- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
válasz fericske #81900 üzenetére
Roon szerver futhat Windows-on is, de házilag is össze lehet dobni egyet Core-nak NUC-ra.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
RedCactus
senior tag
Lenne valami előrelépés, ha lecserélném a SounBlaster X-fi HD hangkártyámat mondjuk egy Loxjie D10-re? 91$ elég jó árnak tűnik. Esetleg a D20 megérné a majdnem dupla árat?
-
Bodz
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #81895 üzenetére
Ne félj, nem leszel keresztre feszítve a bt miatt!
-
Bodz
nagyúr
-
niof
addikt
A torzítás az torzítás, nincs rajta mit szépíteni. Ezért kedvelem én inkább azokat a készülékeket, aminek minél kevesebb a "saját hangja". Így a zenére, a felvételre helyeződik a fókusz. Nekem ez fontosabb.
De értem, miről beszélsz. Tiszteletben tartom. Nem vagyunk egyformák.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
törölt tag
Könyörgöm, szólj már neki, hogy csak viccből mondtad.
"zseniálisan kijavítják a rossz felvételek hibáit. Például Loxjie P20. Abban külön van egy DSP processzor... (...) Hasonló mint a Sony TA-ZH1ES-ben a DSEE HX™ "...Szerk.: Nem mindegy, mert a paródiáid révén olyan rémhírek keletkeznek, mint annak a rendje (persze, tudom, a polgárpukkasztással ez együttjár...).
[ Szerkesztve ]
-
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
A lánc jelenleg így alakult:
SDAC -> MomentAmp -> HE400
Ha feljebb szeretnék lépni, akkor 80k-t mire lenne érdemes költeni? DAC vagy fejes? Eredetileg arra gondoltam, hogy az R2R 11 helyett veszek egy csak dac-t, hátha találok olcsóbban hasonlóan jót vagy azonos áron jobbat. Pl. adja magát a momentdac. E30-n is gondolkodom.
Alapvetően most az sdac hangképe bejön.De aztán az is eszembe jutott, hogy ennyiből már akár egy sundara is kijönne. Vagy egy 660s.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
HUNNIA1920
őstag
válasz Polllen #81914 üzenetére
Nem tudom maga az SDAC milyen szintet képvisel általánosságban, de amikor a CTH+SDAC-ra rákötöttem a MomentDAC Mk2-t, azonnal hallottam a pozítiv változást. Magyarán a CTH hangján sokat dobott a MomentDAC. Lehet érdemes lenne a MomentAMP elé kötni egy MomentDAC-ot.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
bkercso
nagyúr
A DIY-vonalat erősítendő:
Lehmann BCL-tuningkapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
:AMF:
senior tag
Elérhető a Loxjie D30 EU/UK-ból, ráadásul akciósan 137 dollárért.
A párducos is lemérte már, akinek ez fontos.p76: Szerintem gondoltak rád. Az egyik promó képen ugyanis ezt írja (gondolja) a Loxjie a 4493EQ-ról: "Performance is on par with AKM's last generation flagship decoder chip AK4497EQ"
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Gzula[HUN] #81848 üzenetére
Én az AD500X borzalmas vezetékén húztam fel magam annyira, hogy eldöntöttem, átszerelem cserélhető kábelesre. Aztán úgy beleástam magam a dologba, hogy már a DT880/600 balanszolásáról nézek mindenféle leírásokat/videókat.
-
törölt tag
-
veze
őstag
Ma megérkezett, kb 4 munkanap alatt [link] GLS hozta [kép]
Nem az enyém lesz , egy csaladtagé, első A kék led kisüti az ember szemét , a a hangerő szabályozó kb 2/3 fordulat után szorul ( hozzáér a házhoz) tulságosan rányomták a gombot a tengelyre ( egyelőre nem sikerült visszabb huzni annyira szoros. igaz ezek a hangját nem befolyásolo tényezők tehát el is hanyagolhatók akár) A hangerő bőven elég ( AKG, 55 Ohm)
tudom hogy ezek olyan belépőszint alatti dolgok, de azért alaplapi dolgokhoz mégis előrelépés, viszont első hallásra (ugyanazzal a fülessel) az enyémet ( ami alatta van) nem cserélném el erre..[ Szerkesztve ]
-
Mathiask
senior tag
Szerintem azt próbálta leírni, hogy ha EU tagállamban vagy UK-ból küldik, ha olyan európai országban vagy ami nem EU tagállam, akkor China-ból küldik. De akkor China vs UK választásnak kéne lennie, nem tudom melyik oldalon nézed.
De neked nem javaslom a D30-at, annak jó lett a mérése... -
senior tag
-
alphamooncam
őstag
-
Feck
tag
Üdv!
Az utolsó láncszem (Airist R-2R DAC) beépítésével kapcsolatosan akadna néhány kérdésem irányotokba, mert már mindent próbáltam... Vagy ez így normális? Kétlem
Tehát:
Az XMOS driver (amit CEE TEE és Bodz is ajánlott) feltelepítése után hangszóróként ismeri fel az eszközt a Win10, mi több, a jobb alsó sarokban lévő hangerőszabályozó csúszkával (is) tudom a hangerőt állítani zenehallgatás közben. Ez mégis hogyan lehetséges??
A másik, hogy 24bit/192 KHz a maximum, amire állítani tudom, de tudnia kellene a 24/384-t USB-vel.Egyébként maga a rendszer nagyszerűen szól (mindkét fülessel), később írok részletesebben, de a fent vázolt "problémák" most finoman szólva is nyugtalanítanak.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
A zenelejátszó programban a kimenet át lett állítva asio vagy wasapi-ra?
Szerk: xmos telepítés után nekem újra kellett indítanom a dac-ot, utána lett "hangszóró"-ból "xmos xyz" a win alatt.
Gzula[HUN]: az átalakítást követően is maradhat a megrágott kábel, csak egy jack kell a végére. Esetleg kitalálsz hozzá valami vudut, mint a kék gyöngyösök és megkéred a gyereket a sorozat
gyártásrágásra.[ Szerkesztve ]
-
p76
senior tag
-
salytmasztor
aktív tag
...Emotiva BasX A-100...
Bárkinek van-e vagy volt-e ilyen erősítője?Főleg Beyerdynamic DT880 (600ohm) fejeshez (Zeos videó alapján) érdekelne.
Mióta kirakta kb 4 hónapja, [Beyerdynamic DT880 600Ω _(Z Reviews)_ G. O. D.] , sok fórumban és helyen megy a vita (pl egy ellen-videó: [The Beyerdynamic DT 880 (600 Ohms) Does Not Need The Power You Were Told] , hogy tényleg kell-e ekkora "erőmű" a 880-600 meghajtásához vagy sem.
Illetve persze, hogy nem kell(ene), de visszajelzések alapján tényleg ezzel a kombóval kijönnek a "hihetetlen részletek".Jó lenne vélemény, infó olyantól, akinek van / volt vagy halott már ilyen ampot.
-
senior tag
Ha zenehallgatás közben a win csúszkájával tudja állítani a hangerőt, akkor szerintem a Foobar->Asio->Usb->Dac láncban valami nem oké.
Nálam ha asio-n keresztül szól a zene, akkor hangerőt nem tudok állítani a winben, illetve a directsound-os dolgok alatt (youtube, mpchc) egyáltalán nincs hang.
Ha jól tévedek OPiiPO szintén Airist tulaj, talán ő tudja a megoldást.
-
Dorien
veterán
válasz salytmasztor #81939 üzenetére
Én mindig is éreztem, hogy sok potenciál van a DT880 / 600-ban, főleg miután a Starting Point DAC 3 lett elé kötve és kisimultak a magasai. A Sense V1-et viszont túlságosan szerettem ahhoz, hogy lecseréljem. Az nagyon-nagyon sok fejeshez passzol.
Wherever you go - go with all your heart.
-
Eugene Roe
őstag
Szegény Zeosnak minden második fejhallgató és erősítő GOD tier, pedig alapból tetszenek a review-jai
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
salytmasztor
aktív tag
válasz Eugene Roe #81942 üzenetére
Ez igaz...félig.
Kissé "túlhypeol" néha.
Viszont évek alatt több dolgot is beszereztem, vettem az ő tesztjei és ajánlásai miatt és azt kaptam mindig, amit ezekben elmondott. Még nagyot nem csalódtam az infói alapján. -
niof
addikt
válasz salytmasztor #81943 üzenetére
Ezzel pont így vagyok én is. Szerintem sokat segít az ő videóiban, főként a fejeseknél, hogy mindegyiket "hallod" is. Sok track is ismétlődik, így lehet különbséget tenni, hogy mi hogy szól kb. Mindenesetre jobb ez így nála, mint bárhol máshol bemondás alapján, hogy "húú, ez de részletes, meg jobb a felbontás, meg a mélység, meg a fülemülefütty... ".
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Polllen
nagyúr
Meg aztán ott vannak azok a videói, amiből fél óra alatt semmi sem derül ki igazán.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
contaxg
veterán
Kell neki a DT880/600Ohm-nak a kakaó. Aki nem így gondolja nem hallotta még rendesen szólni.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
senior tag
Head-fi-on a DT880 csoportban vannak Emotiva-s tapasztalatok. Akkor bukkantam rá, amikor a balanszolásról kerestem infókat.
-
Eugene Roe
őstag
Nekem szimpi, mert az iparág 75%-a nem mer ár-érték viszonyban nyilatkozni, és azt push-olják, hogy 3 millió alatt nincs rendszer igényes zenehallgatónak.
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
ferzoli
Ármester
Sziasztok!
Vettem apróról egy Xduoo XD05 Plus dac/amp-ot, amiben egyszerűen cserélhető az opamp, ezért kicsit kisérleteznék vele. Tapasztaltabbak segítségét kérném, hogy HD6xx mellé milyen megfizethető árú opamp-pal lenne érdemes próbálkozni?
Amiket jellmezően ajánlanak (single Burson Audio V5i, Sparkos Labs SS3602 or pair of MUSES03) 20e körül vannak, ennyit nem szánok rá."The included stock OpAmp is a dual Texas Instruments OPA1612. The XD05 Plus can support smaller dual SOIC OpAmps via a socketed SOIC to DIP8 adapter or can be replaced with a pair of single OpAmps in the two DIP8 sockets."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Politika
- Androidos tablet topic
- Óra topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Horgász topik
- További aktív témák...
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával