- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Anno még jóval olcsóbb volt a 3.xx verzió. Nekem abból van két licencem, egy windows-ra és egy OSX/Linuxra. Az osx-es verziót féláron vettem anno azaz kb 24e Ft volt. A 4.xx verziók már sajnos jóval drágábbak, nem tudom mi az oka ennek. A Pro- verzió pedig ipari árazást kapott, az nem is való otthoni Hifi usernek, mert munkára való pl stúdiókba, stb. Ott meg nem ritka a hasonló árú DAW szoftver vagy más produkciót elősegítő termék.
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
niof
addikt
válasz ribizly #74451 üzenetére
Igen, elsőre én is arra kattintottam. Nem is értem, hogy ennek a fejlesztői mégis mit gondolnak magukról?! De biztos van olyan (ide akartam egy csúnya jelzőt is írni), aki megveszi. Aki már annyit keres, hogy fogalma sincs, mire költhetné el a pénzét...
Mondjuk még ha a sima olyan 15-20k közt lenne, és mondjuk lehetne tesztelni 7-14 napig, akkor azt mondom, érdemes lenne kipróbálni. De egy óra alatt mit tudsz meg? Kb. a nagy semmit... Azt, hogy működik e a gépeden rendesen. És ahogy a Carboncopy-n olvastam, a beállítása sem piskóta, és nem is működik minden funkció minden platformon. Vicc...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
OPiiPO
veterán
válasz -FreaK- #74436 üzenetére
"A mérések azt mutatják, hogy jobb az Atom mint a Magni3 " - Apa, kezdődik!
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
törölt tag
Pedig van igazság a mondadójában. 100 dollárért nyilván nem adhatnak hibátlan erősítőt, nem meglepő módon az Atom sem az. Az analizálós hang lehet lenyűgöző ideig-óráig, de "ki kell szolgálni". Nem azért, mert technikailag annyira überkirály, hanem mert zenei anti-talentum, amit ellensúlyozni kell. A hangok nyomulása, az analizálós jelleg a hifiben valójában hiba. Azt egy másik eszköz más jellegű hibájával (pl. sötét, lágy, puha, lassú hanggal) lehet ellensúlyozni. Igazán jó eredmény persze ilyen házasságból sem születik, csak el lehet jutni a kellemesség egy szintjére.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz #56474624 #74456 üzenetére
Pedig az a helyzet, hogy lehet olcsón is adni jó erősítőt, igazából a legmodernebb chipek nagy mennyiségben rendelve dolláros költséget sem érnek el, a csatik, a ház se kerül túl sok mindenbe. Ha egy jó tervezés párosul melléjük, akkor igencsak jó teljesitményt lehet elérni.
Az már más kérdés, hogy a nagyok nem ebben utaznak, hanem abban, hogy telezsúfolják csillió felesleges alkatrésszel, megtámogassák pár ködös ezotériával és adjanak valami középszar cuccot. Persze tisztelet a kivételnek előfordul sok jó darab is a drágábbak közt is.
Ráadásul mivel eleve sok készülék hulladék, alapvető hiányosságok vannak a tervezésben, természetesen nagyban profitál majd az adott gyártó táp vagy usb szűrő berendezéséből, máris el lehet adni a többi cuccot is, beindul a bolt. Plusz gondolj bele, hogy mennyit rátesznek még extrán a név miatt, elég csak azt látni, hogy pl. teló fronton az átlag kinai flagship android ugyanazt tudja mint a bejáratott márka és mégis feleannyiból árulják.
Szóval vajon tényleg drágának kell lennie egy jó képességű erősítőnek?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Ott a leírása, ahol feketén fehéren le van írva, hogy melyik verzió kinek való. Nem 1 óra, hanem fél és annyiszor fél óra, ahányszor lefuttatod. Sok beállítása van és épp ez a lényeg, hogy rengeteg lehetőséged van a megfelelő kiválasztására, tesztelésére. Amúgy meg milyen funkció volt, ami nem működött ? Linkeld már be legyszi azt az oldalt, beleolvasnék, hogy mit nem sikerült beállítani, vagy kipróbálni? Ennek a programnak csak 1 fejlesztője van. Nem értem mi a probléma a Pro verzió árazásával, mint mondtam korábban, ez nem az otthoni hifistáknak, zenekedvelőknek készült, hanem munkára, melyeknél az árazások hasonlóan alakulnak. Produkciós szinten ez csak aprópénz, ami viszont vissza is termel, és elég gyorsan, ha az ember megfelelően használja a projektek során.
[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
törölt tag
válasz Sinesol #74457 üzenetére
Ja, hát mérés szerint a belépő árkategóriás, 300 dolláros asztali hifi erősítő is simán lehetne felső kategóriás. Aztán zenén már nem fog felső kategóriás teljesítménnyel szórakoztatni, maximum árkategórián belül kiemelkedővel. Vannak ilyen kisebb csodák árkategórián belül kiemelkedő termékekkel, de azért a realitás nem az, hogy felső kategóriás terméket tized-, huszad áron adnak el.
Sokszor írtam már, a hifizésben nem azt igazán nehéz elérni, hogy kihalld ezt meg azt a hangot. E tekintetben nem nehéz a valóságot akár túl is szárnyalni. Az előadásmódot, ahogy megszólalnak a hangok, az az igazi kihívás.[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
válasz #56474624 #74460 üzenetére
Ebben van igazság! Ugyanakkor srácok......
Azon is el lehetne gondolkodni, hogy az Atom-Liquid Spark-Magni triuvirátusa mi a fas*t művel az alsóházban. Minőségben meg ár-érték arányban ahhoz, hogy feljebb tudjak lépni egy 100-ast bele kéne vernem minimum, hogy jobbat kapjak, mert ezek már bőven meghajtanak szinte mindent. Más kérdés, hogy hogyan, meg mire képes.
Mérés alapján az árukhoz képest nagyon össze vannak rakva. Persze lehet itt szidni az Atom anyagfelhasználását, de mérésben meg odaveri a két riválisát.
De a Magni is, komolyan. 100 dollárból 250K-s planár fejeseket is meghajt (cimbora mondta, hogy elbánt az LCD2-Classic-al):
Maximum Power, 50 ohms: 1.3W RMS per channel
Maximum Power, 300 ohms: 430mW RMS per channel
Maximum Power, 600 ohms: 230mW RMS per channel
Persze ezek csak számok és amit megint csak furcsállok, hogy 12 óránál, már a legtöbb fejes ba*zott hangos. Vagyis még 8 órányi plusz van benne, vagy nem tudom, hogy mennyt lehet még a potin tekerni. Ha megnézzük, hogy a 20 legnépszerűbb fejesnek milyen impedanciája-érzékenysége van (600 ohm már rég kiesett a divatból), akkor joggal merülhet fel a kérdés, hogy nem volna jobb, ha nem pakolnánk annyi szuflát az erősítőkbe, hanem inkább arra mennénk, hogy kielégítően hangos de közben meg legyen ott irtózatosan, ahol kell?
Hi-Fi bölcsesség, hogy a hangosság nem egyenlő azzal, ha valami jól is szól.
Virágnyelven: lehet keményen kefélni csak misszionáriusban és jó is az...de mindig jó? -
kromatika
veterán
válasz #56474624 #74456 üzenetére
"A hangok nyomulása, az analizálós jelleg a hifiben valójában hiba. Azt egy másik eszköz más jellegű hibájával (pl. sötét, lágy, puha, lassú hanggal) lehet ellensúlyozni. Igazán jó eredmény persze ilyen házasságból sem születik, csak el lehet jutni a kellemesség egy szintjére." Ezt azért ilyen általánosságban nem jelenteném ki. PL a Jds Labs Atom ,mint ahogy írod jól egyensúlyozza a 6XX lágy sötét karakterét.És a kapott eredmény igazán jónak mondható. Túl mutatva az ár kategóriáján.
-
törölt tag
válasz kromatika #74463 üzenetére
Karaktert lehet orvosolni, de pl. (mikro)dinamikát nem, mert a valós dinamikát alulról közelítjük. Tehát jelen példánál nem arról van szó, hogy a JDS "túl dinamikus" lenne (ilyen ui. nincs), míg a HD6xx visszafogottabb, és a kettő szépen kihozza a valós mikrodinamikát.
A mikrodinamika szót én itt a hagyományos szakmai értelmében használom, hétköznapi értelemben sokan sokféleképpen használják.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Mi köze az erősítőnek egy telefonhoz?
Telefon rendszerint azért döglik be, mert megdöglik az akksi, vagy fizikailag leamortizálják.
Szinte soha nem azért, mert valami elszáll benne.Érdkes olvasni ezt az Atom "szapulást". Eddig mindig az ment, hogy nem az ár számít, de valamiért most mégis az megy, hogy túl olcsó és ennyiért nem lehet hűdejót csinálni, mert "mindenféle hangzatos jelzők tömkelege".
-
Ribi
nagyúr
Melyik erősítő van 15-20 évre tervezve?
Pont ugyan olyan elkók vannak benne mint bármilyen másik eszközben. Ezek szoktak tönkremenni, kiszáradni. A többi alkatrész nem. Vagy mind2, vagy egyik sincs 15-20 évre tervezve.
Inkább a komersz erősítőket szokták halálba küldeni azzal, hogy a puffer kondikat szándékosan jö közel rajkák valami jó meleg bordához, hogy kurtítsák az élettartamát. -
törölt tag
Az, hogy egy erősítő analizálva, nyomulva adja elő a zenét, számomra jóval több hangzatos jelzőnél, egyenesen élvezhetetlenné teszi a zenehallgatást. És miután a valóság nem ilyen, ez nyilvánvalóan nem ficsőr. Még, ha van is rajongótábora az ilyesféle hangzásnak. Megint ti beszéltek a hifi túlmisztifikálásáról, de most kik misztifikálják túl a hifit? Olcsón felső kategóriás hang (nem DIY- vagy használt termék)? Hifiben lehetséges (szerintetek), de ha már autókról lenne szó, vagy mondjuk lakásról, hogy kapok-e havanna lakótelepi áron rózsadombi házat, mindjárt jönne az egyértelmű válasz.
Árazásról pedig annyit, hogy túlárazásról szokott leginkább szó esni (ez nem annyira ritka), alulárazás jóval ritkább. Legalábbis ilyen súlyos mértékben (10-20-30-szoros) biztosan nem. Ár-érték arányát senki nem vitatta.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz #56474624 #74471 üzenetére
Jaj egy elekronikai eszközt ilyen szempontból mégis hogy haszonlítasz autóhoz?
Egy proci amiben van 10 milliárd tranzisztor, 20 éve millió se volt.
Az autó ehhez képest nem fejlődik semmit, mert nem lehet kicsinyíteni, mert technikai szempontból összehasonlíthatatlanok. Elektronikai eszközről beszélünk. Ezt már többször írtam, hogy itt nem egy különleges, speciális hűdeismeretlen cuccról van szó, hanem egy elektronikai eszközről ami nem valami misztikus ize mint ahogy itt jó páran kezelik.
Most abba hagytam, mert nem vezet sehova, bocs hogy belekötöttem. Tényleg. Ne ezen rugozzunk. -
törölt tag
Ez igaz, csak arról feledkezel meg, hogy az árakat a piac diktálja. Anyagárhoz viszonyítva lehet pofátlanul drágán adni bármit. Hogy ne csak hifiről, de szintén elektoinikai termékről essen szó, egy Nikon D850 anyagköltsége sem 10-szerese egy belépő DSLR-nek, mégis jó 10-szeres áron adják a legolcsóbbhoz képest. Ha a Nikon ennyiért adja, nyilvánvaló, hogy nekik ennyiért éri meg adni.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz #56474624 #74474 üzenetére
Pont a nagy neveket kell megfizetni, mert a név miatt. Semmi másért, meg olyan szöveget rittyentenek mellé, hogy juj. Ezt kell megfizetni. Atomban kb semmi alkatrész nincs, nyák, meg pár chip, műanyag doboz. A fényképező azért bonyolultabb, de persze árához képest valszeg az is túlárazott. De ez most hogy jön ide, azon kívül, hogy pont a nagy neves cuccokat árazzák túl?
borix: Te hoztad fel, ennyi erővel semmiről sem érdemes beszélni, mert 2-3 év múlva sehol sem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Mondjuk egy fényképezőnél is vannak kategóriák. Ugyan úgy ahogy mész felfele, egyre betegebb árak vannak. Ott azért legalább adnak is több finkciót és olyat amitől jobb lesz mint az olcsóbb. Egy erősítőnél ez nagyon nem így van. Nagyon sokszor semmivel sem jobb a csilliós cucc, mint az olcsóbb társa, csak kecskehere kondenzátor, meg tömör arany lába, meg tökömtudja mi van benne, ami csak elvileg javít a dolgon. Ja persze mindenki hallja hogy jobb, közben meg nem. Fényképezőnél azért ez nem így van.
Sokkal inkább hasonlítanám az ékszerekhez. És még csak nem is a gyémánt gyűrűhöz, ahol lehetne indokolni a gyémánt méretével. Hanem a kommerszebb ékszerekhez. Igazából egy nagyobb ékszerboltba bemész, annyi féle kő van már, hogy megszámolni nem tudod. De mindegyikre azt mondják, ez azért ilyen drága, mert csak itt bányászható és jaj de értékes. A másik máshol bányászható, és csak 20 kiló van a világon és jaj de értékes. Csak amikor már a 30-ik féle kőre mondja ugyan azt a sablon szart, akkor kezdesz gyanakodni, hogy átbasznak. Ugyan ez a marketing rizsa megy a hifiben is, csak sokan nem akarnak kicsit távolabbról szemlélni. Ehh, megint folytattam. Mingyá kitiltatom magam kicsit.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nagyon sokszor semmivel sem jobb a csilliós cucc, mint az olcsóbb társa
Ezt senki nem vitatta (túlárazás előfordul), de a nagyon sokszorból azért ne akarj tendenciát csinálni, úgy beállítani, mintha egyenesen jellemző lenne, hogy az 1000-2000 dolláros erősítő ugyanazt nyújtja, mint a 100 dolláros, még ha az utóbbi nem is egy általános termék onnan, hanem egy árkategóriájában kiemelkedő.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz #56474624 #74478 üzenetére
Tendencia?
Te írod itt, hogy igen is egy olcsó eszköz nem lehet olyan jó mint egy drága.
Neked van egy előítéleted, hogy ami drága az jó, így ami olcsó, az nem is lehet olyan jó. Ilyen előítéletek mellett azt hiszem tényleg felesleges bármiről objektíven beszélni. És most is ezt hozod fel. Ez így mi?
És utána ptóbálod igazolni "mindenféle hangzatos jelzők tömkelege"-vel.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Meglepő vagy sem, de a sok (lehtöbb) terméknél nincs tudatosan tervezett élettartam, csupán nem tervezik direkt túl. Az atomban nem látok élettartam szempontjából kritikus alkatrészt (mint pl. egy mini USB-B csati).
Még egy 85°C-os olcsó elko is megy 30+ évet 45-50°C-on.
A poti esetleg kikophat 20 év alatt, de olcsó cserélni.Akinek az Atom kánaán (nem hallottam), az ellehet vele szerintem sokáig.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Exodius
őstag
-
bkercso
nagyúr
-
-
Ribi
nagyúr
Ez is alps elvileg, én is vettem 1 ilyet, de egy hulladék. Olyan difi van a 2 oldal között, hogy gyakorlatilag használhatatlan.
-
Ribi
nagyúr
válasz Eugene Roe #74488 üzenetére
Én azt linkeltem, ami valszeg a Magni3-van van alapból.
Ami az általam tapasztaltak alapján sem csoda, hogy tönkrement. -
niof
addikt
válasz Eugene Roe #74490 üzenetére
Használtam már több helyen a kis zöld ALPS potikat, de nem volt gond velük egyszer sem. Amit Ribi linkelt, ránézésre nem ALPS, hanem valami bóvli. Persze lehet csak a kép szar. Van elfekvőben 2 db Blue-m a fiókban, 50k-s. Mondjuk hülyén nézne ki, de lehet érdemes lenne kivezetni valahogy.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
bkercso
nagyúr
Ha folyamatosan, mindenhol sistereg, akkor azt DC okozhatja.
ALPS: RK097 vagy RK27 (Blue)?
Vettem egyszer Radiohm drága huzalpotmétert, valami 6k-ért, farnellről talán. Igazi sz@r hangja volt! Szóval a kipróbáltakat érdemes venni! Az RK09L nem biztos, hogy megüt az RK097 szintját (amit pl. a Presenterekbe, Invertory-kba, Szekeres MKII-kbe stb. is tettem).
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Megjött az átkapcsolóm. Valakinek hasonló eszköze otthon? Elsődlegesen a szimmetrikus kimenetű MIDI/egyéb eszközök miatt volt rá szükségem, hogy aszimmetrikus bemenetű erősítőkre, egyéb hifi eszközre is rá lehessen kötni őket. Olvasgatva róla sokan pl dacok közötti különbség tesztelésére is használják. Elméletileg mivel passzív, így nem nagyon szól bele a hangminőségbe.
[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
ribizly
veterán
Azzal ugye mindenki tisztában van, hogy ezek, ha lehet még jobban beleszólnak a hangzásba, mint a kábelek, mert nincs fizikailag egységes átviteli média. Szóval, kár (vagy pont, hogy kötelező ) innentől komoly kábelekbe fektetni, meg mindneféle mréseket nézni, mert azokat keresztbe vágja egy ilyen eszköz a jelútban.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
bkercso
nagyúr
válasz I.T.E.M #74496 üzenetére
Elméletileg mivel passzív, így nem nagyon szól bele a hangminőségbe.
És gyakorlatilag? Én amúgy ilyen elméletet sem ismerek. Ez csak "elmélet"; sokszor nem igaz, mert ahhoz, hogy egy kábel jól szóljon, kis forrásimpedancia kell.Mit csinál ez a doboz? Az egyik fél jelet elfelejti, és csak a másikat használja? Mert arra léteznek olcsó adapterek is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Ukrajnai háború
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest