Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Inhouse

    őstag

    Asszony pajtás kitalálta a komplett nyári otthoni munkát, bár ő más mérőszámokkal dolgozik, azt a tempót én nem tudom tartani.
    Ki kellett vegyek egy beltéri ajtót válaszfalból, és rakni feljebb egy rendes áthidalót, meg szélességben is kisebbre venni... Hogy a felette levő pár sor kis méretű tégla a helyén maradjon ezt a kerítés vezérdrótos megoldást eszeltem ki. Az alsó maradó sor minden érintett téglájának közepe alatt átfúrtam a maltert. Vas zártszelvényekből építettem egy állványt mindkét oldalra. A vízszintes vasba csavarokat hajtottam és ezekhez rögzítettem a drótokat. Hogy kellően feszüljenek, fadarabokat ütöttem a drót és a fal közé, pengett mindegyik. Mint látszik az eredeti "áthidaló" egy a tok felső részével egyező méretű deszka volt... :W
    A művelet sikerült, hajszálrepedés sem jelent meg, most már lehet pucolni. Illetve, legközelebb akkor fogom elővenni a kőműves szerszámokat, ha az asszony újra kiejti a száján, hogy "arra gondoltam...". ;]
    "áthidaló"
    drótozás1
    drótozás2
    kész1
    kész2

    A másik a kerti "nyihogó" ajtajával való szívás. A képen "ilyet ne" szöveggel illetetthez hasonló zsanérral kezdtem, nem is volt olcsó. Na, ez használhatatlan, az ajtó mindig lógott, állítási lehetőség nincs. A még rosszabb párosítás hozzá a képen látható "ilyet se" zár. Ez a lógó ajtók rémálma, nem lehet betalálni, ráadásul lötyög a másik irányba, az ajtó meg zörög. A jó zsanér az elkészült képen látható, bár ezt szívás befúrni. Valami sablont mellékelniük kellene hozzá. Nagyon fontos a 2 párhuzamos furat, adott távolságra. Kicsit ferde lett, de tökéletesen állítható és le sem kell hozzá venni az ajtót.
    új zsanérok
    További opció lesz az "ez (is) jó lehet" zár vásárlása, vagy valami hasonló legyártása házilag. Ennél nem okoz gondot a lógás esetén történő zárás és a másik irányba pedig nem engedi zörögni az ajtót.
    bevált és szidott vasalatok

    [ Szerkesztve ]

    Üdv Inhouse

Új hozzászólás Aktív témák