Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    Üdv!

    Budget vasat keresek 50k alatt, ami general home servernek lenne használva. smb szervernek (NAS like), radius szervernek, plex szervernek (egyidejűleg max 3-4 stream, de transcode), esetleg házi routernek lenne használva, hogy kiváltsa a mostani Asus trash-t. Azt a tippet kaptam, hogy régi business PC-k környékén érdemes nézelődni. De egyelőre nem találtam olyat, ami nem lenne hatalmas házzal megáldva ilyen árban.

    Elég pontosan körbe tudom lőni, az álmodott konfigot 16 GB DDR3 RAM-mal (gondolom ennyiért DDR4 nincs) szeretném felruházni (RAM-ot nem baj, ha utólag kell bele vennem, mint extra költség, arra merek áldozni), Intel QuickSync támogatással rendelkező proci kellene a hardveres transcode mellé (i5/i7), minimum 3 GHz órajelen per mag, diszkeket már szereztem, viszont 4-6 db sata port és HDD hely mindenképp jól jönne. Gigabit port kellene.

    Headless Arch futna rajta. És egy ilyen spec Hetzner vasat (havi $24) váltana:

    Illetve egy Intel® Xeon® Gold 6140 alapú 6 magos 32 GB RAM-os VPS-t. Ez utóbbi remekül viszi a 4K transcode-ot is, ami meglepő (havi 23 euró). Ezek egyikében sem csalódtam, gondolom ár/értékben bestbuy vasak, viszont otthoni routernek nem tudom használni pl.

    A gondom az, hogy millió lehetőség van, én meg szeretném kiválasztani a lehető legjobb ár/érték arányt, viszont kezdek elveszni az gyártók oldalain. Pl az Optiplex 390 szimpatikus volt, bár sok sata nincs benne és hatalmas. Meg nem is kapható már. Egy pár tuti tippnek is örülnék. :R

    Sajnos a hw nem a legnagyobb erősségem.

    [ Szerkesztve ]

    Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

Új hozzászólás Aktív témák