Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sándor -P20-

    senior tag

    válasz Jorus #53138 üzenetére

    Mindenképpen a szivattyú bolondozik, de gondolom ebben mindenki egyetért.
    A leválasztó trafó szerintem tutira megoldaná a problémát, de kell hozzá egy megfelelő teljesítményű leválasztó trafó...
    Szerintem a 40 perc lehet az a határ, ahol annyira felmelegszik a tekercselés a szivattyú belsejében, hogy a hőtől az a tekercs egyik vezetéke hozzáérhet a burkolathoz.
    Ezekkel a szivattyúkkal az a legnagyobb baj (Fater kb 2-3 évente elfogyaszt egyet belőlük, és akkor az sokáig bírta), hogy a gumi tuskó (szigetelés), amin a mozgó lemezelt (vasmag) rész rögzítve van, idővel kissé elrehül, és a két vasmag fél összeverődik.
    Természetesen a fix rész amin a tekercs van, és ami műgyantával ki van öntve megzömül, deformálódik.
    Ettől megreped a műgyanta, (természetesen annyi a szigetelésnek, ha bekerül a víz), továbbá a tekercshez is közelebb kerül a vasmag.
    Új szivattyúnál ez akkor fordul elő, ha nem jól hézagolták ki a gumituskóban a vasakat....
    A 40 perc, az a határ lehet, amikor a tekercs a műgyantában annyira felmelegszik, hogy hozzáér valamihez, ami kapcsolatba kerülhet a burkolattal, tehát a föld felé engedi szivárogni az áramot.

    Megoldás.
    Rövidebb üzemidő.
    Leválasztó trafó.
    Új szivattyú.
    A régi szivattyú szétszedése, és nagyon alapos átvizsgálása. Optimális esetben a tekercset is tartalmazó résznek teljesen sértetlennek (összeverődés mentesnek) száraznak kellene lennie. Összeverődés esetén a mozgó vasmag részt a hézagoló gyűrűkkel kissé el kell távolítani a vasmagtól. (természetesen ehhez atomjaira kell szedni a szivattyút.)

    40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.

Új hozzászólás Aktív témák