Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Danika256

    aktív tag

    válasz tomcica #37469 üzenetére

    Hali

    Ehhez kapcsolódóan lenne egy kérdésem.. Ugye tudvalevőleg én nem futhatok, de futásra edzek tekeréssel.. :)) :DD

    Nálam inkább a gyors izomrostok vannak túlsúlyban, ezért is szeretem a csapatást. ;]
    De mostanában dilemmában vagyok a regenerációt illetően ..Én főként a trainingpeaks-et használom, hogy minden adatom meglegyen, így nagyjából talán el tudom kerülni a túledzettséget, de azért sokszor a száraz adatok nem fedik igazán a valóságot, mármint a szervezetem visszajelzései alapján.. Általában jóval fáradtabb vagyok, mint ahogy az adatokból látva kellene..

    Felteszek 2 képet, amin látszik az átlagos terhelésem a spinracing, meg a spinning órákon..

    Spinracing

    Spinning:

    Spinracing 2 órám van egy héten és átlagosan spinning is. Egy nap pihenőt tartok, ezen kívül a többi nap görgőn tekerek, fáradságtól függően vagy intervalt / hegyimeneteket sok kiállással, vagy regeneráló jellegűt..
    Olyan is van, hogy spinracing után még egyből bevállalok egy spinninget is, de jól el szoktam fogyni a 2. óra közepére.. és beesik a pulzusom is..

    Ami a fő kérdésem lenne az az, hogy érdemes e erőltetni úgy az edzéseket, hogy egyelőre nem tudom teljesen kiregenerálni őket és sokszor fáradtan, az izmok esetleges visítása mellett is erőltetni csak azért is az edzést..
    Ezáltal fel tud e gyorsulni a regeneráció ha kényszerítve van a szervezet, vagy jobban járnék több pihenő nappal és ezáltal jobban kipihenve még intenzívebben tudnám tolni a tekerést.. Pihenőnap után általában azért jobban megy, több erőm van!

    Várom a véleményedet vagy véleményeteket! :) Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák