-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
válasz #54715584 #10500 üzenetére
Ezt most nem értem. Igen, két DVi port van a vgan. Az egyikre kötöttem a monitort.
A vga hdmi kimenetére pedig a házimozit, hogy azon menjen a hang.
Amint bedugom a házimozit a hdmi-re, a monitor másodlagos képernyőre vált, így csak a háttérképem van, és a beállításokhoz sem tudok belépni, mert nem látom (az erősítőnek küldi az elsődleges jelet).
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
nincs lemezem egyelőre de arra gondoltam hogy veszek original lemezeket direkt rippelés végett mert így jobb minőséget kaphatnék illetve rengeteg film nincs fent remuxban. Lejátszom pedig nincs, nasrol megy a film Rpi-vel. Így pedig ugye csak egy olvasót kellene vennem...
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
-
BBéci
legenda
válasz mettek #10503 üzenetére
Ha megvetted a lemezt, mi a csudának rippelnéd?
Hasonló kérdés: mi a csudának vettél UHD tévét, ha nem a natív felbontásának megfelelő filmeket nézel rajta?(#10506) zsoika
Csak Denon mikrofon jó hozzá, de automatikus bemérés nélkül is lehet jó hangot "csinálni".[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spe88
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok túl jártas a házimozi-rendszer építésben. Egy az alsó kategória közepét céloznám meg kb.
Amit szeretnék, hogy NAS-ról menjenek ki a filmek TV-re egy erősítő-médialejátszón keresztül, ami meg pluszba adná ki a hangjelet egy 5.1-es rendszernek.
- amennyire utána olvastam nem úszom meg a médialejátszót, mert a TV-kbe épített megoldás nem 100%-os, meg ha lenne is ilyen TV valószínűleg egy 5.1-et nem tudna meghajtani erősítő nélkül
- kell-e külön vennem egy médialejátszót és egy erősítőt vagy van kombóban elfogadható (nem kell, hogy beépített lemezlejátszója legyen)
- NAS-ból milyen szabvánnyal menne ki a jel a médialejátszó-erősítőbe, ami könnyedén átvisz egy Blu-Ray filmet is? UTP? (HDMI-s NAS-ok elég drágák)
- egy Raspberryn is gondolkodtam, de állítólag az gyenge és csak stereo hangot visz kiKöszi szépen
[ Szerkesztve ]
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
mettek
addikt
1 még nem vettem lemezt
2 azért rippelném mert nem akarok 170ért blu ray lejátszót venni de szeretnék egy egy jobb filmet lemezen is a polcon tudni plusz nem biztos hogy az a film fent van remuxban
3 azért vettem ilyen tv-t mert el tudtam adni a régi tv-met és nyilván nem fhd tv-t fogok venni, pláne hogy akciós volt ez az oled.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
törölt tag
Sziasztok.
Erről mi a véleményetek?
Canton Chrono AS 525 SC
https://www.canton.de/de/archiv/chrono-as-525-sc20nm szobába menne.
Köszi a választ :-)
-
BBéci
legenda
válasz mettek #10509 üzenetére
A jó minőségű rippelés sem olcsó játék, az ahhoz szükséges külső lemezmeghajtóval akár magát a lejátszást is megoldhatod, tehát nem kell rippelni.
Amelyik filmet kiadják Blu-ray lemezen, az felkerül érintetlen változatban is a netre.
Annyi értelme van az UHD tévéknek, mint férfiakon a mellbimbónak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Médialejátszóból a házimozi erősítőbe megy a kép és a hang is. A hangot erősítve küldi a csatlakoztatott hangdobozokra, a képet átengedi a TV számára.
Milyen az a "médialejátszó-erősítő"?
NAS-ból UTP kábelen szokott eljutni a jel a médialejátszóba. Esetleg WiFi-n, de az nem ajánlott, nem stabil.
Tévedés, hogy a Raspberry csak sztereó hangot ad ki.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dobcsi
tag
Sziasztok! Esetleg nincs itt valaki akinek Harman Kardon 255-je van? Csak az lenne a kérdésem hogy mennyire meleg vagy mennyire természetes a melegedése?
Üdv:Zsolt
-
zsoika
addikt
Szia és köszönöm,!
"de automatikus bemérés nélkül is lehet jó hangot "csinálni"."
Neked lehet megy mert már hallottad , hogy kéne szóljon.... de most vettem és ez az első erősítőm. Hangfalszettem még nincs is hozzá.
Apropó: JAMO A330-ról tapasztalat esetleg valaki ?(22m2 nappali+ Denon AVR 1909)[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz johnywalker #10515 üzenetére
Szia! Mindenki nyugodjon meg! Az árat ne nézd, nem a linkeltet akarom megvenni! Ha tudnád mivel van most összekötve
Pl a HK hkts 5/9 is "ajánlott" vagy az nem műanyag?
Természetesen csak addig kell amíg nem találok Wharfedale Diamond 8.4 szettet. -
spe88
senior tag
arra gondoltam, hogy van-e olyan kombó, ami egyben erősítő és média lejátszó is. Mint ahogyan régen is rá letettett kötni egy kisebb 5.1 rendszert egy komolyabb DVD-lejátszóra. Gondoltam van ilyen, de ha nincs, akkor ennyi, eléggé lemaradtam az utóbbi X évben.
Viszont, akkor a média lejátszót megoldhatnám Raspberryvel? Azt nem értettem, hogy meg kell hozzá venni mindenféle kodeket (MPEG stb.) hogy vigyen mindent, de ha UTP kábelen keresztül kap egy jelet a Raspberry azt neki miért kéne dekódolnia az adott szabvány szerint. Az UTP egy dekódolandó jelet küld ki a NAS-ból? Még egyszer mondom elég amatőr vagyok.
Ha működne Raspberry és vinné a komolyabb tartalmakat is az jó volna, mert az nem túl drága..
Köszi szépen
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
mondjuk én szoktam saját dvd-ket, cd-ket lerippelni, hogy a lemezt többé elő se kelljen venni, hanem a NAS-ról menjen, Sőt az utolsó asztali DVD-playerem is bedöglött, így már csak a NAS marad, de nem is bánom. Remélem, hogy ez nem törvénytelen
SPE88: fölösleges kínlódás RPi-t építened külön alkatrészekből médiaplayernek, mikor olcsóbban kész dobozt kapsz (S905 boxok) pont ugyanezzel a képességekkel (ok, kivéve a full frame 3D).
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Quetz
őstag
A malnapc.hu arul raspberry kit-et, oket keresnem. Codec-et csak akkor kell venned, ha regi svcd-ket akarsz lejatszani. Ma mar szinte minden elerheto h264 kodolassal, azt pedig kezeli a raspi. Javaslom, hogy az osmc fele kodi-t hasznald, de gondolom ennek van kulon topikja itt a forumon.
-
mettek
addikt
nálam pont ez a lánc: Synology 115 NAS + Raspberry pi b+. A raspberryn kodi fut, amin leszinkronizáljuk a nason lévő filmes mappánkat és már mehet is a mozi. Én ami problémába ütköztem az az hogy nekem pendriveon kívül nem ismert fel semmilyen külső vinyót....de nasról tökéletesen játszik mindent.
-
Beni2360
félisten
válasz mettek #10523 üzenetére
nem ismert fel semmilyen külső vinyót - az csak kodi beállítási hiba és a külső vinyót meg kell támogatni táppal, ha nem emelted meg az usb tápkimenetelét magasabbra és elég erős rpi táp kell hozzá. De az sub 3.0-ra akkor is kel külső táp.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
spe88
senior tag
válasz Norbi 72 #10520 üzenetére
NAS meg TV nélkül jó lenne, ha megállna 150-ből, nem baj, ha használt. Abszolút kezdő csomag kellene.
@Quetz: SVCD-ket nem játszanék, de ha viszi az agyon tömörített tartalmakat is (Xvid, H-X264, MPEG stb.), akkor beválhat a Raspberry.
@KnockOut87: Le kell szinkronizálni vele a NAS tartalmát? Ez mit takar? Több TB-nyi adat van a NAS-ban. Kezelni fogja ezt a Raspberry? Tehát, akkor RB-ből menne ki a jel az erősítőbe, az küldené ki TV-re, illetve a hangdobozokra.
Amúgy mennyire jó minőséget küld ki a Raspberry? Gond nélkül kezeli a Blu-Ray tartalmakat?Köszi
-
Bakus
tag
A szinkronizálás a filmek tartalom letöltését (ismertető, borító, stb.) jelenti, de nem kötelező, csak szebbé teszi a felhozatalt. Nálam 6TB van a NAS-ban gond nélkül kezeli. A hangot HDMI-n érdemes kiküldeni az erősítő/tv felé, a minősége nem lesz audiofil de házi mozizásra akár egy közepes rendszeren is tökéletes.
Ui.: Eddig még nem volt olyan amit ne játszott volna le, még a lejátszó gyilkos killa_sample is gond nélkül ment.
[ Szerkesztve ]
"A víz örök, de a gép változik"
-
mettek
addikt
EZT jelenti. Az első 3 perc a lényeg ha csak filmeket akarsz szinkronizálni.
Blu ray megy neki, mindent visz. A jel hdmi-n megy az erősítődbe, onnan pedig hdmi kimeneten megy a jel a tv-be. (tehát 2 hdmi kábel kell) Ennyi pénzért szerintem az RPI a legjobb és telefonról is vezérelhető a kodi.(sybu kodi appot kell letölteni okostelefonra).
Telepítés úgy néz ki hogy megvan az RPI, veszel egy 8gb-os micro sd kártyát, leszeded innen ezt a telepítőt, win32diskimager programmal rátelepíted a memóriakártyára, kártyát bedugod az RPI-be, először kelleni fog egy egér. bedugod az egyik usb-be, akkor már magától elindul a kodi, neked csak az apróságokat kell egérrel beállítani mint pl hang kimenet, telefonos vezérlés engedése stb, erről youtubeon is találsz videót plusz amit az elején linkeltem. Leírva sok de max fél órás művelet
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz mettek #10527 üzenetére
és Bakus: nem kötekedés, de a szinkronizálás tényleg nem ezt jelenti, nem véletlen kérdezett vissza spe88 is erre.
inkább nevezhető ez: katalogizálásnak, jukebox létrehozásnak, médiatár felépítésnek...amúgy javaslom spe88 kollégának a "Milyen médialejátszót vegyek" topikot
Box's don't touch!
-
spe88
senior tag
válasz Norbi 72 #10528 üzenetére
13m2 elég kicsi. Tkp, csak az erősítő+5.1+kábelezésnek kéne belemenni a 150-be. Nézegettem a neten láttam már ennek a feléért is újonnan. Nyilván tudom, hogy az gagyi minőség, azért toltam rá kicsit többet, hogy az alsó kategória közepét célozzam meg. Bár, aki ezzel foglalkozik gondolom 500k-ig alsó kategória. Mindenben el lehet szállni.
-
junior11
veterán
válasz Norbi 72 #10528 üzenetére
Ezek a JBL, Onkyo, HK bögreszett-kombók jobban szólnak, mint mondjuk más "all in one" szettek (gondolok itt pl. LG, Sony, Panasonic, Samsung stb. termékeire)? Csak azért kérdem mert ezek is műanyagok ugyanúgy, vagy a teljes értékű AVR miatt ajánlottak? Csupán érdekel, hogy milyenek lehetnek, köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
mettek
addikt
válasz junior11 #10532 üzenetére
még ha nem is szól jobban mint egy sony vagy samsung de az mindenképpen előnyt jelent hogy avr-re vannak kitalálva így több lehetőséget kap az ember mivel több hdmi-t tudsz rákötni, kezeli a különböző hangformátumokat. Míg egy samsung szettet általában dvd, blu ray lejátszóval árulnak amire max optikaival tudod kiküldeni a hangot auxba ha épp nem lemezről megy az anyag....ez nem a legjobb házimozisopció.
-
junior11
veterán
Köszi srácok, én is így gondolom, bár a boltokban alig látni ilyen szetteket már, orrba-szájba nyomják a soundbarokat.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Beni2360
félisten
Sziasztok! egy kis segítség kellene. olna egy AKAI álló hangfal pár de semmit nem tud az eladó róla. Hától a bemenetnél mértek 4 ohm és csak kettő sugárzó van benne. Egy 5 és 10 cm-s. valaki esetleg ismeri? Tudna típus számot megadni? Képet mellékelek.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Hát Bécikém rá hibáztál még nem vettem meg az idei tűzifámat.
Tudom nálad a belépőszint 200 k-nál kezdődik.
--------------------------------------
Akkor ez is felejtős - ELAC SUB 05 ESP ?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Köszi a választ.
ELAC SUB 05 ESP akkor 15k megér? Az akai ott marad.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
-
BBéci
legenda
válasz Beni2360 #10541 üzenetére
Ránézésre a gumiperem és a membrán sértetlenségét. Esetleg a közepét finoman benyomva megmozgathatod. Meghallgatás során a hangerő potméter lassú, óvatos feltekerésével ellenőrizd a torzítás- és recsegés-mentességet.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Beni2360
félisten
Meg van a cucc szinte új minőségben. Semmi torzulást meg ilyesmit nem halottam.
Kérdésem mivel még ilyen sub nem volt a kezemben egy kis segítség kellene a két hátul levő potméter használatához akár link is jöhetne.
előre is.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
szpali
addikt
válasz Beni2360 #10544 üzenetére
Potméterekkel kapcsolatban szerintem ezt keresed:
https://logout.hu/cikk/hifirol_gondolatok_tudnivalok_2/subwoofer_beallitasa.htmliPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Ha egyenlőre 7.2 erősítőre 5.1 szettet tudok tenni, az mennyire probléma? Vagy menüből lehet választani ezeknél az erősítőknél? -
Beni2360
félisten
válasz kelly7 #10547 üzenetére
Persze, hogy lehet választani.
Nálam most csak 3+1 van rákapcsolva és a menüben a többi letiltva.
-------------------------------
BBéci - ezt az új subot este ki kell kapcsolni vagy az erősítő vezérli?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok.
Alaplapi hangkartyaval optokan csatlakozik a számítógépem a hm erősítőbe. A gépen win 10 van de nem minden dolby film megy 5.1-be csak sima sztereóba.
Nem is tudok a gépen 5.1-et beallitani a hang beállításoknál. Kéne vennem egy külön hangkártyát?
Köszönöm :-)
-
BBéci
legenda
válasz Beni2360 #10548 üzenetére
Nem ismerem azt a szubládát, de feltételezem, hogy van benne ki-bekapcsolási automatika.
(#10549) csomi3
Filmnézéshez, házimozihoz nem kell hangkártya, mert a videokártya HDMI kimenetén megy a kép és a hang is.
Amennyiben ez nem megoldható, a PC beállításait kell rendbe tenni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Bontatlan Airpods Pro 2 - 1 év Apple garanciával
- Magyar DVD filmek egyben, 23 DVD + 4 VHS
- Jabra Evolve 65 vezetéknélküli Bluetooth mikrofonos fejhallgató
- Autós hangszóró rács, rácsok, kettő rács pár (Pioneer, Kenwood)
- Cambridge Audio MXN10 hálózati lejátszó eladó, személyesen vagy ingyenes szállítással
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest