Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FatalEror

    addikt

    válasz masinkiller #42254 üzenetére

    Szóval

    Vágás:
    alapvető probléma,hogy a plexi könnyen olvad,ezért jól kell megválasztani a megmunkálási sebességet.
    Több eszközzel is vághatsz,kézzel-géppel.Leginkább a dekopirt ajánlom,mert az nem annyira nehéz,mint egy körfűrész,és szebben lehet vele dolgozni,mint egy flexel.Érdemes áldozni,és venni egy minőségi lapot a gépbe,dekopír esetén kb 1,5k,de annyiért fúr-farag-fáramászik-körmötrág.Nem tudom elégszer hangsúlyozni,hogy mennyire fontos a minőségi lap,mert ha az van a gépen,akkor nem fogja habosítani az anyagot,nem fog összeolvadni,és szinte sorjamentes vágást kapunk,megkímélve minket sok-sok felesleges csiszolástól.Vannak spec műanyagokra tervezett lapok.Vágásnál érdemes a gépnek a talpát maszkolószalaggal leragasztani,hogy ne karcolja az anyagnak a felszínét,jobb gépekhez,adnak erre tervezett talp "tokot".

    Fúrás
    Itt is fontos a megmunkálási,és az előtolási sebesség,valamint,hogy ténylegesen éles szárakat használjunk,vágjon,ne karcoljon.Illetve érdemes a szárat is hűteni,ha módunk van rá!

    Polírozás
    Fúrás,vágás után a megmunkált oldalak fakók lesznek,ezeket lehet polírozni,hogy újra régi fényükben tündököljenek.Ehhez nagy fordulatra,egy filckorongra,és némi polírpasztára van szükség.Ehhez a folyamathoz ajánlott egy magas fordulatú mikrogép.

    Ragasztás
    FBS,vagy epoxi gyantára szavaznék,de meg kell nézni,hogy nem-e marják meg a felületet.

    De minden amit írtam,kb semmit nem ér,mert ez csak elmélet,de plexi-és plexi közt is rengeteg különbség van,ami megmunkálásnál jelentkezhet,ezért ildomos mindig egy kisebb darabon próbálkozni,gyakorolni.

    Egyéb iránt,ha rendelkezel némi angol tudással,vagy minimális elszántsággal,akkor YT-n rengeteg plexi megmunkálással kapcsolatos videók vannak fent!

    :R

    agoka07
    Fóliát neki!!

    [ Szerkesztve ]

    HardCore is my LifeStyle

Új hozzászólás Aktív témák