- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
válasz SirRasor #74248 üzenetére
"Más: visszatérve a 4%-ra PC-n: az gondolom nem segít, ha feltolom 25-50%-ra és a foobarban veszem visszább a hangerőt Vagy igen? Na majd este kipróbálom.
Mármint ez általánosságban is érdekel: erősítőknél hogy szokás ezt csinálni? A forrást kell nagyon feltolni, majd az erősítőn kicsit állítani, vagy a forrást a lehető legalacsonyabbon tartani és az erősítőt megtolni közel maxhoz? Vagy teljesen mind1?"En nem akarlak rabeszelni arra, hogy ugy hallgass zenet ahogy neked kenyelmetlen. Ha neked 4%-on kenyelmesen hangos a zene, akkor ne hallgasd 25-50%on. Pusztan csak ravilagitottan arra, hogy ez lehet egy oka annak, hogy nem erzel kulonbseget a forrasok kozt.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
bkercso
nagyúr
Régen azt mondtuk, hogy a digitális hangerőszabályzót kell max-ra tenni. De 24 (32) bites kommunikációnál 30-60dB-t is visszavehetsz hallható minőségromlás nélkül, de ez nagyban függ a kábelezéstől is: kisebb jelszintnél a kábel mikrofóniája jobban hat. Az erősítőkön meg az analóg potik letekert állapotban rosszabbak (jobban érvényesül a hangjuk).
Próbáld ki, hogy az erősítő hangerőszabályzójának letekerésével vesztesz-e többet, vagy a digitálissal! Indulhatsz -20dB-vel, aztán -30dB stb.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
s4tch
veterán
válasz SirRasor #74231 üzenetére
Figyelj, ez a Zoom egy gitár/hangszer interface, a másik Fiio meg a tiédhez viszonyítva egy hasonló teljesítményű, régebbi, de okosabb dap.
Hallgasd meg a fejesed az aprón hirdetett R2R 11-ről vagy Pio U05s-ről. Szerintem a szintén ott található ADLCruise is jobban kell, hogy szóljon. Ha nem hallod a különbséget, akkor szerencsés ember vagy, megúsztad olcsón a forrást.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
Sziasztok! Szerintetek miért lehet, hogy egy Tempotec Serenade iDSD-nél 88200Hz felett hangi hibák, pattogás, kihagyások lesznek?
Ebben a 17. másodpercben van pl. egy ilyen "kihagyás" 24bit/192KHz-en járatva. Más számoknál is megjelenik ez az effekt, de ebben 100%-os a reprodukció. Ezeknél a torz, mélyebb effekteknél van máshol is, amúgy szépen, meg jól szól, csak ez marha zavaró.
Driver fent van, OS: Windows 10 1809, Tidal-ról és youtube-ról is reprodukálható.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
bkercso
nagyúr
válasz verybigboy #74263 üzenetére
LM6172 annyira nem jó, és nagyon gerjedékeny (megfelelően kell köríteni).
Az AD826 valóban jó. De az AD825 jobb (single, 2db kell belőle!). Van még 2 jó single tippem: OPA129 és OPA124; és 2 dual: AD8066, AD8620[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz verybigboy #74265 üzenetére
Single to dual dip8 a kulcsszó
-
verybigboy
senior tag
-
bkercso
nagyúr
válasz verybigboy #74268 üzenetére
Igen. csak bátran!
[ Szerkesztve ]
-
-
bkercso
nagyúr
válasz verybigboy #74270 üzenetére
Nagyon laza, hogy fordítva beforrasztott és kézzel rondán javított termékfotót tettek ki...
-
Dorien
veterán
válasz -Skylake- #74251 üzenetére
Szerintem olyan alacsony hangerőn a zenei részletek nagy része egyszerűen meg sem jelenik. Nincs rendes, erőteljes mély-, közép-, magastartomány, nincs a zenének se teste, se lelke... Én a HE4XX-et nem mertem este 22h után hallgatni, ha bárki is volt a házban.
Wherever you go - go with all your heart.
-
törölt tag
Én mindig a forráson tolom maxra, és erősítőn állítok hangerőt. Így a legdinamikusabb a hangzás. Talán csak én vagyok erre extrém érzékeny, de már anno a Genius 5.1-es "szuperszettemen" - mindenféle hifis buzulás előtt - is egyértelmű különbséget hallottam, nekem nagyon nem mindegy (más kérdés, hogy a Genius szetten untig elég basszus volt, ott más jellegű gondok voltak, de a különbséget hallottam rajta).
De onnan is meg lehet közelíteni a dolgot, hogy egy asztali CD-lejátszó (vagy egy dedikált riaa korrektor) is "maxon" küldi az erősítőbe a jelet.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz #56474624 #74273 üzenetére
Szerintem is ez a "normális" módja. Lehetőség szerint mindig az erősítővel kellene szabályozni az erősítést, mint ahogy a neve is adja... Persze vannak kivételek - preamp/végfok kombó, de fejhallgató témában ilyet ritkán látni.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #74275 üzenetére
24 bites anyag esetén esetén egy normálisabb lejátszót nyugodtan halkíthatsz akár 10-15 dB-t is, nem vesztesz a hangminőségből.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
HUNNIA1920
őstag
válasz Dorien #74272 üzenetére
Én a HE4XX-et (vagy HE400i, már nem emlékszem) sehogy se mertem hallgatni, mert olyan szinten vékony hangja volt, hogy inkább eladtam.
Gyógyírt a problémára a HE400S jelentette + FocusPad-A. Hirtelen minden a helyére került. Persze az hogy kifelé (is) zenél, azzal sok mindent nem lehet kezdeni, de akkor kell venni egy zárt fejest.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
ribizly
veterán
válasz Patice #74262 üzenetére
Sajnos nem oldotta meg a kábel cseréje.
Akármit állítok, akkor sem lesz változás.
Csak akkor javul meg, ha visszaveszem 88200-re. Most nem arról van szó, hogy így ne tudnék ellenni vele, mert így is igen kellemes, de bevallom zavaró. Még mielőtt valaki megkérdezné, hogy miért kell ez nekem: munkahelyre.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
senior tag
Na, megérkezett a kis SP200 THX..
Eleg nehéz, van benne anyag! Szép a megmunkálás is, és a kis kapcsolok is elég masszívnak tűnnek. Egy Amazon Prime-os dobozban érkezett, kicsit fura is volt elsőre, hogy ez most mi?! Este / holnapi nap lesz az első teszt, ha minden jól megy.[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
ribizly
veterán
Technikai információk és kijelentések nem teljesen fedik a valóságot. Pl. amikor azt elemzik a videó elején, hogy attól, hogy valamit magasabb mintavételezéssel minőségben feljebb próbálják tolni, akkor annak semmi értelme. Pedig van. Igaz valamilyen mastering algoritmus bele fog szólni, de akkor is.
Simán hallani lehet a különbséget a platformok között. Persze én is ki tudok választani úgy számokat, hogy az minden platformon azonos minőségben van fent és mindjárt csak azt fogom hallani, hogy melyik platform milyen feldolgozó algoritmust használ. Abban meg simán lehet hátrébb az amúgy magasabb minőséget nyújtó szolgáltatás. De ez a teszt így 0 pontot ér. Ezzel kb. azt nézték meg, hogy a WinAMP meg a Foobar 2000 ugyanazt adja, ha x Kbps-os mp3-at tolunk alá. Persze ne legyen igazam, de kb. ilyen érzést keltett.
10-ből 10 alkalommal mondom meg, ha csak Tidal-on High-ról Master-re váltok. Más az élmény.A felhasznált eszközökkel is komoly gondolm van. Egy ilyen tesztre mindent használnék, csak DT990 Pro250Ohm-ot nem. Persze ettől még kijöhetnek a különbségek, de na. Valamilyen kiegyenlített hangú, zárt fejest alkalmaznék, hogy semmi se zavarja a "tesztelőt". A forrásra nem tudok mit mondani.
Talán elsőre ennyi.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Ribi
nagyúr
válasz ribizly #74292 üzenetére
Az egész teszt nyilván nem egy hűde profi elrendezés, de főleg az átcseszős rész az elején ami nagyon is megmutatja mennyire nem tudod megállapítani, hogy mi is szól.
Elején azt mondják, hogy ha simán átkonvertálod magasabb bitrátába akkor az semmit sem ér. Ha profi mastering algoritmus csinálja is azért eléggé kevés lehet a különbség. Neked van erről tapasztalatod, vagy csak rámondod?
Lehet, hogy lehet hallani különbséget platformok között, de egy rögtönzött tesztben, ahogy elég sokan hallgatnak zenét, lecsüccsennek és x ideig hallgatnak valamit, nagyonbb az éppeni lelki állapotodnak, meg a füled hozzászokásának befolyásoló értéke mintsem a tényleges minőségnek. Eleve nem igazán tudsz magadnak vaktesztet csinálni, ha meg nem az történik, akkor megmagyarázod, hogy miért is hallottad vagy miért nem amit hallottál. Aztán máshol meg mindenki mond amit akar. Harmadik tesztre lehet pont eltalálod és mondod magadnak, hogy lám lám.
Nem jó a füles mert?Látom, hogy pont nem azt a részt veszed figyelembe amit kellene, csak belekötsz mindenbe amibe bele lehet/akarsz/tudsz. Ez nyilván egy hirtelen teszt, nem ideális körülmények között, így kell kezelni.
-
borix
őstag
válasz ribizly #74292 üzenetére
Szokták mondani, hogy a CD minőséget kimaxold az is milliós tétel.
Tilda Master zenéire azért érdemes lenne ránézni letöltve.
Gyanítom, hogy nagyrészt csak hangosításon és dinamika javításon esett át azért, hogy a madarak kifizessék érte a több pénzt.
Itt pl lehet látni a nagy felbontás még nem minden 176,4 kHz kHz/ 24 Bit „Thriller“ [link] -
-Skylake-
addikt
válasz Dorien #74272 üzenetére
Szerintem sem, erre volt kihegyezve az osszes ide vonatkozo hsz-em. Viszont ha neki szemelyesen mar elviselhetetlenul hangos az, ahol mondjuk te vagy _kezdjuk_ hallgatni a zenet, akkor hiaba javasoljuk neki hogy hallgassa ugy, mert nem lesz jo neki. Ezert is irtam hogy rabeszelni nem akarom, de amit egy fules vagy egy dac tud azt igy viszont sosem fogja megtapasztalni.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-Skylake-
addikt
válasz dgyuri0123 #74275 üzenetére
Ezt nem nekem szantad.
-
-Skylake-
addikt
"Tilda Master zenéire azért érdemes lenne ránézni letöltve.
Gyanítom, hogy nagyrészt csak hangosításon és dinamika javításon esett át azért, hogy a madarak kifizessék érte a több pénzt."Ezt mibol "gyanitod" ? Gyikemberek meg hatterhatalom ? A tidalnak van sajat zene boltja, ahol meg tudod venni a zenet es nem elofizetni ra, vegyel meg valamit masterbe azt nezz ra. Innentol egy felnott ember fejeben valahol evidens, hogy a streamelt master ugyan az csak nem megveszed hanem berled. Adom az ilyen kommenteket ahol te gondolsz valamit valamiert, aminek az alapja nemhogy nulla hanem egyenes minusz, mert az allitasod konkretan ellentetes azzal amivel a szolgaltatast reklamozzak es akkor jol megmondod. Nulla meres , mivel madaraknak hivod akik fizetik gondolom szintugy nulla tapasztalat, ezek mellett allitod a szolgaltato ellentetet. Nagyon meggyozo vagy.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
"Látom, hogy pont nem azt a részt veszed figyelembe amit kellene, csak belekötsz mindenbe amibe bele lehet/akarsz/tudsz."
Nem emlékszem, hogy ilyen jóban lennénk, úgyhogy kérlek tartózkodj az emberi jellemzésemtől!"Neked van erről tapasztalatod, vagy csak rámondod?"
Személyes nincs, de van egy hangmérnök barátom, aki nagyon sokat mesélt erről. Szóval ha közvetett is, de tapasztalat az van."Nem jó a füles mert?"
Leírtam."Ez nyilván egy hirtelen teszt, nem ideális körülmények között, így kell kezelni."
Akkor ne kerüljön be ide a topic-ba, ha komolytalan. Nem azt mondom, hogy nem lehet nevetni dolgokon, de ez nem se nem vicces, se nem jó."Harmadik tesztre lehet pont eltalálod és mondod magadnak, hogy lám lám."
Na ezt szándékosan hagytam a végére. Nagyon sokat teszteltünk már itt rendszereket, fejeseket és kialakul egy (talán ez a legmegfelelőbb szó rá) tapasztalat, gyakorlat, amivel nekiesik az ember. Eleve ott kezdődik, hogy 1 meghallgatás semmire sem elég. Az X. meghallgatásnál tűnnek fel olyan részletek az egyes anyagokban, adott láncon, amihez kialakul referencia. Onnan lehet építkezni és összehasonlítani. Amikor ezekkel a kötelező körökkel megvan az ember, akkor tűnik majd fel az egyik vagy másik platform lejátszásakor, hogy ez vagy az nincs benne a másikban, vagy az mivel tud többet nyújtani.A vakteszt része oké, de akkor is minimum 3-5 alkalommal rá kellett volna szaladni ugyanazzal a számmal ugyanarra a platformra, hogy "objektívebb" vélemény alakuljon ki a hallgatóban. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy van olyan szám, aminek "jól áll" az alacsonyabb ráta, vagy az adott fejes / lánc jobban passzol hozzá.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
-FreaK-
veterán
válasz ribizly #74290 üzenetére
Pedig nagyon jól megmutatja, hogy hogy veritek át magatokat ti is, mikor különbséget akartok tenni két eszköz között. Sőt még súlyosbítjátok azzal is, hogy ha nem gyorsan egymás után hallgatjátok őket (pl. az egyik fejes ilyen, a másik meg olyan, de a két meghallgatás között eltelt fél év), tehát még az agy hang emlékező képességére is támaszkodtok, ami még kb. egy nagyságrenddel növeli a megbízhatatlanságot.
Ez amúgy egy jól dokumentált szakág, ahogy azt már írtam korábban, tanulmányok és kísérletek sokaságával, de ezt kevesen akarják elhinni/elismerni, nem is olvasnak utána és ilyenkor jön a "deénakkorishallom" "akkor is csak a fülemre hallgatok" című történet meg a mellébeszélés. Ahogy a mellékelt ábra is mutatja no offense![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Ukrajnai háború
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest