Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    őstag

    válasz dgyuri0123 #68100 üzenetére

    Mindkét megközelítésnek megvannak a hátrányai, ezzel a hangra gyakorolt hatása. Az OS olyan információt próbál létrehozni/tippelni, ami valójában nem áll rendelkezésre az adatfolyamban. Ehhez különböző komplexitású algoritmusok vannak, amik mind különböző előnyökkel/hátrányokkal rendelkeznek. A NOS nem hoz létre új információt, viszont ezáltal kisebb lesz a "felbontása".

    Talán könnyebb egy képen elképzelned. Tegyük fel van egy alacsony felbontású képed, amit meg akarsz jeleníteni egy nagy felbontású monitoron. Megteheted, hogy megjeleníted úgy ahogy van, akkor "éles" lesz, de pixeles. Tehát élesen látszanak a pixelhatárok. Vagy megteheted, hogy a pixelhatárokat színátmenetekkel helyettesítve lágyítod, de akkor meg homályos lesz a kép. Melyik a jobb?

    Hangzásra a NOS talán természetesebb, viszont (komoly rendszeren) a tere olyan mint a bábszínház: 2-3 réteg "mélység" van a zenében és minden azon rétegek valamelyikén helyezkedik el. Az OS meg valósabb teret ad, viszont hajlamos lehet a magas frekvenciákat kihangsúlyozni, "fémessé" tenni a hangzást. Persze ez nagyon erős általánosítás, millió egyéb tényező elfedheti/változtathatja ezt.

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák