- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Krystal_s #14640 üzenetére
"Sosem kedveltem, amikor egy program önállósítani akarja magát kérdés, beállítások lehetősége nélkül."
Hát ezzel teljesen egyetértek, ezért is kedveltem régen az Operát, mert sok mindent opcionálissá, beállíthatóvá tettek. Sajnos mostanában alkalmazkodtak a Chromium/Chrome által kijelölt úthoz, hogy lebutítjuk a felületet, és hülyének kezeljük a júzert, ezért a beállítási lehetőségeket is minimalizáljuk.Kipróbáltam, és Facebookon a jelszó-megjegyeztetés jól működik Firefoxban, IE10-ben, Opera 12.15-ben és 12.16-ban, DE Chrome 28.0.1500.71 m-ben ÉS az új, WebKites/Blinkes Opera Next 15.0.1147.100-ban (!) már NEM működik, tehát úgy tűnik, a Chromium és Chrome alapját képező WebKit/Blink-motor hülyesége...
Remek, hogy pont ezt a motort vette át nemrég az Opera...Sk8erPeter
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #14651 üzenetére
"ÉS az új, WebKites/Blinkes Opera Next 15.0.1147.100-ban (!) már NEM működik, tehát úgy tűnik, a Chromium és Chrome alapját képező WebKit/Blink-motor hülyesége..."
De Opera 15-ben (Chrome-mal ellentétben) a Login Data SQLite fájlt megnyitva a logins táblában tudsz módosítgatni, törölni és hozzáadni. Ezzel gyakorlatilag bármilyen oldalhoz csinálni név/jelszó párost. Bár élesben még nem próbáltam.
A Chrome-hoz tartozó Login Data fájlt viszont üresnek látja a SQLite Browser.
-
zoo8800
veterán
Sokat mondó hibaüzenet
rip and tear, until it is done
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Penge_4 #14652 üzenetére
Hát ez valóban remek, de ettől még egy alapvetően elvárható funkció nem működik jól, ergo maximálisan érdektelen, milyen módon tudsz belekókányolni egy SQLite-adatba (másrészt már megint ott tartunk, hogy kizárólag power userek által esetlegesen nagy ritkán használt dologról van szó). Ha csak kikapcsolt JavaScript mellett lehet ezt a funkciót működésre bírni, és ez Chrome- és klónspecifikus hiba (esetleg WebKittel/Blinkkel összefüggésben), akkor ott már nem lehet az adott oldalakat okolni, szóval egyértelműen a böngészőben van valami elcseszve.
Sk8erPeter
-
Krystal_s
addikt
válasz Sk8erPeter #14651 üzenetére
Nálam a Comodo Dragonban (27.2.0.0) is rákérdez minden oldalon (még), pedig az is Chromium alapú. Viszont ami érdekes, hogy ilyen hibára már sokkal régebbi Chrome verzióknál is panaszkodtak, tele van vele a net. Olyan, mintha néha előjönne ez a bug jó pár embernél és van, akinél nem. Facebook-nál elég gyakori,
1-2 pl. hátha így könnyebb megfejteni mi okozhatja. Úgy igazán még nem foglalkoztam vele, mert FFoxot használok.
-How come Chrome doesn't ask or save passwords in other sites now?
-Issue 140632: Google Chrome won't save my passwords.Találtam egy bővítményt erre. (nem próbáltam) Autocomplete = on
-
Krystal_s
addikt
válasz Sk8erPeter #14654 üzenetére
"másrészt már megint ott tartunk, hogy kizárólag power userek által esetlegesen nagy ritkán használt dologról van szó"
Firefox is kezd ilyenné válni és jó pár alapdolog miatt kell állítgatni az about:configban. (homályos betűk, letöltőablak visszaállítás, flash player baromságai, most pedig a nagyítás miatt, de az sem oldja meg) Nagyon idegesítő, hogy a megszokott, évek óta jól működő dolgokat átírják, mert valami idióta úgy gondolja az a trendi és nincs beállítás lehetőség, csak ránk erőltetik. Egy ideje az analfabéta felhasználókhoz akarnak igazítani mindent jaa és a legújabb gépekhez, hogy egy 2éves gépet már ősinek kelljen érezni. Lassan már beállítás menü sem lesz, mert hát az átlagnak úgyis jó minden alapon, észre sem veszik a változásokat, next next next telepítéssel megfelel nekik. (El sem tudom képzelni emberek, hogy tudnak netezni pl Adblock nélkül, amikor már plakátméretű reklámok ugrálnak szanaszét az oldalakon és basszus őket az sem zavarja. Na be is fejezem, mert erről könyvet lehetne írni. ) -
Aske
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő chrome-os vagyok, eddig operát használtam.
A kérdésem a következő:
Miért van az, hogy pl letöltök egy torrent fájlt, és azt mentés másként-el el akarja menteni, ahelyett, hogy valami ideiglenes helyre tenné és megnyitná rögtön a klienssel?
Mit kell beállítani?
[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
-
spammer
veterán
válasz Garsza #14662 üzenetére
Gondolom kérdés akart lenni
Pucold le teljesen, aztán úgy próbálj egy friss telepítést!
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Penge_4
veterán
válasz spammer #14660 üzenetére
Igen, ez a legnagyobb probléma és egyszerűen nevetségesnek tartom (nem csak én), hogy létezhet 2013-ban olyan böngésző ami erre sem képes. Ez még az IE6-ban is alapfunkció volt. (De szerintem még az IE5-ben vagy az IE4-ben is).
A letöltések mappa azért van, hogy rendezetten, strukturáltan tároljam azon letöltéseimet, amikről még nem döntöttem el, hogy meddig lesz rá szükségem, egyáltalán lesz-e vagy törlöm. Nem azért, hogy oda okádja be a böngésző a .torrent fájloktól kezdve a mindenféle dokumentumokon át mindent. Még azokat a szöveges fájlokat(!) vagy képfájlokat(!) is, amiket csak amiatt képtelen megnyitni, mert a .htaccess máshogyan van konfigurálva és nincs lehetőségem MIME type-ot szerkeszteni.
Értem én, hogy minimalizmus, de arra egyszerűen nincs mentség, hogy még egy profilban lévő megfelelő fájlt szerkesztve sem enged egy szoftver ilyen jellegű konfigurációkat. Azt én butaböngészőnek hívom, nem minimalistának és letisztultnak.
-
spammer
veterán
válasz Penge_4 #14664 üzenetére
Nem tudom, nekem a letöltés mappa azért van, mert oda letöltök, majd rendezetten, strukturáltan szépen elrakom a helyére őket, ha meg akarom tartani, ha nem, akkor meg kuka. Így legalább szem előtt van, nem eldugva, valami temp könyvtárban, ahol csak gyűlik a szemét, ha elfelejti az ember pucolni a temp fájlokat.
Persze ahány ember, annyi szokás
szerk: de nálam a torrent fájlokon kívül nincs is igazán más "szemét". Ha beragad valami letöltés vagy valami hibás, az ott van, de jobb is, mert azt kukázom egyből, nem kell tárolni azt sehol.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz spammer #14665 üzenetére
~/.opera/temporary_downloads/ alatt 1 darab fájl van, pedig üríteni nem szoktam és gyakran használom, pdf oda megy és evince nyitja is meg, sok tömörített állományok amikből általában 1-2 dolog kell, ez is kapcsolódik, mikor fogom én ezt megcsinálni Chromiumban kiegészítő nélkül?
Vigyázat, csalok!
-
ToBeY
nagyúr
Van egy PDF fileom de a Chrome nem nyitja meg,pedig elvileg meg kéne neki.
Társítottam a PDF filet a Chromehoz most már megnyitja a file-t[ Szerkesztve ]
-
laszlohu
addikt
Stabil frissült 12- én :
28.0.1500.72
-
djyuri
őstag
Üdv
Egy másik ssd-mre is feltettem a win7-et,mert lassan végleg átköltözök rá.
De képtelen vagyok átmenteni a jelszavakat a chrome-ban. Mindent átment a favbackup,de a jelszavakat nem. És Direkt elmenteni sem tudom (tehát kézzel beírom---bejelentkezek és nem ajánlja fel a jelszó tárolását)
Van valami másik program vagy beállítás,ami felett elcsúszhattam?köszönöm!
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
A mai nap sajna tapasztaltam egy olyan rendellenességet amit nem tudok mire vélni.
Két weboldalt megnyitottam és a második oldal megnyitásakor majdnem hogy kifagytam 4-5 másodpercig megállt minden és utána lezárult a google,mintha x-tem volna mind a két oldalt.
Mi okozhatta ezt?
-
SRII
őstag
sziasztok, szeretnék segítséget kérni tőletek.
A Munkahelyemen használom az internetet és a Google chrome böngésződ, de sajna mint szinte minden hol ez is tilos, így szeretném megkérdezni lehet e a böngészőhöz adni egy billentyűt, hogy azzal megnyomva azonnal letegye tálcára vagy bezárja, vagy esetleg ilyen bővítményre is vevő lennék, ezzel az a cél, hogy egy gyors billentyű lenyomással bezárja vagy tálcára rakja a böngészőmet.
Kerestem de nem jutottam előrébb, nem hiszem hogy erre nem gondol senki?
köszönöm a segítségetek.A másik fura dolog meg az hogy ha videót nézek interneten akkor szűrűn előjön egy folytonos erős csíkozás az egész képernyő és nem látok szinte semmit, ez mitől lehet? a netem 80Mb
Fim nézésénél vinyoról nincs gondom, játéknál sem, így a videokari kizárva, frissítettem mint mindig a böngészőm, de akkor is ez a probléma áll fent, sőt flash player is van fent amit szintén frissítek, mi lehet ennek az oka?[ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
spammer
veterán
Panic button, boss kulcsszavakra keress rá, de itt van pl. egy, ami azonnal elrejt mindent és visszatérésnél még jelszót is kér: [link]
Második passz, de próbáld meg, hogy ha 2 flash plugin van engedélyezve, akkor az egyiket letiltod:
Címsorba: chrome://plugins/
Majd jobb oldalon lenyitod a listát, aztán ott ha 2 flash plugin van, akkor tiltsd le valamelyiket!
szerk: egyébként nem szép dolog munka helyett netezni
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
A chrome toolbox úgy elrejti a chrome-ot, hogy nemhogy alul nem látszik a tálcán, de még Alt-Tab-nál sem listázza!
Jó ProHardverezést![ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Hammy
tag
Amióta frissítve lett a Chrome, azóta nem működik a --disable-new-menu-style paraméteres futtatás.
Nincs erre megoldás?
-
laszlohu
addikt
Már írtam, hogy a 29 - esben leghamarabb lesz egy olyan
menüpont a beállításokban, hogy menü spacing, gondolom magyarra fordítva,
és majd ott lehet állítani, azt a paramétert meg kivették véglegesen.
Egyelőre nem lehet rajta segíteni.pl. ez lehetne a neve magyarul : menü térköz
[ Szerkesztve ]
-
xrace77
tag
Furcsa probléma lépett fel pár napja (IE és Firefox használata esetén nincs ez a hiba).
Sok (nem az összes) YouTube-os videók lejátszása közben hanghiba (halk,búgó katyvasz halható) lép fel.
Mi lehet a hiba a Chrome-mal? -
spammer
veterán
válasz xrace77 #14682 üzenetére
Flash frissítése, és ha 2 van engedélyezve, egyiket kapcsold ki
Talán megoldja.
-
Vasinger!
nagyúr
Mióta lefrissítette ezt az új Chrome-t a böngésző, azóta a rendrelés elég lassúcska. Görgetés közben pl. PH!-n látom a kis szürke kockákat ami azért elég vicces így 2013-ban.
Ki mi tud erről? Mitől van?
Nem valami GPU gyorsítással kapcsolatos dolog ez?
-
NZKK
tag
hogy lehet ezt a tepedék böngészőt lepuculni a gépről?
Próbáltam már letörölni, de valami file-t hiányol.
az egyik program automat feltette, mert figyelmetlen voltam. ráadásul berakta alapértelmezetnek, s szétcseszte az IE beállításaimatOh yeah !
-
guftabi96
addikt
sziasztok!
Az a problémám, hogy amikor egy adott oldalról arra a youtube-os oldalra váltok amin éppen zene-vagy akármilyen videó megy (vagy erről váltok át egy másik lapra) akkor a videó egy picit visszaugrik (kb fél mp-t)
Kicsit zavaró, és nem tudom mitől jöhetett elő egyik percről a másikra ez a probléma.
Egyébként időszakos, tegnap egész este csinálta, ma délelőtt nem, most este megint fennáll a hiba.#KeepFightingMichael
-
djyuri
őstag
Üdv
Sehogy nem tudom áttelepíteni a chrome-ot a másik windows-omról. Legjobb estben a kedvencek listám jön át...de se jelszó,se bővítmények.
Van valami teljes backup program a chrome-hoz?
Köszönöm!
üdv
-
spammer
veterán
Frissült a béta
"Chrome 29.0.1547.22 contains many improvements including:
Improved Omnibox suggestions
A number of new apps/extension APIs
Lots of under the hood changes for stability and performance " -- [link]Omnibox tényleg gyorsabb lett (végre, megint, mert egyszer már gyorsult, aztán előző .71-es bétában szar volt)
[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
Sziasztok...
némi segítségre lenne szükségem..
a segítség nem nekem kellene konkrétan hanem kedves ismerősömnek..! mivel ők használják ezt a böngészőt!
napok ota nem tudják megnyitni a www.vatera.hu oldalt.. vagy is mindig ez a hiba üzenetet kapják..
a manóba valamiért nem sikerült.....
én első körben próbáltam utána nézni hogy friss-e böngésző.. majd felraktam az aktuális flash playert és javat..de még mindig ez a hiba üzenet..!mi lenne a megoldás..?
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
spammer
veterán
-
need
addikt
válasz spammer #14695 üzenetére
megpróbálom megkeresni ezt a sütik bővítmények dolgot.. és persze törölni is fogom.
nem telepítettek elmondásuk alapján semmit..!
igen az oldal más böngészővel működik..!
most megyek megcsinálom ezeket ha nem boldogulok akkor újra jövök...
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest