- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #82750 üzenetére
Egyébként ne vedd magadra. A Lehmann Audio Black Cube Linear erősítőjének tesztjeiben is leírják a szaklapok, hogy OPA2134 van benne, aztán ez is mit árul el? Az a chip is sokféle képpen tud szólni (igazán jól szerintem nem tud, max. ennyit tudhatunk meg).
Én oszcllátortípus és a kis ötlábú vagy más regulátorok száma alapján keresnék USB-vevőt. Olyat vennék, amiben mindhárom óra kis fáziszajú, tokozott oszcillátor. Ha ugyanis a mikroprocesszor órajele egy passzív kvarcból és a chipre integrált oszcillátorból áll, az igencsak meghallatszik.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Tim82
félisten
válasz bkercso #82750 üzenetére
Ha pont éppen szólok, és erre az a reakciód, hogy "vagy ez a lelkizős fórum?", akkor ott nem velem van a gond. El kéne talán olvasni, amit írtam és értelmezni.
Részemről itt a vége, ahogy írtam, teljesen elfogadom, hogy kommunikációs félreértés és nem szándékos, még ha esetleg részemről - mondom, joggal - annak tűnt. Ahhoz viszont épp elég ideje fórumozok, hogy ha szükségesnek érzem, megvédjem magam és azt, amit leírtam.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz bkercso #82753 üzenetére
Idézem magam a #82749-ből: "csak épp így, ilyen formában, hogy amúgy nem teszel hozzá a konkrét cuccra vonatkozó érdemi, a kérdezőt segítő információt, de a kacsintós szmájli itt van - némi joggal tűnt kioktatásnak"
Sem a hozzáértésedet, sem az általános jószándékodat nem vontam kétségbe, csak épp itt sikerült pont annyira szerencsétlenre a dolog. És igen, pont erről szóltam.[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
bkercso
nagyúr
Hát pedig hozzátettem, és ez ON topik.
Én is átestem a keresgéléseimen, mire kicsit kiláttam a fejemből a különböző témákban.
És sokszor úgy sikerült a helyes irányba fordulni és arrafelé tájékozódni, amikor hasonló benyögéseket találtam fórumokon.De a kedvedért kicsit kifejtettem a #82751 2. felében.
Csak én - úgy érzem - becsületesebb voltam, mert kérdezés helyett hosszú hónapokat fórumoztam 1-1 témában. Így egyrészt megkíméltem a még aktívakat, hogy századszorra leírjanak valamit a kedvemért, másrészt nem maradtam le az addigra inaktívak hsz-eiről.
A nehézség és az időigény pedig részben a fórumok felhigított ki-mit-hogy-értett-stb. mivoltából adódott.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Ahhoz viszont épp elég ideje fórumozok, hogy ha szükségesnek érzem, megvédjem magam és azt, amit leírtam.
Ez már nagyon OFF, de szerintem ez egy "nem egészséges" hozzáállás. Védd meg magad akkor, ha megtámadnak! Különben viszont nem erről szólnak a szituk. Számomra ez a szitu - mily' meglepő - az USB-vevőről szólt és nem Rólad vagy rÓLAM.
Amit írtál, az igaz volt (a szándék meg nem is kétséges), csak rá mertem mutatni, hogy szerintem kb. lényegtelen. Ezt el kell tudni viselni.[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
válasz bkercso #82756 üzenetére
jó ég!
nem jól kérdeztem. elnézést mindkettőtöktől.
mi lett belőle
szóval van ajánlott ilyen eszköz? amit mondjuk többen birtokolnak a topikban es azt mondják hogy rendben van?
ez lett volna a lényeg. mondjuk egy ket heten belul vissza kell adnom a xonart, es addig jó lenne megtalálnom a megfelelőt.[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
letoltobeze
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #82738 üzenetére
Esetleg nem tudtok olyat ajánlani ehelyett, amit nem kell buherálni, hogy használni lehessen? Értem én ezen azt hogy ahogy elnézem ehhez csak amerikai csatlakozós táp van.
Vagy mennyire macerás ezt átalakítani? Ilyesmihez nem értek...[ Szerkesztve ]
-
chrisnagy13
senior tag
válasz letoltobeze #82734 üzenetére
Több hónapja van ADI 2 FS-em, de ilyet a DAC nem csinál. Hacsak nem olyan az adott felvétel, amiben ez előjön (értsd sz@r).
-
Tim82
félisten
SMSL X-USB-t (ha jól emlékszem, ez még az első verzió, ami nekem van) adhatok kölcsön, mivel általam jelenleg belátható időn belül nem fog újra használatba kerülni (a Drop-os Cavalli Liquid Carbon X + SDAC kombót használom főleg jelenleg, amellé nem kell, de azért meg akarom tartani a jövőre nézve).
Van valahol egy Hivoxos Szabó Zoltán-tuningolta CM6631A-alapú transzportom is, de azt semmilyen Linux alatt nem tudtam működésre bírni.
-
Exodius
őstag
Testvéreim az úrban!
Felkészültünk-e a jövő hétre? Merthogy szerintem minket is érinthet ez a Black Friday-es őrület.
Ennyiért ez best buy!
Ha ez 116 (36 ropi) dollárért eljön, akkor a kínaik tényleg betámadják a hi-fi-t!
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
válasz csakany2001 #82724 üzenetére
Fulla természetesen. Kivéve ha inkább valami V karakterű dac kell, szereted a szoftveres hang rombolókat, esetleg kell pl. a miki bemenet is.
B-stock egyébként nem veszélyes a Creative-tól. Tényleg hibátlan, tesztelt cuccokat küldenek minden tartozékkal. -
osonte
őstag
válasz nbencee #82735 üzenetére
Szia!
Nem tudom milyen összeget szánsz a fejhallgatóra, de az sem mindegy, hogy mit mivel hajtasz. Nekem nagyon bevált ez a páros:
TempoTec Sonata HD Pro + Takstar TS-450
Láttam, hogy Kínából rendelnéd és nagyot nem tudsz rajta bukni, szerintem árában eladod ha nem tetszik (bár szerintem tetszene).
Honor 200 Pro
-
HUNNIA1920
őstag
válasz letoltobeze #82758 üzenetére
Nem kell semmit buherálni, teszel a végére egy pár 100Ft-os átalakítót és kész. Mondjuk én kaptam is hozzá anno.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
ribizly
veterán
válasz chrisnagy13 #82760 üzenetére
+1
Vagy a fejes emeli ki túlzottan.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Polllen
nagyúr
-
duo
addikt
válasz bkercso #82763 üzenetére
@Pollen @Tim82, @Bkercso
köszönöm !@Bkercso.
igen láttam, nem is hagytam figyelmen kívül! rákerestem a termékre a fórumban is. csak nem derült ki számomra hogy ezt kizárólag kínából lehet megvenni. csak késöbb jött a felismerés. Amazonon és ebayen néztem egy - egy eladónál láttam.
a másik a douk audio volt abból több is eu-ban is, de azt végül elvetettem, mert itt nincs vele tapasztalat. A kínai rendelést elkerültem volna. Ekkor néztem mit lehet venni itthon, amin van ilyen transzport. (és nem Core audio árban megy) akkor találtam azokat amiket írtam fentebb. és közben eszebe jutott, hogy linux felhasználó lévén jó lenne először kipróbálni valamilyet hogy megy-e mert ha nem, akkor nem szívatom magam megy a hegel az apróra/avx-re. eszembe jutott hogy a xonaron van ilyen lehetőség. elkértem a cimborámtól és megy a dolog hálistennek.
Akkor tértem vissza, hogy esetleg van e más, akár hasonló termék ami ajánlott, hogy ne csak egyből tudjak választani. na így.
szóval csak azért mondom, hogy nem az a fajta vagyok aki csak kérdez, aztán teljesen mást vesz és jön panaszkodni.úgy tűnhet, de nem.
A Hegelnél meg rájöttem a gondra, de legalábbis beigazolódni látszik a gyanúm: a külső tápos DAC-okra kényes a linux. illetve szereti, amelyiket szereti, csak amíg bootol a gép és bekapcsol a DAC, addig nem mindig jön létre a hardverfelismerés. (debian, ubuntu, és Manjaro is) Az olyan eszközöknél ahol az usbn nem csak adat közlekedik, hanem a tápot is onnan kapja, ott ez nem gond. a win bootolási folyamata másmilyen lehet mert ott ez sosem jött elő.
(így visszagondolva, a Roland DAC-om is csinált néha ilyet. és vélhetően azért csak néha mert az ment táp nélkül is; csak usbről.
de sem a Tascam, sem most az M-audio nem.
B verzió az, hogy kifogtam két olyan külső táppal rendelkező DAC-ot aminek az usbje rossz. de erre kisebb az esély.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
-Skylake-
addikt
Hozzám került pár napra kölcsönbe egy AK240. Hát , mostantól csak párizsis zsömle
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
A jelenlegi FiiO e10k (dac) + JDS Labs Atom (amp) + HD559/AD700X/K712 PRO láncból a DAC-ot szeretném cserélni a következők reményében:
Jobb (szélesebb és mélyebb), 3d szerű soundstage
Jobb imaging
Életszerűbb, kevésbé digitális jellegű hangszerhangok, hangzás
Neutralitás
És a k712 PRO jelenlegitől jobb kiszolgálásaPC-n hallgatok zenét, Tidal Masters-et használok. Keret 50k-ig körülbelül, ha ennyiért élhető, nem csak marginális upgradet kapok. Magyarországi/külföldi beszerzésű is érdekel. Ha ennyiért nem lenne értelme cserélni, azt is elfogadom, használt is érdekes lehet.
Segítségeteket előre is köszönöm!
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
bkercso
nagyúr
válasz Polllen #82786 üzenetére
Akkor van ez, ha kapcsüzemű adapterről jár valami (nem földeltről, e a legtöbb ilyen) és a rendszer egyik eleme sincs földelve, vagy a földelt készüléktől a többi el van galvanikusan választva (jeltrafóval, optikával, USB-izolátoral).
A kapcsüzemű tápok kimenete ugyanis 80-150VAC-n lebeg.
-
kNG
senior tag
-
letoltobeze
aktív tag
válasz HUNNIA1920 #82770 üzenetére
Köszi, látszik nem vagyok túl tapasztalt...
Amúgy mennyibe kerül egy ilyen újonnan?
Mert csak használtan találok, de mintha drágább lenne, mint az új, legalábbis ahogy korábban itt a topikban említettétek, hogy olyan 120 dolcsi körül van. Vagy benéztem valamit? -
Demertin
tag
Sziasztok!
Belekóstolnék egy kicsit a világotokba. Tudás szintjén még csak nagyon a felszínt kapargatom, szóval hozzátok fordulnék tanácsért, ajánlásokért.
- Milyen komponensekkel rendelkezel már, mit keresel még?
Jelenleg van egy Audeze Mobiusom, de nem igazán számolok vele, nem tudom, hogy a hasonló kategóriás nem gamer fejhallgatók mennyivel képviselnek magasabb minőséget (normálisan meghajtva persze). Bár őszinte leszek, kellemesen csalódtam benne.
- Mekkora a rendelkezésre álló pénzösszeg, mit kell belőle kihozni?
Úgy mindenre max 800-850 euró vagy ~ 300.000 Ft (értem ezt fejhallgató+dac/amp. Ausztriai és hazai boltok mindenképp játszanak, de más országokból is megoldható.
- Vannak-e speciális igényeid? (telefonnal szeretnéd használni, laptop mellé kéne hordozható, rózsaszín, stb.)
Nem igazán, teljesen otthoni felhasználásra szeretném, aránylag sokat játszom FPS játékokkal, nem tudom ott mennyire lehetne kihasználni (ha esetleg nem, akkor oda maradna a Mobius)
- Milyen eredményt vársz, milyen hangzást szeretnél elérni?
Az esetek 90%-ában nu metalt, folk rock/metalt és progressive houset hallgatok, a fennmaradó rész pedig lényegében minden más. Amennyire én meg tudom ítélni, a kiegyenlített hangzás az arany középút, bár nem bánnám, ha egy minimálisan mély irányba menne.Köszi a segítséget!
-
Sinesol
veterán
válasz Demertin #82791 üzenetére
Forrasnak a Topping E30+L30 optimalis, az egyik legjobb ar/ertek aranyu kombo, mellé meg mondjuk Beyerdynamic DT1990 vagy Amiron home, az emelt magas jol megy a metalhoz, plusz mélytöbblet is van.
A Sundara is elég jo, de ott a mélyből szerintem kicsit hianyzik az ütősség, gondolom a Mobiusnal is hasonlo lehet a helyzet, azert utaltal arra, hogy egy kis plusz mély jol jönne.[ Szerkesztve ]
-
kurucz24
tag
Sziasztok!
Adott a következő "rendszer":
Laptop/telefon (Tidal/merevlemez flac) jack kimenet -> házimozi erősítő (Onkyo TX-NR676e) 2xRCA bemenet -> fejhallgató kimenet -> Philips Fidelio X2HR fejhallgató.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek mi lehet a gyenge pont a fenti összeállításban. Mit gondoltok, érdemes lenne egy fejhallgató erősítő/DAC beszerzése? Szeretném, hogy a fejhallgató teljes "tudása" ki legyen használva. Más javaslatot is meghallgatok.
Tudnátok javasolni fejhallgató erősítő/DAC-ot, hordozható és otthoni kivitelben is? A keret ~50ezer Ft.
Amiket néztem eddig hordozható kivitelben az a Fiio BTR3K/BTR5, Dragonfly Red/Black, asztali változatban a Pro-Ject Head Box S2, de gondolom azért lehet válogatni ezeken kívül is.Köszi
-
:AMF:
senior tag
válasz Exodius #82798 üzenetére
Hifi College
Aliexpress Standard Shipping-el jött mindkét dac-om, Hollandián keresztül.
Érdemes megvárni az akció napját, mert pl a TakstarAudio sokkal jobb áron reklámozta az A50-et, aztán 11.11-én mégis a Hifi College-nél jött ki olcsóbban.Meglepett, amit borix írt a "nagy meghibásodási arány"-ról. Előtte sosem olvastam ilyesmiről. Vettem A30-at használtan az apróról, illetve a D30, D10s-t aliról. Egyikkel sem tapasztaltam semmi problémát, pedig eléggé meggyötörtem őket mostanában, főleg a D30-at (sok ki-bekapcs és kábeldugdosás az összehasonlítás miatt, opa csere-bere, kondi forrasztgatás, stb). Nekem csak pozitív tapasztalatom van velük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest