20 kHz, THD 0.09 % @ 8 ohms FTC)Néztem hozzá PIONEER S-RS88TB TODOROKI 5.0 szettet. De ez 8 ohm os!
jelen ez valami hátrányt? Bocs a tudatlanságomért!üdv
-
BBéci
legenda
Mivel már van erősítőd és szubládád, a soundbar nagyon rossz ötlet.
Polk Audio TSx szettet ajánlok.(#12219) nagyfejü
Nem a 8 ohmos impedancia, hanem a hangminőség miatt kerülnél hátrányba.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #12213 üzenetére
Mit kellene még olvasni hozzá? Teljesen korrekt, bár kicsit leegyszerűsített meghatározás.
(#12208) Bobolit
Szubláda nélkül nincs házimozi![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Bobolit
aktív tag
Elolvastam és nyilván teljesen rendben van minden a cikkben, de én saját tapasztalatom alapján egyelőre azt érzékeltem, hogy ezek a frontok nagyobb mélyeket tolnak, mint az eddig szub ládám és eközben a többi hang sem veszik el. Persze lehet, hogy tévedek. Az is világos, hogy célszerű levenni ezt a terhet az erősítő válláról.
Van esetleg kimondottan olyan film/jelenet, amivel ki tudnám próbálni, hogy valóban érzem-e a hiányt? -
törölt tag
Belépö közép kategóriás rendszerhez milyen kábelezést ajánlotok?
-
-
DoItYourself
addikt
válasz DoItYourself #12217 üzenetére
Találtam a sufnimban 2 régi hangfalat, abból az időből, amikor még Bécsből hordta haza mindenki a "music center"-t. Gyors kábelezés után ezeket a dobozokat beraktam hátra, így már van térhangzás, örvendeztem is.
Megteszi, amíg ki nem gondolom a továbbiakat.
A mélynyomót azért megveszem, az úgyis egy fix darab.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
rothadt
aktív tag
Üdv, szeretnék egy házimozi erősítőt vásárolni, egyelőre van egy pár jamo studio 170 -em, majd később veszek hozzá még egyéb hangszórókat.... a kiszemelt, számomra yamaha htr-4068, a specifikációja alapján nekem megfelelő, tudok róla esetleg valamit, vagy esetleg hasonló árú(100k) alternatíva? Köszönöm
borzasztó az, amikor az ember minden elképzelhető, addig használt nevét leregisztrálták, csak azt nem ami indulatból jön...
-
adamthetux
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni hangszigeteléssel kapcsolatban. A hétvégén beszereztem egy 5.1-es házimozi szettet a korábbi sztereo helyett. Ez egy, mondjuk így, belépő szintű LG HT503-as szett - az igényeimnek teljesen megfelel.
Úgy állítottam ösze, hogy front-sugárzóknak megtartottam a korábbi Orion hangfalaimat, és a hátsóknak beállítottam a szetthez adott LG hangsugárzókat. (a névleges impedancia stimmel, és nem túl nagy a szoba, úgyhogy nem kell nagy teljesítményre tekerni sem, nem fogja leégetni a hangfalakat - illetve hely-kihazsnálási okai is voltak ennek a beállításnak) Bekapcsolás után örültem a fejemnek, hogy hogy szépen szól, egyenletesen mindenhonnan, csakhogy tegnap feljött az alsó szomszéd, hogy mi történt, eddig nem is hallotta, hogy itt lakunk. Gyorsan kiderült, hogy a mélyhangok kíméletlenül lehallatszanak - egyelőre a mélyek durva visszavágása és a hangerő csökkentése jelentett megoldást.
Korábban kifejezetten hangosan is hallgattunk zenét, nem volt vele baj, most egy átlagos hangerő is áthallattszott - nyilvánvalóan az erősebb mély miatt. Őszintén szólva meg is voltam lepve, hogy eddig nem hallattszunk, mert panellakásban lakunk.
Mit javasoltok, mit lehet tenni, hogy kicsit magasabb hangerőre, és teljesebb mélyekre kapcsolhassunk a szomszédok zavarása nélkül? Jelenleg azon gondolkozom, hogy több rétegnyi rugalmas szőnyeget hajtogatok össze, arra rakok egy bútorlapot, és arra a mélysugárzót. Mik a tapasztalatok? Mit lehet ilyenkor tenni?
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Egy kérdés: olyan AV erősítő esetében ahol be kell állítani, hogy 6 vagy 8 Ohm a hangfalak impedanciája, okozhat-e bármilyen problémát ha a frontok és a center 8 Ohm de a két háttérsugárzó 6 Ohm?
-
rothadt
aktív tag
válasz szpali #12232 üzenetére
Más videóit is megnéztem Gál úrnak, lehet jó szakember, de a választékos önkifejezés területén még jobban muzsikál. Azt tudtam, hogy közel sem csúcs kategóriás eme hangfal pár, de szerencsére számomra, és nem túl kritikus hallásomnak tökéletes hangzást biztosít. Sosem hallgattam meg rajta igazán hangosan semmit, de nekem tökéletes, látod az erősítő sem az 5-700k-s kategória, szóval továbbra is áll a kérdésem, ami inkább az erősítőre vonatkozik.
a forum címében benne van a belépő szinten, tehát innentől nem szeretnék a hangfalról beszélni, én kérek elnézést, hogy ilyenem van, remélem neked jobbra telt
borzasztó az, amikor az ember minden elképzelhető, addig használt nevét leregisztrálták, csak azt nem ami indulatból jön...
-
BBéci
legenda
válasz adamthetux #12230 üzenetére
Lehetséges, hogy alaposan eltúlzottra állítottad be a szubláda hangerejét, ebbe a hibába sok kezdő beleesik. Akkor jó, amikor nem is veszed észre a jelenlétét, de ha kikapcsolod, akkor hiányzik.
Olyan hangszigetelést megvalósítani, ami hatékony, az rengeteg pénzbe kerül és szakértelem is kell hozzá.(#12233) rothadt
"közel sem csúcs kategóriás"
Nos, ez selyembe, brokátba csomagolt változata a tényeknek.
Ezerszer leírtuk és a téma összefoglalóban is benne van, hogy az erősítő árának kb. kétszeresét ajánlott hangdobozokra költeni. Az a Yamaha 140000 forintba kerül, számolgass!
Szerintem a hangdobozaidhoz a ma kapható legeslegolcsóbb házimozi erősítő is túl jó.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Bobolit #12200 üzenetére
Egyrészt ott az "A-weighted" címke, amivel szinte bármit be lehet kamuzni, másrészt az érzékenység mértékegységének is meg lehet mást adni, az is gyakori hazugságforrás. Aztán ott van az is, hogy az erősítőnek mi a véleménye különböző impedanciák kezeléséről (pl. egy olcsónak nincs sok, ott jön ki biztosan a különbség, ha van). Ha normális gyártóval van dolgod, neked kb. négyszeres hangosodást kellene tapasztalnod. Amikor én váltottam a 88-as Sonyról 94-es Klipschre, tényleg megduplázódott a hangerő.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
válasz szasanyi #12231 üzenetére
Állítsd 6-ra, semmi probléma nem lehet az eltérő impedanciák miatt. Főleg azok frekvenciától függő, folyamatos változása miatt.
(#12225) Bobolit
Amit a köznyelv mélynyomónak nevez, az valójában szubbasszus sugárzó. Egy 16,5 centis hangszóró csak egészen kivételes esetben képes ennek megfelelni, már az is szép teljesítmény, ha lemegy 60 Hz-ig. Tehát a próbálgatásnak nincs sok értelme a jelenlegi felállásban.
20-as mélysugárzókkal rendelkező frontsugárzók mellé méretes és erős szubláda kell, egy olyannal hatalmasat emelkedne az élmény, amit egy film nyújt számodra. És nem azért, mert megnőne a maximális hangnyomás, sőt, akár csökkenhetne is.[ Szerkesztve ]
-
kjanek
tag
Sziasztok!
Denon AVR-X3300W erősítőhöz Quadral Argentum 590-es 5.0 szett megfelelő lenne vagy esetleg valami más illene hozzá?
Kábelből frontokhoz és centerhez elég a 2.5mm vagy 4.0mm kellene?Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Bobolit
aktív tag
Ez könnyen lehet, de félek, hogy akkor nálam is előállna az a probléma, amit pár hsz-al előtted fejtegetett valaki, miszerint az eddig ismeretlen szomszédok sorban jönnének "beköszönni"
Vagy nem jól értek valamit?
Egyébként az R-28F-ek mellé milyen mélyládát ajánlanál, ami nem csillagos ég kategória, csak kíváncsiságból?(#12235) VoidXs
Ugye, én is így gondolom, nem igazán értem miért nem lett hangosabb azonos hangerőn. Valahogy utána kell járnom ennek ... -
BBéci
legenda
válasz Bobolit #12238 üzenetére
Akkor állhatna elő probléma, ha nem megfelelően, nem szakszerűen állítanád be a szubládát, ez elsősorban a hangerejére értendő. Ugyanazt a hangnyomást kell megtartani, amin most hallgatod a rendszert, csak a frekvenciák elosztása lenne más és pár hertz-cel alacsonyabbak is megszólalnának.
A Klipsch kínálatából egy 30 centis illene a hangdobozaidhoz. Mekkora a szoba? Gondolom legalább 30 négyzetméteres, mert az a minimum, ahová azokat a Klipscheket érdemes betenni.[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
-
Bobolit
aktív tag
Ööö, melyik számrendszerben legyen 30nm? 20-as nappali, de nem bírtam ellenállni neki, nézzétek el a gyarlóságom
Egyelőre pihentetnem kell a sub témát, jön a karácsony, néha a gyerekeknek is enni kell, stb(#12241) Nemir Ombe
Rólam azért tudni kell, hogy nem szeretem ha üvölt egy film, inkább szóljon szépen, mint hangosan, ha választani kell. Valszeg ezért nem zargatnak annyira a szomszédok, mondjuk én sem szoktam hallani sehonnan döngő mélyeket, biztos nem szeretnek mozizni -
rothadt
aktív tag
Helyezzük új alapokra és fussunk egy új, tiszta kört. Szeretnék venni egy házimozi erősítőt és a számomra új fícsörök végett egy yamaha htr-4068 tűnik egyelőre az ideális jelöltnek, mely jó alapot képzhet; erről esetleg pro, contra érvek,vagy tudtok esetleg valamilyen alternatívát, ami hasonló képességekkel bír mondjuk max. 120k-ig. Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
amtibacsi
aktív tag
válasz rothadt #12229 üzenetére
Azok a Jamok tényleg pocsékul szólnak, de némi ráfordítással csodákat lehet velük művelni. Kell hozzá venned egy jobb 3 utas hangváltót és kb. 10 m 2,5-es hangszórókábelt. A hangváltó kijön 20e Ft-ból, kábelem volt itthon. Kell még valami léc vagy bútorlap, hogy merevítést is tudj beletenni. Forrasztópáka, jobb minőségű ón és torx csavarhúzó. Könnyű szétszedni, onnan meg adja magát a bekötés. Én még akusztikai szivaccsal is kibéleltem. Ugrásszerű javulás lett az eredménye. Szerintem megéri átalakítani, A benne lévő hangszórók jó minőségüek, a kábelezés és a hangváltó hiánya miatt olyan pocsék.
-
BBéci
legenda
válasz Bobolit #12242 üzenetére
Kis légtérben azok a böszme nagy hangdobozok?
Miért vettél akkorákat, ha egészen kis hangerővel járatod őket? Ugyanabból a pénzből vehettél volna közepes méretű állványosakat, amik garantáltan sokkal szebben szólnának. Például Focal Aria 905.(#12244) amtibacsi
Az ilyesmit nevezik szar pofozgatásnak.[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz Bobolit #12248 üzenetére
Az Aria 905 is képes akora hangnyomásra, ami elviselhetetlen egy 20 négyzetméteres szobában. Cserébe összehasonlíthatatlanul szebben szól, mint az a két monstrum.
Ezek szerint nem a hang alapján választottál, itt én feladom.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Kérdezhetem ezt hogyan kellene szakszerűen beállítani?
Most így van és a vágás 100, mivel soknak tartottam a mélyet. De még így is soknak érzem. Hiába olvasom a tanácsokat a logaut.hun nem jutottam dőlőre.
-------------------
Ezt találtan a neten.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest